Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Peer_G által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Peer_G
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
2023.01.04. 18:08
Valóban, ezt nem mondtam. Anno én is így jártam el. Onnantól volt jobblábas és ballábas lécem. :)
Előzmény: (gaboca 217029)
Peer_G
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
2023.01.04. 17:06
Nagyjából hasonló sérülése volt az egyik korábbi lécemnek sok éve. Ennél kicsit komolyabb is volt a baj. Akkor a Petneházy utcában javíttattam. Utána még használtam a lécet, de aztán ugyanazon a részen tovább sérült. Úgyhogy szerintem annyira nem biztos, hogy megéri foglalkozni vele. Amúgy szerintem így is használható, persze attól is függ, hogy milyen körülmények között síelnek vele, ha csak olyan csúszkálás, akkor mindegy; ha ki vannak centizve a dolgok, akkor lehet egy idő után már nem lennék nyugodt, hogy ilyen a léc.

Az én korábbi sérült lécem még megvan, extrém freeridera használom: a Börzsönyben szoktam vele lejönni mindenféle isten háta mögötti helyeken (bár mostanában nem volt hó). A tempó nem nagy, így nem kell aggódni, ha törne a léc, ugyanakkor nem kell féltenem a kövektől, ágaktól. Semmi problémám nem volt vele ilyen felhasználási mód mellett.
Előzmény: (tsrt 217021)
Peer_G
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Topik: Krvavec
2016.01.30. 00:04
Még december végén síeltünk három napot Krvavecen. Erősen hóínség volt, a gyakorlólifteken kívül csak a négy- és a hatüléses lift volt üzemben. A 18-as és az 1-es pálya volt síelhető, ezek is elsősorban rögtön nyitás után nyújtottak nagy élményt, 11-12 órára már eléggé szét lettek síelve, buckásodtak, néhol a föld is láthatóvá vált. Ugyanakkor az üzemeltetők odafigyeltek a pályára, eltávolították a köveket, kikarózták a problémás részeket.

A csúcsról levezető szakaszt csak gyakorlott síelőknek ajánlom (kellően széles, így elég változatos) , a négyüléses tetejéről induló 1-es pályán viszont már a kezdők is biztonsággal lejöhetnek, csak a teteje meredekebb egy kicsit. A teljesen kezdőknek egy húzólift és egy szőnyeg van, szinte sík pályával. Hosszabb sorban állás csak itt alakult ki, a másik két liftnél nem kellett várni.

Az 1-es pálya aljánál lévő Soncek hüttét próbáltuk ki, normális árak vannak.

A síterep megközelítésével nem volt gond, csak az utolsó pár kilométeren lesz kanyargós és meredek az út. Ha a völgyben is van hó, akkor azért érdemes ésszel közlekedni, mert helyenként egy kicsit szűk az út. A kabinos felvonó aljában nagyobb parkoló van, amikor ott voltunk, csak ez volt használatban. Egyébként több kisebb parkoló is van az utolsó falut elhagyva, elvileg ezekről a helyekről síbusz visz az alsó állomásig.

Összességében nagyon jó élmény volt, de sajnos a kevés hó miatt csak nagyon kis részt tudtunk besíelni. A kilátás nagyszerű a csúcsról. Mindenképpen szeretnénk még visszatérni.


Most pedig pár szó a szállásunkról, a Hotel Krvavecről (pályaszállás a négyüléses felvonó felső állomásánál).

A szálloda vendégei közvetlenül az alsó állomásnál hagyhatják a kocsikat, egy sorompóval lezárt helyen. Mivel mi délután érkeztünk, le tudtunk parkolni az út mellett. Hazafelé jövet már nagyon sok kocsi volt, ekkor egy szalaggal elzárt részen parkolhattak a szálloda vendégei, közvetlenül az alsó állomásnál, az út mellett. (A forgalmat irányító embereket kell keresni, vagy a pénztárban szólni.)
Miután jeleztük a pénztárban, hogy a szállodába tartunk, csak simán be kellett sétálni a csomagokkal a bejárathoz, és fel lehetett menni a kabinossal, nem kellett jegy vagy bérlet.
Fent már vártak dzsippel, azzal jutottunk fel a szállodába.
A síbérletet (ami benne volt a szállás árában) mi a felső állomáson található információs irodában vehettük át, a megérkezést követő nap reggelén.
Az ellátás (reggeli és vacsora) büférendszerű, nagyon sokféle étel van, és nagyon jó minden. A vacsorához felszolgált italt külön kell fizetni, de vizet adnak (ha kérünk). Wellness részleg van, infraszaunával és két finn szaunával (külső, belső), ehhez a recepción kell bejelentkezni. Sítároló van, de csak maga a helyiség zárt, külön fakkok nincsenek.
Minden tiszta, rendezett, a nem túl nagy szobák inkább praktikusan vannak berendezve, semmint kényelmesen.
Ajánlott szálláshely, főleg mert így garantáltan az elsők között tudunk síelni.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Peer_G
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Topik: Krvavec
2015.12.08. 20:13
Nagyon köszönöm a segítséget!
Így már kicsit könnyebb lesz eligazodni a helyszínen.
Előzmény: (admin3 184583)
Peer_G
5 élménybeszámolót írt
5
8 éve tag
Topik: Krvavec
2015.12.07. 22:00
Üdv!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Pár hét múlva megyünk Krvavecre, a Hotel Krvavecben foglaltunk szállást. Remélem, hogy addig esik még egy kis hó, de most nem ezért írok... :)

Kérdéseim:
1. A síterep bemutatásánál szerepel, hogy a síterephez vezető út mellett 10 parkoló van. Street View-n néztem, csak egy parkolót látok, azt is a kabinos aljánál, és nem túl nagy. Persze ettől még lehet több is, de azért jó lenne, ha valaki megerősítené a dolgot: milyenek a parkolási lehetőségek, mekkorák a parkolók, mennyire szokott takarítva lenni?
A szállóvendégeknek nincs külön parkoló?
Azért is kérdezem, mert ha fenn leszünk a hegyen pár napig, nem szívesen hagynám az autót valamelyik út menti távoli parkolóban.

2. Aki már volt a Hotel Krvavec vendége: hogyan lehet feljutni? A vouchert valóban elfogadják a kabinos felvonó aljánál, és így fel lehet jutni külön díj fizetése nélkül a felső állomásra?
Onnan az ülőliftet szintén igénybe lehet venni? Vagy értesíteni kell a szállodát, és lejönnek értünk motoros szánnal?
Csomagok feljuttatása nem problémás? Nyilván nem lesz sok cucc, de azért pár táska, síléc, ilyesmi.

Köszönöm a segítséget előre is.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.