Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ursus Arctos által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (21)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2011.02.12. 19:49
:-))))
Igen,igazatok lehet, "optikailag" és a kezdőket illetően is.
Jól jönne egy kis természetes hó, ami meg is marad...
Előzmény: (Robin 109697)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2011.02.12. 18:50
Ja, még egy valami, a (félre) tájékoztatásról: nekünk az égadta világon senki nem mondta a pénztárnál, hogy a pályák jegesek. Mi sejtettük, láttuk, készültünk rá. Bumm.
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2011.02.12. 18:47
Kedves Barátaim,
Akkor most elmesélem a mai napot a saját szemüvegemen keresztül. Azzal kezdeném, hogy éjfél körül még valami +4 fok volt, a Sípark feratel-kamerája szerint. Gondoltam akkor ez latyak lesz. Ma reggel örömmel konstatáltam, hogy fagy. Kb nyitásra érkeztünk, 9 éves fiammal. Engem is meglepett, hogy nincs tömeg. Nyílván előre tudta tömeg-őmélgótsága, hogy jeges havon kell majd síelni, és csőstűl felzarándokolt ide reggel, majd szintén csőstűl le. Bár szembe sem jött senki... No, fél 10 tájban próbálta Pisten Bully nagy buzgalommal rendberakni a fenti nagy mezőt (csak ez volt nyitva 11-ig), utána következett az 1-es, a 3-as és a 4-es alsó része, valamint az oktató park (hogy miért nem előbb kezdték ratrakolni, az egy más kérdés). Lényeg az, hogy a kérges havat feltörve és elegyengetve, valóban nagyszemű hófelület keletkezett. De tükör jég ? Na ilyet 3 óra felé láttam pár apró szürke foltként a két alagút között, az 1-es tetején valamint a nagy csákányos előtt. Lehet, hogy szubjektív vagyok, vagy kezdő, vagy profi (haladó valszeg nem, mert nem minden haladó látja így) de épp azzal akartam indítani, hogy az időjárási viszonyokhoz képest remek pályán síeltünk...

Szikrázó napsütés, Kriván-Róth Marci-Tengerszem-Gerlachfalvi-Lomnici fal az északi láthatáron ("átláttuk" Szlovákiát), előttük meghúzódva fehérlett a Gyömbér. Max 2 perc várakozási idő, nulla számú pofátlan tahó (a tömeg-őfelsége egyik szegmense, szerencsére kényelmesek :-)) fagypont alatti-körüli hőmérséklet és 11-13 óra között kifejezetten jó hosszú pályák. Hm, én így láttam. Az oktatópark működési szabályzatán azért lenne mit csiszolni, de erről máskor. :-)

Ami pedig a tömeg hiányát jelenti: más oka lehet ennek. Nem gondolták, gondoltuk, hogy az időjárás dacára egy szép sínapot lehet eltölteni ma. Sajnáltuk, amikor 3-kor le kellett csatolni, idehaza mérgünkben egy nagyot... gombfociztunk :-). Higyjétek el, volt már olyan, amikor sajnáltam a kiadott pénzt. De nem ma...
Hajrá Sípark, csak így tovább (összességében...) !
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
Topik: Lachtal
2010.04.21. 10:14
Kösz.
Előzmény: (issimus 88937)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
Topik: Lachtal
2010.04.14. 22:55
Te, hol van a "Diterichalm" ?
Előzmény: (issimus 88844)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.04.07. 15:20
Kedves Barátaim,

