Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Joci által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (460)Időben csökkenő Időben csökkenő
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2018.12.22. 15:22
Szia!

Röviden:
Hogyan tudnék javítani a technikámon szerintetek? Vannak szembeötlő hibáim a videó alapján?
síoktató

Gyakran érzem úgy, hogy túlságosan hátul van a súlypontom, talán a gyenge cipő miatt? Idén azt lecserélem.
Ehhez semmi köze a sícipőnek. Azt a pénzt költsd inkább síoktatóra amennyiben szeretnél fejlődni is.

SL léccel megyek, és szeretném ezt ki is használni, amennyire lehet.
A videón látott ívek alapján lehetne akár GS sí is. Úgy húzol el mindenki mellett a pályán mintha állnának. A lécedet egyszer sem tetted igazán élére. SL léccel élen közlekedve nem ilyen íveket láttunk volna.

Összegezve egy tempós túrista sízést láttunk, ami a célnak jól megfelelt.
Mielőtt felszerelésre költenéd a pénzt javaslom síoktatóval vedd fel a kapcsolatot.
Egy a lényeg, hogy Te élvezd a síelést.

Üdv:
Előzmény: (aronsl 202591)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2018.02.19. 22:07
Most tekintsünk el attól, hogy kinek melyik sítechnika a szívügye.
„OK”

A túlzott hokét helyes alpesi alaptartással lehet kiszedni, vannak rá gyakorlatok.
„A HELYES alpesi alaptartásban nincs is hoke! Nos, ebben egyet értünk.”

Szerintem ez a hoké nem a technika egyenesági következménye, ez a kritizált technikában is egy hiba, amit javítani kell. Ez olyan mintha azt mondanád, h a belső sín maradás annak a következménye, hogy hangsúlyosan használom a belsőt is bekormányzásnál.
„ A helyes alpesi technikának nem is következménye. De a rosszul megsíelt, vagy a hibásan felépített mozgásnak már sajnos végkifejlete Itt pedig erről volt szó!”

Ezekkel a hozzászólásokkal nem az Ozsiék technikájának az értékét szeretném kissebbíteni, vagy hasonló, csupán azt megmutatni, hogy élből leszólni pl az osztrák tematikát szerintem nem helyes. Az igazán jó síelők gyakorlatilag full lazán síelnek kint is, abszolut semmi izomszag, erőltetettség, térdbetörés énnemtommi sincs (ha megnézed ennek a faszinak az oktatóvideóit, sok oldschool gyakorlat van, ennek ellenére eljutott erre a szintre). De ehhez kilométer kell, meg befektetett munka, illetve egy jó oktató aki konzekvensen végigveri rajtad, vagy nagyon jó megfigyelőképesség és tehetség.
„ A sógoroknál sokszor más az, amit maguk síelnek és más az, amit oktatnak.”

Illetve a ruccsolás védelmében pl már egy keményebb piroson az emberek nagy része -ha nem tudna ruccsolni- esélytelen lenne bármilyen seggen lejövetelen kívüli mozgásra (mert még ha meg is tudnák síelni élen, 2 kanyar után annyira begyorsulnának, hogy azért esnének el).
„Szuper. Ennyi erővel akár oldalazva is leközlekedhetünk a hegyről. Aki nem tud síelni, annak ez is nagy élmény. Akinek van igénye a minőségi síeléshez az ilyenkor veszi észre a technikai hiányosságait. Nálam a két nagyobbik gyerek nem tudja mi az a ruccsulás. Mert nem tanították meg nekik. Ellenben a Kreischbergen a völgybe vezető fekete 1-sen ugyanúgy jönnek le, mint a lapos kéken. Nincs rá másik technikájuk. Csak az, amit az oktatójuktól láttak. Az pedig a (szinte) párhuzamos lécvezetés ellenére sem gyorsul be, mert jó alaptechnika rögzült mindkettőjüknél. És ez a legfontosabb! De biztosra veszem, ha megtanulják a carvingot, akkor sem kell majd ruccsolniuk egy meredekebb hegyoldalban.”
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2018.02.10. 11:36
Mi itt az amatőr síelésről beszélünk. Az a szép benne, hogy ezt szinte mindenki meg tudja, illve tudná síelni. Ami már ránézésre is izomszagú, erőltetett mozgás az nem kifejezetten a legjobb. Szerintem inkább a síversenyt hagyjuk meg egy sörözéssel és nasival egybekötött időtöltésnek a tv előtt. Abból konkrétan nincs értelme semmit egy az egyben átvenni az utcai síelésbe. Az teljesen egyedi. Átlag ember nem is tudja végre hajtani azt, amit a versenyzők.Nem rendelkezünk azzal a fizikummal és mozgáskoordinációval.

