Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

tomika által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (19)Időben csökkenő Időben csökkenő
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2020.02.24. 20:48
Sziasztok egy kis élménybeszámoló, ha ezt lehet egyáltalán élménynek nevezni:)))
Életem egyik legszürreálisabb síelésében volt részem, és sajnos csak az ellenkezőjét tudom írni, mint amit a legutolsó élménybeszámoló tartalmazott erről a terepről.
Kijutás: autó csomagokkal hungexpo buszra felpakolás-másnap repülő-majd ezt követően még potom 4,5 óra szerpentines zötyi-mötyi.
Szállás: Hotel Kalinda azzal nem volt baj,de csak a 4*-nak köszönhetően az utitársak,akiket feljebb vittek Borsat, és más egyéb bungalók" na nekik elég 90-es évek Jasnája jutott. Az időjárás egy rémálom volt vasárnap 12-ig szakadó eső 2500m-en is majd átváltott havas darába,amit nem könnyítettek meg az igen """"modern felvonók tényleg 100 idézőjelben, ugyanis kb 30 de lehet 40 évesek ezek a tákolmányok vas háttámlával jéghideg műbőr ülésekkel, és hihetetlen csiga tempóval (megkérdeztem az egyik möszijőt, hogy ugyan mondja már meg az egyik ilyen "csodának a korát és hát zavarba jött:). Na erre mondják azt,hogy az érzés megfoghatatlan és felfoghatatlan. Elmész nyugatra síelni és visszacsöppensz a 90 évek Szlovákiájába. A döbbenet akkor jött,amikor az egyik ilyen kiszuperált felvonó 20 de inkább 25 perc alatt "repített fel minket 2800-m re mindezt plexi nélkül kb 60-70 es széllel , hódarával, és némi esővel, amit egyenesen arcba kaptunk... Egyébként lemértem gps -el 6.5km/h-val repesztett:) (1 modern lift 12-13km/h -val teszi ugyanezt. Jó persze az időjárásról nem tehet senki, de az állapotokról és a körülményekről na arról igen.Itt az egyik talán legucssó beszámolóban az egyik lelkes sporttárs említést tett, hogy a síelést a folyamatosan cirkuláló minden igényt kielégítő síbuszok könnyítették meg. Na itt megállnék 1 percre.
Szóval van ugye 'tínyyy '(továbbá fonetikusan írom) 1800 ahol mi laktunk feljebb tínyy'2100 még feljebb vál kláré'':) és végül de nem utolsó sorban vál dizér":))) asszem így mondják szóval ezek között úgy történik a folyamatos cirkuláció".Tínyy 2100 és vál kláré között valóban 10 percenként de tínnyy 1800-ra 30 percenként járnak,magyarul akik lejjebb laknak, és már nem tudnak csak busszal menni hát űber ciki, és így jártak,mert amint beáll a busz iszonyat tumultus, ahol mindenki az életéért küzd (JAsna 10 éve) Na és most jön a hab a tortán. Gondoltunk egyet na nézzük meg azt a híres "lá föli duzt"tudjátok azt a pályán lévő hírös páriplészt" El sem lehet téveszteni, mert már messziről szól a csimbumcirkusz odaérvén lecsatolás, 1 kis kaja, csapatás előtt, hát mégis, ott ritkán ehet az ember fia.. 15 juroért mérik a negyed "bágettet 1 kis feltéttel:))) hát kérem szépen azé nyugaton vagyunk mégis mit képzelünk ingyé nincs kaja:) sőt ha a 8 eurós 3.3 as sör után esetleg wc-re támad kedved menni a pári hevében, hát finoman rádszólnak franciásan, hogy itt apukán fifty cent:))) Na szóval, még gondoltam picit elnézegetjük, ahogy az "érdekes" fiatalok bőrszerkóban,apácaruhában csinálják a hangulatot a teraszon,majd,azért gondoltam el kéne indulni,ugyanis mindjárt zárnak a felvonók.. na sikerült is tínny2100-ig eljutni,majd onnan busszal bődületes tolongás közepette vissza 1800-ra 20 perc várakozás után.Na és akkor most jön a meglepi,a haverék ott maradtak zárásig, és hát lecsúsztak vál dizerbe mondván ,hogy apukám az egész rendszerre van bérlet mi ingyé buszozunk,na itt jött a meglepi, busz ugyan volt de 7 juroért/per kop vitték vissza őket... Szóval akkor most mi van? Bérlethez nem jár az egész redszert áthidaló buszbérlet is????????? Na,arról említést sem tettem, minekután ez a rendszer bőven a fahatár felett terül el iszonyatosan nagy a lavinaveszély gyakorlatilag semmi nem áll útjába a lezúduló hónak. Egy ilyenbe sikerült is beleszaladni szerencsére 5 perccel később érkeztünk és maradt 2 m hely a hótömeg mellett elsíelni, hát nem volt 1 felemelő látvány, mert mi van ha előbb érek oda...Azt el is felejtettem leírni, ha ez még nem elég,hogy valakinek kedvet csináljak,izgi hajnalban arra ébredni, hogy kitört a 3.világháború ugyanis itt az a szokás,hogy a hegybe fúrt gázágyúkkal robbantják le a lavinákat, aminek olyan hangja van, hogy beleremeg az egész épület..