Remek választás volt a húsvéti síelés Kreischbergen.
Most először jártam itt, 8 éves fiammal volt olyan nap, hogy 50 km-t és összesen több mint 9000 m szintkülönbségnyit csúsztunk.
Kegyeibe fogadott az időjárás is, hisz péntekre pár centi friss hó hullt, ami nagyon jót tett a pályáknak. Aztán 2-3 nap gyakorlatilag zavartalan napsütés. 1500 m fölött kifogástalanok voltak a pályák, minden nap, még délután is.
A Mittelstation-tól lefelé, a nagy fekete "eggyes" persze kásásodott. Minden elismerésem a helyi üzemeltetőké, hogy a több napos 10 fok fölötti nappali hőmérséklet dacára a nagy hócsíkot sikerült a völgyig, alig 900 méter magasan megőrizniük (ugyanez van Katschberg-Ainecken és Grosseck/Speiereck-en is - Lungau-, ahol már 1000 méteren síelni lehet, utóbbi még 1-2 hétig nyitva tart). Mi több, kb 12-ig gyönyörűen lehetett rajta csúszni.

Schluckspecht, Rosenkranz remek volt, a hétfői hideg szél ellenére, csakúgy mint a 15-ös. Nagyon kevesen voltak.
Remek széles pályák, ahol a kék-piros-fekete pályák nagyon jól "épülnek" egymásra. A két Sunshine csákányos helyett milyen remek lenne egy beülős. De gondolom ezt a nálam okosabbak is tudják.

Rengeteg hazánkfia, minden erényével és nyavalyájával együtt. Sok elveszett Stenmark és Girardelli, némelyik jobbnak látta hosszas (de hanyagul szélvészgyors !) ekézés után ekézve leülni, még összeütközés előtt. Sok helyen magyar munkavállalók. Nekem mondjuk nem egyértelműen komparatív előny, hogy magyarul szolgálnak ki külföldön, nem magyarlakta területen (Székelyföld persze más....), de ez mitsem von le a síterep előnyeiből.

Délután, zárás után az utolsó, maratoni lecsúszás a völgybe (1200 méter alatt már csak döcögés) pedig maradandó élmény, a Rosenkranz tetejéről a kilátás pedig páratlan. Röpke 14-15 perc alatt amíg tartott a völgymenet, majdnem 1200 méter szintkülönbség - bedugult a fülünk tőle első nap.

Korrekt, szép tágas síterep. Ajánlom a Rieglerhüttét, jóval meghittebb és barátságosabb mint a nagy Kreischberg-Wirt nevezetű hodály a kabinos végállomásánál. Sőt, Húsvétra még a 12-esre elszórt csokitojásokkal is kedveskedtek (gondolom ők) az arra poroszkáló apróságok nagy örömére.

Hát ennyi. Kellemes nyarat !
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.03.23. 23:45
Tisztelt Üzemeltetők,

Én nem vagyok egy Skiarena-fan, de la a kalapokkal !
Kár, hogy a fennen hírdetett és támogatott "turisztikai szakma síversenye" meghíusult, nyílván nem az Önök hibájából. Pedig, a népes részvételnek hála, akár pontszerző helyen is végezhettem volna.

Csak így tovább !
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.03.23. 23:23
Viszlát jövőre, Sípark !
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.02.22. 23:58
:-) ez egyik lajstrom :-)
Jó havat még legalább egy hónapig !
Előzmény: (pannas 85648)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.02.22. 15:17
mediterrán, szubtrópusi - ezek éghaljati övek
alpesi - ez nem

Ilyen logika mentén a Síparkban - mérsékelten kontinentális hangulat kellene uralkodjon.

Egyébként lehet vitatkozni :-)
Előzmény: (Mil 85257)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.02.19. 23:30
Kedves Sí-barátok,

Nekem szellemi képességeim és főleg sí(nem)tudásom nem elegendőek ahhoz, hogy az Eplény vs. Mátraszentistván vitát eldöntsem (bár a Bakonyban keskenyebbek a pályák, ezt gondolom nehéz tagadni, mint ahogy azt is, hogy ott sokkal melegebb az éghajlat, igaz, csapadékosabb is), annyit azonban mondok, utóbbi tetszik jobban. Imént értünk haza esti síelésből, volt belőle egy bő óra zuhogó, hogy a Galyatető környékét megülő tejfölről ne is beszéljek. A hó a körülményekhez képest jó, a végén kezdett el tócsásodni a Hóhatár Ház előtt. Gubala bátyám főztjét a Vöröskőben viszont nem mosta el sem eső, sem az ebadta konkurrencia furmányos marketingje...

