Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Obertauern
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Lüftenegger Panzió - felújított igényes szobák a Lungau sírégió szívében, Mauterndorfban
ÜZENETEK (1623)Időben csökkenő Időben csökkenő
mrbig626
6 élménybeszámolót írt
6
2 éve tag
2024.04.18. 12:33
Lehet! Nem csak napsütésben ;-)
https://www.obertauern.com/service-info/webcams.html

Szombatra már beterveztem ha esik ha fúj (ha süt), szombat este majd megmondom milyen volt :-)
Előzmény: (adalbert 221260)
adalbert
634 élménybeszámolót írt
634
17 éve tag
2024.04.17. 06:50
Lehet itt még síelni ebben a szezonban? Csak hóesés minden nap, napsütésre nem lehet számolni?
obertauern-2024-04-17-064442.jpg
Kepernyokep-2024-04-17-065143.jpg
Kepernyokep-2024-04-17-065110.jpg
Zsofi_
1 élménybeszámolót írt
1
16 napja tag
2024.04.03. 18:17
Síel valaki a héten Obertauernbe? Hétvégén alkalmasak lesznek még vajon a pályák? Néztem, hogy elég meleg lesz. Főként a kék pályák állapota érdekelne. Köszi :)
Csusza7
3 élménybeszámolót írt
3
2 hónapja tag
2024.02.24. 16:28
Febr. 19-20-ai sielés:
Tavaly voltunk először itt március kozepén, Radstadti megfizethető áru szállással, indulás előtt 2 héttel foglalással. Jó volt.
Az idén 5 napra terveztünk érkezni a környékre sielni, de sajnos szállást már nem találtam megfizethető áron február közepére, 80 km-es körzetben. Egyébként a pálya május 1-ig nyitva van a tervek szerint.
Így Gerlitzen lett a fő pálya és szállás, gondoltam majd ott elleszünk 3 napot és valamelyik osztrák vagy olasz pályára átmegyünk 2 napra kalandozni.
Sajnos az időjárás olyan meleg volt, hogy Gerlitzen teljesen ki volt kásásodva és 10 óra köröl már hatalmas kásabuckák voltak. A hegy felétől lefelé csak a pályán volt hó, este sem volt minusz, reggel 10 órakor meg már 10 fok volt még felhős időben is. Kezdők szenvedtek, de a haladóknak sem volt kellemes. A lapos részek viszonylag jól bírták, de egyébként 3 nap alatt bejártunk mindent, elfogyott a pálya.

Obertauern Gerlitzen mellől kb a tojásos felvonótól 110 km-re és 1 óra 15 percre van. Megéri-e elkalandozni? Mindenképpen! Főleg ha ilyen meleg időjárás van mint most! Az autópályán van egy +7 eurós Katschberg alagút, amit reggel kifizettünk, hazafelé meg kikerültük a Katschberg hegyen és pályán keresztül, masszív emelkedővel és lejtővel az úton.
Reggel esett az eső Gerlitzentől Obertauernig, majd kb. a település tábla előtt 1 km-el hóesésre váltott és a közút mellett 1 méter magas hómennyiség kezdődött. Több helyen olvastam, hogy különleges mikroklíma van ott. Lehet benne valami. Két napig amíg ott voltunk folyamatosan esett a hó, fent a hegygerincen erős szél fújt.
Ez volt nekünk hóország a korábbi 3 nap után. A hó minőségét újra meg kellett szokni, hogy itt ki van fagyva a pálya, hogy természetes hó van. Mi nagyon szeretjük, hogy van csákányos, tányéros, vagy fapados 2-es és 4 személyes felvonó. A Tauernrundet kényelmesen két nap két irányban körbejárva és az igényelt plusz körökkel igény szerint kiegészítve mégis nagyon jól esett beülni a 6-os és 8-as kényelmes, bőr, fűtött ülésekbe a buborékot lehajtva, mert vadul esett a hó és a dara valamint fújt a szél. Persze kiszállva újra kapod a természetet az arcodba, de ez ilyen, sielni jöttünk.
Nagyon szeretjük, hogy a pályákat jól be lehet látni, a végcélokat ki lehet jelölni, mert az egész völgy egy nagy térképpé válik egy kis helyismeret után, főleg ha nincs felhő vagy köd. Most vegyes volt, esett a hó meg a dara vadul, fújt a szél, vágta az arcunkat a cucc a csősál egyre feljebb csúszott, de nem baj. A pályák jók, nem buckásodnak, szélesek. Sokan a pályát is elhagyják egy kis freeridera, van rá bőven lehetőség, egy két rész lavinaveszély miatt le volt zárva, ki volt táblázva. De a kezelt pályákon nincs ilyen veszély.

