Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

solti által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (52)Időben csökkenő Időben csökkenő
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2024.01.24. 08:17
2024 január közepén jártunk itt egy hetes síelésen a Sítanoda szervezésében. Szállásunk a Hotel 1301 volt, amit nagyon tudok ajánlani: szobák kulturáltak, étel is korrekt, egyedül a szauna lehetne melegebb, de na, minden nem lehet tökéletes:) Viszont van síléctároló és síbakancs szárító is. A pályáktól gyalogtávolságra van még síbakancsban is a szállás (a koripálya meg közvetlen szomszéd).
A pályák jól karbantartottak voltak, bár kijutott nekünk mindenből is: napsütés, eső, hóesés. Mindegyik pálya és felvonó üzemelt, jókat lehetett síelni (ha éppen nem ázott el mindened..de ez nem a hely hibája).
Két gyerkőccel mentünk, mindkettőt befizettük oktatásra, nagy élvezték. Ezt is a Sítanoda szervezte/végezte, ezúton is pacsi nekik, szuper csapat, kiváló oktatókkal.
Felnőtteknek azért a pálya rendszer korlátos tud lenni, vannak ennél bőven nagyobb rendszerek de családdal tökéletes ez is. A felvonóknál sohasem volt sor, és a hüttékben is kezelhető volt a létszám, igaz, ez mind hétköznapra igaz, hétvégén a parkoló autók számából kiindulva sokkal rosszabb lehet.
Síelés után lehet szánkózni jókat (Nevelandia) vagy akár korizni. Szerdán pedig fáklyás síelés van, érdemes megnézni vagy részt venni is.
Ennél sokkal többre sajnos nincs lehetőség, nem nagy település, és mikor mi voltunk nagyjából minden zárva volt leszámítva egy textilbolt szerűséget és szuvenír boltot. Szóval aki síelés után vásárolni akar, ne ide jöjjön... Viszont a Sítanoda csapata mindig csinált valami programot a gyerekeknek, így vacsoráig sem unatkoztak, sőt:)
Szerintem visszajövünk még, megéri, tetszett
20240118-113950.jpg
20240116-101512-EFFECTS-1.jpg
20240115-113110.jpg
20240117-174019.jpg
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
Topik: Donovaly
2023.02.13. 09:45
Sziasztok! múlt héten voltunk kedd-szerda-csütörtök síelni Donovalyn gyerkőcökkel.
Utazás: Bp-ről mentünk ki már vasárnap és jöttünk haza pénteken. Unalmas eseménytelen út volt, egyedül a hegyen volt némi lassú haladás, de nem vészes.
Szállás: Apartman Maguraban laktunk, ár/értékben nagyon jó volt, 9en elfértünk (4 felnőtt 5 gyerek). Picit lepukkant bútorok, de amúgy rendben volt, jól felszerelt konyha, wifi, kényelmes ágy stb. Működött a korcsolyapálya is, igaz, sokat nem használtuk elég göcsörtös volt a jég, de legalább volt és ingyen:) Fontos, hüttét éttermet mi nem találtunk nyitva 5 után a Nova Holánál! Továbbá a kölcsönző se volt nyitva egész nap! Lehet, hogy hétvégén kinyit, azt nem tudjuk.

Síbérlet: Budapesten vettünk pár bérletet, sokkal olcsóbb mint kint, és kedves segítőkész volt a hölgy az utazási irodában. Jóval olcsóbb mint ott vagy online!

Síelés: Reggelente nyitáskor a Nova Holán kezdtem 1-1,5 óra síeléssel, baromi jó volt a frissen ratrakolt pályákon menni, nagyon élveztem. Egy délután mentem ki a Nova Holára, akkor viszont már nagyon buckás volt az alja, nem is voltak túl sokan...

