Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Pálinkás Norbert által írt cikkek

A keleti nyitás: síelés Bulgáriában

2018.03.12. Pálinkás Norbert
Az elmúlt öt év legnagyobb havazása kezdődött – jelentették be a szervezők Plovdivban, és felhívták figyelmünket, hogy ne induljunk neki hólánc nélkül a Pamporovo felé vezető útnak. Igazuk volt: többször is csak a gondviselés lökte át mikrobuszunkat egy-egy kritikusabb emelkedő utolsó méterein. De tudtuk, ez a szenvedés a hóval borított, 60 kilométeren keresztül kanyargó szerpentinen valami nagyon jót ígér a következő sínapokra.

Snooc, a túrasí-szánkó öszvér

2018.01.28. Pálinkás Norbert
Sok turisztikai szakértő szerint a síbiznisz nem bővíthető tovább. És ezt a kijelentésüket nem csak a globális felmelegedés okozta egyre gyengébb telekkel indokolják, hanem azzal is, hogy több embert már nem igazán lehet bevonni ebbe a télisportba. Az üzletágban érdekelt vállalkozások éppen ezért egyre újabb és újabb fejlesztésekkel igyekeznek tágítani célközönségüket. Épp egy ilyen próbálkozásba futottam bele a franciaországi Val Cenis síterepén.

Carlo Alberto Cimenti - freeride az olasz hópárduccal

2016.03.25. Pálinkás Norbert
Carlo Alberto Cimenti az egyetlen hegymászó Olaszországban, akinek a volt Szovjetunió minden 7000 méternél magasabb csúcsát sikerült megmásznia. Ezért ő is kiérdemelte a Snowleopard - azaz Hópárduc címet, mint Erős Zsolt. A múlt héten együtt töltöttünk egy freeride napot az olaszországi Sestriére közelében.

Kutya a sípályán: Ülj, feküdj, síelj!

2014.04.27. Pálinkás Norbert
Biztosan sokunkban felmerült már, hogyan oszthatnánk meg a síelés örömét kedvenc háziállatainkkal. Nehezebb helyzetben vannak, akik a havat utáló macskát tartanak, egy zebrapinty vagy aligátorteknős is problémás lehet télen. A kutyabarátok azonban hátradőlve olvashatják a cikket. Figyelem, a videó megtekintése is kötelező!

Csúszás a föld alá: Freeride az olasz Tonale terepén

2014.03.21. Pálinkás Norbert
Sokan ilyenkor már temetik, sőt el is temették a szezont. Pedig még nem érdemes a szekrény vagy garázs mélyére dugni a léceket, sok szempontból a legjobb síelések várnak március második felétől. És nem csak a jól megőrzött pályákban érdemes gondolkozni, egy-egy havazás után a freeride is csuda klassz élmény tavasszal.

Hófesztivál volt Mátraszentistvánon

2014.03.04. Pálinkás Norbert
Évről-évre szinte mindegyik hazai síterep megrendezi a maga Nagy Buliját. Ebben az időjárás-ügyileg viszontagságos szezonban nem volt egyszerű dolguk, hiszen a nyitvatartásért is küzdeniük kellett. Mátraszentistvánon mégis nekifogtak a Hófesztivál szervezésének és nem is akármilyen bulit hoztak össze.

Hinta-palinta: Schladming négy hegye

2014.02.18. Pálinkás Norbert
Budapestről nézve a bűvös 500 kilométer sugarú körön belül találunk néhány komoly síterepet is. Ott egyensúlyoz éppen a kör peremén a legnagyobb, és ezzel együtt legismertebb is ebből a halmazból. Gyakran hallom Schladmingról, hogy "persze, mert jó a marketingje", pedig erre nem is lenne szüksége. Cégér nélkül is eladná magát.