Mi személy szerint nagyon szeretjük ezt a pályát, a jegyárakat nézegetve egy hangyányival még olcsóbb is a bérlet itt (Gerlizten, Flachau és társai). A közwc-k nagyon magas szintűek, modernek, néhol piszoár felett szemmagasságban a falba épített kistévén a panorámatv megy zenével. Túlzás, de itt ez van, papír, hajszárító, tisztaság, akasztó és polcok mindenütt.
A pályáknál ami feltűnt, hogy a szín jelöléseknél itt elférne egy kis árnyalás. A piros pályákon azért előfordulnak meredekebb szakaszok, máshol erre már egy feketét is ráraknának. Nem vészes, de kezdőként erre járva ezzel számolni kell.
Most ez a két nap alatt végig zárva volt a Gamsleiten2 fekete pálya. Pedig erre fájt a fogam. :-) Tavaly párszor lejöttem rajta, a tetején szép kilátás van, és azért élmény egy ilyen pályán sielni.
Idén is ettünk délben, kb max fél 12-ig be kell ülni, mert utána esélytelen. Egy fél literes skiwasser és főkaja átlag 9 ezer ft/fő körül jött ki a Grünwaldkopfbahn alsó alatt/mellett az étteremben és az Edelweissbahn alsó valamelyik étteremben.
Parkolás: időben kell érkezni, elvileg 9-kor nyitnak a felvonók, 3/4 9-kor még P3 parkolóba félig tele állapotban érkeztünk.
Síbérlet: 2 eur visszajár a nap végén ha az automatába leadod.
Gyerekkel: Bobby runde, Kindertauernrunde, játszósípark kis házakkal, szlalompályával, jégkunyhó, pumpapálya (mi így hívtuk)
Fotopontok: Beatles lemezszobor, normál szobor a hotel előtt, Beatles zongora, hinta, szivecskés napágy, stb ki mit szeret, vagy a S7-es csúcspontok, 3-5 méteres hófalak, vagy egyszerűen a csodás látvány körben.
Síturisták: az idén rengeteg hollanddal találkoztunk. Buszokkal, kocsival jöttek, és angolok buszokkal.
Traveller
43 élménybeszámolót írt
43
12 éve tag
2024.02.21. 15:29
Nem is tudtam ,hogy ilyen befolyásos ember vagyok :) Már sok pályán jártam ,szoktam is értékelni ,amúgy szállásokat is ,de nem tudtam ,hogy ennyire tőlem függnek a dolgok.
Leírom ,hogy régi a lift ,erre kicserélik :)
Legyen Úgy !! Sajnos nem tudunk összefutni a pályán,mert én a kezelt pályákat szeretem inkább.
Előzmény: (jóska63 220860)
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2024.02.21. 10:44
Igen ezt megértem, hogy sokan szeretnek a hegyekbe menni, a többség évente egyszer 1 hétre,és tisztában vagyok azzal, hogy a hütte és az atrakció tartja el a hegyet. A silift társaságok sokszor veszteségesek,vagyis a silift üzletág