Szóval azért tök jó elmondhatom, hogy síelni voltam khmm Franciába érted:))) repülővel érted,de kb ennyi:))
Ja és egy jótanács vagy vigyél magaddal iszonyat mennyiségű kaját, vagy jól kitömött master cardot ugyanis a hegyen lévő magukat spar-nak mondó nem tom mik enyhén szólva is kimerítik a pofátlanság netovábbját bemész és nem fogsz hinni a szemednek, de majd meglátod.)))) 1 ismerősömék máshol voltak franciában nekik a pálya közelében sikerült találniuk valami helyi bótocskát na ott hasonló árak voltak, mint nálunk asszem, de ök nem tinnyy-ben voltak...
Na szóval kinek ajánlom:akik nagyot akarnak mondani és posztolni akarnak féjszre, hogy vazzee repcsivel vótunk csúszni
-akiket lenyűgöz a gigantikus méretű pályarendszer(az tényleg brutál nagy)
-akik szeretnek fél órát sorban állni egy 8 eurós sörért a hüttékben
-akik szeretnék elhitetni magukkal,hogy a tényleg olcsó (síbérlet,szállás,repülő) nem bosszulja meg magát ha beülsz bárhova fogyasztani
-akik szeretik az elavult már már balkáni felvonókat

Akinek nem ajánlom:szeretik a gyors igényes modern felvonókat
-akik szeretnék átélni a modern 21. sz-i síelés örömeit

Szóval végszóként még csak annyit,hogy 500-800 km-re bárhol találunk osztrákiában is 150-280 km egybefüggő rendszereket.Igaz a bérlet valóban drágább,de ez tükrözi a minőségi szolgáltatásokat (ami itt nem igazán volt) is, én személy szerint valószínűleg maradok a szomszédban:))
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2020.01.22. 21:22
Elhatároztuk egy cimborámmal,hogy a szilveszteri dömping után csúszunk egyet valahol,de mivel sokáig halogatta a foglalást már csak Murauban volt elérhető szállás,ott is az óvárosban azt hiszem a Hotel Lercherben.Három részre osztanám a beszámolót.