Kedves a Sípark. És az 1-es tényleg szép, bár egy darabig még használhatatlan lesz. FIS ide vagy oda. Apropó: miért baj, ha "ide" ? Sőt, az 5-ös szélén remekül elfér a snowboard-park. Mini park. Röpködő harsány boarderekkel. Még egy 2 sátorból álló alaptábort is építettek, mini sátor, mini fagy, mini jégcsákány, kettő is, mini hegymászók, hisz mihelyt megnyíltak az égi csatornák, legtöbben gyorsan be, a jó meleg alpesi hangulatba. Máris többen ad-hoc szakértői lettek a síugrásnak... Pedig +4 fok Celsius volt. Nem Fahrenheit. Pisten Bully bőszen kozmetikázta kedvenc hármasunk.

Úgyhogy, hajrá Sípark ! Girardellijék Sailerék, Stenmarkék és Killyjék lehetnek itt mondjuk Mini-k. Vagy választhatnak más (maxi)síterepet. De egy valami feltétlenül hiányzik: egy 6-üléses felvonó, fel, fel a csillagvizsgálóig, külön beülővel Három Falu Templomának tornyánál. 6-üléses, mert azt túlszárnyalni fizikailag lehetetlen Eplényben. A zavaró helyszűke miatt. Jó éjt !
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
Topik: Lachtal
2010.02.15. 01:57
Sziasztok,

Talán a téjékozatlanságom miatt érzem így, de nem hiszem hogy bármilyen kezdőnek az inába kell szálljon a bátorsága Lachtalban. Hisz a székes felvonóról leszállva az 1-5-5a vagy a 1-2a-1a kombináció könnyen járható, csakúgy, mint a Kircherl (Tanzstatt) pálya, amely gyakorlatilag délután is jó állapotú. Én ezeken tanultam meg. 38 évesen, 120 kilósan.

Hajrá !
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
Topik: Lachtal
2010.02.15. 01:53
Én egy apartmanról tudok, az étterem alagsorában.
Egyterű, 4 helyes, közel 60 nm-es, mindennel felszerelt. Közvetlenül megközelíteni gyakorlatilag (szárazon) csak síléccel lehet, de a csomagokat a ház belső lépcsőjén egy (a ruhásszekrény mögött elrejtett) ajtón keresztül levihettük. Tágas, kényelmes, pezsgőfürdő van benne, padlófűtéses. Minden van benne ami kell, vízmelegítő, mikrohullámú sütő, gőzelszívó, kávéfőző, gyufa, dugóhúzó stb. Még cukor, só, 5-féle teafű, olaj, kakaó, kávéfilter, szalvéta, tányér-alátét is volt. csakúgy, mint fejenként 2 törölköző. Edények jóval több mint 4 személyre. Főzéshez gyakorlatilag minden adott. Szerintem a tulaj nem apartmannak szánta, de egy remek dolog jött össze így. Nem olcsó, de szinvonalas is. Készséges és kedves a tulajnő, Sabine. "Kajailag" nincs tapasztalatom, egyszer ettünk benne, hozza az ún. hütték nem túl gazdag ízvilágát. Azt láttuk napközben, hogy soha nem zsúfolt: kevesebb léc volt mint a jóval kisebb Tanzstatt-Hütte vagy Kleinlachtal-Hütte előtt...
Mi úgy kezdtük a szerdai nagy hóesés után, hogy reggel utat törtünk síléccel a fél méteres friss hóban.
Előzmény: (Elodie22 84389)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
Topik: Donovaly
2010.02.04. 22:36
Te, jelzi ezt valahol, hogy az a bizonyos szakasz matricaköteles ?
Előzmény: (Agent 83276)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
Topik: Lachtal
2010.02.02. 23:50
Szép jó estét !