Viszont egy olyan mozgásrendszer, ami kívülről laza, könnyed, elegánsnak mutatkozik még lehet dinamikus és rendkívül stabil. Felesleges izommunkától mentes. Ezáltal sokkal pihentetőbb is. Ezt a fajta síelést Ozsiék évről-évre csiszolgatják, fejlesztik. A mozgásrendszer alapjaitól kiindulva. Ez itt papírra vetve nem biztos, hogy érthető. Ennek a hegyen a hóban megsíelve van egy teljesen más élményt adó hatása.

A belinkelt pali síelését kár volna boncolgatni. Nem tudjuk mi volt a célja épp, amikor a felvétel készült. Valószínűleg egy korhadt deszkalappal is bármit meg tudna síelni. Attól, hogy neki is van egy kis hoke és csípő letörése teljesen más alapokon nyugszik a mozgása, mint Soma esetében.
A hoke megszüntetésére márpedig nincs gyakorlat. Ahogy korábban is említettem már a mértékét lehet csökkenteni vagy épp növelni. De, (mivel ez Soma síeléséről szólt) megszüntetni nem fogod. Nála ez a sítechnika egyenes következménye. Benne van a csípő betolás, a támaszlendület stb. Annak csak egy módja van, ha a mozgás felépítését új alapokra fekteted. Mondjuk pont azokra, amit már próbáltunk neked is körül írni. Így kikerülnek azok az elemek, amit a hoke-t kialakítják. Ez azonban nem egy konkrét gyakorlat. Ez egy teljesen más mozgás tanulási folyamata. Vagyis egy egyszerű gyakorlattól jóval összetettebb.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2017.11.09. 18:36
Na! Ez jó hír!
Ha sikerül megőrizni a térdek, csípő és vállak párhuzamos tengelyeit, akkor jó nyomon fogsz járni. Vagyis a frontál helyzet megtartásában van a lényeg. Nem szaporítom tovább a szót. Várjuk majd a beszámolódat. Jó síelést hozzá.
Előzmény: (Soma 196481)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2017.11.09. 18:26
Szia!

Röviden és tömören megfogalmazva: Azt gondolom nagyon a fején találtad a szöget. Ez most sokkal érthetőbb is volt mint a korábbi TANK-os hasonlat. Köszönöm a megerősítést. :-)


"Régen más volt a síelés, akkor még volt értelme a girlandnak, de a modern sízés nagyon más. Régen, a klasszikus iskola szerint a kanyart 3 részre osztottuk, tehermentesítés, lapközeli helyzetben beforgatás és kikormányzás. Akkor még kimondottan elnyújtottuk a lapközeli, beforgatós szakaszt."

Szerintem pont ezt láttuk Soma síelésében is. (Nekem az volt a számon ezzel kapcsolatban, hogy a támasztott lendülethez hasonlít. Persze karcolt kivitelben. Csakhogy a bekormányzás szakaszai nagyon arra hajaztak.) Legalábbis én így láttam.
Előzmény: (Lackó 196477)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2017.11.08. 21:35
Szervusz!

A Girland alapvetően rézsútsízéből kiinduló bekormányzás, amit egy rézsút irányú kikormányzás követ.
Ahogyan írtad is, az esésvonalban megszakítva az ívet. (Nem esésvonalat keresztező ívről van szó) Ez így azonban ugye csak egy negyed ív. (Nem pedig félkör) Mindkét ív megszakított. Vagyis nincs befejezett kikormányzás. Kvázi nem megfelelő pozícióból indul a következő bekormányzás. Lackó erre utalt.

Gyakorlati hasznáról nem tudnék nyilatkozni, de eddig egyik síoktató sem ezt igyekezett rám erőltetni. Ettől függetlenül lehet még gyakorlati haszna. De talán nem a carving megsíelésében.

A hoke pedig a csípő beforgatásából adódik. Ilyenkor még egy belső sí megtolás is van a dologban. Ahogy ez Soma esetében is látható. Minden egyes bekormányzást az új külső sível kezdi. Abból kezdi el tolni az új belső sít. Amibe aztán szépen bele is ül. Ebben a helyzetben aztán már tolhatjuk a külső sít előre, a lényegen már nem fog változtatni. Ezért mondta Lackó rá, hogy a látott síelés már készen van. Stabilan uralja a lécet. Ezen ebben a formában már nincs mit javítgatni. Néhány centivel kisebb hoke nem változtat a lényegen. Persze, ha közben a fülével tudna integetni vagy egyéb bűvész mutatvány bele lenne csempészve az még emelne a mutatványon.( Bocsánat! Nem gúnyolódásból írtam.)