1 rész:A szállásról röviden. A hely 4 csillagosnak hirdeti magát én max három csillagot adnék,nálunk egy színvonalasabb panzió hozza ezt a szintet. Végeredményben az árat leszámítva /25 ropi /nap/ reggelivel,meg némi szaunával,azért nem volt annyira rossz(mármint a szállás).Ha éhes vagy lehet vacsorázni is a szokásos reménytelenül rossz osztrák gasztro csodás választékából:))) ezek még mindig nem tanultak meg főzni jeligével:)
2 rész: A pályarendszer. Az idei év ugye nem bővelkedik nagy havazásokban,ergo annak is örülni kell,hogy van elég víz a tározókban,hogy a pályát be tudják havazni. Na ennek eleget is tettek,de alapvetően itt azért mindig gyártanak valahogyan síelhető hóminőséget.Családbarát síterepként hirdetik magukat,na itt megállnék egy picit...Mi az a családbarát kérdem én?Az,hogy évek alatt nem oldják meg a feljutás problémáját a hegyre a reggeli órákban, szinte közelharc alakul ki a felvonóra való beszállási elsőbbségért (régi elavult éppen hatszemélyes kabin) veszekedő gyereküket védő anyukák ordítoznak a lökdösődő fiatalokkal,halált megvető bátorsággal tolakodnak a maguk elég kötözött menni nem tudó kicsikkel.Ez családbarát? A következő sokk akkor ér bennünket,amikor az igen jónak kinéző,kabinos végállomásáról induló nagyszerű jó leejtésű kéken vissza akarunk csúszni a végéig(6 os kabinos közepe)amikor is szembesülünk a szomorú valósággal,hogy hoppá nekem azzal kell visszamennem,amivel a tömeg hömpölyög felfelé és ha van 1-2 szabad hely bepréselődöm közéjük vagy a szélén az ótvar kb 40 éves hiper lassú (kb20perc) felvonót választom ha éppen üzemel..Ez családbarát?Na amúgy a visszajutás is hasonlóan zajlik,aki nem akar élete kocáztatásával visszajutni a pálya aljára (délutánra síelhetetlen fekete pálya) annak újfent kumite, hogy be tudjon szállni a lefelé menő tömegeket szállító kabinba (1 tipp a tetején kell beszállni és akkor a középállomáson már nem kell 30 percet állni mire bejutsz...csak fent 15 öt:))) amúgy ezeket leszámítva egészen jó pályák vannak,fent már úgy ahogy eloszlik az emberáradat 17,18 as jól lehet rajtuk csapatni. Továbbra sem értem mire fel rajong ezért a terepért ennyi honfitársunk, hiszen cirka 40 km-re van Katchberg -Aineck,Oberntauern (60km kb) Flachau PFF de csodás,amit hát össze sem lehet hasonlítani Murauval.Katchberget is megjártuk a minap,szinte egész nap 2-en kabinoztunk a modern 10 személyes lifteken a pályák szinte kongtak az ürességtől. Jó nyilván ez a január közepének tudható be valószínű,ez január 2-án nem így volt,de akkor is ennyien tuti nem voltak. Az infrastruktúra is ezerszer jobb,több a pálya,szóval megéri 40 km-rel többet kocsikázni.
3.rész A híres" osztrák gasztronómia:)))
Kabinos középállomás hütte(asszem állatok is vannak gondolom ilyen gyerekcsalogató jó trükk nem mondom:))) Nah akkor hajrá teszek egy próbát megkóstolom a nemzeti kajánkat "Gulasszuppe" ahogy ők mondják istenem bár ne tettem volna.Ez a gulyás meggyalázása,amit ott elkövettek. Keserű Íz(gondolom kicsit odakapott a paprika és DARÁLTHÚS,uram isten csak azért nem öntöttem ki,mert borzalmasan éhes voltam.Én nem értem ezek nem tudnak olvasni magyar szakácskönyveket?Felháborító....aztán a nemzeti strudel mit vaniliazuppe:))( asszem ez a rétes megcsúfolása rettenetborzalom egy nálunk az albán pékségekben kapható förmedvényt eláztatnak vanilia sodóval de nyakig brrr borzalom:)))) mindezt 4-5 juroért:)))) Másnap mondom eszünk valamit a Rosenkrantz alján.Ki is választottam a ház pizzáját(house of pizza)na mondom ez jó lesz. Sajnos előbb mentem be érte ...bár ne tettem volna,mert akkor nem látom, hogy a csaj akkor veszi ki a fagyasztóból a mirelit Spáros pizzát:))) mindezt 10 juroért:)))) JAJJ és skiwassert senki ne kérjen(csapvíz némi kevés szörppel rémálomszar)Viszont ,amihez nagyon értenek sógorék a vendégcsalogatás.Szép igényesen berendezett szerethető családi fotókkal ellátott hütték, igazi stájer mulatós csak ,hát őket is elérte a mirelit és a lehúzzuk a vendéget korszak:((( ez elkeserítő,mert mindenhol ezt tolják. Szóval szerintem még a balatoni vendéglátás igen pocsék szintjét sem éri el. DE tényleg van aki ezt szereti??Na de mindegy is,maga a síelés feledteti az emberrel az átélt gasztro borzalmat,és aki mondjuk akar egy jót enni,annak ajánlanék estére egy jó pizzériát Murau óvárosában a főtéren van,az első emeleten.Na ott megtanultak jó olasz pizzát csinálni,és ha nincsen befizetett félpanzió mindenképpen ajánlanám.Szóval csak annyit mondanék még,ha valaki tényleg jót akar csúszni menjen egy kicsit messzebb kb 40-50 km -rel:))) A kaja ott is csapnivaló, de legalább jobb az infrastruktúra némileg:)))
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2019.11.30. 22:23
Hát sokat nem tudtam meg de azért köszi😆miért hova kéne menni 100km es pályarendszerre 1200km távra😆akkor már a legjobb helyre egyböl....meg ezt intézték ...én csak megyek ennyi
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2019.11.30. 11:38
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni ugyanis még nem voltam Franciaországban soha síelni.
