Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

soros által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
soros
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2012.12.24. 20:52
Életem legszebb napja van most született meg a lányom
a neve Gréta
Sok
Boldog Karácsonyt mindenkinek !
soros
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
2012.01.26. 18:54
Sziasztok!

Mi 2012.01.13-21-ig voltunk síelni Valmorelben. Az út 18 óra volt Budapestről 2 busszal mentünk a ráckevei gimi által szervezett síelésen. A csomagjainkat nagyon messze kellett felvinnünk mert a faluba nem mehetnek be buszok (autók is csak a parkolóig ami elég drága,ahogy hallottam a többiektől 40 Euro) .Mi egy 6 fős apartmanban laktunk hatan, kicsit csalódottak voltunk amikor megláttuk, hogy csak egy szoba van és a nappali de ez nagyon jól jött, amikor az elutazásnál kellett kitakarítani. A fürdőszoba nagyon kicsi volt és nem zuhanyzó hanem kád volt benne, a konyha is kicsi volt és ez néha kicsit zavaró volt, hogy két emberrel már tele is a konyha mivel önellátók voltunk, azért nem ártott volna egy kicsivel több hely, de nem ez a lényeg.
A lényeg a sípálya és a felvonók állapota, van egy nagyon modern kabinos felvonó, van 1-2 régebbi nagyon lassú 2 személyes, és vannak gyorsabb modernebbek 6 - 4 személyesek, kicsit vegyes felvágott. De várakozni nem kell sehol.
A sípályák kitűnőek voltak,minden reggelre tökéletesen helyreállították, szélesek és persze 150 km hosszúak!. Kezdőknek nehéz megtalálni azt a pályát, ami igazán jó de van több gyakorló pálya ahol teljesen fel lehet készülni a síelésre. Volt velünk két teljesen kezdő nekik találtunk egy teljesen szinte egyenes pályát egy kis futószalagos felvonóval és mellette van egy meredekebb lejtős pálya tárcsás felvonóval. Meg kell jegyeznem,hogy nagyon meg vagyok elégedve a pálya személyzetével mert maradéktalanul kedvesek és segítőkészek én most voltam harmadszor Franciaországba de ilyen segítőkész pályamunkásokkal még nem találkoztam. A gyakorlópályán szó szerint a fenekük alá rakták a tányéros felvonót a kezdőknek, még akkor is amikor látták, hogy 15.-ször mentek fel vele minden probléma nélkül.:)
A falu este olyan,mint egy mesekönyvben: ki van világítva, az éttermekben ropog a kandallóban a tűz, az élelmiszer árusoknál 1 méteres kerületű sajtokat lehet venni és millió féle kis kolbászkájuk van. Van egy Spar ami este 8-ig van nyitva erre figyeljetek mert egyszer mi is úgy jártunk, hogy már éppen bezárt, amikor mentünk, pedig elfogyott a sörünk és a Pastis. Sok sport bolt van szuper cuccokkal de megfizethetetlen áron (legalábbis számunkra).

Minden nap nagyon jó idő volt sütött a nap bár néha eléggé fújt a szél, utolsó nap egész nap szakadt a hó ami csodálatos volt, igaz csak két felvonó járt és a pályák délutánra buckásak lettek de nagy élmény volt ilyen hóesésben síelni, mert mi eddig még csak napsütésben síeltünk:) Fájó szívvel hagytuk ott szombaton a pályát amin már teljesen friss és tömörített hó volt és mi már nem próbálhattuk ki :) És még nem beszéltem a gyönyörű tájról amit belepett a hó ……

Mi nagyon jól éreztük magunkat eddig ez volt a legjobb síelésünk máskor is szívesen visszamennénk!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.