Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Dr.Bubo által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (50)Időben csökkenő Időben csökkenő
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2024.01.16. 08:53
2 év olasz kitekintés után visszatértünk ide, kedvenc osztrák síterepünkre. 01.06-13 között voltunk. Szállásunk Reichenauban volt, mindennap autóztunk kb.9 km-t a Kornockig. Szombat este, és egész vasárnap is esett a hó, hétfőtől szuper, jól kezelt pályákon csúsztunk. Minden pálya nyitva, remek a hóhelyzet. Velünk volt a 6 éves unokánk is, közepes "kisgyerekes" sítudással szinte minden pálya bejárható, a feketék kivételével. Egy-egy meredekebb résznél, pl. a Turrachon elkerülő szakaszokon ki lehet kerülni ezeket a meredek letöréseket. Ha jól megismered a pályarendszert, kezelt , lankás ösvényeken sokat ki tudsz kerülni. Így a Turrach tetejéről pár méter csúszás után egy kezelt "ösvényen" át lehet csúszni a Zirben közepére, és ott a hütte mellett továbbcsúszva le az új 6 üléses felvonóig, ahonnan a Mauli lift áthúz a Kornock aljára. Nekem a Kornockról lecsúszva a Schafalmbahn pályái jöttek be a legjobban, ott a piros és a kék pályák szuperek. A See-taxi nem működött, de a tó be van fagyva, közlekedik rajta mindenki. És természetesen mindig élmény pezsgőzni a hegy komornyikjával, nekünk általában naponta 2 alkalommal sikerült.
Szóval összefoglalva, továbbra is a kedvenc pályám Ausztriában!
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2023.03.06. 14:13
Még egy tipp: mi azt tapasztaltuk, hogy minden nap 13 óra körül volt a Zirben alján a"pezsgőzés".
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2023.03.03. 09:41
Kedden este jöttünk vissza Turrachról, ami mindig is a szívünk csücske volt. Most nem nagy csapattal voltunk, csak az 5 éves unokánkat vittük, és ebből a szempontból is jelesre vizsgázott a terep. Több kék pálya könnyen elérhető, így a Kornockról levezető 1-es pálya, vagy a 17-es , amin egy kicsiknek való "élménypálya" is található. A Zirbenbahn kék pályája is kiváló kicsiknek, jellemzően ezen tanulnak a síiskolások is. A kornocki oldalon több a hütte, de most a Zirbenbahnból kiszállva, és balra indulva (a Turrachbahn felé) van egy nagyon jó hütte, amiből vissza lehet csúszni a kék pályára. A "hegy komornyikja" továbbra is nagy élmény, kicsiknek cukor, papírzsepi, felnőtteknek pezsgő, meg turrachos fejkendő. Működött a See-taxi, de sajnos a nagy havazás miatt a bobpálya nem.
Meglepően kevesen voltak így február végén. Vasárnap, hétfőn kb. 20 cm hó esett, amit keddre gyönyörűen bedolgoztak, így aki teheti, menjen el még mostanság, jó pályák, jó hóviszonyok várják.
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2023.02.07. 16:19
Mi február végén mennénk az 5 éves unokánkkal,aki már a kék pályákon elég nagy biztonsággal síel. Még nem voltunk ezen a síterületen,ahogy néztem, nincs messze, és van több kék pálya. A síterület honlapja szerint 2 felnőttre 200 euro a 3 napos síbérlet, ha előre megveszem, és 6 év alatt ingyenes.
Van esetleg szállásajánlatod, ami közel van a pályákhoz?
Köszönöm!!!
Előzmény: (Sípirc 217800)
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2023.02.01. 10:25
Mi szerdán voltunk, nem voltak kevesen, de kezelhető volt. Mi a zöld kört tettük meg, mert arról azt írták, talán kicsit könnyebbek a pályák. Én közepesen síelek, kék, piros pályákon gond nélkül, nekem teljesíthető volt. A zöld körben sem volt olyan túl sok botozás, lehet, hogy kicsit több volt a lift, de inkább az elején. A fiúk a narancs körön mentek, azt mondták, az is normál pályákat takart. Valóban jó korán kezdeni, mi 10-kor indultunk Corvarából, egy ebédes hüttézéssel és egy délutáni aperolozással 16 órára értünk vissza.