Igen, a téma már nem OT specifikus, de leirtad, hogy ez a lift régi,meg aza lift régi. Ezeket a bejegyzéseket figyelik a marketingesek és ebből azt a következtetést vonják levonni, hogy új lift kell.
Előzmény: (Traveller 220857)
Gargamel
8 élménybeszámolót írt
8
6 éve tag
2024.02.21. 09:08
Kedves Jóska63!
Minden szavaddal egyetértek. A nagy többség nem sportolni indul el a hegyekbe, valami egészen másért. Mindenki döntse el, hogy miért mennek. Én az attrakciókat már messze elkerülöm. Szeretek pályán kívül síelni, ha adódik rá alkalom. Nem kapok sokkot, ha csak csákányos lift van a pályán. Fizikálisan bírom egész nap, gyerekkorom óta ez a szakmám. Még szendvicsezek és teázok délben az autó csomagtartóján ülve. Néz is mindenki meglepetten. Erre telik. :)
Előzmény: (jóska63 220855)
Traveller
43 élménybeszámolót írt
43
12 éve tag
2024.02.21. 08:16
Ez már nem Obertauern téma . Sok mindennel egyetértek ,amiket írtál ,senki nem szereti a zsúfoltságot ,a szemetelést a pályán ,sorban állásokat a liftnél ,baleseteket, .Személy szerint főleg nem szeretem az agresszív profitvezérelt jegyáremeléseket,ami mellet meg csökkentik a szolgáltatásokat. A modern lift is egy szolgáltatás.
Megértem az indítékaidat és a szokásaidat,de észre kell venned,hogy nagyon sok ember nem olyan mint te. Azok is akarnak síelni .
Előzmény: (jóska63 220855)
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2024.02.20. 20:28
Ha megkérdezed a sítúrázokat, egy jelentős számuk azért sítúrázik, mert elege van az iparosított síelésből.

Életem egyik legjobb szezonja volt a COVID alatti lezárások alatti szezon! Sokat sieltem Obertauernben akkor (és máskor is), nem volt hütte, az emberek beszéltek egymással, nem ordított a zene. Mindenki vagy a parkolóban szendvicsezett vagy valamelyik szélvédett hegyoldalban. Nem voltak beivott hangoskodok.

Szörnyú élmény volt, amikkor megnyiltak a hütték és nem csak helyiek és sportolok sielhettek.

Éppen La Grave-ot darálja be ez a mentalítás, hogy " modern lift" és "attrakció a hegyre",mintha a lesíelés nem lenne atrakció kezeletlen pályán, arra amerra akkarsz. Amire azért van kereslet, mert lift indítás elött 45 perccel ugy 60 méteres sor állt a liftnél minusz 15 fokban!

Tök jó hogy 8 ülés lift fűtve automata biztonsági kerettel van már mindenhol, csak a pályán nem lehet elférni és a sok kilométer hajhász elöbb utobb elüt, és ki se lehet ugrani az ülőliftből, ha ugy adodna.... (nem akkarsz a tetején a ködben sielni vagy rájöttél, hogy nem is ezzel a lifttel szeretnél felmenni).

Én nem vagyok híve ezeknek a fejlesztéseknek, ha japánban jó a szó szerint fapados biztonsági keretnélküli iszonyú lassú lift, akkor szerintem itt is jó lenne. Normálisan sielve ugy sem lehet 3 óránnál többet menni egy nap, valamiért délután jóval nagyobb a mentőhelikopter forgalom....
Előzmény: (Traveller 220853)
Traveller
43 élménybeszámolót írt
43
12 éve tag
2024.02.20. 15:36
Elgondolkodtattál Jóska63!

Hajlok arra,hogy igazából felvonó sem kell,na meg persze ratrak még annyira sem.
A sílécekben a sok szennyező műanyag ,azok a műszálas anyagok a ruhákban,az a sok mérgező gáz és villany , na meg a tehenek a hegyen/ trágya -metángáz/ a globális felmelegedés, pusztuló gleccserek,a mormoták szűkülő élettere, a fogyó hiúz populáció,..............huh el is borzadtam .
Lehet,hogy neked van igazad és az emberiség öli meg a Kék Bolygót,azzal,hogy lejött a fáról.
Elolvastam a síelős bemutatkozásodat háromszor,mert első kettőre azt hittem,hogy több sor el lett gépelve .
Előzmény: (jóska63 220852)
jóska63
526 élménybeszámolót írt
526
15 éve tag
2024.02.20. 13:34
nagyon jó, hogy nincs új felvonó és ne is legyen legalább az árak nem szállnak el az egekbe.

