Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

cotugno által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (32)Időben csökkenő Időben csökkenő
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2024.03.07. 17:17
Kedves Sporttársak!

Március 14-15-én Murauban úgy látom hogy magyar szervezesű sí meg board verseny lesz. Tudja esetleg valaki hogy mely pályákat tervezik lezárni vagy korlátozni? Ha van konkrét, biztosnak tűnő információ azt megköszönöm!
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2023.02.25. 18:08
Ma, vagyis 2023 február 25-én voltunk itt, már évek óta nézegettem, ígéretesnek tűnt és most erre vettük az irányt, 4 jól síelő pasi. A korábbi bejegyzésekben foglaltakat nem láttuk viszont a mai nap, nekem sok évre visszamenően a leggyengébb síterep lett Hinterstoder, pedig jártunk rengeteg helyen, a legváltozatosabb időjárási körülmények közt.

Nyilván az éjjel esett havat már nem volt idő leratrakolni de itt gyárilag is van jónéhány kezeletlen terület, több, mint amit a térkép jelez, azokon azért nem volt annyira őszinte a mosoly az arcunkon. A terepen több helyen is botozni kell, felvonóhoz, pályák közt, magán a pályán, ez nekem ilyen mértékben a nonszensz kategória.

Ha több szerencsénk van az időjárással akkor biztos jobban tetszett volna, így is síeltünk több, mint 50 km-t, megvolt a sportértéke a dolognak és egyébként gyönyörű a környezet, de ettől a sítereptől vannak véleményem szerint sokkal jobbak.

Ezzel együtt sok osztrák és cseh szemlátomást szeret Hinterstoderre járni. Isten tartsa meg a jó szokásukat, jöjjenek ide minél többen!
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2023.02.15. 20:21
Hello! Azt nem tudom, hogy gyalog fel lehet-e jutni, de a 10 személyes kabinos tetején van több hütte is, bár nem olyan látványosak mint az Eagle. Cserébe olcsóbbak és a hangulat szintén nagyon jó. Van ott egy hófánk pálya is, felvonóval. Sokan jönnek kutyával, könyvvel, ha jó az idő, pár órát biztos el lehet tölteni. Vagy be lehet iratkozni a 2 síiskola egyikébe.:-)
Előzmény: (VargaV 218096)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Fageralm
2022.03.16. 11:34
Az elmúlt hosszú hétvégén 2 napot is itt töltöttünk, mivel igazi kezdőbarát helyszínt kerestünk. A korábban itt talált beszámoló sokat segített a helyszín kiválasztásában.

Annyiban egészíteném ki a korábban leírtakat, hogy kezdőnek a lefelé vivő erdei utat a lecsúszáshoz én nem ajánlom, ahhoz is kell egy viszonylag stabil tudás, mivel elég keskeny és jeges is lehet. Egy fárasztó nap után a mi kezdőnk nem is tudta abszolválni és a felvonósok motoros szánján tudott csak lemenni, ami persze jó buli, de nem biztos, hogy mindig adott ez a lehetőség. Helyette érdemes simán beülni a liftbe lefelé menet, nagyon segítőkészek a kezelők, többen egyébként magyarok.

Családoknak, stabil kék pályás sízőknek szerintem nagy élmény itt síelni, szép a táj, nagyon kevesen vannak, ezért jó a pálya állapot mindvégig és szépen lehet fejlődni. Aki még éppen, hogy csak leevickél a pályákon, azok a felső 3 kéken tudnak jönni-menni, de a nap végén érdemes felvonóval lemenni.