Az úti cél Val d'isere síterep.Meg szeretném kérdezni,hogy aki járt már ott mit tapasztalt? .Viszonylag korlátozott a súly,amit ki lehet vinni így,ha lehet,ott venném meg a faluban a kaját.Sajnos a reptérről nem áll meg a transzferbusz a hegy alján sehol,így kénytelen kelletlen sajnos rá vagyok szorulva ,hogy ott vásároljak be.Mik a tapasztalatok? Ott is el vannak szállva az árakkal és horror(mondjuk egy normál szupermarket a szállásoknál a faluban)) vagy ez általában a hüttékre vonatkozik csak ,mert azt már hallottam.Jó nyilván egy csomag virsli mondjuk,-gondolom- nem 400ft,de azért remélem nem is 4000:)))Ha valaki,járt már ott, és megosztaná a tapasztalatait ,azt megköszönném....
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2019.10.30. 20:45
Szia!mindenképpen szilveszterkor akartok menni?általában ilyenkorra már nagyon sok szállás foglalt,és a szállásadok is kb a dupláját kérik mindenhol.A pályák fullon vannak ahol nincs tömeg ilyenkor ott is van.Mi február elején megyünk franciába 1 hétre repülövel, mindennel együtt kb 180 bol megáll az egy hét .Na jo a kaját meg kell oldani,de a legtöbb osztrák pályára csak az egyhetes bérlet 120-140 ezer holott oda is szeretek menni de ár érték arányban ez nem olyan rossz azért, 1hetes bérlet,6 fös apartman repjegy,és a transzfer a reptértöl a pályákig.Ez csak egy tipp volt persze mindenki akkor ér rá én megértem, egyszer voltam ilyenkor, de abbol az árbol el tudok menni máskor kb kétszer bárhova ....Amugy egy tipp, Obertauern ott az összes szállás pályaszállás,és ott tutti jo bulik vannak, de az szerintem nagyon huzos ,föleg ezen idöszakban.
Ha esetleg lenne kérdésed,és tudok segiteni szivesen segitek

Üdv:Tamás
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2019.03.07. 19:33
Nagyon régóta fent van a hirdetés már nagyon közel van az ut ilyenkor max csak lemondás esetén szabadulnak fel helyek az ilyen hosszu hétvégékre 1-2 honappal elöbb kell intézni szállást mert ilyenkor menni akar általában minden joérzésü sielö:)Mondom probáljatok meg összerántani pár késön kapcsolo sporit és gyertek velünk ill oda ahova megyünk :))))
Előzmény: (Toc 205229)
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2019.03.07. 19:24
szia!beszélj a Billyvel ö is nagyon jönne de sajnos neki sem volt már hely ha ketten tudtok szállást foglalni és van autó szivesen látunk titeket a csapatban.Üdv!
