Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

lacko_01 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (4)Időben csökkenő Időben csökkenő
lacko_01
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2014.03.11. 14:32
Üdv Mindenkinek!

Mi 2014.02.07-15 ig voltunk Les Sybelles-en.
A Skilines által szervezet útról van szó. A leírás és a ár/érték arányában nézve jó választásnak tűnt.
Az út során minden rendben volt, bár a buszokkal már az elején variáltak mert végül nem arra a buszra kerültünk fel amit megírtak, és egy társaságot szét is szedtek amiből vita kerekedett és végül egy 2fős társulatnak kellett átszállnia úgy egy másik buszra, hogy a csomagjai ezen maradtak.
Este 9 körül indultunk el, és olyan délután 2 fele értünk oda.
A busz a lenti parkolóig vitt csak minket, szóval a havas csúszós úton kellett felcipelni a csomagokat (200m), bár érdekes, hogy más buszok fel tudták vinni az utasaikat a kicsomagolás idejére. A szállások még ekkor nem álltak készen, csak 5 óra után kaptuk meg a kulcsokat.
A leltárt nekünk kellett megcsinálni, és a végén nem is ellenőriztek a dolgok meglétét.A letétet kártyán kérik, vagyis csak felírják a kártya adatait. Az az örültek háza ami a recepción volt leírhatatlan.
A Wifi elég gyenge volt és lassú.
A szállás maga elfogadható volt, szerintem 6 főnek éppen elég. A felszereltsége sem volt rossz, bár sok helyen ki volt égve az izzó és próbáltunk is kérni, de nem volt nekik.
Sajnos szekrényekből is szegényes volt a szállás, szinte nem is lehetett kicsomagolni.

A pályák minősége jók voltak, volt hó bőven. A La Chal vagyis a szállásnál lévő pálya rendszer nyomvezetése elég unalmas volt, szűk lassú pályák, lassú régi ülőkés felvonókkal.
A későbbiekben átmentünk a síbusszal Sorlin pályarendszerre, és itt jegyezném meg, hogy sajnos annak ellenére, hogy a két pálya kb.3km egymástól, nem közvetlen a buszjárat. Oda felé kiteszi az embereket a sajtgyárnál, és a garázsoknál lehet felszállni a másik buszra, amire majdnem minden alkalommal várni kellett. Volt olyan, hogy 1 óra körül volt a hazajutás időtartalma.
A Sorlini pályarendszer jónak mondható, voltak gyors 6 személyes felvonók, és ezek felvittek egészen a legmagasabb csúcsig 2600-ra. A legtöbb időt ezeken a pályákon töltöttük. Egyik nap átmentünk a messzebbi toussuire pályákra, a pályák maguk elég jók, de a hó minősége itt egy kicsit rosszabb volt. A hátránya, hogy összefüggő a pályarendszer, de igazából még sem, hogy időben el kell indulni visszafelé, mert a felvonókat lezárják pontosan.
Összességébe nem rosszak a pályák, de hogy, hogyan jött ki több mint 300km nekik, azt nem tudom.
Aki szereti a szűzhavazást azért annak nem rossz, nagyon sok a pályán kívüli rész, ahol lehet csúszni, talán ennyit még máshol nem is tapasztaltam. Szinte az egész hegyen lehet csúszni :-).
Aki ide tervez utazni az inkább Corbier-be lévő szállást keressen. La Chal egy elég kicsi városka, összesen 1db pékséggel és Sherpa-val. A recepció épületébe van egy ingyen használható medence, amire átlátnak a recepcióról, és két szauna. A medence jó, se hideg se meleg a vize, épp jó egy kis úszásra. Sokan soha nem voltak bent. A szauna az más tészta, az mindig tömve volt, és soha nem tudott felmelegedni, mert ki be nyitogatnak.
A pályák és felvonók nyitvatartásiról nagy LED falak tájékoztattak. Az időjárásunk úgy nézett ki, hogy első két nap hóesés, majd két nap napsütés, 1 nap eső, egy felhős szállingózós nap. Az esős nap feljebb mentünk a csúcsig, de olyan szél volt, hogy majdnem elvitt minket. A keskeny meredek részen, mindenki inkább csak gyalog ment. Nem sokra rá, le is zárták a felvonót ide. Kalandos volt a lecsúszás, a pálya jó friss szűzhavas volt, csak nem láttunk semmit. Viharos időbe, inkább nem ajánlom a fenti részt.
Összefoglalva nem volt rossz, bár ide inkább már nem mennék vissza.
SAM-2465.JPG
SAM-2474.JPG
SAM-2504.JPG
SAM-2506.JPG
SAM-2509.JPG
SAM-2516.JPG
SAM-2520.JPG
SAM-2534.JPG
SAM-2572.JPG
SAM-2578.JPG
SAM-2606.JPG
SAM-2608.JPG
SAM-2671.JPG
SAM-2683.JPG
SAM-2750.JPG
SAM-2754.JPG
SAM-2770.JPG
SAM-2807.JPG
SAM-2813.JPG
SAM-2719.JPG
SAM-2718.JPG
SAM-2814.JPG
SAM-2815.JPG
SAM-2816.JPG
lacko_01
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2012.11.30. 10:26
Igen persze tudom, hogy nem lehet objektív különbséget tenni.

