Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Skyman által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (158)Időben csökkenő Időben csökkenő
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2013.02.16. 23:43
Üdv!

Állítólag a lengyeleknél valami nemzeti ünnep vagy hosszú szabadságolási időszak volt és azért is voltak ilyen rengetegen. Sajnos ezeket nem lehet előre tudni, kiszámítani. A hegy tetején nagyon fújt a szél, köd volt és szakadt a hó mindegyik napon, így talán ezért is csoportosultak a pálya aljára az emberek. Nézni kell az időjárás jelentést és a webkamerákat.

A B1 és B2 felvonókat ajánlom, azok nagyon jók, újak, gyorsak! A B2-nél kisebb szokott lenni a sor. Kezdőknek az 5a és az 5-ös pálya nagyon szuper! Ezt ajánlom elsősorban.

A B3 és B4-et nem javaslom, ezek nagyon lassúak, régiek, fapadosak. A B4-en egy örökkévalóságnak tűnik felérni, annyira tetű lassú.

A B5-ös régi, de jó, mert 2 sebességes és így elég gyorsan felér. De onnan csak fekete pályák vannak. Amúgy a 7-es fekete nem vészesen meredek, majdnem olyan, mint egy piros. Reggel még nagyon jó, amíg nem buckásítják ki.

A B6-os a déli oldalon van, a B7-es pedig egy régi 2 személyes fapados felvonó. Csak akkor érdemes rá felszállni, ha jó idő van, különben odafagytok. :-)

Egy magabiztos kékes síelő le tud jönni a piros pályákon. Reggel a legjobb, amikor még frissen ratrakkolt, akkor sokkal könnyebb rajtuk síelni. 8:00-ra érdemes ott lenni, 8:30-kor indulnak a felvonók.

Egyedül a déli oldalon a piros 31-es pályának van egy nagyon meredek szakasza, ami elég erős, feketének is mondható. A többi mind jól síelhető. Kora délutánra viszont a meredekebb szakaszok nagyon kibuckásodnak, akkor már nehezebb rajtuk síelni.
Előzmény: (tsrt 155136)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2013.02.16. 21:02
Sziasztok!

2013 február 10 - 16-ig voltunk síelni a Chopokon. Szállást előre nem foglaltunk, minden szálloda, panzió, bungallow tele volt a pályáktól 10 km-es távolságon belül. A szlovák utak (a néhány rövid autópálya szakaszt és a frissen felújított részeket kivéve) katasztrofális állapotban vannak. A 10 - 15 cm mély kátyúkban, melyekkel igen sűrűn lehet találkozni eltűnik egy személyautó kereke, ezért nagyon oda kell figyelni, mert komoly károk keletkezhetnek az autóban. Budapestről a 270 km-t 5 óra alatt tudtuk megtenni 54 km/h átlagsebességgel a rossz utak miatt. Hó vagy jég nincs az úton, nem csúsznak, csak a rengeteg óriási kátyú a veszélyes.

A déli oldalon (Chopok Juh) a völgyből csak a régi 4 üléses ülőszékes felvonóval lehet feljutni, ami ugyan kétsebességes, de régi és fapados, gyakran megállítják és hétköznapokon is 15 - 20 perces sorbanállás alakul ki előtte. Kellene a völgyből még egy komolyabb, gyorsabb, nagyobb kapacitású felvonó félútig, ami bírja a tömeget is.
Nem oldották meg a régi 4 üléses felső kiszállójától az átcsúszást az új kabinos felvonóhoz. Messze vannak egymástól és nem lehet átcsúszni, csak nagyon körülményesen. Le kell csatolni a lécet és a pályán keresztül, hosszan átgyalogolni. Az új 8 személyes kabinos nagyon jó és gyors, ott nem kellett sorban állni, azzal nagyon elégedettek voltunk. De ehhez feljutni nagyon körülményes és lassú. Az északi oldalon ezt a félúti csatlakozást szépen megoldották. Délen kár, hogy nem sikerült.

Az északi oldalon ugye a fő beszálló, indulóhely (ahol nagyon kevés a parkolóhely, így körülményes a parkolás) a Hotel Ski & Fun -tól indul a 2 db (szürke és sárga) egyenként 6 személyes kétsebességes, lehajtható védőplexivel ellátott színvonalas, Doppelmayer felvonó viszi fel a síelőket a hegy közepéig. Mivel azonban az északi oldalon 5X annyi ember van, így ez a két felvonó sem bírja a tömeget, hétköznapokon, rossz idő esetén is 8 - 10 percet kell sorbanállni előttük. A felvonók nem egy helyre mennek, csak a sárgával lehet eljutni az új kabinos Funitel felvonó alsó végállomásához. A sárgánál szokott kisebb sor állni, de itt mértük a 8 - 10 percet hétköznapokon, ami már zavaró. Az új Funitel csúcsszuper, ott nem kellett sorban állni és villámgyorsan (7 m/s-al) repít fel a hegytetőre.

