Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
Országok
Főmenü

Salomon Speedcross 4 cipő

Apróhirdetés feladásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
Salomon Speedcross 4 cipő Salomon Speedcross 4 cipő
szaküzlet Keres/Kínál: Kínál
Új/Használt: Új
Felnőtt/Gyerek: Felnőtt
Termék kategória: Egyéb
Ár: 39.990 Forint
Település: Egész Magyarország
Hirdető: Vitál Club Sportáruház
Dátum: 2017.05.19.
A hirdető további hirdetései »
KINEK VALÓ A SPEEDCROSS?
Amatőr futóknak edző és versenycipőnek is remek. Ha valaki jobban szereti a könnyebb, légiesebb versenycipőket, annak a Speedcross pro verziója vagy az S-Lab vonal sokkal megfelelőbb lehet. Az amatőr versenyzők közül a legtöbben edzésre és versenyre is ugyanazt a Speedcrosst használják.

MILYEN FELÜLETRE ALKALMAS A SPEEDCROSS 4?
A Speedcross 4, ugyanúgy mint a 3-as verzió, elsősorban erdei utakra, saras, kavicsos, havas, homokos felületekre ajánlott. Aszfalton ne használd, mert gyorsan elkopik a talpa - egyszerűen nem oda találták ki.

A Contagrip technológiának (bordázat és talpszerkezet) köszönhetően a cipő jól kapaszkodik rézsűs szakaszokon is. Vizes sziklán viszont csúsznak a mély bordázatok. Bár a Speedcross 4-ben a talpbordázat elrendezésén változtattak, a talp szélére is került belőle, ez elsősorban a stabilitásban, a talajfogásban segít. Nedves sziklán ez a verzió is csúszik. Ha kimondottan csúszós felületre keresel cipőt, akkor is találsz megoldást a márka kínálatából (aszfalton például ott a Salomon Sonic család).

A SALOMON SPEEDCROSS 4 FELSŐRÉSZE REMEKÜL ILLESZKEDIK A LÁBFEJRE
Már a Speedcross 3 is olyan volt, mintha ráöntötték volna a lábunkra. A cipő rögzítését, lábfejre illeszkedését a Sensifit rendszer, és a gyorsbefűző segitik. A Speedcross Pro-ban Endofit rendszer is van. A Sensifit és Endofit szó szerint körbeölelik a lábfejet, ezáltal a lábra tökéletesen illeszkedik a cipő futás közben is. Az Endofit a talpig egészen lehúzódó nyelvrendszert jelenti, míg a Sensifit a lábat két oldalról körbefogó, a gyorsbefűzővel összehúzható oldalsó megerősítés. Akinek erős, széles a lábfeje, az szokott panaszkodni, hogy a Speedcross neki szűk. Mindenképp próbáld fel vásárlás előtt. A Speedcross 4-nél, a cipő felsőrészében az Achillest átfogó párnás részt vették kicsit alacsonyabbra. Ezzel a tempósabb futóknak kívántak kedvezni, hogy a a cipő, a lábfej mozgása során kevésbé irritállja a futó lábát.

MARADT A MARKÁNS BORDÁZOTT TALP, DE
A 3-as verzióhoz képest csökkentettek a cipő dropján 1mm-t (11mm-ről, 10mm-re), azaz a sarok és lábujjak közötti talprész lejtésén. A muszkulárisabb futók, akiknek könnyebben berövidül a vádlija, talán észlelni fogják ezt a változást, de sokan pont a magas sarokrészre panaszkodtak korábban. Alapvetően a Speedcrosst versenycipőnek találták ki, így ezzel a megoldással, ismét a gyorsabb futók kedvére változtattak. A középtalp rész szerkezetében maradtak az EVA ötvözetek. A legnagyobb változás a talp talajjal érintkező rétegét érintik. Megmaradtak a Salomon talpán megszokott nyílszerű bordák, de az irányuk, az elrendezésük változott. Extra bordázat került a talpra, a cipő orra alá, illetve a talp szélén is egész "nyilakat" találunk, nem elvágott mintát, mint korábban a 3-as verziónál. Ezáltal sokkal stabilabbá vált a talajtól való ellépés, aminek az előnyeit egy hosszú futás során lehet érezni. Rézsűs, lejtős részen is jobban működik a cipő a tesztelők szerint. A Speedcross 4-ben változtattak a külső talpgumi anyagán, keményebb lett a 3-as verzióhoz képest. Ezért ez a rész nem nyújt további csillapítást futás közben, így érzésre picit keményebb lett a cipő, de egyben stabilabbá is vált. Ismerve a Speedcross 3 párnázottságát, ez nem feltétlen tett rosszat.

A cipőben továbbra is Otholite talpbetét van. A Speedcrossnak több verziója is létezik, a Pro (gyors futóknak/versenyzőknek), a Goretex (vízálló) valamint a CS - (az orránál vízálló).

A Speedcross Pro egy lépcsőfok a normál Speedcross és az S-Lab Speed között azoknak, aki nagyon sokat, nagyon aktívan futnak. Profibbaknak edzőcipőnek kiváló.
Ha üzenetet akarsz küldeni a hirdetőnek, előbb regisztálnod kell, vagy be kell lépned.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 16 vendég és 6 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.