Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kálóczy Péter által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (8)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kálóczy Péter
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2014.04.06. 14:38
Köszi szépen, ez lesz akkor a megoldás :)
Előzmény: (gaboca 171665)
Kálóczy Péter
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2014.03.18. 10:13
Utolsó síelésem során kedvenc bakancsom egyik csatjában eltört a szegecs. A szervizekben az olaszok ajánlgatták az egész csat cseréjét, de én azt nem szeretném, mert hülyén nézne ki.

Nem tudtok ajánlani valami helyet ahol megszegecselik?

Elvileg jól hozzá lehet férni, nem nagy történet talán.
Kálóczy Péter
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2011.12.18. 09:54
Hazaértünk, utolsó nap délutántól szakadt a hó, aki most ment ki, annak már valószínűleg kevesebb gondja lesz a hóhiánnyal mint nekünk volt.

Utolsó nap sikerült megnéznem az említett új liftet is ez egy három állomásos (völgy, közép, csúcs) Doppelmayr 8 üléses kis kabinos lift, Teljesen új, csak jót lehet mondani róla, hasonló a Zermatti Riffelberg expresszhez (bár az talán nem Doppelmyr) A csatlakozó pálya egy kellemes laza piros.

A lift kényelmes, gyors, nagy áteresztőképességű, és nagyon bírja a szelet.

Még tovább lehet menni egy 4 üléses buborékossal, majd a csúcsról egy laza kék pályán lehet kellően bemelegedve megérkezni a lefele vezető valamivel komolyabb pályára.

Ez plusz a mellette lévő régebbi hasonló Leitner kiskabinos hatására a liftekre adott pontokat felhúznám 6 ra. Ez a rész (a Carosello oldali északi része volt messze a legjobb állapotban hóilag, és a liftek is itt voltak a legjobbak.)

Összeségében megszerettem Livignot, biztosan visszajövök még. Az egy dolog ami tényleg fájt a megfelelő tájékoztatás (táblák/internet) hiánya.
Kálóczy Péter
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2011.12.16. 09:02
Eddig nem volt túl hideg, szél hó, és köd igen.
Hogy lesz e -18 arról egy meteorológust kéne megkérdezni :)
Mindenesetre apránként kinyitnak a pályák, úgyhogy egyre javul a helyzet.Talán szerencsétek lesz, és több napsütés jut mint nekünk.

Múlt vasárnap brutális tömeg volt reggel a felvonóknál, úgyhogy valószínűleg jól teszitek ha nyitás körül kimentek vasárnap, hogy a hétvégi síelőket beelőzzétek. Mi fáradtak voltunk az út után, későn keltünk, volt is sorban állás rendesen.
Előzmény: (Meli30 127189)
Kálóczy Péter
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2011.12.14. 20:29
Így négy nap után írnék pár szót a síterepről.


Sajnos kevés a hó, és ez nagyon meg is látszik a pályákon. A mottolino oldal még jobb egy fokkal, de itt is kövek, föld, zöld növények tarkítják a kevés nyitva lévő pályát, bár lassan de biztosan javul a helyzet.

Általában a terepről.

Nekem ez az első találkozásom Livignoval, és megmondom őszintén többet vártam. Ennek ellenére tetszik, bár most sok rosszat fogok írni.

A pályák kialakítása jó, minden tudásszinten található megfelelő pálya, már ha éppen van rajta hó, de azt hiszem ez a mostani hóhiány inkább kivétel.

Ugyanakkor az infrastruktúra a 30, (de lehet 40) éves ipari műemléktől úgy az ezredfordulós technikáig terjed. (Bár láttam egy teljesen új kabinost is de azt nem tudtam kipróbálni, mert nem tudtam hol parkolni, átsíelés pedig a hóhiány miatt nem ment.) A célnak azért megfelelnek, bár a már említett műemlék fapados kétüléses a szélben hóviharban inkább csak súlyos mazochizmussal sújtottak számára ajánlott. Első találkozásom vele gyermekkori emlékeket, Ervin bácsi kanhadár kötéses öreg lécének képét, és jó adag meleg nosztalgiát hozott, ami gyorsan elpárolgott ahogy alulról felülről lecsapott rám a jeges alpesi szél. Mire a bő negyedórás menetnek vége lett, addigra szívből és őszintén meggyűlöltem a '70 évek divatja szerint kiskamaszokra méretezett lábtartó valószínűleg rég elporladt tervezőjét.

