Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

WAndrea által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1059)Időben csökkenő Időben csökkenő
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2024.03.18. 15:04
Március 15-én tényleg rengetegen voltak Kaprunban, főleg 10-12 között alakultak ki nagy sorok a felvonóknál, utána viszont elfogyott a tömeg, és déltől már alig kellett várakozni. A hütték dugig teltek, kajához nem volt egyszerű hozzájutni a gleccseren. A hó szerintem fantasztikusan jó volt pénteken és szombaton is, nagyon élveztük a magaslati síelést, bejártuk az egész síterepet és valamennyit pályán kívül is sikerült csúszni. Főleg úgy, hogy másnapra kb. 5-10 cm friss hó is jött ajándékba, nem mindenki örült neki, mert hamarabb buckásodtak a pályák, de én nem bántam. A felső részeken igazi porhavat élvezhettünk, délutánra az alsó részeken már felpuhult, lehetett forgatni a lécet a buckákon.

Szombatra szerencsére kevesebben lettek, 11 óra körül volt egyszer nagyobb sor a középállomáson, de utána már nem volt zavaró a tömeg, kivéve talán az Alpincenter felé vezető pályán tapasztalt extrém népsűrűséget. Sok képet és videót készítettünk, mert az időjárás gyönyörű volt, napos-felhős között váltakozott, és csak egy rövid ideig volt ködben a hegy, de amint az feloszlott, messzire el lehetett látni. Szombat délben még egy kiadós hózáport is megéltünk, ami olyan hirtelen jött, mint egy nyári vihar.

Mivel nem találtunk helyet a hüttékben, ezért szombaton kora délután áttraverzáltunk a 3K K-onnektion lifttel Maiskogelre, ahol asztalhoz és ebédhez is gyorsan hozzájutottunk a liftállomás melletti hüttében. Legalább kipróbáltam ezt a is, mert mióta ez a csodalift megépült, még nem jártam Kaprunban. Tényleg egy lenyűgöző mérnöki csoda, és élmény volt utazni benne, ahogy hasított a hóesésben. A Maiskogelen is nyitva volt néhány pálya, de amikor csúsztunk rajta egyet, akkor éreztük meg az óriási különbséget a hóminőségben. Olyan volt a pályán a hó, mint a krumplipüré, estek-keltek-rajta az emberek.

Szomorú, hogy 2000 méter fölé kell menni március közepén ahhoz, hogy igazán jó havat és télies körülményeket találjunk, és ezért is jöttek olyan sokan Kaprunba most hétvégén. Mi is úgy terveztük, hogy Zell am See-ben síelünk majd inkább, de a csütörtöki nap után (amikor 18 fok volt pluszban a Schmittenhöhe középállomáson) úgy döntöttünk, jobb lesz nekünk a gleccseren. Összességében élményekben, síelésben, hóban gazdag hétvégénk volt. Itt van egy válogatásnyi fotó, videók pedig a közösségi médiában.
https://sielok.hu/fotoalbum/kaprun-2024-marcius/galeria/

Rövid videó:
https://sielok.hu/video/kaprun-2024-marcius15/
Előzmény: (pszokola 221146)
porho.jpg
havazas.jpg
maiskogel.jpg
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2024.03.10. 19:31
Tegnap mi is Jasnán síeltünk, hasonló tapasztalatokkal.
Annyival volt más a napunk, hogy Fresh Track-kel kezdtünk, ezt ajándékba kaptam nőnapra :-)

Ez egyébként egy 69 eurós program és tartalmazza a sízést reggel 7-9 között az erre kijelölt pályákon, majd egy büféasztalos reggelit a Rotundában. Az eladott jegyek számát 100-ban maximálják, így ennél több síző garantáltan nincs a síterepen, nincs sorbanállás a lifteknél és a pályák színvonala sem tud leromlani a 9 órás kezdésre.

Élve a lehetőséggel már reggel 7 kor a felvonóban ültünk és 9 óráig megállás nélkül róttuk a köröket a ratrakolt pályákon. Eredetileg a fenti részt szánták a freshtrack-re érkezőknek, de köd miatt végül újratervezték, majd a Zahradky lifteket üzemelték be és ott síeltünk nagy élvezettel a 11-es és 5-ös pályákon. Ha ajándékot akarsz adni valakinek, akkor jusson eszedbe ez e lehetőség, életre szóló élményt fogsz valakinek szerezni! Nekem aznapra megvolt a boldogság, pedig messze nem volt még vége.