A Glockner tövében: hétvége Heiligenblutban

2014.02.12. Pálinkás Norbert
Úgy vagyok vele, hogy gyakran fontosabb egy síterep hangulata, mint a pályakilométerek hossza vagy a síliftek száma. Ezért a kedvenceim általában nem a legfelkapottabb, csilli-villi pályarendszerek - sokkal inkább a szerényebb kivitelű, de átütőbb síélményt keresem. Heiligenblut épp ezt nyújtja.

Nincs ki a két kereke: snowbike teszt Nassfelden

2014.01.30. Pálinkás Norbert
Számtalan vetélytárs próbálta már letaszítani trónjáról a havon lesikló eszközök királyát, a sílécet. A snowboard és a szánkó komolyabban vehető kísérlete mellett néhány kevésbé sikeres valami is fennmaradt az utókornak - a fenék alá kötött nejlonzsáktól egészen a bigfoot-ig. Nassfelden kettőt is volt szerencsém tesztelni. Kezdésnek itt a snowbike.

Gyorsan de biztosan: Önkiszolgáló éttermek a sípályákon

2014.01.26. Pálinkás Norbert
A síturizmus nyugat-európai iparágában az a nagyszerű, hogy káros hatásai ellenére egy valamit nagyon tud: az emberek kényelmét szolgálni. Ennek mentén ki is alakultak azok az intézmények, melyek "civil" életünkben is megszokott elemei hétköznapjainknak. Itt van mindjárt a síelők menzája, az önkiszolgáló gyorsétterem.

Madarat tolláról: síléc teszt középhaladó nőknek

2014.01.16. Pálinkás Norbert
A színek és minták fontos szerepet játszottak az evolúcióban. Nézzük például a pulykát és a pávát. Hasonló testalkatú madarak, mégis igen más a színük és mintázatuk: a természet törvényei formálták tollaikat. Mi is sokfélék vagyunk, és erre szeretünk ráerősíteni, amikor tollazatot színeket és mintákat választunk magunknak.

Hosszú hétvége Nassfelden: a határon kell síelni

2014.01.10. Pálinkás Norbert
Síoktatók szokták mondani tanítványaiknak, hogy igyekezzenek "mindig a határon" síelni. Így tudják képességeiket folyamatosan felmérni és tágítani, azaz fejleszteni. Ebből kiindulva a dél-karintiai Nassfeld-Hermagor rendszeres látogatása mindenki számára ideális lehet a tudás csiszolására, hiszen éppen az osztrák-olasz határon fekszik.

Korai öröm - Besízés Sölden gleccserein

2014.01.07. Pálinkás Norbert
Síelős bioritmusom általában szeptember végén kezdi egyre erősebben adagolni a vágyat. Havas képek, freeride videók és a lassan érkező pozitív hójelentések nézegetésével még egy ideig kezelhető a kényszer, de a virtuális petting után novemberben már muszáj eljutnom az első aktusig. Az idén Sölden csábított.

A török sí-activity: Erzurum környéki síterepek

2013.02.22. Pálinkás Norbert
Ha az activityben Törökországot kellene elmutogatnom, biztosan nem a síelős mozdulatokat utánoznám. Pedig tavaly márciusban egy hetet töltöttem a gyakran Ázsia kapujának is nevezett országban – havon, sílécen.

Fekete gyémántok - Kalandozás Kanadában

2011.03.02. Pálinkás Norbert
Would you like to start your day with a double black tour? – váratlan kérdés egy enyhén havazós hétfő reggel, Kanada talán legismertebb síterepe aljában, a Lodge of the Ten Peaks névre keresztelt ipari méretű „hütte” előterében.

Síelés Argentínában - Cerro Castor

2010.08.31. Pálinkás Norbert
Ushuaiaban kezdődik és egészen Alaszkáig vezet a Panamerican országút a kontinens nyugati partja mentén. Ezen kell elindulnunk, hogy mintegy fél óra (23km) után Cerro Castorba érjünk. A resort parkolója közvetlenül az országút mellett fekszik. Ez Argentína és valószínűleg egész Dél-Amerika legifjabb síterepe.

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.