Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

lorylaci által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (39)Időben csökkenő Időben csökkenő
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2023.12.24. 09:57
Mi 21-én voltunk családdal (feleségem, 3 és 7 éves gyerek). Reggel a pálya nagyon jó volt, szépen le volt ratrakolva, kifagyott. Napközben többször szállingózott a hó, ami szép volt, bár hideg szél fújt, ami a felvonón ülve volt esetleg kellemetlen. Nem voltak sokan, esetleg délután a tányérosnál alakult ki sor, amikor egy kezdő csapat odaért. Szerintem a pálya az előszezoni jegyárral korrekt volt. Kislányom a nap végére kezdett ráérezni a hóekére, fiam pedig egész nap ment mindenfele a gyerek jeggyel. Kiderült, hogy nem elég magas, hogy az üléses felvonón elérje a kötelet és lehúzza a korlátot. Ez nem lenne baj, ha sokan vannak, mert mindig jut mellé valaki, mivel kevesen voltak, a liftkezelőből ugrott ki valaki és csukta le neki. A pályakezelők és liftkezelők hozzáállása szerintem jó, segítőkész. Gyereket tanítani, egynapos síelésre továbbra is a Mátrát fogom választani, ha tudok hétköznap vagy szezonon kívül (pl márciusban) jönni. A hely (magasság, időjárás) adottásgaihoz képest amit lehet szerintem kihoznak.
Minden éveben egyszer kipróbálom az éttermet, hátha van javulás. Mivel nem voltak sokan, ezért melegedőnek jó volt. Az üdülőhely árakat megértem, de a minőség megint rosszabb lett.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2023.03.07. 19:33
Mai nap elvittem 6 éves fiamat és lassan 3 éves kislányomat, hogy utóbbit megtanítsam síelni.

Éjszaka fagy volt, és esett egy centi hó, így érkezéskor is 0°C volt és havas fák fogadtak minket, ami nagyon hangulatos volt. Felhős és napsütéses időszakok váltakoztak, időnként szállingózott is a hó. 2-3°C lehetett napközben, így olyan vészesen nem olvadt, és ahogy elbújt a nap, a hideg szélben visszafagyott a pálya. Nekem jó élmény volt.

Indulás előtt láttam, hogy holnap már utószezoni jegyárak vannak, a pénztálcám örült volna ma is az utószezoni jegyárnak. Ma volt egy verseny, így a 3-as pálya kiírás szerint 13-ig, de valójában csak délig zárva volt (az eredményhirdetés alatt már valaki nekiállt a hálót felszedni). Utána lehetett rajta menni.

Kisfiam "új", nagyobb lécével sokat esett, és a kötést is sajnos a harmadik esésénél tudtam jól beállítani. Mivel nagyon-nagyon kevesen voltak, kislányomat mertem úgy tanítani, hogy előtte háttal csúsztam. Ennek örültem, és így gyorsan fejlődött.

Az ár és a tömeg miatt 4 éve nem jövök hétvégén. Eddig két évben hétköznapi bérletet vettem, aminek az árával elégedett voltam. (idén csak 2 éves kislányom miatt nem mertem megvenni, mert nem tudtam merem -e hozni). Az éttermet 3 éve kerülöm, de eddig minden évben eyszer megpróbáltam, hátha. Idén meg sem mertem próbálni.

Ha jövőre nem emelkedik a hétköznapi bérlet ára, akkor abból biztosan fogok venni egy 5 naposat a családnak, mert egy-egy szabad napon jó elugrani a gyerekekkel, nincs messze.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2023.03.05. 17:49
Sziasztok!
2 éve nagydumás fiammal rengeteget voltam. Tavaly is voltam több alkalommal fiammal. Most kislányomat szeretném megtanítani, aki 3 éves lesz. Eddig a pénz, idő, munka hármasba nem fért bele. Úgy emlékeztem, hogy márciusban már kevesen szoktak lenni, így ideálisabb lenne a terep. Mennyien lehetnek egy keddi napon?
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Normafa
2023.03.04. 19:35
Hétköznap ingyenes a parkolás, nincsenek is sokan, mindig van hely. Hétvégén fizetős, akkor időtől függően 8-9 után heringparti.
Voltam idős kollégával sífutni szerdán, akkor 900m-es kör volt, ezért 18 kört mentem 2 óra alatt, nagyon jól esett, 1500 kcal égetés.
Aki teheti, érdemes a reggeli órákat megcélozni (és tömegközlekedéssel érkezni), amikor még ki van fagyva a pálya. Sajnos a márciusi nap hamar megteszi a hatását, dél körül nagyon laz lesz.
Arra tényleg tökéles, hogy az ember egy jót edzen, és körözzön. Ha budapesti, vagy budapest környéki, rövid az út. Hétköznap kevesen vannak és ingyenes a parkolás.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Normafa
2023.02.25. 12:19
Az elmúlt két hétben háromszor voltam sífutni normafán. Az első alkalommal még nem volt meg a teljes kör, ekkor 8 km-t mentem. A második alkalommal teljes kör és jó hó fogadott, 11 km-t mentem. A harmadik alkalommal már tavaszias, lassú hó volt, és a leveleket a szél a pályára fújta, de tudtam 2 óra alatt 16 km-t menni, klasszikus stílusban.