A csúcson elfogyasztott finom reggeli után tovább síeltünk a Chopok két oldalán, bejárva minél több pályát és D.Danihoz hasonlóan vegyes tapasztalataink voltak. Tényleg volt közte bucka, kása, jég, de szép havas pályák is a fenti részeken, a nap végére pedig hatalmas túrt hegyoldalon kellett magunkat leküzdeni a völgyig, ami tényleg végetnemérős programnak tűnt. Addigra már elesett nénány pálya, ahol olyan volt a hó, mint a kávézacc. Az időjárás változatos, de a pályák nagy részén inkább napos és szélcsendes volt, sokat fotóztunk, videók is készültek.

Néhány válogatott kép a tegnapi napról:
https://sielok.hu/fotoalbum/jasna-2024-marcius/galeria/

Videók a síelésről és az esti bulihelyről:
https://www.tiktok.com/@sielokhu
https://www.instagram.com/sielokhu/
Előzmény: (D.Dani 221092)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2024.02.21. 10:06
Ma reggel fehér lett Kékestető!
https://sielok.hu/webkamera/siterep/kekesteto/
havazott-kekesen-2024-02-21.jpg
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2024.02.02. 14:56
60 éves a pécsi sípálya felvonója
Új cikk és videó született ez alkalomból, köszönet érte Fóris Gábornak!
https://sielok.hu/rovat/tortenelem/cikk/60-eves-a-pecsi-sipalya-felvonoja/
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2024.01.28. 21:58
Köszönjük a beszámolót és az észrevételt. Módosítottam a sítérképet az oldalon. https://sielok.hu/siterep/kalnica/

Feltöltök ide egy montázst a régi és az új sítérképről: ezen látszik a változás, hogy milyen volt és milyen lett. A 2-es számú kék jelzésű sípálya valóban megszűnt.
Előzmény: (hajbag 220542)
kalnica-regi-es-uj-siterkep.jpg
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Csorba-tó
2024.01.28. 21:45
Az elmúlt 3 havas napot a Tátrában töltöttük és az utolsó napra hagytuk Csorba-tó síterepét. Drámainak indult ez a vasárnap, de tökéletes sínap lett belőle. Csodálatos hóviszonyok (előző 24 órában ugyanis nonstop szakadt a hó!) és szikrázó napsütés várt minket + a sokkoló hír, hogy nem mennek a liftek. A tegnapi vihar utószele reggel még tombolt a hegytetőn, miközben a völgyben tökéletes szélcsend volt. Szerencsére némi toporgás és tanakodás után láttuk, hogy törlik a vészhelyzetet és kb. 10 órakor megnyitották a 4-ülésest. Az első felmenet még tömegjelenetes volt, de onnantól kezdve, hogy minden felvonó ment a hegyen, már nem kellett várakozni.

Pazar kilátás nyílt a fenti részekről: a felhők fölött síeltünk, a pályák frissen ratrakolva, boldogság volt minden kanyar. Legtöbbet a hatszékes lift alatt csúsztunk, ez a kedvenc a síterepen, jó lejtésű hullámvasút. Semennyit nem kellett várakozni ennél a liftnél! Sok képet és videót csináltunk, hamarosan felkerülnek, mert a mai látványt szeretnénk megosztani.

Még egy színes hőlégballon is megjelent a kék égen, hogy megkoronázza a látványt. Rengetegen sítúráztak és freeridoltak is, élvezve a gyönyörű téli időt.

Régen láttam a Tátrában ennyi havat, pályákon kívül, az erdőben és az úton is. Ennek ellenére hólánc nélkül, kétkerekes meghajtással is simán célba értünk. Aki tud most menjen, még a szlovák síszünetek előtt és amíg ez a friss hótakaró kitart.

Galéria:
https://sielok.hu/fotoalbum/csorbato-2024-01-28/galeria/
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2024.01.19. 16:07
Mi decemberben voltunk Ausztriában, a határon megvettük a matricát, de elfelejtettük kitenni az autóra, csak a hazafelé úton jutott eszünkbe felragasztani. Jött is az értesítő 120 euró büntetésről. Írtunk az Asfinag-nak egy emailt, csatolva a matrica vásárlásról a bizonylatot és a szélvédőre ragasztott matricáról a fotót, ez alapján törölték a büntetést.