Alul van egy teljesen kezdőknek való pálya és felvonó, mi senkit nem láttunk ott mozogni, bár működött az is végig. A csúcsról egyben le lehet síelni a pálya aljába, nagyon jó élmény haladóknak is, de a lassú felvonók miatt gyötrelem a visszajutás. Az egyéb pirosak nem rosszak, bár semmi extra, viszonylag rövidek, de azért egy napra nem rossz választás Fageralm, figyelembe véve azt, hogy itt tényleg nyugodtan lehet sportolni, nincs hektika.
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2021.12.28. 15:52
Az anlage 2 a dél-afrikai országokat jelenti, onnan nem engednek be szerintem senkit. Magyarország az 1-es csoportban van, ezért van a piros illetve zöld pipa.
Előzmény: (Barty84 213715)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2021.12.27. 15:34
Hello! Nem lehet hogy pozitív is voltál a 2 oltás után (hivatalosan, teszttel alátámasztva)? Nekem a 2 pfizer + őszi gyógyultsági igazolással minden variációban zöld pipát ad ki, függetlenül attól hogy melyik igazolvány qr kódját olvasom be. Ugyan a hírekben ezt nem hangsúlyozzák, de most végigolvasva a hivatalos szabályozást, a 3-ik oltással egyenértékűnek veszik (még jó…) a gyógyultságit is, ezért így logikus és jogos a zöld pipa. Ha csak 2 oltásra kiadja, az rendszerhiba szerintem de biztos vannak itt okosabbak, tájékozottabbak, kiváncsi vagyok én is, ki mit tapasztal.
Előzmény: (Barty84 213656)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2021.02.16. 12:03
Február 14-én síeltünk itt 4 órát. Covid nélkül bizonyára sosem jutottunk volna el ide, de nem bántam meg, nagyon jó volt. Nem volt tömeg, üzemeltetői szemponból nyilván ez nem nagy öröm, máshol kasza, itt meg viszonylag szolídan voltunk. Lehet, hogy normál esetben a határ túlodaláról is van jócskán vendég. Érdemben 2 pálya ment, haladóként is élvezetes mindkettő és volt tanuló rész is elkerítve alul. A személyzet udvarias, láthatóan örülnek, hogy vannak látogatók és igyekeznek. A pozitív dolgok mellett azért volt 1-2 nehezen értelmezhető is, amin javítva szerintem többen utaznának akár kicsit messzebb is a 2 közismert itthoni központhoz képest:
- A lenti állomásról egy lassú libegővel lehet felmenni, amire szerintem nem lenne nagy ügy és költség utólag felszereltetni vhogy síléctartókat, kényelmesebb is lenne, illetve 2 ember mehetne egyszerre, nem csak egy
- A logisztika nem túl acélos, a libegőtől a pályákig hosszan, zegzugosan, elkerített részeket kikerülve, mindenféle teraszokon átkelve lehet eljutni, ez főképp a síelés végén nem olyan klassz, bár sportemberek vagyunk, azért ez nem tetszett
- A fenti rángatós tányéros felvonók gyilkolják a derekat, biztos lehetne vhogy rugót cserélni vagy valamit kitalálni mert ez hosszú távon azért nem kafa
- Jó, hogy van 2 varázsszőnyeg, de eddig én sosem láttam olyat, hogy le kell hozzá csatolni. Arra lenne az egész, hogy aki nagyon kezdő vagy pici a gyerek és a felvonó még nem megy neki, mégis tudjon síelni. A le és felcsatolás ilyen helyzetben extra kihívás. Az egyik szőnyegen ezt néhányan nem is tették meg, de a másik úgy van felszerelve, hogy még lépcsőzni is kell hozzá, nekem ez az egész ügy gáz, még ha nem is voltam érintett a használatban
- A legfájóbb: van egy felvonó, amivel fel lehetne menni a hegy tetejére és onnan lezúzni, de a felső részt nem kaszálják, nem ratrakolják, hamarabb kiszállva így elvész kb.:100 m a pályából, ráadásul nagyon jó kis fekete rész lenne, nagyon sajnáltam
- A pályák délutánra kikövesedtek, ki lehetett kerülni, de azért figyelni kellett. Van, ahol szezon előtt önkéntes kőszedőket toboroznak, talán itt is el lehetne valamit érni, bár nem tudom, hogy tényleg megoldható-e, síelőként nagyon nem bánnám
- Fáj az ember szíve, mikor lát egy ilyen jó kis hegyet és nem lehet besíelni csak a felső kis részt. Bizonyára környezetvédelmi és/vagy anyagi okokból van így, ahogy most, de ha lehetne még 1-2 pálya, ami mondjuk lemenne alulra a libegőig vagy akár csak a hegy feléig, iszonyat jó lehetne. De ez nyilván már sokkal nagyobb falat, mint a fenti 1-2 apróság.
Mindezekkel együtt tényleg nagyon jó volt, tetszett és drukkolok az ottaniaknak.
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2019.04.01. 06:38
Grosseck is jo választás lett. Igaz, hogy kása volt délután, viszont alig voltak, én ilyet még nem láttam Ausztriában. Így bucka sem volt sok. Gyönyörű a hely, barátságos a hangulat. Ja, és “csak” 42 Euro a jegy. A 2 parkolóig vezető pálya is nagy élmény. Jo volt.
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2019.03.31. 06:47
Köszi, Grosseck lesz.
Előzmény: (csabeszka 205567)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2019.03.30. 18:16
Halihó!