Előzmény: (Toc 205229)
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2019.02.07. 14:03
Teljesen Egyetértek az előttem hozzászólóval. Mi most voltunk egy gyönyörű apartmanba wildkogelen 2018 ban épült egy éjszaka fejenként 10000 Ft volt ellátás nélkül. Èn a munkám miatt sokat utazom Magyarországon itthon is elkérik a 6- 7000 Ft ot hangsúlyozom ellátás nélkül. Igen lehet találni Ausztriában 35 euró környékén reggelivel vacsorával olyan szállást ami 15 20 kilométerre van a pályától és körülbelül 1970 ben épült és azóta is azok a bútorok vannak benne.Tavaly volt egy ilyenben részem Filléres reggeli Filléres vacsora borzalmas körülmények.Na akkor megfogadtam hogy soha többet persze az ember úgy van vele hogy egy két éjszakára kibírjuk Hát nem tudom akkor inkább megyek kevesebbszer Miért Kellene Nekem kibírni? Nem vagyok hajlandó kimenni a folyosóra éjszaka ha ki kell menni a mosdóba. De kinek mi tetszik ennek ellenére én is az átlag magyarhoz tartozom és inkább fizetek többet de nem vagyok hajlandó dohos szagot szagolni három négy napon keresztül mondván.Viszont ha az ember megszeret síelni sajnos azt fel kell fogni és el kell fogadni hogy ez nem egy olcsó sport De egyébként meg ha valaki tud nekem ajánlani pályaszállás t reggelivel vacsorával jó körülmények között 35 euróért nyugodtan írhat privátban én is vevő lennék rá....
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2019.01.06. 21:12
Sziasztok!
Mivel még nem voltam Kubinskán,úgy éreztem eljött az idő és megnézzük,amíg Chopokon elfelejtik ezt a 60 euros jegyárat ünnepek alatt.Szombati napra esett a választás január 5-én.Pár perccel nyitás után értünk oda,de már akkor feltűnt az a borzalmasan sok autó....Basszus ezek tényleg csak erre a kis terepre jöttek?Na mondom majd meglátjuk.Gyorsan öltözés, majd irány a jegypénztár. Mivel sor nem volt a már megvett jegyemmel irány a felvonó..Hát ami itt fogadott az már nem volt bizalom gerjesztő ugyanis,ha még valaki emlékszik a régi azokra a megboldogult 90-es évek szlovákiájára(hál égnek én csak 2008 óta síelek úgy hogy csak az írásokból tudom talán még Chopokon az első időkből)Lent 1 iszonyatosan elavult 4 üléses tatrapoma lift szolgálja ki azt az emberáradatot akik szeretnének hódolni eme remek sportnak.Jah igen meg egy 2 állásos húzos poma ,aki tudja milyen ez, az átéli így az írás alapján is milyen érzés az, amikor beteszi a lába közé a síelő vagy boardos és azonnal kettétöri a mogyeszt és repül vele vagy 2 métert:))) Ekkor már ömlött a hó szóval mi a 4 est választottuk de mire felértünk féltávig(a csúcsra ugyanis még 1 átszálló van,szintén 1 "modern csiga lassú pomára plexi nélkül ,ami igazi kihívás szakadó hóban-5 fokban és szélben:))))Szóval csúcsra érvén, ha az ember még túléli az időjárást és érez még magában csúszás vágyat, és nem akar a hüttébe azonnal pokrócért könyörögni , hát elindul ..Mivel nem ismertem a terepet irány a szélső kék(volt velem 1 kezdő síelő ) szolidáltam egyet.Bár ne tettem volna kezeletlen pálya fogadott (lehet a sok hó miatt)de,ami a legfelháborítóbb,hogy a vihar hozadéka is még a pályán(kidőlt fenyőfák igazi balesetveszély)Na szóval, nagy nehezen túléltük azt a pályának nem mondható szakaszt végre elértük a piros részeket.Én még ekkora buckákat ilyen korán soha nem láttam -a brutális tömeg és a sok hó valószínűleg ezen okokból-,de dermesztő volt,hogy mi lesz itt nap végére.Hát lett is igazi buckasí,szegény kezdő barátom legnagyobb bánatára és még sokak szívfájdalmára,mert én még ennyi szirénázó motorosszánt 1 napon nem láttam. Az emberek úgy hullottak mint a legyek.A liftek gyorsaságáról annyit,hogy aki járt már Eplényben az tudja,hogy ott sem zökkenőmentes a feljutás ,de azt még ossza el hárommal:)))Na mondom 2 feljutás után elkerülvén a fagyhalált és a buckhalált":) irány a hütte ill csak irányba álltunk ,de amikor beléptünk már jöttünk is ki,mert szerintem nem csak mi láttuk a szombati napot reménytelennek és 1 ülőhely nem sok annyi sem volt a melegedőben.Késöbb mégegyszer tettünk 1 próbát és középtávon(első 4-es poma kiszállója alatt nem sokkal) legalább ettünk 1 marha jó grilltálat
.Nem mondom a snowboardos haveroknak a friss hó,és a freeride élmény széppé tette ezt a mai napot,de mivel én nem vagyok freerider, na ezt én nem mondhattam el.Így biztosnági síelést folytatva beálltam a lenti tanuló poma lifekehez a kis klambók" közé és maradtunk is ott a nap végéig,bár addigra már a tanulópályák is szedték az áldozatokat.Na szóval összegezve a napunkat.