A német nyelv szerelmesei kedvéért bemásolom a jó hírt közlő levél szövegét, igazi "gyöngyszem":

Nach Berücksichtigung aller Umstände haben wir die Ersatzmautforderung storniert. Bitte betrachten Sie die Ersatzmautforderung mit der Rechnungsnummer xxxxx als hinfällig. Bitte entschuldigen Sie die Unannehmlichkeiten.
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Normafa
2024.01.19. 10:05
Most beszéltem az üzemeltetővel: nem mosta el az eső, 30 cm tömörített hóréteg van a pályákon és még gyártanak rá havat, továbbra is nyitva vannak. Jelenleg havazik.

Van néhány webkamera kép is. Sajnos publikus webkamera továbbra sincs a pályákon, de dolgoznak rajta, hogy elérhető legyen a weben.
Előzmény: (- Marky - 220371)
kamera-normafa-2-2024-01-18.jpg
kamera-normafa-01-18.jpg
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2024.01.16. 13:29
Ma reggelre esett egy kis hó a pécsi sípályán.
A webkamerán elcsíptünk két snowboardost :-)
pecs-kamera.jpg
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2024.01.06. 15:56
Vagy itt:
https://www.oeticket.com/events/sport-111/wintersport-1411/

Az EVENTIM Austria forgalmazza a világkupára szóló jegyeket.
Előzmény: (CFer 220074)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Skalka
2023.12.30. 16:14
A három napos karácsonyi evés-ivás után úgy döntöttünk, hogy kiugrunk a szlovákiai Skalkára, és pár napos sífutással kezeljük az ünnepek alatt felgyűlt mozgáshiányt. Ez már bevált program, ahogy a korábbi években, most is sikerült itt last minute szállást foglalni, nem volt teltház a hegyi panzióban, de a büfékben és este a Relax Centerben is kevesen voltak.

Skalka, mint síterep hanyatlik (a régi húzóliftek egy része hiába szerepel a sítérképen, nem működik), de sífutóterepként Szlovákia egyik legjobbja. December közepén hatalmas hó esett, ennek sajnos már csak a fele van meg, de így is elfogadható körülmények között tudtunk sífutni és úgy láttuk, az itt síelők sem jártak rosszul. Az ülőszékes lift (Limba) és két húzólift üzemelt folyamatosan, a székek kb. fele üresen járt, nem voltak sokan a pályán. A napijegy csak 19 euró. Lassan készült el, de erre a szezonra végre átadták az új hüttét a libegő felső állomásánál: nagyon jól néz ki és a körpanoráma miatt is érdemes meglátogatni.

Néhány fotó az új épületről és a pályákról:
https://sielok.hu/fotoalbum/skalka-2023-december/galeria/

A sífutópályák használatáért elvileg 4 eurót kell fizetni, de a pénztárban nem találtunk senkit, így végül ingyenes lett, de az is lehet, hogy a jegessé vált, messze nem tökéletesen kezelt pályák miatt nem szedték a belépőt. Nem voltak ideálisak a hóviszonyok, pedig Skalka igazán hóbiztos hely, sokan járnak ide a környékről is kirándulni, szánkózni, a parkolók a nap közepére megteltek. A szállásunkat a jegessé vált út miatt csak hólánccal tudtuk megközelíteni, de szerencsére ez rutinosan ment. Összességében, amiért mentünk, azt hozta a hely: izomlázasra síeltük magunkat és havas környezetben tudtunk pár napot aktívan pihenni, hüttézni, szaunázni, mindezt elfogadható áron (szállás 50 euró/fő félpanzióval + szauna-wellness 12 euró/óra).

Hazafelé még belefért egy városnézés Világörökséghez tartozó Selmecbányán, amit mindenkinek nagyon tudok ajánlani. Különleges hangulatú hely, egykor virágzó, ma már inkább turistákból élő dimbes-dombos város, az itteni séta is aktív program a sok szintkülönbség miatt. Egybéként itt is van a város mellett egy sípálya (Salamandra Ski Centrum), ha valaki a határhoz közeli helyet keres pályaszállással.
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Normafa
2023.12.12. 14:56
Mivel holnapra sok esőt és felmelegedést jósolnak, ezért ma jó korán keltem, és felmentem reggel, hogy még láthassam havasan a Normafát. Sajnos a fákról már leolvadt a hó, és a gyalogutakon csonttá fagyott, de így szép látvány volt az összefüggő hótakaró és gyönyörű színeket hozott a napfelkelte. Láttam snowboardost, síelőt, sífutót szánkózókat is csúszni, de én maradtam most egy óvatos sétánál.