Ha van még valaki a fórumon és síelt is ma Schladming-, Flachau, Grosseck-Speiereck, Katschberg valamelyikén: milyenek voltak a pályák, mennyire kásásodott, stb? Obertauernben voltunk ma, de nem igazán kedvelem, rövidek a pályák. Szinte csak a Zehnerkarbahn alatt volt értelme síelni, jók is voltak a pályák ott csak hát unalmas. A többi 11 óra után buckás, kásás. Ha máshol esetleg jobb, mert mondjuk jobb a fekvése a pályáknak, oda mennénk. Köszi ha vki tud hasznos infót adni! Üdv!!!
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2019.02.22. 18:02
Sziasztok! Kis segítséget kérnék: ma nem igazán zártunk jó napot Turracher Höhe-n, szél miatt szinte minden felvonó zárva volt. Itt a régióban - Lungau, Katschberg, Innerkrems, stb. volt-e máshol is ilyen? Holnapra is szeleset írnak, nem akarnék még egyszer így járni. Ha máshol kevésbé szélnek kitett, inkább választanánk mást, szóval bármi javaslatot, véleményt, tapasztalatot szívesen vennék. Főképp, ha vki pont ma itt a környéken (jobban) járt és most olvassa ezt. Köszi!
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2017.10.29. 11:11
Hello! Ha van még egy helyetek, akkor szívesen betársulnék. Légy szíves jelezz vissza, hogy széna-e vagy szalma, köszi!
Előzmény: (Sörapu. 196275)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2017.04.29. 18:09
Köszi Stani a biztatást, minden rendben volt, sőt lefelé már teljesen száraz volt az út...:-)
Előzmény: (Stani 195559)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2017.04.28. 18:54
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. Holnap mennénk fel dél körül, de nyári gumik vannak már az autón. Mik az esélyeink? Aktuális infókért nagyon hálás lennék.
Köszi, Tibor
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2017.01.19. 16:27
Ugyan én csak egyszer voltam ebben a szezonban dec 30-án, akkor sem voltak kevesen, DE: bár elkeserítően hosszú sorba kellett beállni a buszokra várva, ennek ellenére szerintem váratlanul gyorsan feljutottunk, jöttek-mentek a kisbuszok, ezt szerintem jól csinálják. Fenn pedig 5 perc alatt jegyet tudtunk venni. Szerintem máskor érdemes kicsit türelmesebbnek lenni, nem hirtelen felindulásból dönteni.50 ember az nem sok, 4-5 busz után feljutottatok volna. De nem baj, ez is az evolúció része...
Előzmény: (Bence82 192947)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Mariazell
2017.01.16. 20:19
Tisztelt Sítársak!