Akiknek ajánlom ezt a terepet:akik szeretnék átélni újra a retró szlovák síélményt, poma liftezést(2 méteres repülésekkel)nem akarnak sokat fizetni a bérletért,ráérnek hétköznap,vagy ha nem akkor szeretnek 20-30 perceket sorban állni,szeretik a szép kilátást,és nem szeretnek rendezetten parkolni.
Akiknek nem ajánlom:nem szeretnek sorban állni,szeretik a modern síközpontokat,
Szóval,mondhatnám azt,hogy legalább síeltünk 1 jót,de inkább azt mondom,hogy ettünk 1 jót és síeltünk 1 rosszat.)))'Egy szónak is száz a vége kétszer voltam ezen a terepen először és utoljára:))))
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2017.02.10. 11:55
Szia!erre a szombatra irtuk ki nem vèletlenül...jövöhét az nem jo sajnos
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2017.01.11. 21:55
sziasztok!tudna valaki ajánlani 4-6 főre valami kis falusi magánszállást murau turrach közelében , ahol nem veszik le az embert és kulturált..teljesen mindegy ,hogy van e benne ellátás vagy nincsen.Előre is köszönöm a segitséget
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2014.12.23. 20:54
1 rövid vélemény...sztem felesleges erölködni itt még vagy 2 hétig nem lesz normális sielhetö természetes havas pálya.talán ha jön a hideg tudnak ágyuzni de a sielés sztem ugy az igazi ha a táj is behavazodik és nem a tarlot kell nézni ...nekünk is vissza kellett mondani a 26 ára tervezett jasnai csuszást hiszen csak a felsö rész megy és elöreláthatolag oda fog csoportosulni a két ünnep közötti ember áradat ami kb 1 ora után hatalmas buckákat eredményez és nagyon nagy sorokat.mi még várunk sztem 2 hetet legalább nem eröltetjük ami nem megy de a webkamon tisztán látszik minden lehangolo dolog sajnos
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2014.01.13. 19:03
csak annyit irnék az 1 ik sportárs élménybeszámolojához röviden .nem értem , miért gondolja azt valaki is, hogy a sipályák üzemeltetöje bárhol is legyen az a világon szociális intézmény .valoban drága mindehol a bérlet, de ne gondolja azt bárki is, hogy majd az üzemeltetö elöbb utobb nem oldja meg azt h 1 kártyával ill bérlettel 2 ember ne tudjon sielni .ez miért inkorrekt?bárhova menjen az ember legyen az mozi, strand, szinház hol engednek be bárhol 2 embert 1 jeggyel?1 szerü a képlet réjöttek erre és megoldották ezen nem kell megsértödni mindenki pénzböl él .