Ma reggeli képeim:
https://sielok.hu/fotoalbum/normafa-2023-12-12/galeria/

A hétvégén még így nézett ki, erről sajnos lekéstem:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/kb-fel-meter-ho-es-teli-vilag-a-normafan/
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.12.10. 11:43
Schladmingban kezdtük idén a szezont december 7-8-án. Már az utazás is csupa boldogság volt, régen láttam ennyire havasnak Ausztriát, főleg ilyen korán, december elején. Mikulásra beterítette a hó az országot, gyönyörű látvány volt mindenhol a havas erdő, de szerencsére az utak jól járhatók voltak. Szerdán délután utaztunk, csütörtök reggel kezdtük a síelést Hauser Kaiblingon. Igazi titkos tipp volt, így utólag: alig voltak a pályákon és tökéletes havat élvezhettünk, mínusz 3-6 fok között, napsütésben. Minden lift működött, Planaira is átcsúsztunk délután, ott némileg több embert láttunk, de amikor délután 3 óra felé a Paradise-ből visszafelé felvonóztunk Haus felé, már alig találkoztunk síelőkkel. A felsőbb részeken porcukor, lejjebb kristálycukor állaga volt a hónak, tökéletes síélményt adott.
A fotók talán visszaadják valamennyire:
https://sielok.hu/fotoalbum/hauser-kaibling-2023-wa/galeria/

Csütörtök este volt a frenetikus Ski Opening Robbie Williams koncerttel, erről itt írtam egy rövid beszámolót:
https://sielok.hu/rovat/elmenybeszamolo/cikk/schladming-ski-opening-nagy-siker-volt-a-dupla-robbie-williams-koncert/

Másnap az esti buli ellenére sikerült korán kelni és 4-hegy túloldalán, Reiteralmon kezdtük a síelést. Itt már látszott, hogy sok osztrák csapat érkezett a hosszú hétvégére, jóval többen voltak, de így is jól elfértünk, sorba nem kellett állni 1 percnél többet sehol. Szuperek voltak a pályák, bejártuk az egész rendszert. Ment az összes lift itt is, elindult a rendesen hüttézés, délre megteltek a teraszok, kisütött újra a nap, minden olyan volt, mintha a főszezonban lettünk volna, tömeg nélkül. Rég volt ennyire idilli a szezonkezdet, hótóll roskadó fenyők mindenhol. Ennek ellenére a pályák alsó részein járatták a hóágyúkat, hizlalják az alapot, hogy hosszú legyen a szezon és az esetleges felmelegedést is bírják majd a sípályák. Ismerőseink még maradtak két napot, majd folytatják a beszámolót.

Képek Reiteralmról:
https://sielok.hu/fotoalbum/schladming-reiteralm--2023-12-08/galeria/

Ez pedig egy rövid videó:
https://www.instagram.com/stories/highlights/18012457697018100/
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.12.01. 13:08
Most kaptuk a hírt, hogy holnap nyitnak, hóágyúzás nélkül is meglett a szükséges hómennyiség!
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/december-2-en-nyit-a-satoraljaujhelyi-sipalya-termeszetes-hoval/
Előzmény: (Miamanó 219361)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.11.27. 09:50
A Síaréna kérésére tesszük közzé az alábbi álláshirdetést.

Az Eplény Síaréna Vibe Park 2023/2024-es téli szezonra keres Síoktató és Segéd síoktató munkatársakat.

SÍOKTATÓKÉNT RÁD VAN SZÜKSÉGÜNK…
- Amennyiben rendelkezel síoktatói végzettséggel. Tapasztalat előny, de nem feltétel.
- Ha szeretnél a bakonyi hegyek között az Eplényi Síarénában dolgozni.
- Türelmes és vidám vagy a tanítványaiddal. Kedves és előzékeny vagy a hozzád forduló vendégeinkkel.
- Ha bírod a hideget és a téli körülményeket.
- Tudsz és szeretsz egy jó csapatban dolgozni.
- Jó, ha tudsz kommunikálni más idegennyelven is.