Röviden megosztom a január 14-15-ös hétvégén gyűjtött tapasztalataimat Mariazellről. Egy társasággal olyan közeli síterepet kerestünk, ami a kezdőtől a haladó síelőkig mindenkinek megfelel, nem túl nagy, átlátható és nincsenek sokan. Ezt itt nagyjából meg is találtuk, bár egy kis szlovákos fílingje azért volt a helynek... St. Sebastianból induló liftekkel vettük birtokba a pályákat. Gyerekek síoktatással kezdtek, ezt követően jön egy viszonylag gyerekbarát tányéros a kék gyakorló pályán, innen lehet előrelépni a hegy tetején lévő már hosszabb kéket kiszolgáló csákányoshoz. Ha valaki ezt is tudja, akkor lehet menni a jó hosszú 4-es kék pályára (itt azért már van 2 meredekebb letörés). Innen már a pirosak jönnek, legjobban a mariazelli oldalra vezető 8-as pálya tetszett - kár hogy az őt kiszolgáló ülős lift azért elég lassú - a liftekkel amúgy sem minden OK, alig volt olyan menet, ahol megállás nélkül felment volna bármelyik.Ennek oka részben, hogy szánkósok is vannak, illetve relatív sok tanuló gyerekcsapat is volt a terepen. A sok persze relatív, összességében nem kellett sehol sem várni és a pályákon is nagyon szellősen voltunk. Bubi, ülésfűtés, egyéb extrák a felvonókon nincsenek, aki ezekre háklis, az menjen máshova. A hóviszonyok zseniálisak, az összes pálya megy, úgyhogy az itt a sihu-n fenn lévő adat (7,4/11 km) nem stimmel. Összességében Mariazell nekem felkerült a listámra. A 34 Eurós napijegy ma már sajnos olcsónak számít. Inkább középhaladó-haladó síelőknek ajánlom a terepet 1-2 napra (azt a 3 pályát azért meg lehet unni egy idő után), de stabil kék pályás nem teljesen kezdők is elboldogulnak itt. Totál kezdőknek meg mostanában a hazai terepek tökéletesek - költsük el itthon a pénzünket, ha lehet...
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
Topik: Werfenweng
2016.03.17. 17:22
Március 12-én töltöttünk itt egy napot. Soha nem kerültem volna erre, ha nem pont itt sikerül szállást foglalni a hosszú hétvégére. A 27 km nem tűnt annyira rossznak egy első napi sízésre és nem is csalódtunk. Lenn a nagyon kezdőknek van 2 kék pálya húzós liftekkel, gyerekeknek szlalom pályával. Utána jön egy még mindig kék, de már komolyabb pálya és elvileg lenne egy kabinos alatti egész hosszú kék is, de ahhoz most elegendő hó hiányában az úton lekapcsolt lécekkel kellett (volna) egy részen átmenni. A nagy kabinos tetejéről jön le egy hosszú, jó vonalvezetésű piros-sötét piros/fekete - piroska pálya, combosít rendesen. A fenti területen több viszonylag rövid, de változatos vonalvezetésű pálya van. A kilátás szép és elég sokan szűzhavaztak - gyerekek is egész rövid lécekkel, amelyeket hátrafelé terhelve toronyiránt mentek lefelé, ilyet még nem láttam. Lehet siklóernyőzni is, jó gyorsan repülnek ezek a legények 10-20 m-el a pálya felett, amiben azért némi kockázat van a síelőkre nézve is...Ami nagy értéke ennek a kis síterepnek, hogy szinte csak helyiek vannak, nincs tömeg, szépen, nyugodtan lehet síelni, nulla sor, semmi hektika. Klassz volt. 1 vagy akár 2 napot is jól el lehet itt tölteni - leginkább középhaladó síelőknek javaslom, illetve a gyermekeseknek, akik egy csendes helyen szeretnék tanitgatni nem túl rég sílécre állt csöppségeiket. Nyilván csak ezért a síterepért ilyen messzire nem érdemes elutazni, de ha a környéken alszik valaki, 1 kirándulást szerintem nagyon megér.
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2016.01.24. 19:31
