Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Johnny_Korn által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
Johnny_Korn
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2012.03.16. 18:47
Köszi mindenkinek a hozzászólást!
Tényleg csak 10 terepet értékeltem, mert nem tartottam fairnek olyat minősíteni, amit nem tudtam besíelni, mert csak 1 napot voltam ott, vagy "csak tanultam". A Schladming-Dachstein terepet is csak egyben, egyszer érétkeltem, nem álltam neki külön-külön osztályozni a Planait, a Hauser Kaiblinget és a többit. Kösz, hogy emlékeztettek a frissítésre, a sítudásom jellemzése 4 évvel ezelőtti :-) (Azóta már sokat fejlődtem, a piros pályákat kimondottan szeretem. A feketéket leküzdöm, de nem jelentenek élvezetet.)
Schuhtnak kösz az érdemi hozzászólást!
Johnny_Korn
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2012.03.11. 20:42
Vitán felül áll, hogy Ausztriában nagyon sok jó síterep van. A legjobbakat megtalálni is sok kritérium szerint lehet: van, akinek a kék pályák hossza számít, mások a változatos pályákat szeretik, és még lehetne sorolni az egyéni prefereciákat.
Én már vagy 20 osztrák síterepen jártam (Tirol és Voralberg még kimaradt), de még mindig keresem azt a helyet ahol mindig tökéletesen le vannak kezelve a pályák. Sokszor tapasztaltam ugyanis, hogy még nagyobb síterepeken is előfordul, hogy reggelre nem teszik rendbe ratrakkal a pályákat, ha az éjjel havazott vagy ha délutánra felbuckásodik. (Egy barátom azért jár kizárólag az olaszokhoz, mert ott állítása szerint nem sajnálják a gépeket akár nappal is ráküldeni a pályákra, na ilyet Ausztriában nagyon ritkán látni. /talán a Hochkaron volt már ilyen, de ott sem tipikus/). Nassfelden/Schladmingban (Planai)/Saalbachban (mind lenyűgöző, nagy síterep) sokszor bosszantó volt, hogy kifizettem a drága bérletet és "sajnálták a pénzt" a kezelők az üzemanyagra rendesen megcsinálni a pályákat. Számomra nem elfogadható az a magyarázat sem, hogy "biztonsági okokból" nem lehet a pályákat napközben géppel kezelni, mert ez veszélyes a síelőkre. Akkor kérem szépen: tessék egyenként, rövid időre egy-egy pályát lezárni (kb. 20-30 percre), alaposan lekezelni (a mély havat eldolgozni) és utána visszaadni a síelőknek!
Na, a panaszáradat és az eszmefuttatás után: HOL VAN AUSZTRIÁBAN OLYAN PÁLYARENDSZER, AMIT TÖKÉLETESEN ÉS MINDIG RENDBEN TARTANAK, RATRAKKAL LEKEZELNEK? Oda megyek legközelebb! (Persze ne 2 km-es pálya legyen, pls, hanem valami nagyobb, több napig síelhető!)
Előre is köszi a válaszokat!
Johnny_Korn
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Nassfeld
2011.03.01. 00:58
Sziasztok!