Soma síelésében kialakuló hoke megszüntetésére hibajavító feladatok nincsenek. (Illetve, csak a mértékének nem túl számottevő csökkentése érhető el.) Nála a hoke az általa felépített mozgásforma szerves eleme. Megszüntetésére (vagy elhanyagolható szintűre hozásra) egy új mozgásforma alapra építkezéssel lehet eljutni. Ahogy azt már az előttem szólók is írták.

Végezetül Somának annyit tennék hozzá, hogy szép nyugodt síelést láttunk. Nincs kapkodás. Hagyod, hogy a lécek megfussák a maguk ívét. A terhelés sincs annyira hátul, mint a korábbi videókon. Így síelve már élvezeti sportolásról beszélhetünk. Jó szezont kívánok!
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2016.01.19. 14:12
Szervusz!

Talán a felkészítő edzés a jobb kifejezés rá. Mert nem egy az egyben tudja szimulálni a síelést. A síelés egy térbeli rendszer, ez pedig csak egy függőleges és egy vízszintes mozgást állít elő. Amitől hasznosnak ítéltetik, hogy azokat az a fő erőket adja a használójára, ami egy síelés során is hatna rá. Így anélkül játszadozhatsz ezekkel az erőkkel, hogy bármi más zavaró tényező lenne.

A videóból kivágtam azokat a részeket, ahol beszélgetés volt. Így csak a mozgásban töltött részek maradtak. Síoktatóknak úgy gondolom az is elég beszédes.
A szimulátor használata alatt folyamatos instrukciókat kaptam a mozgás felépítéséről. Mit, hogyan csináljak. Azokból az alapokból felépítve ahogyan síelni is kell.
Szóval nem csak egy kondigép, hanem a mozgás szerkezetét is lehet rajta tanulni.És ehhez helyszínen kapsz segítséget.

Hogy az itt tanult mozgás mennyire állja meg a helyét, arról inkább akkor nyilatkoznék, ha a havon is kipróbáltam. De nekem egyenlőre pozitív a véleményem. Ebben is hoztam azt a fajta mozgást, amit a síelésemben benne van. Ha itt javítani tudom, úgy hiszem az a havon is jelentkezni fog.
Előzmény: (WéberF 186337)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2016.01.17. 20:45
A szimulátor használatról készült videó. 4 percben összevágtam, hogy mit sikerült összehoznom a fél órában. Izzasztó volt. Keményen le lehet fáradni benne. Akár edzésnek is kiváló.