Délelőtt meg délután Zahradiste oldalon néha gyerekkel néha gyerekek nélkül voltunk: pályán nem volt tömeg, viszont a felvonóknál néha volt 10 perces sor is ez nem igazán tetszett. Ráadásul az a jófajta tolakodós, majd egymást bevárós sorban állás ment, nem pedig a nyugodtan haladunk előre fajta...
Ebédidőben viszont eltűnt a sor, olyankor jó volt:) A pályák amúgy itt nem buckásodtak össze délutánra se, sőt, sőt egyik este is voltunk, szintén teljesen vállalható volt az egész, és a tömeg se volt nagy ilyenkor... Mondjuk hideg is volt:)

Gyerekoktatás: gyerekeket beírattuk a Patti Skihez, előzetesen szerettünk volna nekik 3x4 óra csoprotos oktatást a 3 nap alatt, ezt jeleztük is előre online amiről jött visszaigazolás. Emiatt is választottuk Donovalyt meg a szállás is közel volt...
Legelőször leszögezném, hogy két oktatóval is találkoztak a gyerkőcök, mindkettő nagyon aranyos és szuper volt!
Szóval 12 óra oktatás lett volna 140 euro. Hát kiderült, hogy ennyi kurzusuk nincsen, úgyhogy végül mi 100 eurot fizettünk 6 óra oktatásért, úgy, hogy még kettőért 40-ez el akartak kérni, erre mondtuk, hogy na nem. Mint kiderült, kedvezmény akkor van, ha ők úgy tartanak kurzusokat amire tud menni a gyerek (tehát ha van elég jelentkező), ha az ő hibájukból nincs elég óra, akkor nincs kedvezmény. Próbáltam 50% kedvezményt kérni az utolsó 2 órára, de nem, kategórikusan elzárkózott tőle a nem túl kedvesnek tűnő idősebb magyarul is beszélő hölgy (főnök?). Így lett az, hogy a velünk levő ismerős 10 óra oktatásért fizetett 140-et, nekünk 8 óra került volna annyiba, ha meg van végig oktatás, akkor akár 12 óra oktatás is ennyibe került volna... Szerintem ez nagyon nem korrekt! Így mi fizettünk végül 100 eurót a 6 óráért... szerintem azért ez nem olcsó.

Non plus ultra: a fun parkjukhoz külön jegy kell, amiből volt sok kavarodás: sokan igazából érvényes jegy nélkül tanultak, míg mi például 8 órás jeggyel voltunk, ami érvényes volt oda úgyhogy szépen fizetősen ment a történet. Amikor meg kimentek oktatás alatt a Zahradistere, volt olyan, hogy azért nem mentek az ülősön, mert pár gyereknek meg oda nem volt jó bérlete (vagy nem működött, passz).

Mindenesetre a tanulság az, hogy véleményünk szerint a Patti Ski baromira rossszul, szervezetlenül működik, nem ajánlom őket. A weboldalukon is olyan, hogy látszólag rengeteg információ van rajta, de igazából nagyon nehéz rájönni előre, hogy mi mennyibe fog kerülni és hogy jön majd ki... Úgy tűnik ez nem véletlen! Persze, ha valakinek nem számít a pénz, akkor azt el kell mondjam, hogy az oktatók nagyon aranyosak és kedvesek (tudom, már írtam, de megérdemlik).
Még egy dolog: a weboldalukon azt írják, hogy a délutáni csoportos órák 13:30-kor kezdődnek, ez nem igaz, 14:30-kor vannak. Gyakorlatilag a két oktatás között 1,5 órát kell elütni, ami nem volt túl komfortos.

Kölcsönzés: sajnos a bakancsom nagyon nyomott, úgyhogy kellett kölcsönöznöm: 11 euroért kaptam két napra a Sport 2000-nél (nagy parkolónál) ráadásul mivel nem volt nálam kp (kártyával nem lehetett), simán engedték, hogy visszavitelnél fizessem ki, szóval korrektek voltak.