Két órája jöttem haza Lachtalból, 4 napot voltam kint. Az Arton apt szerény de OK, a Zinkenalmban elfogyasztott vacsora is OK (félpanzió), de lefekvés előtt jól jött a népes társaságnak pár tucat töltött káposzta, mondjuk.... Vagy vaddisznóból készült házi bécsiszelet...

Pályák: 3 napig gyönyörű napos idő, reggel 1-2 óra köd, hó. Nagy szél. A központi pályák felső szakasza délire kérges, jeges volt. Bőven akadt viszont menekülési útvonal: a 6-osok pl szuperek voltak, végig (a fekete 6B zárva !!!), persze a Zinkenlift nem járt mindíg. Nagyon jó állapotban volt délután is, végig, a 8-as, a 9-es (Schönberg) és a 7-es (Tanzstatt-Kircherl). A 2-es szaggatottal jelzett síút, annak ellenére, hogy lent a pénztár melletti táblán nyitottként szerepelt, hóhiány miatt gyakorlatilag járhatatlan volt, legalábbis a mi tudásunkkal. Ígí aztán pár száz méter megtétele után vissza kellett fordulnunk.
A 3-as síút (Schönberg-Hirzmann Alm) egy élmény, gyerekekkel főleg. Várakozási idő gyakorlatilag nulla.
Egy szó mint száz, 16 óra felé is lehetett kifogástalan minőségű pályát találni, szél ide vagy oda. És a Hohe Zinkenről a panoráma, az utolsó felvonó érkezése után (február 1, 16.15), lenyűgöző volt még a nagy szélben is. Megérte lemaradni a negyed 5-ös ratrak-túráról. Karavankák, Triglav, Júliai-Alpok, Alacsony-Tauern, Gerlitzen, Kreischberg, az egész környék. Sőt észak-nyugat felé a ködből néha előbújt a Dachstein is. Kb 20 percet ereszkedtünk lefelé, fotózva és gyönyörködve...
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
Topik: Donovaly
2010.01.29. 10:27
Kedves Barátaim,

23-án voltam kint Donovaly-ban. Ahhoz képest, hogy alig volt természetes hó, nagyon jót lehetett síelni. Egy kis történetet szeretnék elmesélni: kifelé, Stare Hory-ban megállított a rendőrség, kettős záróvonalon előztem, a megengedettnél jóval gyorsabban. Angolul beszéltünk (ő nagyon jól én kevésbé), mondta, 50 euro helyben vagy 150 postai csekken. Nem volt nálam csak forint, kérdeztem, hol van legközelebb egy automata. Mivel az csak Harmanec faluban volt, (Besztercebányáról Túrócszentmárton felé az első falu), nem nagyon akaródzott visszamenni és otthagyni az iratokat. Felajánlottam neki, hogy adok forintot, "kedvező" árfolyamon. Ezt elutasította, rövid töprengés után kezembe nyomta az irataimat és jó utat kívánva elköszönt, mondva: "vegyen belőle a barátnőjének ajándékot".
Ennyi.
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
Topik: Lachtal
2010.01.18. 00:28
Az én -akkor- 6 éves fiam Pálos Szabolcs (bácsi)tól tanult meg, aki azidőtájt Lachtalban "teljesített szolgálatot". Kedves volt és rugalmas. Csak ajánlani tudom.
Elérhetőségei megvannak a Magyar Síakadémia honlapján: http://www.profi-siakademia.hu/index.php?page_id=13. Eszerint még mindíg ott dolgozik.
Előzmény: (eStella 79489)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.01.10. 22:31
Kedves Barátaim,

Gondolkoztam, hogy ez a duma ide kell vagy a Donovaly-topikba...

No, imént jöttünk haza, jómagam, egy másik hasonló beállítottságú apuka és 3 kisfiú (7,8,10). Remek másfél napot töltöttünk kint Donovaly-ban (Dóval - jól mondom ?). Az eső dacára tűrhető, sőt jó pályák, kedvező árak (szerk megj: nem először járunk ott).