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2016.01.15. 20:29
Tetszik.Szombaton adok rá esélyt, hogy még jobban megismerhessem. :-)
Remélem a pályán is hasznosítom majd az előnyeit.
Előzmény: (Lackó 186141)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2016.01.14. 17:47
Bárcsak a 3. alkalomról mesélhetnék én is. :-)
Az elsőn vagyok túl, és még nem volt alkalmam a határokat feszegetni.
Előzmény: (Rera 186095)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2016.01.14. 17:41
Így igaz! Ha jól emlékszem 60 fokos szöget meghaladó döntésnél esésként érzékeli a gép és megáll. Kérdés, hogy ezen a beállításon lehet -e állítani?
De még így is elég sportosan meg tud mozgatni.
Előzmény: (minerel 186094)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2016.01.13. 22:02
Mivel még friss az élmény, így én is megosztanám első tapasztalataimat sí szimulátor ügyben.
Az első benyomásom az volt, ennek aztán semmi köze nem lesz a síeléshez. Teljesen más érzés. Nem olyan, mint ha sílécen állnék. Túl hirtelen reakciók a géptől. Pici mozdulatokra is rendkívül érzékenyen azonnal reagált. Egyáltalán nem az jött le, hogy imitálni tudná a síelés élményét.
Aztán persze néhány perc után már sikerült annyira megismerni a gépet, hogy már élvezetesen tudjam használni. Elkezdtek jönni azok az érzések, amik síeléskor is. A kanyarról kanyarra fellépő erőhatások. És innentől már nem volt bennem kétség. Nemcsak hogy visszaadja, hanem meg is tudja ismertetni a használóval azokat az erőhatásokat is, amiket még nem volt alkalma megérezni síelés közben.
Amit hátrányként megemlíthetnék talán az, hogy érzésem szerint nem büntet a gép a hibás használatért úgy, mint egy síléc. Vagyis sokkal többet megenged. A jó hír, hogy ott áll az éles szemű tréner, aki szól a hibákról és ezzel tulajdonképpen orvosoltuk is a jelenséget. Sőt egyben könnyebbséget jelen arra nézve, hogy nem csak vérbeli profik használhatják.
Pozitív élménye talán a gép sterilitásából adódik. Itt a páciens hamar megérezheti azt, amit mondanak neki. A havon hiába rágja az oktató a tanuló szájába, mégsem tudja, vagy meri végrehajtani esetleges félelmei miatt. Itt egyszerűen nem lehet hibázni. Élszöget adsz, és máris visszatol. Újabb élszög és rögtön jön a válasz. Minél határozottabb az élszög (billentés) annál gyorsabb, erősebb reagálás jön a gépről. Egyszerűen érzed, hogy semmi váratlan, rossz nem történhet. Egy pillanat alatt tudod fokozni, vagy elvenni a tempót. Egyszóval amit még nem tudsz, vagy nem mertél kipróbálni a sípályán, azt a szimulátoron bátran megteheted.
Valós időben láthatod magad a tükörben, ezáltal könnyedén beleavatkozhatsz a mozgás megváltoztatásába. Videó elemzés nem tud ilyen hatékony lenni, mert utólag történik az elemzés és mikor újra síeled a szituációt, nem látod magad mozgás közben.
Összegezve. A félórás gyakorlás részemről pozitívan telt. A vártnál nagyobb élménnyel és persze kifáradással. Nemcsak a hibák javítására alkalmas, hanem jó kondit is adhat a síeléshez. Szóval hasznosnak éreztem. Én úgy döntöttem lesz még folytatása.Engem megfertőzött!
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.07.28. 21:48
Szia Laci!

Elnézést, hogy eddig bujkáltam, de nem sem időm, sem energiám nem volt mostanság a sihut nézegetnem.

"Bizonyára látod, nyitott vagyok a kollektív szerkesztésre, illetve (ha van jobb megoldás), módosításra. MIT IS JAVASOLNÁL TEHÁT TE A SÍELŐNEK, HA EGY ILYEN HELYZETBE KERÜLNE? Az komolytalan válasz lenne, hogy ilyen helyzet nem fordulhat elő! "

Javaslatom nem változott az eddig leírtakhoz képest. Első és talán mindig a legfontosabb, -ahogy azaz élet más területein is jól működő dolog- a MEGELŐZÉS!
Az általad írt nagyon keskeny, meredek pályaára utalva biztosan nem mennék bele 60 km/h sebességgel.Kivéve ha kiderülne rólam hogy valójában freestyle mester vagyok és baromira unnám már a kezelt sípálya nyújtotta " nulla ingerküszöb környéki" szituációkat.
De ha már valamilyen oknál fogva mégis odacsöppentem, akkor van-e lehetőség a szituból kikerül? Akadályt kikerülni? Pályából kiugratni? Stb... (Még mindig a megelőzésnél maradva)

Másod sorban, megpróbálnék egy vészfékezést! Legyen 180 cm széles hely előttem és tutira keresztbe vágom a szlalom léceket, aztán mind a két léc 165 cm hosszú éleibe beletennék apait, no meg anyait is.

Harmad sorban pedig eldobnék kést, kanalat, villát no meg persze magamat is ha van rá lehetőség. Kikerülve ezzel az ütközést ha lehetséges.

Negyedik: Bár nem igazán tudom elképzelni, hogy miként kerülnék ilyen általad felvázolt szituációban, bár nem mondanám, hogy lehetetlen. Ehhez egy bob pályán kéne lesíelnem, vagy egy jó meredek és kádszerűen kikotort pályaszerűségben. De mint már többször is írtam ilyen helyre nem megyek bele 60 km/h-val. Ha mégis akkor az azt jelenti, hogy az előttem síelők kotorták ki a kádat rövid lendületet síelve. Kvázi van helyem vészfékezésre. De tételezzük fel, hogy mégse: Akkor jöjjön az fránya csúszó-fékező hóeke. Csak hogy valamit tegyünk fékezés gyanánt. Talán még van idő rá, hogy gyorsan lepörgessük magunkban életünk fontosabb pillanatait mielőtt bekövetkezne az elkerülhetetlen.Mondjuk 60 helyett 50-55 km/h-val történne a becsapódás. Ami ugye bajos végeredményű lenne. Ha jól láttam a táblázatot amit megosztottál velünk 10 m, vagy kicsit nagyobb magasságból történő szabadesésnek megfelelő (negyedik szintről azaz 3 emeletről történő kieséssel egyenértékű). Kevesen szokták túlélni. Azok is maradandó sérülésekkel. De hát ez fizika. Ezzel ugye nem ellenkezhetünk. Mindenkire ugyanúgy hat.