Mindent egybevéve kellemes időt töltöttünk itt, bár nem gondoltam volna a gyerekek előtt, hogy ide fogok jönni több napra:)

Volt egy szabadnapunk az elején, a hétfő amikor meg elautóztunk a Tatralandiaba: gyerkőcök meg mi is élveztük, jó fürdő, igaz, hogy kicsit húzós: 32 ezer volt négyünknek a belépő (2 felnőtt, 3 és 6 éves gyerekek). Működött mind az 5 benti csúszda, az ufót ajánlom, az vicces mikor kimegy a mínuszba:)
Gopasson keresztül vettük a jegyet, így egy picivel olcsóbb volt.
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2023.01.28. 10:06
köszönöm a válaszokat! 👍
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2023.01.27. 15:11
Segítséget kérnék, van egy ezer éves bakancsom, ami kezd atomjaira hullani és kéne egy új:) Amikor anno vettem még nem volt flex index meg egyéb nyalánkságok, csak bakancs meg a mérete.
Én 100-110 kg vagyok, szeretek gyorsan menni de ezt a pályán teszem. Nem húzok nagy carving íveket, és nem is én rogyasztok a legjobban a pályán...szóval olyan kényelmesen gyorsan szeretek menni:) Még valami: átlagnál szélesebb a vádlim, úgyhogy nem minden jön rám könnyen...
Decathlonban próbáltam pár áruházi bakit és elég vacaknak tűnt: konkrétan bármelyikbe belerogyasztottam akkor a lábfejemnél meghajlott a bakancs (100-110-es flexesnek mondott termékeknél is). Ez azért van, mert ezek gyengék, vagy egyszerűen abban kvázi melegben ez normális és hidegben keményebb? Vagy felejtős az áruházi, menjek szakboltba... Ott viszont attól félek, hogy rám sóznak valami sokkal jobb és drágábbat mint amire szükségem van azon az évi 3-8 napon amit van szerencsém a pályán tölteni:)
130-as flex-szel vagy hasonlókkal nem biztos, hogy szívatnám magam, ennél azért hobbistábbnak érzem magam...
Szóval röviden megítélésem szerint ilyen 110-120-as flex-szel rendelkező bakancs kéne, ebből mit tudtok ajánlani ami pénztárca barát is? (28,5 mp)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2021.12.19. 19:06
Szombaton (12.18) voltunk a Stuhlecken, elég jól sikerült!
9 után picivel érkeztünk Bpről (6os indulás), a lenti nagy parkolóban parkoltunk a szokásunktól (Mittelstazion fölött) eltérően, de volt bőven hely, csak a sor volt hosszú a pénztárnál (20p). A sorban a védettségit is ellenőrizték (nem mellesleg a soproni határon is!). A felvonóra viszont már nem kellet várni sőt, a szombat ellenére napközben se volt vészes a helyzet (5p max, nekem annyi se, mert egyedül síelgettem a nap nagyobb részében). Az ülős felvonókból mindegyik ment, pályák nagyobb része is rendben volt (Promibahn mellett volt egy kis rész lezárva, meg a skiline-os videó se ment, de sebaj)
Ebédnél a w11 felső állomásánál voltunk, ahová néha kisebb néha nagyobb sor árán lehetett bejutni, védettségit néztek itt is, meg a létszám is korlátos volt. Én 5p alatt jutottam be 1 környékén. Bent amúgy volt minden szokásos, jöhetett a jól megérdemelt kasekrainer 😀
A pályák délutánra romlottak (pici jegesedés), de síelhető maradt, maradtunk kb zárásig.
Kedvenc pálya a hátsó rész volt, most szerencsére a szél se volt nagy.
Hazafelé (Bp) az út eseménytelen lett volna, ha az M1 nincs tele kismillió hazafelé tartó vendégmunkással...