Minek új felvonó? Minek külső léctartó egy kurva nagy kabinhoz? Minek fütőtt ülés- aki fázik öltözzön fel, vagy maradjon otthon.

A buboréknak sem vagyok híve mert felhajtás után sokkal rosszabb újra meg kell szokni a hideget - fogadjuk már el, hogy ez egy természeti sport, akinek meg nem tetszik menjen terembe sielni!!
Traveller
43 élménybeszámolót írt
43
12 éve tag
2024.02.20. 09:23
2024.02.17.
Már többször is voltam ezen a pályán, elsősorban magas fekvése, jól átlátható pályarendszere, nagyságához képest alacsonyabb ára és a jól kialakított körsí rendszere /Tauernrund/miatt. Nem beszélve a G2 kihívásáról.

Most viszont eltekintve a rendkívül enyhe februártól,amiben a pályák a sűrű esők miatt teljesen szétáznak, szembesültem a pálya gyengeségeivel is.

A jó körsírendszer árnyoldala a földrajzi katlanos fekvés, ami miatt -mint most is - sokszor megül köd a pályán és ez nagyon lassítja a síelést. A pálya 100 km-e viszonylag rövid szakaszokból áll össze, ezért sűrűn kell sorban állni a lifteknél. Ha már a liftrendszernél tartunk ,azok jórészt nagyon elavultak. Talán a Help című film forgatásán John Lennon örvendezett itt a modern felvonókon ülve. Az elmúlt 10 évben kb. két új lift lett beállítva, az egyik egy vegyes kabinos, amibe nincs léctartó, a másik egy modern 6 -os ülős, az viszont kialakítása ellenére nem volt fűtött.