Tavaly a fiammal a Magas-Tátrában túráztunk. Szuper volt.
Tudjátok kinek jutott eszébe pölö Slota kománk ? (nyugi, más politikus sem). Vagy Siíjjártó Péter, aki két-három havonta mintegy forradalmi újdonségként kijelenti, hogy nevezett szlovák férfiú mondjuk...bunkó ?

Én nem számítok egy vad-materialistának, de van pl Donovaly-nak pár tagadhatatlan előnye versenytársaival szemben:
1. 3 óra alatt előrhető Budapestről (szleng: ki lehet oda ugrani...)
2. olcsó és nem is rossz ott síelni (haladó vagyok, a Csonka-Magyarhonban minden bizonnyal igen jelentős számban élő sailerek, stenmarkok és zurbriggenek valamint girardellik, aamondtok és tombák vélhetően másképp gondolják): napijegy mostanság 22 euro (másik kedvenc -komolyan- helyemen, Mátraszentistvánon, ahol hejj de finom Gubala István uram csülkös bablevese, mennyi is ? 20 ?), az esti síelés 10. Tegnap 40 euroért ettünk 5-en (2 felnőtt, 3 kisfiú, miért is ne írnám, Konoba Gorál, mert ott volt konyha 21 óra után is), ma ugyanezek 17-ért reggeliztünk és 30-ért ebédeltünk (Chata pod Magurou).
3. a sípályán minket ért egyéni sérelmeket nem vetítjük ki a történelem egére, azok elintézhetőek két szóval (hárommal...beleátkozódni a vadonba magyarul, azt meg mehet rogyásig).
4. tudom,tudom, sokan vannak Donovalyban, bár ezt helyben évek óta nem így látják (vélhetően az oroszoknak és a lengyeleknek is fáj Slota, Fico meg a többi- hiába, kemény odakint a magyar jobboldali lobbi). De hétvégi programnak szerintem remek. A NAAAAAAGY, egyhetes síelésre meg jöhetnek az Alpok....Ugye...

Szóval: kedves hőzöngők, az hogy sarjadzó északi szomszédunk lesz...rja (nincs egyedül ezzel) mondjuk a magyar diplomáciát, az neki masszív frusztráltsága és gyarlósága. Nekünk főbenjáró bűnünk. Minket minősít elsősorban. Ennyit most.

Még valami, kérem ne értsenek félre: nem a levegőbe beszélek, és bélyegezni se szoktam. De aki mondjuk elfelejti, mellőzi a Zöld-tavat, a Téry-házat, akár (ifjú) szomszédunk szent hegyét, a Krivánt, a vára(in)kat, vagy ne adj Isten a pofátlanul drága (csonka-magyarok üzemeltetik...) Felkai-völgy-i Sziléziai-házat, az vagy kissé érzéketlen, vagy egyszerűen lusta és ráfogja valamire a tunyaságát. Bocsánat a hangnemért.

Szép estét !
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.01.04. 21:28
Mi a megszokott Hegyeshalom-Kismarton (Eisenstadt)-A2-es-Graz-Villach úton mentünk, nem tudom pontosan hány km, de 5 óra alatt értünk oda. Kb 40 km nem autópálya.
Előzmény: (kissgery 78372)
Ursus Arctos
21 élménybeszámolót írt
21
14 éve tag
2010.01.04. 21:03
Elsején délután jöttünk el onnan.
Akkor természetes hó gyakorlatilag nulla volt (max 5-15 cm, magasság függvényében), az is csak 1200 fölött. Technikai hó borítja a pályákat, 20-60 cm. De jók a feltételek. A 4-es kék pálya zárva volt. Két-három enyhe napon (dec 30-jan 1) a főpálya alsó fele dél felé kásásodni kezdett, de remekül lehetett síelni. Északon a Klösterle és a 8-as melletti pályák jegesedtek, főleg a 24-es. A https://www.gerlitzen.com-on fent vannak az adatok.
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.