Éveken át tartottam a hétvégi naptól Semmeringen, de ez most teljesen pozitív meglepetés volt, bár ebben biztos benne van, hogy a covid lockdown után a boltok is csak mostanság nyitottak náluk...

ui: és mázlink volt, mert hétfőtől szigorítanak a belépésen...

szerk: ffp2 maszk kellett a buborékos felvonókon, szóltak is ha nem volt! Ahol nincs buborék, ott nem kellett! Meglepően sokan le se vették a maszkot, abban is síeltek! Persze olyan is volt aki a felvonón is egyből levette, engem is baromira zavart...
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2020.02.26. 09:30
Sokat gondolkodtunk, hogy Chopokra vagy ide jöjjünk síelni, végül a necces sszélviszonyok miatt a picit távolabbi emiatt picit drágább de talán biztosabb Stuhleck mellett döntöttünk.
25-én ugrottunk 1 napra csúszkálni, jól sikerült: Reggel 6-kor indultunk Bp-ről, nem sokkal 9 után ott voltunk, sehol semmi dugó, jól tudtunk haladni, és a Mittelstation fölött parkoltunk le az egyik kanyarban. Csatoltunk, irány a pálya. A pénztárak gyorsak voltak, mármint ha éppen nem telefonált a jegyeladó csaj... Igyekeztünk besíelni a lehetőségekhez képest az egész rendszert, minden nagyobb pálya működött. Igaz, hogy hó az sok nincs a környéken, még a hegytetőkön se, ami elég szomorú. A pályán legalább van hó, igaz, hogy néhol már foltos, meg "koszos" , de szerencsére csak fenyő/fadaraboknak tűntek mint kavicsoknak, szóval még nem gond.
A pályák az alsó részeken délutánra elég kásásak voltak, felül meg elég sok jég, de igazából nem is számítottam másra. A felvonóknál max 5 perces sor volt egész nap, sokszor még annyi se. Egész nap működött a Steinbachalm meg Promibahn is, úgyhogy szépen el is oszlottak az emberek... A W11 tetején ebédeltünk, ~fél2-től már szinte 0 sor volt az étteremben.
Jól sikerült nap volt megérte kimenni, jól el is fáradtunk, úgyhogy 4-kor már gurultunk ki a parkolóból, h8-ra otthon is voltam Óbudán. Stuhleck még mindig hozza azt amit kell, bár ugyenezek a viszonyok tömeggel kombinálva (hétvége?) már nem hangzanának annyira jól.
IMG-20200225-095702-1.jpg
IMG-20200225-121706-3.jpg
IMG-20200225-103541.jpg
IMG-20200225-121315.jpg
IMG-20200225-121318.jpg
IMG-20200225-121324.jpg
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2020.02.24. 13:16
Holnap mennénk 1 napra csúszkálni, azon gondolkodunk, hogy ide vagy Stuhleck... Stuhleck:
- olcsóbb bérlet
- drágább útiköltség
- jobb időt ígérnek (bár sajna kora délutánra a völgyben 11 fokot is...)
- félórával messzebb van
- kevesebb hó talán
Chopok:
- félórával/100km-rel közelebb van (délről közelítve)
- nagyobb és számomra érdekesebb pályarendszer
- hidegebb lesz
- drágább bérlet
- nagy szél esetén délen ragadunk (rosszabb esetben északon)
A baj az,hogy kb a holnapi nap az egyetlen esélyes a közeljővőben, úgyhogy az eltolás nem opció. Szerintetek melyik lenne jobb választás holnap?
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2018.02.22. 08:36
Attis77: nem is olyan sokat kéne visszaolvasnod, hogy kiderüljön a válasz.
Röviden: igen
Előzmény: (Attis777 199856)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2018.02.19. 17:14
2 dologra reagálnék:
"Normálisan kinéző hüttét egyet nem találtunk, viszont „kajibaszerű” talponállót annál többet."
Pedig van! Szerintem az északi oldalon levő pizzás hütte is jó az egyik 4 ülésese tetejénél, de a csúcson levő Rotunda is teljesen korrekt. Az áfonya dzsem nagyon bejött onnan;)
Van még északi oldalon egy hamburgeres beülős távolról gyorsétteremnek tűnő hely (szélső kabinos tetejénél), az se volt rossz (bár véletlenül rántott sajtos burgert kértem;)
Nyilván egy több évtizedes osztrák hütte hangulata nehezen hozható össze a semmiből, de abszolút nem éreztem problémát (mondjuk nincsenek is nagyon gasztro elvárásaim...)