Összességében nem rossz pálya, de osztrák viszonylatban, a nagy rendszerek /100 km, vagy felette / között alsóbb kategóriás.
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2023.12.11. 15:37
Volt itt minden, szél, havazás, napsütés.
20231209-131511.jpg
20231209-132354.jpg
20231209-140401.jpg
20231209-142821.jpg
20231209-141421.jpg
20231209-125207.jpg
20231209-105827.jpg
20231209-111426.jpg
20231209-104549.jpg
20231209-154052.jpg
20231209-125503.jpg
20231209-154823.jpg
20231209-143119.jpg
20231209-133749.jpg
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
2023.03.21. 11:16
Ritkán megyek vissza ugyanarra a helyre, ahol már voltam. De Obertauern-nel megtörtént. És nem azért mert divatos, hanem mert előző évben olyan jól éreztem magam ott, és a pályákon. Mivel március 13-14.én mentem síelni, ezért is számoltam ezzel a tereppel ,mert esély volt a melegebb tavaszi időre, és a környéken itt a legnagyobb az esély, hogy ennek ellenére télies idő lesz. Volt is minden napsütés, hóesés, havas eső, 5 percenként váltakozva. Ez ilyen, az időjárást nem befolyásulhatjuk.
A pályák közül is a felsők voltak a jobbak. Tömeg viszont egyáltalán nem volt. Várakozás gyakorlatilag nulla. Mivel tavaly feltérképeztük a terepet, így idén már csak a jó pályákon akartam síelni.
Ezek nekem a az 5,8,1,2 pályák változatai voltak. Mindkét nap a Kingsalm-ban ebédeltünk, és mivel az átlagnál éhesebbek voltunk, már 11-kor beültünk, így amikor délben jöttek a többiek ebédelni, mi már a sípályán voltunk, ahol még inkább kisebb volt a létszám ebből kifolyólag. Jó választék nem túl drágán volt itt. A levesek mindig jól esnek.
A síbérlet ára a besíelhető pályák számát tekintve szinte verhetetlen.
VideoCapture-20230317-143758.jpg
- Marky -
754 élménybeszámolót írt
754
15 éve tag
2023.03.15. 11:02
Hát igen, a közelben szinte minegyik pálya hangulatosabb (Katschberg, Fanningberg, Zauchensee), mégis ez a legfelkapottabb, nem kicsit annak a Beatles számnak köszönhetően. De mivel ide jön a tömeg insta sztorikat készíteni, a többi felsorolt síterepen legalább el lehet férni :) Maradjon ez így!
Előzmény: (Zozzie 218565)
Zozzie
3 élménybeszámolót írt
3
6 éve tag
2023.03.15. 07:55
Az egész valamikor a '60-as években kezdődött, amikor a Beatles itt forgatta az "All you need is love" című dalához a képi anyagot... Aztán 50 évvel később Laliék az "Éjjel-nappal Budapest" című sorozatból - ahogy sokan mások is - már ezt az időközben jól bejáratott hírnevet használták fel a saját promóciójukhoz. Mert amikor az ember elmeséli az ismerőseinek, hogy hol sielt (vagy nyaralt) akkor az úgy hatásos, ha az a hely ismert. Ha nem az, akkor lehet bármilyen mesés a táj (Altaussee), bármilyen jól kezeltek a pályák (Bad Kleinkirchhen) vagy nagyon családias (Mönichkirchen) lehet akármennyire kedvező az ár/érték arány (Kopaonik, Bukovel) - nem lehet vele villogni.
Obertauern-el lehet. És ezt azok is tudják akik a szállásokat árazzák vagy egy pohár sört mérnek 6 Euro-ért... Mert ezt a helyet meg kell fizetni! Pont úgy, mint a Vuitton táskákat: nem annyira jó, mint amennyibe kerül, de mégiscsak neves!
Visszatérve a pályákra: nem lenne semmi gond, ha Obertauern-t nem tartanák Ausztria Top5 síterepe egyikének. (Szerintem a 10 legjobb közé sem fér be...) Bátran vállaltuk a kissé kései időpontot, hiszen úgy reklámozták, hogy Május elejéig lehet itt síelni. Ehhez képest Március közepén már szinte mindenütt olvadt, kásás a hó. Konkrétan tegnap eső esett... Ennek megfelelően buckásodik is rendesen minden palya. Amit este simára húznak, az már déltől szinte használhatatlan. Lengyelországban, ahol majd' az összes pálya déli fekvésű és legfeljebb 1000 méter a tengerszint feletti magasság, még érthető is a dolog... Na de itt?!? Ne már... :-)))