Érdemes a térképet előre tanulmányozni és az olcsó szálláslehetőségeket felkutatni, mert lehet 10€/fő/éj-ért is pályához közel eső színvonalas szállást kapni, csak ezek magyar nyelven nincsenek fent az interneten, hiszen így is annyi vendégük van, hogy folyamatosan tele vannak. 19 - 25€/fő/éj-ért lehet találni foglalás nélkül is, csak sokat kell keresgélni, minden helyet végig kell kérdezgetni, amíg sikerül találni.

A pályák nyitva tartása igen rövid 8:30 - 16:00-ig és nagyon sok idő elmegy az alsó részen a felvonózással + sorban állással. A régi, egysebességes felvonók nagyon lassúak Pl.: Biela Put-ba nem szabad lemenni, mert elmegy vele egy óra, mire feljössz onnan. Az új sívasút már valamit javít a helyzeten.

Mondhatnám, hogy összességében nagyon jó hely és érdemes elmenni, de sok helyen reklámozzák az új fejlesztéseket, ennek hatására pedig akkora a tömeg, hogy a pályák és az alsó felvonók sem bírják. Csehek, lengyelek, ukránok, magyarok de még angolok is mennek oda rengetegen és persze ott vannak a szlovákok. Mindez hétköznap. Mi lehet hétvégén?
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2013.01.18. 15:51
Óriási változás történt Eplényben tavaly óta. Egészen megújultak kívül-belül. Végleg megszüntették a felvonóknál a sorbanállást, a vendégekhez való hozzáállást és az éttermi árak is szolidabbak, kedvezőbbek lettek! Elismerésem! Le a kalappal az új tulajdonos és csapata előtt! Csak pozitívumot tapasztaltunk eddig.
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.09. 20:30
Frissült Eplény honlapja, már működik az új időjárásjelző állomás ( a C-betű fölé húzva az egeret) külön mutatja a hegytető és a völgy adatait, valamint olvashatók már az új 2011/2012-es fejlesztések a "Hírek" menüpont alatt.

http://siarena.hu/menu/53/fejlesztesek

Érdemes rápillantani! :-) Jó lett!
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.06. 10:54
Erős és eltúlzott a CENZÚRA ezen az oldalon, ebben a topikban. Diszkriminálnak, korlátozzák a szólásszabadságot, értelmetlenül törlik a hozzászólásokat. Szólni kellene miatta a tulajdonosnak WAndreának, de lehet, hogy épp ő utasította admin8-at a beavatkozásra.

Valóban ahogy a Többiek is írták egy a gond Eplénnyel: Hogy a jelenlegi vezetés is magasról tesz a vendégekre, nem kommunikál, nem válaszol, nem érdekli. Ez az, ami mélyen felháborít mindenkit.

Korábban azt közölték, hogy a facebook-ot részesítik előnyben, de ott sincs semmi mozgás. Talán az az utolsó hozzászólásuk, hogy "2500!!!" De hogy mi 2500? azt Isten tudja. Talán ennyi év múlva veszik emberszámba a vendégeiket!

A legszomorúbb, hogy a síelők.hu pedig védi őket valamiért, nem hagyja, hogy a fórumozók elmondják a véleményüket.
Nem az a topic címe kedves Admin8, hogy "Eplényi síelés", hanem csak simán, hogy "Eplény".
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.05. 15:24
Köszönöm Csabor!
Én is sokra tartalak Téged, mert a véleménykülönbségek ellenére sugárzik belőled a bölcsesség, az emberség és a jóindulat.

(Maci Lacit is hasonló "jó embernek" képzeltem el, de talán csak a neve miatt, meg azért mert mindketten egy maci előtt voltatok lefényképezve.)

Az útitárskereső rovat melyik topic-jában van/volt a balhé?
Csak hogy tudjam milyen határt nem szabad átlépni.
Meg, hogy lássam: nálam is van rosszabb.
(Annyi topic van ott, hogy nem találom.)

Macinak írom még, hogy nem akarom/tam az észt osztani, csupán leírtam a valóságot úgy, ahogyan én láttam, gondoltam. Erre való a fórum, hogy mindenki elmondhassa a véleményét és utána megbeszéljük.