Alapvetően a pályakarbantartás rendben volt, a klasszikus nyom meg volt húzva. A síház öltözője alkalmas egy öltöny-sportruha cserére, van zuhanyzó is, de még nem teszteltem.

Ha budapesten van munkám, mindig berakom a sífutóléceimet, és ha munka után tehetem, teszek hazafelé egy kerülőt. Ha tudok zuhanyzozni, akkor akár munka előtt arra felé kanyarodok.

Remélem, hogy most esni fog egy kevés hó, illetve az éjszakai fagyokban pótolnak havat, hogy még 1-2 hétig lehessen sífutni újra.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2023.01.22. 21:59
Az első kettő messze vezet. Elég elmenni a szomszédba: Szlovákia vagy Ausztria. A viszonylag kis terepek bezárnak, mert egy hószegény évben annyit buknak, hogy végük. Az embereket fizetni kell, a beruházásban áll a pénz, akkor is ha nincs hó és nem is tudnak havat csinálni.
Nagyobb terepnél is egy rossz év elviheti több év hasznát, de ott ugye tudják valamennyire garantálni a főszezonban (karácsony-újév, és február) a nyitva tartást. MSZI és Eplény is igazából úgy tud csak pénzt termelni, ha a január végétől február végéig heringpartit csinál.
Igen, néhány ilyen szerencsés nap mondhatnánk kinyithatna még fél tucat síterep. De ez alatt a pár nap alatt nem tudnának elég pénzt beszedni, hogy az azt infrastruktúrát működtessék, amit egyébként elvárnánk az élvezhető síeléshez.
Hacsak nem mi síelők kollektíven el nem határozzuk, hogy hajlandóak vagyunk többet fizetni egy hazai síelésért, mint egy külföldiért, egyszerűen nem igazán éri meg újabb hazai síközpontokat fejleszteni.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Galyatető
2023.01.19. 21:01
Mai telefonos beszámolódat megosztanám a nagyközönséggel, miszerint van bőven hó és várhatóan pénteken nyomot is fektetnek.
Ma kimentünk, térdig érő hó van. Gép nyomfektetés nem volt, de ma több nyomot is tapostunk.
Amikor elmentünk még szakadt a hó. Aki hétvégén megy sok hó és kiváló idő várja.
Előzmény: (kócos 216087)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Donovaly
2023.01.18. 13:04
https://nabezky.sk/en
Én itt szoktam nézni, úgy néz ki Donovalyban ma is megy a ratrakolás.
Előzmény: (Agent 217292)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2022.03.16. 21:26
Sajnos a fényképekről nem nagyon derül ki a felépítés, az elemek funkciója. Azt nézd meg, hogy zsanér helyett tudsz -e kész lemezzsanérokat berakni. A popszegecseket könnyen le lehet fúrni és újrarakni.
A zárszerekezet helyett meg egy kulcsos békazár vagy pillangózár lehet jó lenne (hang és fénytechnikai ládákon van ilyen).
Előzmény: (minerel 215829)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2022.03.09. 20:21
A buckásodás szinte csak attól függ mennyien vannak. Mi hétfőn voltunk, és nagyon kevesen votlak (a verseny ellenére). egész nap be lehetett csúszni a lifthez, így a buckák csak délután kezdtek megjelenni, akkor sem voltak nagyok.
Hó elég jó, hóágyúznak. Ha derült az idő nappal megolvad, éjszaka visszafagy. Ha bórus, nappal sem olvad meg.
Tavaly már megfogadtam, hogy január közepe és február vége között kerülöm a Síparkot, de idén reménykedtem, hogy többen mennek külföldre. Idén is az a tapasztalat, hogy decemberben, vagy január első hetében menjen az ember, illetve márciusban. De akkor nagyon is érdemes. Az elkövetkezendő héten szerintem kiválló lesz a hó, és talán a hónap végéig lehet majd síelni (tömeg nélkül).
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Sífutás
2022.02.25. 08:54