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2023.01.31. 11:54
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek!
Előzmény: (Ike 217674)
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2023.01.31. 10:22
Tudnátok segíteni, mikor van síszünet itt?
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2023.01.31. 10:04
Múlt héten ezen a síterepen töltöttünk egy hetet. Összességében egy jó síterep, mindenkinek ajánlom. Jók voltak a hóviszonyok, hétfőn esett kb. 20 centi, aki most megy, jó pályákra számíthat.Tágas, jó pályák, minden sítudásnak megfelelő terep. Jól kezeltek, modern liftekkel.Nekem az egyedüli negatívum, hogy rengeteg buborékos lift van, sokat kell lecsatolni, cserébe keveset/vagy nem is kell sorban állni.Tömeg nem volt, egy-egy kék pályán volt néha több síelő, de kezelhető volt.
Szinte minden pályán vannak hütték, általában azonos kínálattal, levesek, tészták, rántott hús. Ajánlom azokat, ahol kemencében sütött pizzát kínálnak, egy nagy pizza 10-12 euro között mozog, míg egy leves gombóccal 8-10 euro.
Ha ezen a területen síelsz, nagyon ajánlom a Sella Ronda kört, felejthetetlen élmény. Innen nem tudsz rácsatlakozni, de a közelből több helyről, mi Corvarában álltunk meg, és onnan indultunk. Zöld kör az óramutató járásával ellentétes irány, míg a narancssárga azzal megegyező. 4 teljesen különálló síterepen visz keresztül, gyönyörű tájakon, lélegzetelállító helyeken, csúcsokon át.
A másik javaslatom Marmolada, a gleccser. Ha erre jársz, ne hagyd ki! A tetején 3342 méteren a sziklába vájt Madonna Grotta kápolnát feltétlenül meg kell nézni ( ingyenes). Onnan csak a nagyon jól síelőknek javaslom a csúszást,a felvonóval le lehet menni az aljára, és kb.100 méterre van a buszmegálló, 5 euro a jegy a síbérlet kasszánál. Ezzel pár perc alatt felérsz a síterep olyan részéhez, ahol újra lécre tudsz állni.
Szóval jó terep, jó pályák, jó infrastruktúra, ajánlom!
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2023.01.16. 17:44
Szeretném megkérdezni, jött vissza valaki mostanában erről a területről? Milyen a hóhelyzet, mert a webkamerák szerint van hó, csak nem tudom, milyen minőségű.
Sokan írtatok itt a Sella Rondáról,mi is tervezzük, hogy végigmegyünk rajta. Ha csak Kronplatzra vesszük meg a bérletet, akkor kiegészítő jeggyel lehet menni, vagy meg kell venni egy napra a régióbérletet?
Köszönöm
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2022.02.01. 10:23
Megjöttünk életünk első, de biztosan nem utolsó olasz síeléséről. Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám: tökéletes volt!!!
6 nap szikrázó napsütésben (egyszer kis felhősödés, utolsó nap nagyobb szél ), jól kezelt, számtalan sípályával.

Utazás: Szlovénián keresztül mentünk, hosszú az út, de majdnem végig autópálya, a határokon -amik gyakorlatilag nincsenek- nem kértek semmit, a benzinkutaknál maszk kötelező és az oltási igazolvány bemutatása.