"-A megközelíthetőség vicc"..." Ezek a szlovákok semmit nem költenek az utakra?"
hmm, ki utál kit? ;) Amúgy magyar oldalon szerinted pl Bp-ről jobb a helyzet? 2/A van...
Előzmény: (fz 199694)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2018.02.13. 13:56
kieg: nekem a mai napig nincs feltöltve fényképem a Gopassra, szerintem nem kell...
Társkártyánál meg nem tudom, hogy opció van-e egyáltalán erre...
Előzmény: (KKy 199357)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2018.02.05. 13:58
31-én szerdán voltunk feleségemmel 1 napot itt.

Út: 6-kor indultunk Bp 3.kerületből, Krupova (dél) volt a cél és 9:20 körül már készült az első (és egyetlen) selfie a felvonóból. Picit 3 után indultunk hazafelé, ugyanolyan gyorsan sikerült haza is érni. Jah, parkoló a kabinos aljában nem telt meg, olyan 2/3ig volt talán.

Bérlet: 0 sor volt, de gopass tulajként ott van internet, vagy helyben automata is amivel pikk-pakk el lehet intézni, ha segítség kell, segítenek angolul!

Időjárás: A nap feléig nagyjából jó volt, csak felül volt picit ködös, de nem volt horror. Ebéd után azért ez eléggé leromlott, h3 környékén már a Kosodrevina is felhőben volt (3-5m látótávolság) Délután picit szemerkélt a hó is, de nem volt vészes (kivéve mikor ráfagyott a síszemüvegemre...)

Pályák:
Dél:
picit jobban lehetett volna ratrakolva, de nem volt probléma, nem voltak meglepetés buckák, inkább itt-ott jeges volt picit. Főleg kis kanyargós levezető út volt rossz, a széles fekete nem volt olyan problémás. A Kosodrevina vonalától lefelé teljesen jó volt bármelyik pálya, ami nagyjából így is maradt a nap végéig.
Tömeg csak reggel a felvonónál volt, ~5perc

Észak:
tömeg volt rendesen, kellett kerülgetni a népeket, de a pályák bírták, nem volt különösebben szétcseszve sehol, és még a Luckynál se olvadt különösebben. Zahradkynál mindkét felvonónál 5-10 perces sor. A két régi 4 üléses elvétve működött, én pont benéztem az egyiket ( B4), mert távolról láttam, hogy megy, de az üléseket már hajtották fel... Hála az égnek a szélső kabinos melletti 4 üléses még ment (B5), mégha elég lassan is a szél miatt... De legalább a siklózást (A4) megúsztam:)

Étel:: csúcson, a Rotundán, le is tudtunk ülni, kaja/kávé/forraltbor finom volt és kifizethető.