Ezek szerint gyakorlatilag egy időben voltunk itt Graham kolléga csapatával. Annyiban kiegészíteném, hogy az elutazás előtt aggodalmat keltett bennem is és esetleg másban is az a bizonyos lavina baleset. Nos, ezen "sajnos" teljesen felesleges aggódni, ugyanis nagyon kevés a hó. Több pálya zárva is volt e miatt, köztük 1-2 igen jó adottságú is. 2600 m alatt nagyjából 30-50 cm lehet szerintem, de sok helyen ennél is kevesebb. 2600-3400 m közt nagyon jók a pályák, de alatta egyes részeken igen sok a kő, ép talppal nem lehetett megúszni a hetet. Kis kezeléssel ezt egy ilyen szintű terepen azért meg kellene tudni oldani. A franciák valahogy nem szeretnek ratrakolni, hóágyúzási lehetőségeik itt nagyon korlátozottak. Ausztriához képest komoly a különbség, napok teltek el, míg végre kezelték a kék és piros pályák egy jó részét - fekete amúgy is alig volt nyitva, de oda úgy látszik, elvből sem mennek. Az alsó pályák jegesedése miatt gyakorlatilag 2100 m alatt nem síeltünk, csak a haza csúszás során. Ha minden igaz, a 3400-3600 m közti csákányos felvonót a hozzá tartozó pályával szombaton megnyitották, erről sajnos lemaradtunk - hogy miért volt zárva, az örök rejtély, hisz hó ott volt bőven, lentebb a hóhiány miatt jó néhány pálya zárva volt, úgyhogy nem ártott volna fenn pótolni a kieső km-eket...Az időjárás valóban fergeteges volt és így a csodaszép kilátásban szinte egész héten lehetett gyönyörködni, Mont Blanc-ostul. Egy napra átmentünk Alpe d'Huez-be, nekem egy nagyságrenddel jobban tetszett - modernebb, gyorsabb felvonók, kezelt pályák (feketék itt sem, de nem hiányzott) jóval több hó, ha lehet fokozni, még gyönyörűbb kilátás 3300-ról, komoly attrakciók (17 km-es fekete, a Tunnel, a csúcsról lejövő kalandos feketék)- és még drágább hütték... Egy nappal korábban kőomlás miatt még nem lehetett busszal átmenni - szerdánként megy helyi szervezésben buszjárat, lenn a városban vagy neten is lehet rá jegyet venni - ezt buktuk, pedig 2 nap pont kétszer lett volna jobb, mint az az 1.
Tulajdonképp jó kis hely ez a "Lédözalp", annyiban mindenképp, hogy átlátható, 1-2 nap alatt jól kiismerhető és gyorsan el lehet jutni egyik részről a másikig, a környezet pedig fantasztikus. Sok a kék pálya, ez kezdőknek, családoknak nyilván előny, 3400 m-ről is le lehet jönni látványos, szép kék pályákon, komoly sikerélményhez juttatva a fejlődni vágyó síelőket. A száguldozókra azért oda kell figyelni, nem szabad csak úgy keresztbe-hosszába ész nélkül síelgetni, nehogy baj legyen.
Összességében klassz volt, de még egyszer nem mennék ide, csak ha tutira van elég hó és minden pálya nyitva van. Alpe d'Huez rulez:-)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2014.04.28. 22:17
Köszi! Meglátjuk. Májusban még úgysem voltam síelni...Na, majd most!
Előzmény: (Stani 172398)
cotugno
32 élménybeszámolót írt
32
16 éve tag
2014.04.28. 10:13
Üdv!
Ha jól értem, akkor nincs Kaprun környékén kötelező téli gumi használat? Hétvégén mennénk és pont ezen gondolkoztam, hogy bajban lennénk, ha lenne.
Egyébként mire lehet reálisan számítani? Pénteken vakon sízés? Bár addig még változhat.

Még egy: a honlapon fél napos, vagy másfél napos jegyet csak 11.30-tól látok. Létezik csak délelőtti jegy is 12 vagy 13 óráig, esetleg 2-3 órás jegyek? Köszi, ha tudsz némi info-t adni ezügyben!
Előzmény: (Stani 172394)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.