De ahogy láttom, a protest-ek inkább csak 5000mm -esek, a másik kettő 10000mm-esek lennének, nem tudom ez mennyire számít.

Mivel még viszonylag kezdő vagyok, sokat ülök még a hóban, így a mostani nadrágom dereka át is ázott a nap végére. Meg eleve rátapad a hó, pedig fundango, így ebben a márkában már nem is gondolkozom.
lacko_01
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2012.11.29. 23:19
Üdv mindenkinek!
Véleményeket várnék, hogy mely márka által árusított snowboard kabát lenne jó választás? Ki milyet használ vélemény róla? Én egy olcsóbb heavytools vagy billabong vagy protest közöt hezitálok.
Köszönöm előre is
Laci
lacko_01
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2012.03.21. 13:52
Sziasztok!

Írok pár sort a tapasztalatainkról. Nemrég jöttünk haza, LES2ALPES síterepen tölthettünk el egy hetet.

A skilines által voltunk, 92222,-Ft/fő áron.

Az utazásról. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől indultunk este 8 után. Sajnos már a bepakolás során kiderült nem túl emberszerető sofőrökkel fogunk utazni. Elég bunkók és flegmák voltak mindvégig. Az idegenvezetőnk Tamara nevű csajszi volt.
Sajnos nem volt tisztába mi is a munkája. Egész végig nem kaptunk tájékoztatást mi lesz, hogy merre. Mi hol található, és mit lehet csinálni... Az utolsó nap utolsó percében sms-ben írta meg a tényeket. Nem mondta hol lehet elérni ha gond van stb. Szóval semmit nem csinált. "a parkba volt".

A pálya és a város.
Én nagyon meg voltam vele elégedve. Hatalmas pályarendszer, és egészen 3600méter magasságig fel lehetett menni. A felső rész mindig jó állapotnak örvendett. Mindvégig nagyon jó idő volt, sütőt a nap és a szél se fújt. Szinte pólóba ellehetett lenni. Emiatt sajnos estére kásásak lettek a pályák, másnapra pedig az esti fagy miatt pedig darabosan jeges. Mi általában a nap első felét a glecseren töltöttük, a vasúttal mentünk fel, majd utána a 8személyes ülőkés felvonóig csúsztunk vissza. A pálya változatos, mindenki megtalálja a neki valót. Soha nem voltak hosszú sorok a felvonóknál. Mondjuk a Thui2 pályáról felvezető 3 személyes nagyon lassú volt, közel 15 perc alatt vitt fel, de a többi rendbe volt. Az egyik hátránya a pályának, hogy esti végső le csuszásnál sajnos csak két lehetőség van, a fekete valentin pályán, vagy a lankás zöld pályán jöhetsz le. Mi általában a zölden jöttünk le, ami kásás volt és forgalmas. Sok volt a bénázó aki szinte az egész nyomvonalt elfoglaló hóekébe próbált lesiklani. Ettől eltekintve ha jó időszakot fogsz ki elég élvezetes tud lenni. A weben megadott hóviszonyok azért kicsit eltúlzottak, szerintem már-már sehol nem volt 300cm hó. Annyi volt amennyi kell, egészen az utolsó napig miden pálya nyitva volt. A végén zártak le néhány pályát, lehet már végleg. Azért maga a pálya nagyon jó, érdemes ide tervezni. A kilátás gyönyörű és a levegő nagyon finom.
A hüttékről: drágád mindenek előtt,pl-ul 3,5EUR egy üdítő. A középsőnél minden nap 15-17ig bulikat rendeztek. A felsőnél koedukált wc-k voltak amik rendben voltak tartva. A középsőnél, idióta dupla csapóajtók vannak, elég igénytelen és szétbarmolt volt. A lenti WC elfogadhatóak voltak.
A város szép nagy, választékos és rendbe tartott. Van egy kinti uszoda amit ingyenesen lehet a síbérlettel használni, kellemes meleg vízzel. Többször voltunk és nem volt soha kellemetlenül teli, érdemes mártózni egyet. Nem kötelező az úszósapka. Mellette van egy korcsolya pálya, amit nem próbáltunk ki, de úgy tudom egyszer lehet a bérlettel használni díjmentesen.
Ha valamit vásárolni kell akkor ajánlom a U express-t, olcsó volt és sok mindennel felszerelt. Sok miden olcsóbb volt ott mint itthon.