AMIT MI BIZTOSÍTUNK NEKED…
- Egyenruhát (síruha) a téli szezon idejére.
- Versenyképes fizetést egyszerűsített foglalkoztatási keretek között.
- Kedvezményes szálláslehetőséget közel a sípályához.
- Szabadidőt: elsősorban dolgozni várunk, de szabadidődben örülünk, ha kondiban tartod magad és síelsz😊.

Jelentkezz még ma!
Bővebb információ: admin@siarena.hu
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.11.06. 11:04
Dátum témában: köszönjük a javaslatokat, átgondoljuk.

Előrejelzés témában: nem vagyunk meteorológusok, ilyen mélységig nem látunk bele. Az adatokat Németország egyik vezető időjárási adatszolgáltatójától kapjuk, itt van néhány érdekes szakmai infó:
https://qmet.de/forschung/
Előzmény: (TZoli 219043)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.11.05. 07:44
Kedves D.Dani!
A kedd reggel kiküldött hírlevelünket a saját oldalunkon megjelenő előrejelzésre alapozva ezzel a címmel küldtük ki: "Pénteken érkezik a havazás és a tél az Alpokba". Ez gyönyörűen bejött, ld. a képeket:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/ausztria-nagy-novemberi-havazas-20231103/

Turrachon is nagy hó esett, az általad írt előrejelzés november 3-ra volt írva, tehát még benne volt az este + éjszaka is. Hogy végül reggelig pontosan mennyi esett, nem tudjuk, mert még nem jelentik, (mivel még nincs üzemben a síterep), de a webkamerán látszik, hogy elég szép nagy hó lett hirtelen:
https://sielok.hu/webkamera/siterep/turrach/

Időjárás trendeket, a havazás érkezését nagy biztonsággal jelzi előre a rendszer, a mennyiséget valóban nem mindig találja el. Mondjatok olyan előrejelzést, amiben 100% megbíztok, és megmondja előre a várható hó mennyiségét cm-re pontosan - kíváncsian várjuk a tippeket.

Mi eddig nem találtunk jobb szolgáltatót, ez sokszor bizonyított már, extrém esetekben is.

Ahogy ígértük, létrehoztunk egy oldalt, amiben részletesebben is leírjuk, hogyan készül a síelők.hu-n megjelenő előrejelzés, itt találjátok:
https://sielok.hu/kerdes/hogyan-keszul-a-sielokhu-idojaras-elorejelzese/
Ez minden előrejelzés oldalunkról elérhető már.
Figyeljük, teszteljük mi is folyamatosan.
Előzmény: (D.Dani 218990)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
Topik: Normafa
2023.09.26. 07:15
Előző nap még napsütésben tudtuk kívülről fotózni a síházat, gyönyörű lett. Galéria itt:

https://sielok.hu/fotoalbum/normafa-park-2023-szeptember/galeria/
Előzmény: (skioutlet 218844)
sihaz.jpg
normafahaz.jpg
normafahaz-belso.jpg
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.08.31. 15:27
Kedves bouquetk,

Egy szó valóban kimaradt a címből, amit kollégánk már javított, amikor láttuk, hogy ezt te is jelezted kommentben. Azért töröltük, mert a javítás után érvényét vesztette a komment.
Mindenesetre köszönjük, hogy jelezted, minden észrevételnek örülünk.
Előzmény: (bouquetk 218809)
WAndrea
1070 élménybeszámolót írt
1070
22 éve tag
2023.08.10. 16:02
Kedves Olvasóink!

A fejlesztők több hónapig tartó munkájának köszönhetően a mai naptól látható és használható oldalunkon a megújult szálláskereső:
https://sielok.hu/szallasok/

A legfőbb újdonságok röviden:
Egyetlen közös kereshető adatbázisba kerültek a szállások és a szállásakciók, egyszerűbb lett a szűrők kiválasztása /törlése és látványosabb a szállások bemutatása.

Reméljük, tetszeni fog az újítás, örömmel vesszük a visszajelzéseket.

A csomagajánlatok feltöltése is elkezdődött, érdemes nézegetni itt:
https://sielok.hu/szallasok/kedvezmenyek/
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.