Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

simonl által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
simonl
6 élménybeszámolót írt
6
13 éve tag
2024.01.24. 10:33
Sziasztok Síbarátok!

2024.01.23-án kedden voltunk Mönichkirchen-ben 1napos síelésen.
4fő baráti, munkahelyi társaság.
Biztosítást és a jegyeket hétfőn interneten kötöttünk, az ára így 43euro +2euro kaució/jegyvolt. Az átvételnél semmi gond.
Útvonal: Velence - Kisbér - Győr M1 - Szombathely - Búcsú (határ átkelő)
Indulás : reggel 6ko; érkezés 10ó; egy kávé szünettel. Fél 11kor már a liften ültünk :).
Pályák rendben, síelő nagyon kevés; megkockáztatom max.300fő egész nap. Abszolút kényelmes és biztonságos volt minden.
Időjárás: havazás, napsütés, szél, felhő; felváltva minden azaz változékony, hőmérséklet 0°c körül egész nap.
Minden pálya és lift üzemelt; 1órakor a felső 4s ülő megállítva a szél miatt (szerintem csak duma volt); mert mindenki a Hütte-ben volt. Az alsó barátságosabb fullon, nem volt hely. A felsőben szabad asztalok; kiszolgálás magyaros....nem tetszett. Árak: leves és sör 5-5euro; gőzgombóc 12euro + 1,5euro a vanília öntet.
A délután is síelés; utolsó lifttel fel majd völgybe le. Pakolás, öltözés, s irány haza.
Remek, balesetmentes, sikeres nap volt!
Jól éreztük magunka; tiszta levegő, mozgás, élmény. Megérte. idő/ár/érték/távolság arány.
Üdv.
SLaci
simonl
6 élménybeszámolót írt
6
13 éve tag
2013.03.21. 21:37
Sziasztok,
2013.március 15-én a Magyarországi ítéletidő csillapodása és az autópályák megnyitása után indultunk el síelni. Reggelre terveztük az indulást,de délután 4óra lett belőle.
Útvonal: Székesfehérvár-M7-Szlovénia autópálya - Karavanke alagúton át irány Ausztria.Szálláshely: Rennweg
Az utazás jó tempóban, hangulatban zajlott le (négyen mentünk). Érkezés a szállásra este 10órakor, vacsit már nem kaptunk:(
Szombaton reggel időben felkeltünk és kiadósan megreggeliztünk,majd irány a Katschberg-Aineck síterep. Az idő csodálatos volt:gyönyörű,tiszta kék ég és napsütés ezerrel.3napos bérletet vettünk, s az első nap csak a Tschaneck-i oldalon síeltünk és estére kellemesen elfáradtunk.
Vasárnap átmentünk az Aineck-i oldalra,ahol már a felvonón is borzalmas hideg volt és erős szél fújt. A 11-s pályán lejöttünk, majd újra fel:). Ezután egy másik pályát vettünk célba,ez az A1-s volt. Azt hiszem méltó a nevéhez, hisz széles, jól vezetett ívekkel, jól karbantartott és 6km hosszú.Szenzációs volt. A túl oldalon a St.Margarethen im Lungau-ban ültünk be pihenni egy hüttébe. Majd ismét felkerekedtünk és több pályát besíeltünk. Sajnos az idő elromlott, feltámadt a szél így a kabinossal nem tudtunk visszamenni (leállították és levették a kabinokat), visszasíelni a kiindulási pontra.Se baj; irány le a völgybe sítalpon,majd fel a síbuszra. Tökéletesen meg volt szervezve minden. Még csúsztunk egy-kettőt majd hazamentünk.
Hétfőn reggel hószállingózásra ébredtünk,majd a síterepen ez fokozatosan átment havazásba. A felső pályákon rossz időjárási viszonyok voltak (felhő,köd,havazás,szél), így elsősorban a lenti 3a és 2-s pályát használtuk. Itt sokan voltak, elsősorban iskolás csoportok,de elfért mindenki hisz hétfő volt:). Délután kettőig birkóztunk az elemekkel,majd bementünk a szállásra pihenni.
Egész délután és este esett, így reggelre kb.30cm friss hótakaró borította a tájat, lásd utolsó fényképek.
Reggeli után hazautaztunk. Az előző napi kiadós havazás ellenére az osztrák autópályák tiszták és járhatóak voltak. Délután szerencsésen hazaérkeztünk.
Nagyon jól éreztük magunkat ebben a pár napban és nekem ez a síterep nagyon tetszett.
Egy szó mint száz, remekül sikerült a szezon/a tél zárása.
Üdv.Laci
simonl
6 élménybeszámolót írt
6
13 éve tag
2013.03.03. 10:17
Sziasztok!
Tegnap létrejött egy újabb nap síelés:).
Eplényben voltam, bár eredetileg nem ide terveztem.Reggel fél 8-kor kaptam egy sms-t : Síelés Eplény? Azonnal visszahívtam a cimborámat, hogy rendben és 9óra előtt el is indultunk Fehérvárról.A rendezők nagyon készültek, mert több ember irányította az autóval érkezőket és ez sokat segített a parkolóban a precíz helykihasználásban.10órakor már át voltunk öltözve,a pénztárnál szinte senki, így pillanatok alatt sorra kerültünk. Kihasználtuk a 20%-s kedvezményt a jegyvételnél, 4órást vettünk.A pályák nagyon rendben voltak ( bal oldali és a középső,melyen éjszaka is lehet síelni). Pár menet után a sorok hossza továbbra sem változott, meglepően kevesen voltak.
Dél körül tartottunk egy pihenőt -ittunk egy kis meleg italt-, majd folytattuk a szombati sportprogramot.
Az időjárás nagyon remek volt, szikrázó napsütés és enyhe szél volt, felhő sehol az égen. Ebéd utánra a pályán a hóhelyzet egy kicsit romlott,de még élvezhető volt.
Az időkeretet kihasználtuk, kellemesen elfáradtunk.Visszaöltöztünk, majd irány haza pihenni:).
A pálya és a hóhelyzet még kb.7-10napot bír ki,akkor ha az éjszakai fagyok meglesznek.
Mindenkinek ajánlom, hogy ha teheti menjen el még Eplénybe!
További jó síelést!
Üdv.Laci
simonl
6 élménybeszámolót írt
6
13 éve tag
2013.02.21. 18:28
Sziasztok!
Az idei szezonban már többször terveztem a síelést,s tegnap végre 2013.02.20-án összejött.
Eplénybe mentünk munka után az esti, akciós :) síelésre a kollégáimmal.17órakor indultunk Inotáról és 45perc múlva már a parkolóban voltunk a sípálya alján. Gyors átöltözés az autó mellett és irány a kassza. Ezután ittunk egy pohár ízletes forraltbort,majd bemelegítettünk sportolókhoz illően.
A felvonóval rendben volt minden és az első lesiklás is zökkenőmentesen sikerült.Egy kisebb pihenő(pohár tea)beiktatásaval együtt kb.fél tízig síeltünk. A hóviszonyok,a pálya minősége nagyon jó volt bár az alsó részen a végén kicsit buckás lett a terep.
Először voltam ezen a sípályán és nekem nagyon tetszett.
Jól éreztem magam és a nap végére kellemesen elfáradtam azaz nem bántam meg, hogy fiúkkal tartottam ezen a szerdai délutánon.
Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a gyögyszemet, itt a Dunántúlon.Én a jövő héten is elmegyek.
További jó csúszást Mindenkinek a szezon végéig!
Üdv.Laci
simonl
6 élménybeszámolót írt
6
13 éve tag
2011.01.30. 11:44
Sziasztok!