Jó nap volt, átkötő felvonók végig üzemeltek(A1 és A2), úgyhogy belehetett síelni az egészet! Kezdőknek még mindig az 5-14 pályát tudom ajánlani nagyon, kellemes a meredeksége, lehet gyakorolni szépen! Én meg maradok a 33-asnál délen;)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2018.01.08. 12:21
Ha a Mittelstation-nál hatalmas a tömeg (híd végéig), akkor érdemes a másik oldalon lecsatolni, lemenni, majd ott újra felcsatolni, beszállni és felmenni végig. Régen legalábbis így csináltuk, de az útóbbi években inkább elkerültük a legnagyobb tömegeket;)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2018.01.08. 11:59
A parkolás gopass kártyával nekem is ingyen volt... Szerintem feltöltött napijegy nélkül is kienged a sorompó GOPASS-szal, de gyanítom, hogy ilyen nem nagyon fordul elő, mert nincs értelme;)
Előzmény: (skalipat 198006)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2018.01.02. 13:20
Dec 27 Chopok:
Utazás: délről közelítettünk mi is, szépen a kabinos felvonó aljában lehetett parkolni (Krupova), 9-kor simán volt rengeteg hely.
Bérlet: én online vettem gopassomra, ami utólag hiba volt, 1 euró kedvezményért buktam sokat: Havernak 24-26 euróért adtak napijegyet a pénztárban, mert azt mondták, hogy nem lehet átsíelni északra... át lehetett simán, és ott is jó volt a bérlet (spoiler: délután már nem lehetett átsíelni)
Síelés délen: Felül nagyjából semmit se lehetett látni (~1 méteres látótávolság), de legalább fújt a szél. A széles meredek pályán indultunk lefelé (33a?), ami nagyjából a Kosodrevina magasságáig nem változott, onnantól viszont lett egy jó 10-15m látótávolság, és a tökéletes pályán élmény volt síelni! (33-as). Mondjuk nem kényelmi sízőknek kitalált nap volt...
Síelés északon: a 2db 4 üléses és egy kabinos nem működött, de a többi jelentősebb felvonó mind üzemelt. Tömeg nem volt vészes, Zahradkynál volt kb 5 perc az egyik liftnél a várakozási idő. Mindenhol máshol szinte
0 várakozás. A pályák már nem voltak túl jók, és persze alul egyenesen szarok voltak;)
Dél környékén láttuk a táblákon, hogy mindenki maradjon a saját oldalán, mert le lesz állítva dél felől a cúscsra menő felvonó és vége az átjárásnak...
Ebéd: a tetőn a Rotundában, a lassú kiszolgálást leszámítva jó hely, jót ettünk. A pizzeria mellett nálam ez is bekerült az ajánlott helyekre Chopokon;)
Ebéd után maradtunk délen, csúsztunk 1-2, de mivel lezárták a csúcsra menőt, ezért csak a Kosodrevina-Srdiecko-Krupova útvonal maradt, ami viszont nem volt túl nagy élmény (főleg a rossz látás és a széttúrt pálya miatt). Nem sokkal 3 előtt elindultunk haza, de igazából megérte.
Következő nap csodálkozva láttam, hogy csak 25 km-t síeltünk, valahogy többnek tűnt, évek óta nem kanyarogtam ennyit mint most :)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2017.12.26. 15:15
Sziasztok! 19-én voltunk 1 napot síelni a terepen, és jelentem minden szép és jó! Üléses felvonóból mindegyik üzemelt, hó is volt, viszont tömeg nem (legnagyobb tömeg aznap akkor volt, mikor 1 percet is várni kellett...). Legfelül mondjuk elég szeles volt, de ott mindig az, cserébe kevesen vannak, és baromi jó a pálya! Lentebb azért volt egy kis jegesedés a nap végére, de nagy problémát nem okozott. Hó van rendesen, bár néhol hóágyúznak folyamatosan (kikerülhető). A W11 étteremben még mindig lehet jókat enni, és az árak se túl húzósak.
(ha valaki a középsőállomás felett szeret parkolni - ahogy én is - az jó minőségű téligumival menjen, mert azért csúszik rendesen, dolgozott a kipörgésgátló;)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
2017.03.20. 12:49
Március 16-án voltunk síelni egy napot Chopokon, remek volt! 9-re megérkeztünk a déli oldalra, ahol egyből csúcsra törtünk, majd lecsúsztunk a Lucky aljához a túloldalt bemelegítés gyanánt. Utána igyekeztünk bejárni minden pályát és minden felvonót mind a két oldalt.
A pálya délelőtt még remek volt, bár alul azért a pályán kívül már sok havat nem lehetett találni, de nem szándékoztunk letérni. A tömeg nem volt vészes, 1-2 percnél többet nem kellett várni sehol sem.
A fenti pályák jó állapotban voltak egész nap, a lentiek viszont délután 2-3 után eléggé leromlottak (műhavas jégkásás buckás szenvedés... ). Az idő délutánig napos volt, a lenti részeken bőven plusz fokok voltak, de a csúcson hideg metsző szél és mínuszok várták a felvonóházból kilépőket;) 3 környékén kicsit felhősödött, de nem volt zavaró.
Megérte kiugrani egy jó szezonzárásra, az nem volt meglepi, hogy délutánra vacak lesz, de bőven túl teljesítette a hely az elvárásokat.
Ebédet a hamburgeresnél ettünk (Bernardino Burger), jó volt, de vigyázni kell, mert kóla helyett egyből koffolát ad;) (persze van aki snickers helyett is Deli csokit eszik, én inkább kihagyom...)