Tegnap Kócos kollégával elmentünk Donovalyba egyet sífutni. Ő Polianka környékén próbálkozott kis körökkel.
Először lassú tempóban mellette mentem, segítettem neki, aztán mentem egy Polianka kört, amí így kb 1 óra alatt sikerült. A Polianka kör a térkép (https://regio.outdooractive.com/oar-partner-redaktion-content/en/tour/cross-country-skiing/donovaly-okruh-polianka/55298932/ ) szerint 5,7 km.
Utána tízóraiztam, és csináltam egy Polinka kört és Nagy kört (Hruby vrch körül - https://regio.outdooractive.com/oar-partner-redaktion-content/en/tour/cross-country-skiing/velky-okruh-mociare/55299068/ ) . Ezt sikerült 1,5 óra alatt teljesíteni, pedig együtt majdnem 12 km.
A pályát időnként karbantartják, mert sok helyen látszódtak a ratraknyomok, amelyek nem is voltak régiek, de az erős szél hóátfúvásokat okoz (pláne a réteken) és így néhol figyelni kell, hogy ne tévedj el. A Polianka kört nagyon sokan csinálják, és még a nagy körön is lehet találkozni emberekkel (akik többnyire csak szlovákul beszélnek), így a nyomot újratapossák, és kérdés esetén útbaigazítanak (mutogatsz egy irányba: "Donovaly?", és ők bólogatnak)
A nagy kör felénél szépen rá lehet látni Sachticky hegyére, sőt szép időben a Skalka rádióadója is jól látható. A fotók sajnos nem adják vissza kellően a látványt.
IMG-20220224-112610.jpg
IMG-20220224-122909.jpg
IMG-20220224-123426.jpg
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2022.02.13. 20:44
Sífutó pályákról tudsz valamit nyilatkozni? Természetes hó van a pályán kívül?
Előzmény: (ancsi0824 215287)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2022.02.12. 17:50
Én szívesen elugranék ide sítúrázni (fókás léccel) vagy sífutni, ha valahonnan tudnék értesülni a hóról. Ezen az oldalon lévő hó előrjelzés túlzottan optimista (jelzett már 10 cm havat, amikor esett 1-2 cm), hójelentés meg nincs.
Webkamera képeken kívül van bármi fórum, facebook csoport, ahol a helyi síörültek írogatnak?
(mint a szlovák bezkar.sk vagy nabezky.sk)
Decemberben voltam egy Galyatetőn egy napot sífutni családdal, nagyon jó élmény volt, és nem kellett messzire menni. Azóta ott sajnos nem esett. Ez is közel lenne (szlovákiához vagy marienseehez képest végképp).
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2022.02.11. 14:24
Aki az utóbbi napokban volt, tudna nyilatkozni mennyire vannak nagyon sokan?
5-10 perc várakozás, vagy már 15 percen felül van hétköznap?
Jövő héten szerdán tervezek menni.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2022.02.03. 07:02
Bocsi, 5B valóban. Lényeg, hogy a kiscsákányos után a kacskaringós rész, ami amúgy nem túl meredek.
Előzmény: (Robin 215017)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2022.02.01. 20:07
Mai napon jártunk itt kisfiammal. Mivel ma korábban nyitottak, így 8.30 előtt érkeztünk. Az első egy óra csodálatos volt, a második is nagyon jó. Szépen ratrakolt pálya, élmény volt sielni.
10.30- kor mintha harangszóra jönnének megérkezett a tömeg, 11-re óriási sor alakult ki. Eddig 14 kört mentünk. Ekkor persze ismerve a járást kisfiammal elmentünk az autóhoz ebédelni - az éttermet már meg sem próbáljuk. Egy kis lekváros kalács és tea után neki csendes pihenő, én pedig elővettem a túralécem és a fókám.
Leérkeztem háromnegyed 12-kor, óriási sor, fóka fel, fel a hegyre, fenn fóka le. Mentem két kört így, addig letelt a csendes pihenő. Büszkélkedhetnénk, hogy gyorsabban fenn voltam, mint a sorban állók, de nem...