A többi lift ennél valamivel jobb, de a fűtött ülések, és hasonló romlott, és dekadens hívságok itt nem jellemzőek - legalábbis a most nyitva lévő, és általam bejárt lifteken. A szolgáltatás színvonala általában alacsony, ami kevés tájékoztató tábla akad, (én kettőt láttam) abból az egyik nem üzemelt, a másik csak a liftek nyitva tartását mutatta, december 4.-én, amivel így 14. környékén nem sokra mentem.
Internetes megjelenés egy katasztrófa, mottolinonak angol változata éppen nem megy, carosellonak ugyan van, de éppen a pályák (liftek azért vannak) nyitva tartását nem tartották fontosnak egyiken sem, semmilyen nyelven megjeleníteni, ezzel szemben lépten nyomon olvashatunk az ingyen wi-fi pontokról, amik azonban jelenleg csak a weben léteznek, a hegyen kijelölt pontokon még mutatóba sem akad (sebaj vettem prepaid Wind 3G kártyát 15 Euroért). Ezzel szemben meglepve olvastam a plakátokat, hogy a lavina veszély! miatt tilos a pályán kívül síelni, és a tilalom megszegőit a bérlet elkobzásával, és akár 100.000 líra pénzbüntetéssel is sújthatják. Ez komoly visszatartó erő, mivel a kilenc éve forgalomból kivont fizetőeszközből ekkora mennyiség beszerzése valószínűleg embert próbáló feladat lenne:-)

A személyzet hozzáértése is hagy kívánnivalót maga után, hiszen hóágyú van elég, ellenben láthatóan a hóhiányos helyzet kezelése meghaladta a képességeiket. Nyilván nagyon szépen elboldogulnak, ha novemberben méter hó leesik, de hát a szakértelem az éppen a rendkívüli körülmények között tevődik próbára.

Ide tartozik még hogy korán indultam, így dugó sehol nem volt kivéve Livignoban, de ott masszív 1 órás araszolásba futottam bele. Összesen két rendőr próbálta irányítani a forgalmat, ha hatan lettek volna (ennyi problémás pontot számoltam) akkor valószínűleg fele ennyi idő lett volna.

Ennyit a negatívumokról.

Ami pozitívum:

Nagyon olcsó. Apres ski osztályon felüli. Étterem, bár hátán mindenhol. Minden kapható (általában nagyon olcsón), a falu gyönyörű, az emberek kedvesek, az ételek - mint mindenhol Olaszországban - egészen kiválóak. Hütte kicsit kevés van, de mind igényes, tiszta, a kiszolgálás remek, árak a síterephez mérten nem számítanak túlzottnak.
Mint már írtam a pályák vezetése, és száma jó, talán a két oldalt összekötő lift még jól jönne az olyan lustáknak mint én.

Összességében ár/érték arányában nagyon is jó síterep ez, a hiányosságok elnézhetőek, csak a sok dicséret után kicsit túlzó kép alakult ki bennem.

Értékelésem (10 pontos skála):

Pályák: 9
Liftek/szolgáltatás: 5
Árak: 10
Apres Ski: 10

Összesítésre nem vállalkozom, mindenki súlyozzon kedve szerint.
Kálóczy Péter
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2011.11.05. 22:10
Ez döbbenetes. Utoljára 2004 ben voltam Tonáléban a Presnán, azóta a kép alapján a gleccser fele elfogyott.
:(
Előzmény: (Rossi 108507)
Kálóczy Péter
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2011.11.05. 20:03
Köszönöm ;) Akkor ez eldőlt.
Előzmény: (gaboca 123472)
Kálóczy Péter
8 élménybeszámolót írt
8
21 éve tag
2011.11.05. 18:29
Sziasztok!

Az idei szezon Livignóban kezdjük, és vennék egy Go Pro HD Hero kamerát. Azon gondolkozom hogy talán érdemesebb lenne Livignóban megvenni a kisebb adótartalom miatt. Viszont bizonytalan vagyok hogy van e ott megfelelő műszaki üzlet ahol be tudom szerezni, és ha van hol, és mi a neve. Megköszönném ha ebbe tudna valaki segíteni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.