ui: Gopasst most használtam először, jól vizsgázott: appból vettem meg a napijegyet és működött is ahogy kell.
IMG-20170316-110857.jpg
IMG-20170316-121915.jpg
IMG-20170316-151324.jpg
IMG-20170316-151334.jpg
IMG-20170316-152509-HDR.jpg
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
Topik: Nassfeld
2015.01.29. 14:12
Sziasztok! Mi vasárnaptól (január 25) síeltünk Nassfelden 3 napot.
Utazás: Bp-ről az M1-en mentünk, Bécset elkerülve Eisenstadt felé, majd végig az Ost Autobahnon, dugó sehol se volt, teljesen ideális volt az egész oda-vissza.
Szállás: FeWo Ranner ( https://www.adely.at ): nagyon jó 2 szintes apartmanban laktunk, nappalival, 2 hálóval, fullos konyhával (robotgép, mikró, mosogató, sütő stb). Közös helységben van bakancs szárító meg ki lehet teregetni a sícuccokat is, nem kell az apartmanon belül. Család kedves, nehéz megúszni pálesz nélkül;) (igen, ezt picit ingyen reklámnak szánom, mert ár/értékben nagyon ott van a hely). Egyetlen pici hátrány: a millenium expressz kocsival 5 perc (gyakorlatilag a főút túloldalán van kicsit magasabban). Kaptunk vouchert kedvezményes síbérletre is, de azt már megvettük itthon, bár így is jó volt arra, hogy a sílécet a bottal ott lehet hagyni a M.Express alsó állomásával szemben ingyért.
Pályák: először a negatív: csomó hóágyú végig ment, néha kellemetlen volt amikor arcon lőtt, meg nem mindig jelezték időben a hódombokat amiket kreáltak vele, és lehetett szépeket esni;) Meg persze a hó minősége is változó volt, amikor a frissen hóágyúzott hó teljesen megfagy, azért az tud csúszni rendesen...
Viszont szinte mindegyik pálya ment, igazából nem volt olyan, ami ne ment volna. A carnia alján sok hó nincs a pályán kívül, de nem is kell, a pályán meg volt elég. A nap nagyjából végig sütött mind a 3 napon, de latyakos résszel nem nagyon találkoztunk, max picit olvadtabb frissen ágyúzott hóval, de se volt vészes.
Tömeg meglepő módon vasárnap se volt, a M.Expressre se kellett várni reggel, max 2-3 kabint. Estefelé a Tressdorfer Almtól lefelé azért volt sor, de ezt csak hallomásból tudom;) hüttéből amúgy ajánlom őket, kellemes hely, az volt az állandó meeting point;)
Felvonóból amúgy mindegyik ment, kivéve azt a pici húzóliftet, amivel átlehet menni 2-3 méter mélyen Olaszországba. A ski movie meg a fényképes sebességmérő is működött, jópofa, érdemes kipróbálni!
+infó: Hermagorban a Hofer nem fogad el se Mastercardot se Amexet (maestrot és visát igen)
+ extra infó: ahol a 2 csákányos felvonó megy fel egymás mellett (gyakorlatilag a Carniához kikerülhetetlen) ott jövőre már fűtött 6 üléses buborékos felvonó lesz!
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
Topik: Nassfeld
2015.01.22. 19:25
Hali! A Falkensteiner hotelben is van külön SPA rész, ahová be lehet menni, igaz, elég húzós az ára...
http://www.falkensteiner.com/de/hotel/sonnenalpe
Előzmény: (tibma 178220)
solti
55 élménybeszámolót írt
55
14 éve tag
Topik: Nassfeld
2015.01.17. 11:35
Szomorú olvasni és a képek sem szépek:( mi következő hétvégén megyünk remélem addigra jobb lesz, szállás már rég lefoglalva... Mondjuk bergfex a völgyre nem nagyon ír havat:-(
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.