Talán szombat éjjel már bekúszik a hőmérséklet 0 fok alá és indulhatnak újra a hóágyúk!
Előzmény: (csabor 129567)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.05. 15:09
Maci, neked nem volt még "egyéb fontos elfoglaltságod" az életben, ami miatt nem tudtál elmenni egy találkozóra?
Azt gondolod, ha ott vagyok előadást tartok személyesen is az ötleteimről? Leírtam mindent világosan, részletesen, minden felmerülő kérdést megválaszoltam. (többször is)
Maximum a személyembe lehetett volna beleköti, (mint bárki másba is) a mondanivalómba aligha.

Közben megtudtam, hogy nagyrészt egy síegyesület tagjaival vitatkoztunk. Nem csoda, hogy nagyon hasonló véleményen voltatok. De természetesen nem neheztelek, hiszen tudom: név és arc nélkül szabadon sokkal könnyebb igazat mondani.

Megható, hogy felolvastátok a levelet, amit Csabornak válaszoltam a meghívásra. Egész jó kis levél volt, remélem tetszett! (most visszaolvastam én is.) :-)
Előzmény: (maci-laci 129474)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.04. 17:15
Rendben, de a mondat második fele nem tartozik ide azért hagytam ki. Az egy másik ország, egy másik világ, ezért nem szolgáltan összehasonlítási alapot.

A másik ok pedig a mondatrész bizonytalansága: "ha jól emlékszem"-mel kezdődik. Talán nem is jól emlékszel.

Ha azt írtad volna, hogy "de Bánkúton, Bodajkon, Mátraszentistvánon, Zemplénben stb... mennyibe kerül, akkor az benne hagytam volna.

"Relatíve rendes kaját" nem kap ennyi pénzért, a virsli a legolcsóbb. Meg más kajából is csak 2 adaggal lakik jól.
Előzmény: (RM 129413)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.03. 23:38
Először is köszönöm az értékes hozzászólásokat a normális embereknek.
Nem mondtam, hogy ezeket feltétlenül meg kell valósítani, csak mint ötlet volt egy feladat elvi megoldására beszélgetés szintjén.

Szkítának üzenem, hogy a lista alján nem a szennyfórum, hanem a sielok.hu történelmének legértékesebb topikja található, ahol végre valaki egyszer el merte mondani az igazságot, úgyhogy tessék róla kellő tisztelettel beszélni! – Köszönöm.

Most írta RM egy kicsit lentebb:

„Mondjuk nyeltem egyet, amikor a gyerek az 550 Ft-os egy pár virsliből kért még egyet.”

Nos, az ominózus „alap” topic ott lent pont erről a nyelésről szól egy kicsit bővebben.


Maci Laci: Téged sem vettek emberszámba nemrég az eplényi fórumon, mint ahogy a többieket sem. Mégis engem utálsz, aki változást szeretne ezekben a berkekben?
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.03. 23:13
Szkíta: én nem nézek horrort, mert rosszat álmodnék tőle. Téged ezek a filmek formáltak ilyen félkegyelművé? Kevesebbet kellene a TV előtt ülnöd.

AAron: Te viszont egy menő csávó vagy, mint ahogy az a fényképeden is látszik. Egy igazi derék ember, aki értékes tagja a társadalomnak. Talán valamelyik farizeusnak vagy a reinkarnációja? A jelzőidet azért ne osztogasd, inkább nézz a tükörbe!

Idén nem vitatkozom veletek, hiába próbáltok belelendülni!
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.03. 23:00
:-) Jó így végignézni a hozzászólásokon, hogy micsoda emberek vannak...
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.03. 20:08
Látom hiányzik a pezsgés! :-D
Ezen egyébként cseppet sem csodálkozom, hiszen volt élet tavaly a fórumon.

Nem tudom hol tartanak az árak, de amíg hó és hideg nincs, addig fölösleges őket ilyesmivel abajgatni. Van bajuk enélkül is.

Mindemellett nagyon jó kis topic ez! Nagy csaták színhelye volt, hatalmas tanulságokkal. Reméljük fennmarad örök mementónak!

Skyman az igazság harcosa
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.03. 20:01
Az időjárás eddig távolról sem felel meg az évszaknak.
Gondolkozva nézem: Hiába a rengeteg hóágyú, az új ratrak, a sok felvonó az egyre bővülő pályarendszer és minden emberi akarat, az időjárás keresztülhúzza az egészet azzal, hogy nem hűl le 0 fok alá a levegő.