Síterület: tényleg hatalmas, de jól besíelhető, összekötött síterepek. A pályák jól kezeltek, pedig régen esett a hó, egy kiadósabb havazás jót tenne, de a pályák ennek ellenére tényleg jók voltak. Ami érdekes, hogy bár erős napsütés volt, és -5+8 közötti hőmérséklet, mégsem buckásodtak annyira a pályák, mint vártuk. A különböző hegyek jól átjárhatók, minden hegyen változatos pályákat találunk. Jellemzően a piros és kék pályák besorolásuknak megfelelőek, de néhány esetben oda-vissza sorolhatók lennének. Általában széles, jól átlátható,pályákat találunk. Nem volt tömeg, sokkal több emberre számítottunk, talán a COVID miatt , de a lifteknél sosem kellett sorba állnunk, még a följutásnál, illetve a zárásnál sem. Nekem Grosste és Madonna pályái jöttek be a legjobban, de Folgarida hosszú pályái is rendben voltak. A liftek teljesen vegyesek, a régebbi típustól a vadonat újig minden megtalálható. A zárt lifteken ragaszkodnak az FFP-s maszkhoz, "sima" maszkkal nem engednek be!!!!

Hütték: sok hütte van, minden területen, mindenki megtalálja a számára ideálisat. A Folgarida felé lemenő 3-s piros aljához közel nagyon hangulatos, kisebb hütte van, ahol a legjobb árakkal találkoztunk minőségi kiszolgálás mellett. Az Orsi Brunó hütte ételkínálata is jó volt, amire figyelni kell, hogy a tészták és húsok más szinten vannak, mint a helyben sütött pizza, tehát vagy ezt kérsz, vagy azt. Itt a csülköt nagyon tudom ajánlani, körettel 15 euro, de hatalmas adag, tényleg.Az árak azért nem alacsonyak, egy leves 10 euro, ennyi kb. egy pizza is, illetve a tészták is csak kicsivel kevesebbek.
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2022.01.19. 10:17
Nálunk a fiúk arra jutottak, hogy Szlovénián keresztül a legrövidebb, de mi Pécsről indulunk, a terv Nagykanizsa, és utána Szlovénia.
Majd beszámolok.
Előzmény: (molesz52 214525)
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2022.01.17. 09:18
Nagyon köszönöm. Ez lesz az első olasz síelésünk, eddig mindig az osztrák pályák örömeit élveztük. Kicsit aggódunk a vírushelyzet kezelése miatt, de akkor az általad írtak alapján kezelhető a helyzet.
Nem írnak sajnos friss havazást a hétre, remélem, kitartanak a pályák. Ti melyik útvonalat javasoljátok? Nálunk a "fiúk" véleménye megoszlik az Ausztrián vagy Szlovénián keresztül utazzunk kérdésben.
És ha visszajöttünk, természetesen beszámolok, mint eddig is mindig.
Előzmény: (molesz52 214449)
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2022.01.13. 17:30
Sziasztok,
volt valaki mostanában ezen a síterületen? Mi január 22-én indulunk, jó lenne néhány friss infó.
Köszönöm!
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
2020.02.02. 20:32
Negyedszerre tértünk ide vissza,tegnap jöttünk haza az egy hetes síelésünkről. Tökéletes pályák,tökéletes hóviszonyok, és nagyon jó idő adatott nekünk. A pályákon nagyon kevesen voltak, zavartalanul lehetett élvezni a siklást. Annyira figyelnek a pályakezelésre, hogy az éjszakai havazás után hajnalban legalább egy-két sávban végigmegy a ratrak, a kék pályákon legalább. Kevés a kék pálya, azok is inkább átkötők, inkább a pirosak a jellemzők, de fekete pályából is van néhány.. A teljesen kezdők a kalsi oldalon tudnak inkább megtanulni síelni, ott két tányéros felvonó melkett remek tanuló pályák vannak. Édekes megoldás, hogy az 1-es pálya alján nincs lift, onnan síbusszal lehet visszajutni a felvonókhoz. Ezt nemigen ajánlom. Az átadott új felvonó tökéletes kényelmet nyújt, mindent tud, amit egy liftnek tudnia kell. Sok hütte van, mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt. Az árak átlagosak, de érdemes megnézni több hüttét is, mert ugyanazon áron eltérő nagyságú leveseket kóstolhatunk. Az egy hetes bérlet 250 euro, de 18 éves korig lehet itt gyerekbérletet venni féláron, ami nemigazán jellemző máshol.