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2010.02.14. 20:10
sziasztok.hát rávettem magam 1 kis belföldi 1 napos csuszkálásra .a választás eplényre esett ugyanis állitolag magyarországi viszonylatban ez vezeti a top listát.az elsök között értünk oda .még teljesen kihalt volt gondoltam h ez napközben azért nem igy lesz hát be is jött ki lehetett volna tenni a megtelt táblát.irgalmatlan tömeg kerekedett 12 ora körülre.az idö jo volt a pályák is oylan délután 1 ig utána nagyon összeturták a sielök.de ami miatt irok nagyon feháboritott.eljött az ebéd és gondoltam bekapok valamit a szabadtéri hüttében" lent a pályák alján.ausztriai árakhoz szokva méltán biztam benne h azért belföldön maradva van némi esély viszonylag mérsékelt árakra.a hüttében"1-2 dolgot leszámitva semmiröl nicsnen árlista söt igazábol azt h mit lehet kapni azt is csak a többieket figyelve következtettem ki.na gondoltam bekapok 1 pizzaszeletet hangsulyozom 1 pizzaszeletet(kolbászosra esett a választás)10 perc sorbanállás után közölte a hölgyike h potom 750 ft lesz .hát azért a pofátlanságnak is van határa én nem tudom de azért álljon már meg a menet nem magyarországon vagyunk?arrol nem is beszélve h a pizza inkább zsiros pizza volt mintsem kolbászos.a fenti önkiszolgáloban is röpködtek a "mérsékelt árak lencsefözelék 850 ft sattara .hát nem tudom lehet tényleg fel kéne ébrednem h 2010 et irunk de azért sztem akkor is irreális és pofátlanság.esetleg ha ez nem igy lenne talán nem lehetne annyi hátizsákbol étkezö honfitársat látni mert h ausztriában ez megszokott de hogy a magyar népet is rákényszeritik erre hát nem is tudom......
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2008.12.27. 16:39
sziatsztok.tudna nekem valaki segiteni?szilveszterre megyünk ki gerliztenre.magyar nyelvü sioktatot keresnénk...ha valaki tud ilyen oktatot megköszönném ha tudna adni 1 elérhetöséget.köszi mindenkinek..
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
Topik: Annaberg
2008.02.24. 19:56
szia vh! el is felejtettem megköszönni a szálláscimet mivel végül is nem oda mentünk és késön kapcsoltam h valaki segitett vagyis nem vettem észre .utolag is köszönöm szépen
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2008.02.16. 11:31
szia én tavaly voltam chopokon kétszer is.abban 1 et értek h tényleg néha tényleg nagy sorok vannak de nem az elsö buszmegállonál kell kiszálni hanem a másodiknál vagy harmadiknál.ott fele akkora sor mint zahradkyban.hát az árakon azért 1 picit vitáznék .most voltunk murauban ott 3000 ft alatt nem nagyon kajálsz(3dl cola 2.3 euro számold át) meg a hüttében mig itt azért 1300 1500 ft nak megfelelö koronával egészen jol tudsz lakni.azt h tahok a szlovákok én nanyira nem tapasztaltam mi 1 kis panzioban szoktunk megzsállni és ott nagyon kedves a házinéni és 600 koronáért ad reggelit meg vacsorát és ráadásul nagyon kulturált.sztem minden azon mulik csak h tudni kell megválasztani azt h hova fizeted be a szállásodat.amugy meg sztem ausztriában is vannak taplok és 1 aránt kedvese emberek.velünk pl ul a villanyszámlát is kifizetette a házinéni és a takaritásért is felszámolt vagy 10000 et 2 napért.szerintem csak szervezés kérdése az egész . ugyhogy nem kell annyira elkeseredni én is odamegyek idén mivel most én sem engedhetem meg magamnak ausztriát idöhiányban.
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
2008.02.14. 22:01
sziasztok.március 8-9 ére utitársat keresek chopok északra.email cimem:somodi78@freemail.hu
tomika
19 élménybeszámolót írt
19
16 éve tag
Topik: Annaberg
2008.01.02. 19:19
sziasztok annebergre mennénk két napra január 19 20 án.tudna valaki segiteni vagy ajánlani valami jo és elfogadhato szállást 1 éjszakára?hol érdemes keresni nem baj ha nem pályaszállás.miylen áron mozognak az elfogadhato kategoriás szállások vagy apartmanok?
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.