Fiamat annyira nem agasztotta a sor (köszönhetően, hogy valakitől mindig megkapta a "milyen ügyes... hány éves?" kérdést), ami 2 után tűrhetővé vált. Sajnos a pálya gyakorlatilag a tömeg alatt 1-2 óra alatt megadta magát, szét lett b*szva. Fiamat persze ez sem izgatta, ugratott a buckákon.
Napsütés és hószállingózás váltakozott, ami egyébként kifejezetten jó volt, az időre nem volt panasz. Délután még 10 kört mentünk, 3-ig, akkor hazaindultunk, mert még programunk volt, pedig csökkent már a tömeg.
Az 1-es pályán verseny volt, úgy mondták 11-ig lesz, végül 1 után lett vége, mentünk rajta egy pár kört. Sajnos egy szerencsétlen a 4b pályán kirepült a védőhálóba és combnyaktörést szenvedett, így kifejezetten későn vették le a védőrácsokat (gondolom minden munkás azon volt, hgoy valahogyan kiszedjék a hálóból). Egy másik hölgynek a térde ugrott ki, az a 4-es pálya alján.
Összességében jó sielés volt, 26 körrel szép sielés volt.
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Csorba-tó
2022.01.23. 19:33
Sziasztok!
Azt valaki meg tudja mondani, hogy a fogaskerekű jár -e már Tátracsorba és Csorba-tó között?
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Galyatető
2021.12.13. 20:01
Ma kipróbáltuk a galyatetői sífutó pályát feleségemmel és kisfiammal. 9 körül érkeztünk, és a túristacentrum parkolójából indultunk a kilátó felé, majd hátul a kék ösvényen. Feleségem egész jól bejelöttö, és 5 éves kisfiam is idővel elbotorkált a sífutó lécen.
Nagyon szép havas táj volt, és a focipályán szép síma volt a hó, jó lehetett rajta tanulni. Amikor már elég magabiztosak voltunk, akkor én felfedeztem, és a családdal együtt mentünk két kört a 2-es (legkönyebb) pályán.
Utána én mentem pár plusz kört, illetve kipróbáltam a 3-ast is (nehezebb, meredekebb emelkedő és lejtő), ami nem volt kezelve, így nekem elég nehéz volt. Besz*rtam, de megcsináltam.
Az úton Gyöngyösnél semmi hó, Mátrafüred után pillantottuk meg az első hófoltokat, te mátraházától végig havas volt a táj. Fenn pedig gyönyörű tél várt minket, volt fenn 15 cm hó, pályán kívül besüppedtél rendesen! Ehhez nappal -1°C és gyönyörű napsótés társult.
Aki tanulni akar, vagy csak egy kicsit menni, annak tökéletes a galyatető, bátran ajánlom. Ha esetleg a többi pálya is kezelve lenne, esetleg kordozonozva (összetaposás ellen), akkor napokat is el lehetne itt tölteni edzéssel.
Ebédeltünk a túristaközpontban, ahol (pláne MSZI-hez képest) bőséges és finom adagokat kaptunk, szokásos éttermi árakon. Délután pedig szánkóztunk a régi sípálya környékén. Kisfiam és feleségem is életében először szánkózhatott rendes méretű lejtőn.
IMG-20211213-113113.jpg
IMG-20211213-113112.jpg
IMG-20211213-113111.jpg
IMG-20211213-113103.jpg
IMG-20211213-113101.jpg
IMG-20211213-113058.jpg
IMG-20211213-113054.jpg
IMG-20211213-113052.jpg
IMG-20211213-113050.jpg
IMG-20211213-113043.jpg
IMG-20211213-113028.jpg
IMG-20211213-113025.jpg
IMG-20211213-113021.jpg
IMG-20211213-111706.jpg
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Galyatető
2021.12.10. 19:25
Köszönöm szépen! Én hétfőn fogok menni a családdal: tanítom feleségemet és fiamat. Remélhetőleg akkor is még elég jó lesz a hó.
Előzmény: (WAndrea 213242)
lorylaci
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
Topik: Donovaly
2021.11.30. 20:20
Ez egyben azt is jelenti, hogy a lockdown után (dec 9) nyitás kb esélytelen?
Előzmény: (pattyski 213076)
következőutolsó
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.