Belátható azonban, hogy ez az időjáráson múlik, nem az üzemeltetőkön, nem úgy, mint a táblák számozása: 8a pályából például hármat is találtunk, amelyek a végén összeérnek ugyan, de egy elég hosszú szakaszon teljesen más nyomvonalon futnak. Amikor együtt akar maradni a csapat vagy a család, elég macerás minden elágazásnál megállni és navigálni főleg, hogy a táblák mérete kicsi, messziről elolvasni pedig emiatt nehéz. De még ez sem volt annyira bosszantó, mint a számos feketének is beillő letörés a kék pályák némelyikén... Örülök, hogy a három gyerekünk közül egyik sem itt tanult meg síelni, mert könnyen lehet, hogy hamar alábbhagyott volna a lelkesedésük! (Tapasztalatból mondom, hogy erre Donovaly, Jasna vagy Bialka Tatrzanska sokkal inkább megfelelt!)
De mi van azokkal, akik esetleg az előző évben megszerzett tudásukat itt szeretnék kipróbálni és az alapján vettek bérletet, amit a térképek meg a leírások sugalltak, hogy lecsatolás nélkül 60 km kék pálya csúszható? Oké, de milyen minőségben?!? Értem én, hogy ezáltal vonzóbba tehető egy síterep, de ha objektíven nézzük, akkor ennek csak egy része igaz.
Találtunk persze olyan útvonalakat is, ami kombinálva a piros és kék pályákat szinte a csúcstól a legaljáig élvezetes volt, de ismerve az itteni viszonyokat, fekete pályára csak egyszer merészkedtünk. A panoráma, ami ott elénk tárult, mondjuk sok mindent feledtetett. Mert a környező hegyek, a természet gyönyörű: érdemes az összes felvonót kipróbálni, azok tényleg gyorsak és modernek, némelyik ülésfűtéssel ellátott! Szóval Obertauern is tud villantani! :-)
Az inspirációt végül mégis az adta ennek a beszámolónak a megírásához, hogy az egyik négyüléses felvonónál 20 percet kellett állnunk, mert meghibásodott és senki nem tudta mikor indul el. Van ilyen, de akkor legalább mondjon valaki valamit! Ehelyett szépen felhalmozódtak mögöttünk is az emberek, ezáltal se előre, se oldalra se vissza nem tudtunk már menni. Szerencsére volt a belső zsebemben egy flaska, amit kénytelen-kelletlen meghúztam, hogy ne fázzak annyira... :-))
Mindezt azért írtam le máshogy, mint a megszokott, mert a legtöbb beszámoló olyanokat taglal, mint hogy a pénztárnál mennyit kellett várni... Ez egyáltalan nem releváns mert lehet, hogy ma sokat, egy hét múlva viszont amikor nincs síszünet, sorbanállás nélkül is lehet majd jegyet váltani. De egy hely adottságai azok nem változnak, szerintem ezek alapján inkább tud dönteni az ember a vágyainak, a tudásszintjének és pénztárcájának leginkább megfelelően.
20230313-151814.jpg
MarDa
29 élménybeszámolót írt
29
13 éve tag
2022.12.29. 03:56
Sziasztok! Tegnap Fanningberből indultunk Obertauernbe. 25 km-s kényelmes utazás végén az els P7-s parkolóban álltunk be. Ingyenes. 9:20 kor még volt hely bőven. Pénztárnál kb 6-7 perc várakozás volt. Az idő múlásával egyre többen lettünk a pályákon. A felvonóknál kb 5 perceket kellett max sorakozni, de a hegyek látványa a napsütésben ezt feledtette. A hó és a pályák jól bírták a terhelést. Figyelni kell viszont a kereszteződéseknél a sok irányból érkezőkre! A zöld kört jártuk végig, benne többszöri ismételt csúszással. 2 kor még tele volt az Alte Alm hütte de ahogy helyet találtunk gyors volt a kiszolgálás. A gulyásleves itt is finom volt!
C0B77168-0CB1-4770-8312-09E48DA35208.jpeg
3A844E50-591D-4BCC-9302-0A3DA648C19D.jpeg
1AB6593B-B630-4BB9-9C7D-CB505A43DD25.jpeg
Puskás András
34 élménybeszámolót írt
34
14 éve tag
2022.04.24. 15:07
A négy napos szezonzáró első napját Obertauern síterepén kezdtük húsvét hétfőn.
Első alkalommal jártunk ezen a síterepen, így hajtott a kiványcsiság, hogy minden helyismeret nélkül teljesíthető e a két síkör, ebben a tavaszi időben mennyire vannak nyitva a pályák.