Összegezve. Nem ellentmondanék Neked, hanem a korábbi (kiinduló állításodat) az én olvasatomban igyekeztem megválaszolni. Még egyszer kihangsúlyozom, hogy a csúszó-fékező hóeke valóban használható sebességszabályozó eszköz a maga helyén és idejében. De abban a szituációban nem tartanám szerencsésnek. Természetesen ha bizonyos körülményeken változtatunk. Pl. sebesség 10 km/h akkor teljesen hasznos lehet. Akár, még egy bocsánatkéréssel is elintézhető a dolog egy esetleges karambol esetén. Vagy egy szaftos káromkodással, hogy pont itt kellett kinőnie annak a k.... fának...Szóval magát a szituációt (meredekség, szűk helyzet nagy sebességnél, és hogy relatív nagy sebesség csökkenést feltételeztél) nem tartottam életképesnek.

A reflexekre vonatkozóan egyet értek VELED. Minden mondatában megerősítelek. Én is pont így gondolom, de szerintem mások is.

Természetesen jó, hogy beszélünk ezekről. Hasznos, logikus gondolatok jönnek elő. Amik végül összeállhatnak egy nagy kerek történetté.

Jó éjszakát!
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.06.02. 22:02
Szia Laci!

Egy ideig nem voltam, de látom Többen is lecsaptak a fizikai értelmezésekre.Nekem egyáltalán nem ez volt a célom.Részemről az rendben van amit arról írtál.

Szépen burkoltan csomagoltad be pont a csúszó-fékező hóekét egy megfelelőnek ítélt sztoriba. Alapjában tudom is mi célod volt ezzel. Ha ennek létjogosúltságát úgy említed meg, hogy alkalmas helyen és időben használják még támogatnám is. De tudjuk jól, hogy itt most az volt a lényeg, hogy a sokunk által bizonyos helyzetekben igencsak megkritizált csúszó-fékező hóekének tudjál létjogosúltságot adni.

Utolsó mondatoddal élve. Hiába kérődzöm rajta, csak nem veszi be a gyomrom. Újra és újra vissza jön. A megfelelő helyen, hozzá alkalmas sebességnél a történet rendben van a részemről. Síeléskor napi szinten alkalmazom még én is. De nem ott, és úgy, ahogy azt te lefestetted.

Apropó. Említetted a szerencsétlenűl járt 12 éves kislány esetét. Azt mondom 100 ból 95-en hóekével próbálnának vagy próbáltak volna az Ő sítudásával megállni. Pedig lehet, hogy csak egyszerűen elég lenne vagy lett volna egy sima elkanyarodás is. De fölösleges is erről vitatkozni egyikünk sem volt ott és látta az esetet.
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.05.24. 09:07
Szervusz Laci!
Veszem a bátorságot és egy kicsit pontosítanék a csúszó-fékező hóekét illetően. Természetesen saját megítélésem szerint.

Én azért lapot húznék a 19-re, és bepróbálkoznék azzal a vészfékezéssel.
Nem próbálnám ki a 30-km/h -val történő ütközést sem. Annál a meredekségnél ahol 60 km/h- val lehet csapatni lapján, ott tutira nem lehetne 30-ra lassulni csúszó-fékező hóeke segítségével néhány méteren belül. Jó esetben is csak 50-re.

Feltételezem 60-al be sem mennék egy olyan területre, ahol nincs hely kanyarodásra. A sebességemet pedig úgy választanám meg, hogy az adott terephez megfelelő legyen!Vagyis egy nem kifejezettem sí tematikai "MEGELŐZÉSSEL" többre mennék.