Ma értünk haza Nassfeld-ről, tele főleg pozitív élményekkel. Most voltunk először Karintia legnagyobb síterepén és nem bántuk meg. (Ausztriában ettől nagyobb terepeken csak Schladming-ban és Saalbach-Hinterglemm-ben voltunk (egyébként mindkettő jobban tetszett, de Nassfeld sem rossz).
Megerősítések és cáfolatok a korábban olvasottakhoz:
nem igaz, hogy a Millenium Express-nél soha nem kell várni! Első nap min. 35-40 percet várakoztunk, mire sorra kerültünk. Nagy hibája Nassfeldnek, hogy gyakorlatilag ez (központi) felvonó jelenti az egyetlen bejáratot a pályarendszerbe. (Nem számolva természetesen a pályaszállásokat.) A Piccolo Express traki a parkolóban és a sídepó zseniális és rettentő kényelmes.
A pályarendszer logikusan felépített, csákányos felvonón szinte nem is kell utazni, ha az ember nem akar. A pályák általában hosszúak és szélesek, de talán tényleg nem teljesen kezdőknek valóak.
Szuper még a 7€-s gyors szerviz, ami tényleg jó ár, én a számlálón sosem láttam 5 percnél hosszabb várakozási időt, egyszer ki is próbáltuk, tényleg tökéletes és gyors, még a kávénkat sem tudtuk meginni a léc elkészültéig.
A pályák jól kezeltek voltak, kivéve a mai napot, amikor is reggelre kb. 15-20 cm friss hó esett és azt egyáltalán nem dolgozták el, láthatóan el neki sem kezdtek az éjszaka (Tiszta bucka és mély hó volt az összes pálya) Nekem fárasztó volt ez a "mély havas" sízés, sokan estek-keltek a pályákon. Nem értem miért nem lehet napközben is járatni a ratrakokat, más terepeken ezt megteszik. (Ha veszélyesnek tartják a síelőket ráengedni az éppen kezelt pályára, akkor zárják le az adott pályát egy órára! Nem kéne biztonsági okokra hivatkozva ennyire spórolni, szerintem)
Hütték: az olaszokat (10-11-12. sz. vendéglátó egységek) sajnos nem tudtuk megközelíteni (egyszerűen nem derült ki hogyan lehetne ezt síelve megtenni, így osztrák hüttékben ebédeltünk.) A 4-es pálya melletti Plattner-ben jó a hangulat, gyors a kiszolgálás. Az árak átlagosak, a gulyás nekem itt ízlett a legjobban.
Megnéztük a korábban többek által ajánlott "Zur Resi"-t is (50-51 pályák alján), hááát, "nem röhögtem halálra magam" a pincéreken: egy erősen középkorú hölgy szolgált ki mindkét alkalommal, aki valóban furán viselkedett néha, különc módon öltözködött és néha dalolászott, de semmi extra. A pizzájuk nem rossz, de a tésztája mirelit vagy korábban előre elkészített, ez ezer százalék. A Calzone pl. nem hajtott volt (mint minden pizzériában, hanem, klasszikus kerek formájú). A kávéjuk finom, a gyümölcsléként hirdetett szörpjeik felejthetők.
Hát ennyit röviden.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Johnny_Korn
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2010.02.23. 23:11
Sziasztok!

Felbuzdulva a sielok.hu toplista eredményein az idei szezonzáró (hosszabb) sízésünket Saalbachra tervezzük márc. 13-18. között. Rémülten látom az időjárás-előrejelzésen, hogy a következő napokban tartósan 5-10 fok lehet esővel kombinálva. Mennyire fogja ez "kinyírni" a pályákat? Aki sokat jár oda: meddig síelhető normálisan Saalbach általában?
Előre is köszi! (kemény, hogy a sokkal közelebbi és alacsonyabb osztrák pályákon nem ritkán 2x ekkora hó van jelenleg)
Johnny_Korn
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.03.11. 09:53
Sziasztok!

Tudna valaki ajánlani jó ár/érték arányú szállást Schladmingban 2 fő részére?
Esetleg az Eiblhofban volt már valaki?
Mivel most utaznánk először panzióba/magánszállásra nem tudom, hogy mik a lehetőségek ha pl. csak reggelit kérünk és a (meleg) vacsit mi magunk készítenénk. Van általában a panziókban/magánszállásokon lehetőség konyhahasználatra (szobafoglalás esetén) vagy az csak apartmanhoz jár? (Ott meg ugye ritka a 2 személyes)

Előre is köszi a segítséget.
Johnny_Korn
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2008.10.10. 19:09
Sziasztok!

"First minute" árakon tudnék most venni HEAD Xenon Xi 5.0 (170 cm, R14,9) vagy Fischer RX 6-os (165 cm R kb. 13) léceket. (Mindkettő kifutó(tt) modell)

Én 182 cm magas vagyok, súlyom 85 kg, sítudásom alsó-közepes (a fekete és a durva piros pályákat inkább még kihagyom)

Kérlek benneteket, hogy segítsetek dönteni a két léc között! SOS válasz kellene, néhány napon belül döntenem kell! Előre is köszi!

Johnny
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.