Grüne Tauernrunde
Menetirány az óramutató járásával ellentétes irányban kb. 12 km. A zöld Tauern körúton 4614 méteres magasságot hódít meg.
1.Zehnerkarbahn 1a, 14a, 18d, 13a
2.Schaidbergbahn 3b, 3a, 18c
3.Plattenkarbahn 3a, 12a
4.Hundskogelbahn 4a, 11a, 5c
5.Seekarspitzbahn 10a, 8a
6.Monte Flu-bahn 7a, 24a
7.Kehrkopfbahn 6a, 8a

Rote Tauernrunde
Haladási irány az óramutató járásával megegyező irányban kb. 12 km. A piros Tauern körúton 4110 méteres magasságot hódít meg.
8.Grünwaldkopfbahn 9c
9.Seekareckbahn 9a, 10d
10.Panoramabahn 5a
11.Schönalmbahn 11a, 4a
12.Angerbahn 18a, 13a
13.Achenrainbahn 14a, 14d
14.Gamsleitenbahn 1 14a, 1a
15.Sonnenlift 1 16a
16.Zentralbahn 16b, 15a, 8a

A kitűzött cél sikerült, s a végére még maradt egy kis idő csúszni párat a Zehnerkarbahn melletti piros pályákon.

https://sielok.hu/fotoalbum/obertauern-2022-husvet/galeria/

https://sielok.hu/video/173314/

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2022.03.14. 22:09
A szezon megkoronázása volt a mögöttem lévő 2 sínap a kedvenc terepemen. :)
Mindig hallottam eddig magyar szót bármikor is itt jártam viszont most elképesztően rengeteget . :) Gondolom átjöttek murauból :)
A pályák egyébként szenzációsak most is ! :)
20220313-090602.jpg
20220313-090606.jpg
20220313-090641.jpg
20220313-091027.jpg
20220313-100100.jpg
20220313-110500.jpg
20220313-113317.jpg
20220313-115002.jpg
20220313-125652.jpg
20220313-133909.jpg
20220313-140548.jpg
20220314-102102.jpg
20220313-143337.jpg
20220313-120457.jpg
adamkov
7 élménybeszámolót írt
7
5 éve tag
2022.03.03. 09:14
Régóta szerettem volna eljutni az Obertauern-i síterepre, sok jót hallottam róla, így idén ez lett az úticél. 3 napot síeltem itt a családommal, teljes elégedettséggel. Kicsit messzebbről Mauterndorf felől jöttünk fel mindennap, az utazás hosszát kárpótolta a szállás minősége.
Ezen a február végi 3 napon jó időt fogtunk ki, bár hideg volt -5,-10 fok, és néha szeles, de szinte végig felhőtlen napsütéses. Így a pályák jó minőségűek voltak, nem túl fagyott, és nem túl olvadt. A legközelebbi P7-es parkolót használtam, mert itt volt 8 órakor nyitó pénztár, és nagy parkolónak tűnt. De gyakorlatilag elmondható bármelyik parkolóról, hogy mind központi fekvésű, könnyű odasíelni a pályákról, szinte bárhonnan (kivéve P1).
Érdekes volt hogy vasárnap vagy még korábban kezdtek a sporttársak, vagy nem kezelték megfelelően reggelre a pályát, de fél 10re már elég viseletesek voltak, és a nagyobb számú síelő egyre csak túrta a buckákat. Hétfő reggel kifogástalan minőségű volt, és szinte nem is tették tönkre a népek, ugyanez elmondható keddre is. Ugyanakkor kedden , addig nem tapasztalható sorok voltak a 4.es, 11-es lifteknél a síiskolák miatt, de ez is csak 5 perces sorban állást jelentett a többi nullához képest.
Elég sok pálya van minden tudású síelőnek, tetszett, hogy jók az egyik oldalról másikra átvezető részek, felvonók, jók a fűtött ülős felvonók, és hogy csodás a táj, a panoráma. Valóban rövidebbek a pályák, a kisebb szintkülönbségből adódóan, de a legjobbak így is parádésak: 5b volt a favoritunk, végig egyenletes lejtés, munkás pálya, kevés emberrel. De jó volt még az 5a, 4-esek, 3a, 18b, 16a. Kezdőknek jó, és hosszabb a 2b,1a, 7a.
Sajnos van 1-2 összekötő pálya, amelyik nem is viszintes, hanem inkább emelkedős. Kerüljük el a 16c, 12a-t. Nekem a kitáblázások érthetőek voltak, de azért figyelni kell, mert összetett a pályarendszer.
Kringsalm, egy önkiszolgáló, az Almrauschhütte pedig egy pincéres étterem. mindkettő kiváló, délben még egyik helyen se voltak sokan. FFP2-es maszk kellett, de úgyis mindenkin sál, maszk volt, így nem figyelték szigorúan, az étteremeben viszont mindenki hordta.
Összefoglalva: Magas volt a várakozásom a hely iránt, de megfelelt a sípálya az elvárásoknak, nagyon tetszett.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.