2011.Január 14-19-e között voltunk síelni a Gerlitzen-en.
Pénteken indultunk Székesfehérvárról 14órakor és a 8-as főúton Rábafüzes-i határ átlépéssel majd az A2-es autópályán autóztunk, így csak osztrák matrica kellett. Este 19órakor értünk a szálláshelyre -Faakerseehof- ahol a többiek már vártak bennünket. Összesen 17-es voltunk, ebből 4fő gyermek.
Szombaton reggeli után együtt mentünk a síterepre, ami 16km-re volt a szállástól. A 4-es parkolóban volt már csak hely, de ez tökéletesen megfelelt hisz síbuszokkal szállították fel a tömeget az alapállomásra Annenheim-hez. A síbérletek megvásárlása után 4személyes kabinos felvonó vitt fel bennünket a hegyre. Ez az utazás 10percig tartott, a lenti panoráma csodálatos volt, hisz sütött a nap.
A kék pályán síeltünk először majd feljebb merészkedtünk a 4üléses felvonóval. Ott rengeteg pálya várt minket és mindenki megtalálta a számára megfelelőt. Az 5-ös pálya végétől egy 8üléses felvonó hozott vissza bennünket, lenyűgöző volt.
Az időjárás szinte meleg volt, a hőmérséklet 0-5°C között ingadozott és szélcsend volt.
A nap végére a pályák állapota már nem volt tökéletes, köszönhetően az időjárásnak, a síelőknek és deszkásoknak.
A nap végén 4óra körül lejöttünk és irány a szállás, ahol uzsonna, majd finom vacsora várt bennünket.
Összesen 5éjszakát és 4síelős napot töltöttünk el ezen a jól karbantartott terepen. Az időjárást nagyon kifogtuk,mert végig jó időben sportolhattunk. Szerdán jött meg a hó, de akkor mi már hazafelé tartottunk.
Nagyon tetszett, jól éreztük magunkat és jót pihentünk ebben a pár napban.
Üdv.
SimonL
simonl
6 élménybeszámolót írt
6
13 éve tag
2010.12.30. 15:19
Sziasztok,
Tegnap 2010.12.29-én voltunk Mönichkirchen-ben.A távolság 250km, Székesfehérvárról utaztunk gépkocsival és a menetidő 3,5óra volt. Az útvonal itthon Kisbér-Győr-Kapuvár-Kópháza volt, így autópálya matrica sem kellett egyik oldalon sem.Gyönyörű tiszta, napsütésre értünk oda, a parkolók zsúfolásig megtelve. A pénztáraknál "hosszú" sor, de azért jól haladt a síkártya beszerzése. A 4üléses lift hamar elnyelte a tömeget, majd fenn már rövid sorban állások után lehetett síelni. Mindenki megtalálta tudásának megfelelő terepet, ami egy-kettő helyen már jeges volt köszönhetően annak, hogy természetes hó már régen esett a területen.Az időjárás ideális volt, sütött a nap és nem fújt a szél, míg a hőmérséklet -5°C körül lehetett.
Nekünk tetszett a pályarendszer és egy kellemes sportos napot töltöttünk el, s ezzel megkezdtük a síszezont.
Mindenkinek ajánlom ezt a terepet!

Üdv.! S.Laci
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.