Az apartman: 1650-en voltunk. Szinte tökéletes volt. Tágas- tiszta, jól felszerelt, igényes. Volt minden amire csak szükség lehet. A pálya kb. 50méterre volt tőlünk. Csak ajánlani tudom. A felső olcsóbb apartmannál szerintem nagy gond az, hogy messze van a pályától, és a síbusz csak 15 percenként járt.

ALPE D'HUEZ:
a Grand bérlettel díjtalanul át lehet menni rá. Reggel 8:30kor indult a buszunk és nagyjából 1óra az út. Sajnos az idegenvezetőnk Tamara nem tudta megmondani, hogy kell-e valamit csinálni, adnak bérletet vagy simán lehet menni a pályára. Kijelentette, hogy kérdezzük meg mit kell tenni, de minek is volt ő akkor....
De mindenki figyeljen, nem kell semmit tenni, csak menni a felvonókhoz, elfogadja a bérletet.
Elvileg ez nagyobb pálya volt, bár alacsonyabb kevesebb gleccser résszel. Nekünk kevésbé tetszett, sok volt a fekete pálya, amiknek a viszonyai is rosszak voltak. Legfelülről csak egy nehéz fekete pályán lehet lejöni, de azért kabinnal érdemes felmenni a kilátás miatt. Nagyon szép kilátó van fent, távcsővel és ismeretterjesztő táblákkal. Ha valaki nem szeretne a feketén lecsúszni azoknak van lehetősége a kabinnal lemenni. A fenti pályák tükör jegesek voltak. Részemről elég is volt egyszer lejutni. A lentiek pedig a nagyon nagy meleg miatt kásásak. Mi inkább lentebbi részen maradtunk. Kellemes kék pálya rendszer volt, ideális a tanuláshoz és gyakorláshoz. A pályán tetszett, hogy voltak padok amiken meglehetett piheni és nézelődni. A felvonok modernebbek voltak és gyorsak, itt sem voltak sorok. Azért ha már van rá lehetőség érdemes megnézni. Itt jobbak voltak a WC-k higiéniás körülményei. A busz 16:30-kor indult vissza.

Összesítve meg voltunk elégedve mindennel. Az idő persze kedvezhetett volna úgy, hogy esténként leesik egy kis hó, de így is szupi volt. Legalább nem kellett beöltözni és lehetett napozni. Erről jut eszembe senki ne felejtse otthon a naptejet, elég sok leégett arcot láttunk.
Jut eszembe a pályán van egy jégbarlang is. Érdemes megnézni 4,5EUR/fő. A gleccserbe van egy alagút beásva amik különféle termekhez vezet. Vannak bent kisebb nagyobb jégszobrok, mint például cápa, halak, csimpánz, ősember, ősasszony, mamut, kivágott ember alak, nagy arc, fotel, polip.
10:00-kor indultunk haza. Ennek az volt a hátránya, hogy hajnali 3-ra értünk haza. Inkább maradtunk volna még ott 2-3 óra hosszát sétálni és várost nézni.

Mi jól éreztünk magunkat, minden panaszkodást félre téve, azért nem mentem volna máshova szívesebben. A pályák tényleg mindig minden méterre ratrakolt volt reggelre és mindent megtette. Az időjárást pedig ki kell fogni, mázli kell hozzá. Mindenkinek jó és baleset mentes csuszást kívánok.

Üdv: Lackó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.