Abban az esetben, ha már a megfelelő sebességgel vágtam neki ennek a bizonyos szűk helyzetnek, természetesen már lenne létjogosultsága a csúszó-fékező hóekének. Szóval igen vannak helyzetek amikor használható és használjuk is, de csak ott ahol relatív kis sebességről beszélünk.Például amikor besíelünk a felvonó előtti tömeg közé.Egyszerűen mert nincs értelme keresztbe vágott lécekkel megállni.
Továbbá az is helyes, hogy a kisebb sebességnél kisebb a sérülés veszélye.
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.04.15. 21:11
Akkor ebben egyetértünk. :-)
Előzmény: (Ró 182832)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.04.15. 20:47
Mégiscsak van a helye annak a "rántásnak" :-)

(beelőztél pár percel)
Előzmény: (Ró 182829)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.04.15. 20:42
Azért ne cikizzünk ki mindent. Volt ot hasznos tanács is. A térdet illetőn Jóska érvelése helyes. A térdet ha nyomjuk befelé az ívbe (hegy felé)(és természetesen meg is van terhelve)rövidíti az ívet.(Lackóval hajdanán csináltunk ilyen gyakorlatot. Sőt kézzel még rá is segítettünk.A hatása okozott is meglepetést :-) )
Bár a nyomás helyett, ami a belső comb és csípő körüli izmok munkája helyesebb a külső talpél leszorítását említeni. Eredmény ugyan az. Enyhe "O" lábas tartást erdményez (nem alakul ki a "K" lábas tartás. Valamint a teljes combizomzatot ez az apró mozdulat befeszíti. Stabilitást ad az ívben.

Ami a felsőtest indítását illeti, az meg már megy Csabának. Minden egyes válltását egy a karok összerántásából nyert lendület előzi meg.
Előzmény: (Rera 182825)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.04.15. 19:59
Szia Soma!

Még egy észrevételem lenne. A rövidebb verzióban 7 perc 45 től feltűnik a videón egy zöldes (sárga) kabátú és narancs sárga nadrágú síelő. A fiad pedig szinte leutánozta. Na Őt, nagyon nem kellene utánozni!Felejtsétek el! Keressetek másik másolandó példát. Ugyanazt láttam nála is, mint amit nálatok.

Nézd meg a rólad felkerült profil képet. Ott sokkal jobb a tartásod. Kevésbé toltad be a csípőt, Jobban előre terhelsz. Van benne a dinamika (annak ellenére, hogy állóképről beszélek).
Nos abban az irányban jobban megérné keresgélni.
Előzmény: (Soma 182795)
Joci
461 élménybeszámolót írt
461
17 éve tag
2015.04.15. 14:03
Nagyon komoly menet volt. Látszik, hogy ura vagy a léceknek. Tényleg szépen síelsz. Gratulálok. Na de elég a dicséretekből, úgysem ezért tetted fel a videót. 
Mivel elemzésre adtad, ezért jöjjön a lényeg. Amit láttunk az egy eléggé versenyzősre mondjuk úgy, hogy izom szagú síelést mutat. Van a mozgásodban dinamika, és végig élen vezeted a léceket ami jó. Ha érdekel egy kicsit nyugisabb, túristásabb síelés, akkor javaslom Lackó által emlegetett pedálozás kipróbálását. Az élménye nem lesz semmivel sem kisebb csak más.
Jelenleg sokat dolgozol felsőtestből és karokkal. Jól láthatóan erre azért van szükséged, mert nem hagyod megtörténni az élválltást, hanem az egyik ívből igyekszel a másikba. Ahogy Lackó már írta külső lábról külsőre váltasz. Ez pedig csak izommunkával megy. Kvázi nem használod ki a megfelelően a felszabaduló energiát, hanem kicsit rá illetve ellene dolgozol. Szóval túl sok a felsőtestben a munka, amin lehetne csökkenteni. Az inaktív belső valamint a letört külső biztos, hogy okoz némi x lábas tartást az említett hoke mellé.
Nem akarnám ezt stílust leszólni, mert a kedves síelő kollégák rögtön letámadnának. Inkább csak kiemelném, hogy lehetne ezt kicsit másképp. Kevesebb energiával. Az izommunkát lejjebb hozni a has környékére, sőt lejjebb is. Nyugodt felsőtest, laza váll. A síeléskor fellépő erők kihasználása.
A pedálról ebben a fórumban is visszakereshetsz. A lényeg az ív végén nem veszed el a terhelést az ív külsőről, hanem hagyod, hogy az feltoljon, és úgy ess át a külső léced felett. Így az új ívben a belső síre érkezel. Amint megjönnek az erők a külsőn az említett pedál húzásával tudod szabályozni az ívet. Ha rájössz a módjára biztos,hogy tetszeni fog. Sok sikert hozzá.
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.