Azon már nem csodálkozunk régóta, hogy nem esik természetes hó, de hogy már a hőmérséklet is kibabrál a Telet szerető emberekkel az nem igazságos:

Kitaláltam egy-két "megoldás-tervezetet":

1. Be lehetne építeni a pálya alá egy hűtőberendezést, mint amilyen a jégpályáknál van és akkor az talán hűtene annyit, hogy a pálya felet néhány méterben 0 fok alá csökkenne a levegő.

2. A hóágyúkat kellene felszerelni egy a klímákhoz hasonló rendszerrel működő hűtőegységgel, hogy a ventilátor már 0 fok alatti levegőbe harapjon és így képes lenne + 5 fokig is havat csinálni.

3. A pálya alján építeni kellene egy zárt hűtőházat, amiben egy hóágyú folyamatosan termelné a havat, majd amikor megtelik a ratrakok felhordanák a pályára!:-)

Még ez utóbbi lenne a legolcsóbb, legcélszerűbb megoldás arra, hogy hogyan vészeljék át a hazai sípályák a melegebb téli napokat, heteket.

Értékelném, ha senki nem kezdene el anyázni a csupán gondolatébresztőnek szánt ötleteim nyomán, hiszen csak próbálom megoldani a megoldhatatlannak tűnőt.

Hátha közösen kitalálunk valami megvalósíthatót ez ügyben.
Hiszen már csak nem hagyhatjuk, hogy az időjárás szórakozzon velünk! ;-)

Üdv.: Skyman
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.02. 01:25
Bizony, az az óriási szó Eplényben, ha kihasználttá tudják tenni az 1-es és 2-es csákányos felvonót is! A kezdőknek tanulóknak külön pályát alakítanak, ahol gyakorolhatnak úgy, hogy nem zavarják a többi síelőt. (és főleg a Sólyomból nem csinálnak Lajhárt a korábban állandó csetlés-botlással-megakasztással.)

Ha ezt tényleg megvalósítják, akkor már valóban egy nagyon komoly sícentrum lesz és leveszem előttük a kalapom és hálából nem szólok többet a drága étel-ital árak miatt sem!

A külön Funpark és rendezvénypálya pedig maga az álom volna, ha tényleg megvalósul. Teljesen eltűnne a sorban állás, a tülekedés a legnagyobb forgalom esetén is. A szánkópályáról nem is beszélve!

Csak megérte a tavalyi egész szezonon át tartó csetepaté!:-) (Nem szívesen tettem, de muszáj volt, mert másképp nincs változás.) A régi vezetőség elmenekült, az újak pedig megszívlelik a korábbi javaslatokat és tényleg nagyon akarnak fejlődni.

Már csak az új honlapot kellene egy kicsit gatyába rázni, januárban úgyis jön a hideg és akkor indulhat az igazi szezon!
;-)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2012.01.01. 16:43
Üdv Mindenkinek!

Az idei "télen" sajnos rájár a rúd Eplényre, ami az időjárást illeti, mert alig vannak 0 fok alatti éjszakák. Így a legnagyobb szorgalommal és jóindulattal is csak kevés havat tudtak eddig készíteni. Most is szemerkél az eső...

Lecserélődött a vezetés, a tavalyiak eltűntek, nem tudtak megfelelni a vendégek elvárásainak és kommunikálni sem voltak hajlandóak. Nagy bizakodással fordulunk az újak felé, mert december elején a skiarena.hu honlapon megjelentek a 2011/2012-es új fejlesztések és ebben minden korábbi hibát, kifogást, észrevételt orvosoltak, kijavítottak, átalakítottak. (a pályarendszert illetően)

Sajnos azóta a honlapot kicserélték és az újabb fejlesztésekről szóló tájékoztatás ELTŰNT, a fórumot pedig teljesen zárttá tették. Már az olvasáshoz is be kell jelentkezni.
A vendégek által feltett kérdésekre nem reagálnak, de ezt most még betudjuk az ünnepeknek és a meleg időjárás miatti lehangolt állapotnak.

Aki látta, olvasta és esetleg lementette ezt az idei új fejlesztésekről szóló szöveget, legyen szíves másolja be ide, mert az tényleg nagyon jó volt!

ui.: Eplény új vezetésének üzenjük, hogy vegyenek példát Mátraszentistvánról! Onnan példaértékű tájékoztatás érkezik minden csatornán a vendégek felé. Le a kalappal előttük e tekintetben!
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.17. 14:14
Azért, mert egyszer még Te is megláttad a fényt az út végén, csak azóta úgy tűnik sokat romlott a látásod:

"Ha rátekintenétek barátunk adatlapjára akkor láthatnátok hogy az elmúlt évtizedek alatt keresztül-kasul járta Európa kisebb-nagyobb síterepeit.Dícséretes dolog hogy ezt a hatalmas mennyiségű felhalmozott tapasztalatot- időt és betűt nem kímélve-igaz hazafiként arra szeretné felhasználni hogy építő szándékú kritikáival egy üres pályákkal üzemelő, krónikus vendéghiánnyal küzdő hazai sípályát megmentsen a bezárástól és a csődtől.Erre Ti-akik még soha életükben nem jártatok a faluszéli domboldalnál messzebb síelni-Nívótlan kommentjeitekkel próbáljátok eme szent és nemes szándékot és célt elbagatelizálni és nevetségessé tenni,valamint nemeslelkű fiatal barátunk lelkébe sem resteltek időnként belegázolni!
Mélységesen fel vagyok háborodva!"
Előzmény: (zsoci 115368)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.16. 22:23
Csabor

- ezen azért még érdemes egy kicsit gondolkozni...
- ma már más világot élünk, ami egyik oldalról romolásnak tűnik, az a másik oldalról nézve építkezés. Rombolni sosem állt szándékomban, csak egy jobb, értékkel teli világot építeni, ami itt kezdődhetne el Eplényben, ha az üzemeltetők is így akarják.

Semmi mást nem kellene tenni hozzá, mint 50%-os árcsökkentés minden enni-innivalóra a Holle Anyóban és a Kemencés büfében. Ezzel elkezdődhetne valami, amire már jellemző lehet a jóság és a szeretet.

- jövőre létezni fog és képes lesz rá, hogy a tagjai érdekeit érvényesítse még akkor is, ha az üzemeltetők nem hallják meg, hogy ez az ő érdekük is.

Legyél inkább Csabor a gondolkodó és fedezd fel az értéket a mondanivalómban itt az alábbi 450 hozzászólás között. Ha nem sikerül, nem érdemes egy szót sem pazarolnom többet. Tudom, hogy Te képes vagy rá!

Skyman a reménykedő ;)
Előzmény: (csabor 115282)
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.16. 20:39
Egész éves szezon Eplényben!!!

A Zemplény Kalandpark Sátoraljaújhelyen sokoldalú és színes programjaival egész évben várja vendégeit:

http://www.zemplenkalandpark.hu

Ez az ország másik végében van, a Dunántúlon még nincs ilyen!

Eplény ideális helyszín lenne egy hasonló, egész évben üzemelő sport és szabadidőcentrum létrehozására.

Első körben ki lehetne bővíteni a tanösvényt és az erdei tornapályát, amit a főút mellett a "Libegő" tábla alatt is ki kellene írni. Ez nem kerülne sok pénzbe és indulásnak jó lenne.

Amikor elolvad a hó, az 1-es pályát meg lehetne csinálni műanyag sípályának, így egész évben síelhető lenne:

"A 9300 négyzetméter lefedés lehetővé teszi a négy évszakos sízést. A műanyag pálya ugyanolyan érzés, mintha havon síelnénk. A mai carving technika kiválóan alkalmazható, élvezhető rajta.

Az új típusú műanyag "NEVEPLAST" nem tesz kárt a sífelszerelésben, nem kell kenni semmilyen anyaggal.
Abszolút környezetbarát, UV-álló, fagyálló, nem kell felszedni a téli időszakban."

Ezen kívül lehetne építeni hosszú kanyargós Téli-Nyári bobpályát, valamint kalandtúra parkot.

Lehetne a neve BAKONY KALANDPARK EPLÉNY!

Ha már ki van építve a jelenlegi infrastruktúra érdemes tovább fejleszteni, bővíteni és egész éves programokat szervezni a pihenni, kirándulni, kikapcsolódni, szórakozni vágyóknak!

Később lehetne különböző fesztiválokat, rendezvényeket szervezni és talán még egy kis fürdő is épülhetne. Meg kell nézni nincs-e termálvíz a környéken.

Újabb állami és EU-s támogatásra is lehetne pályázni az újabb létesítmények megvalósítására.

Érdemes rajta elgondolkozni, hisz komoly felvonó már van, panzió már van, étterem van, víz, villany, út is van, hát használjuk ki egész évben!

Üdv.: Skyman
Skyman
158 élménybeszámolót írt
158
13 éve tag
2011.03.16. 19:47
Amikor Széchenyit támadták, akkor sem tévedett annyi ember?

Majd a Síelők és Snowboardosok Érdekvédelmi Egyesülete kollektíve bojkottálni fogja a büfét. Máshogy nem lehet, csak ha összefogunk!
Előzmény: (Kamperos 115265)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.