Összegezve remekül éreztük magunkat (ismét), valószínűleg jövőre is e pálya mellett döntünk.
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
Topik: Nassfeld
2019.02.03. 20:12
Megjöttünk egy hetes nassfeldi sítúránkról. Nagyon aggódtam előtte a pályák hóhelyzete miatt, de ebből a szempontból az időjãrás kegyes volt hozzánk,mire kiértünk,rendben voltak a pályák, sőt hó borított be mindent. Közben is kifogtunk nagy havazást,akik most mennek, tökéletes pálya várja őket. A pályarendszer változatos,jól kezelt pãlyák hatalmas területen,a csúcsról ndulva a szélrózsa minden irányába . Nem a kezdők síterepe,csak néhány rövid,kék pãlya van, de közepes sítudással már jól lehet boldogulni. Sok a régi lift,ez rossz időben zavaró,a szemedbe vágó hó és szél ,a nem fűtött liftek kapcsán elgondolkodsz,hogy ezt az igen felkapott síterepet azért kicsit lehetne modernizálni. Reggel érdemes időben érkezni,mert 9óra körül megindul a tömeg, és a feljutás ilyenkor mãr 15-20 perces sorbanállãssal indul. A hütték vãltozatosak,a családi üzemeltetésű hüttéktől az óriási,modern hüttéig minden megtalálható. Az árak a szokásosak, mostanság egy leves 5euro körüli, a jagatee 4,5. Át lehet síelni Olaszországba, tãbla is jelzi,hogy átlépted a határt, ott ėrdemes egy igazi pizzát enni. A csúcstól végig jobbra tartva,a tányéros felvonótól néhány méterre. Bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk, és Ausztria legnaposabb síterepének ezt az oldalát csak elvétve élvezhettük,mégis jó hetet töltöttünk itt el.
Összegezve: legalább közepes sítudással jó terepen, jól kezelt pályákon,gyönyörű környezetben síelhetsz itt,és ha szép időt fogsz ki, biztosan elégedett leszel.
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
Topik: Nassfeld
2019.01.24. 18:01
Nagyon köszönöm,mi szombattól leszünk kint 1 hetet,beszámolok majd. A kezdeti ijedtséghez képest talán egész jól alakul a hóhelyzet.
Van állítólag síléc depó a nagyparkolónál,tudtok arról mondani valamit? Még nem vettünk igénybe ilyet. Mennyibe kerül,a pénztárnál kell venni,hány léc fér bele....
Köszönöm
Előzmény: (HofEE 204008)
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
Topik: Nassfeld
2019.01.24. 09:01
Van valakinek friss infója a pályákról? Mit javasoltok,érdemes a központi nagy parkolóba menni,vagy a térképen láttam jelölve több kisebb parkolót,inkább ott parkolni?
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
Topik: Nassfeld
2019.01.16. 14:36
Nagyon köszönöm nektek az infókat. Mi 26-án megyünk egy hétre,hétfőtől az előrejelzések szerint itt is lesz havazás,reménykedünk....
Előzmény: (sanyi1979 203626)
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
Topik: Nassfeld
2019.01.14. 10:48
A síterepnél az információknál azt látom,hogy 12-én esett a hó,de a webkamerán nem igazán látszik.
Tud valaki friss infót a hóhelyzetről?
Előzmény: (- Marky - 203357)
Dr.Bubo
50 élménybeszámolót írt
50
10 éve tag
Topik: Nassfeld
2019.01.06. 00:03
Hát ebben egyetértünk.De mégiscsak arra vágyunk,hogy napsütésben, -5 fokban,természetes havon "élvezzük"az ott töltött időt. De pont úgy lesz jó,ahogy sikerül!
Előzmény: (csabeszka 203057)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.