Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Guzsvan által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2016.01.10. 09:59
Kedves Élvezeti Sielő, Csabor!

Jók a hozzászólásaid, én is olvasgattam a fórumot decemberben, s olvasom most is. Készültem, hogy írok egy hozzászólást a síterep aktuális helyzetésől, de előtte belekukkantottam, hogy ne ismételjem azt, amit már mások leírtak. Mi dec. 27-jan. 2-ig "pihentünk" Murauban, s élveztük a tél örömeit a pályán. Azért erre az írásodra válaszolok, mert a képeidet is megnéztem és természetesen tudom, hogy hol készült, a 10-es tetején. Továbbá örömmel láttam rajta magunkat vissza! Hát ilyen a véletlen. Bár nem ismerjük egymást, de sikerült a negyedik képeden lefotóznod minket. Pirosban a fakorlát mellett a lányom, zöld kabátban a képen balra a fiam és kék kabátban mellette én készülök a csúszásra. Köszi a képet, még ha nem volt szándékos, akkor is.
Összességében a pályákkal meg voltunk elégedve, idén is remekül éreztük magunkat.2010-ben voltunk itt először, akkor még bátortalanul csúszogattunk a középállomásnál és nagyon vágytunk ide vissza, hogy besielhessük a többi részt is, most már magabiztosan. Véleményem szerint három gyerekkel (a képeden én a két nagyobbal csúsztam, amíg az apjuk a 3 évest próbálta utolérni a 4-es pályán)ideális síterület, mindenki megtalálhatja a kedvére való pályát. És nulla természetes hó mellett 30 km-nyi sielhető pálya szerintem kielégítheti az ünnepekben csúszni vágyók igényeit maximálisan. VISZONT!!!!!
A reggeli feljutás katasztrofális! Le a kalappal a három éves kölyköm előtt, aki szó nélkül végigállta a kb egy órás tülekedést minden reggel. Igen tülekedés, mert itt az volt, mindegy, hogy melyik irányból állt az ember. Türelem, empátia és segítőkészség nem nagyon volt a feljutni akaró tömegben. És itt nem osztrákokról, magyarokról vagy akármilyen nemzetiségűekről kell beszélni. Itt sielők vannak, mindegy, hogy épp milyen nyelvet beszélnek. Tapasztalatom szerint a magyar társaink segítőkészebbek, türelmesebbek voltak, mint mások. Egyik reggel a kabinba való bejutáskor, amikor az öttagú családunk már háromfelé szakadt és ez részemről nem probléma, mert tudtam, hogy akár a 10 éves fiam, akár a 12 éves lányom van olyan talpraesett hogy fel tud jutni nélkülem is, de a háromévesre azért ügyeltem... szóval egy osztrák nő úgy félrelökött, hogy a kisfiam majdnem beesett a felvonó alá. Pedig a lécemet akkor már betettem a tartóba, a másik kezemben a gyerek és ő mégis megelőz, mert siet. Egy magyar nő segített behúzni a gyereket a kabinba, mert ugye hátulról már toltak más rohanó "sportolók". Undorító viselkedés!
A problémát abban látom, hogy:
1. nem volt kordon, amivel tömegtülekedés helyett egyenes sorba terelték volna az embereket. Ez egy szalag és néhány oszlop kérdése.
2. Ekkora síterepen nem hiszem el, hogy nincs keret további 3-4 talpraesett, határozott fellépésű személyzetre, aki igenis feltartóztatja az embereket, megállítja, 6-osával engedi a felvonóhoz, a beléptető kapunál megfogja a tömeget, amíg a kar átfordul, mert ugye itt is még előbbre sem mentél, amikor már a kettővel mögötted lévő kártyáját is leolvasta a rendszer...
És ami a legfontosabb lett volna: NEM ENGEDNI A MOZGÓ FELVONÓ KABIN mellé közvetlenül 15-20 embert, amikor úgyis 6 fér be egy fülkébe kényelmesen. Szerintem balesetveszélyes volt a beszállás.
3. Miért a 10 üléses új van fent és a kisebb kapacitású felvonó biztosítja a parkolóból a feljutást??? Miért nem fordítva?
Feljutás után már oszlott a nép, a többi felvonónál a szokásos embermennyiség, ami más síterületeken is ennyi. Elviselhető és ad szusszanásra lehetőséget a csúszás után. Fönt már tényleg nem volt kellemetlen és mi nagyon jól éreztük magunkat. Kisgyerekkel ideális, családoknak csak ajánlani tudom a helyet.
Mégegyszer köszi a képet és további jó időtöltést kívánok nektek!
Előzmény: (csabor 185204)
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2015.12.26. 15:23
Köszi, meglátjuk. Az biztos, hogy kinyomtatok minden eddigi levelet, meg az átutalásról is viszek papírt.
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2015.12.25. 23:42
Sziasztok!FONTOS!!!
Tud valaki bármilyen információt Murau JUFA szálláshelyről? Három gyerekkel mennénk 2 nap múlva, de ezidáig nem kaptunk visszajelzést, vouchert. Augusztusban foglaltuk a szállást a honlapjukon keresztül, majd az előleget és a fennmaradó összeget is kifizettük. Több levélváltás is volt: részletes árajánlat, van foglalási számunk is, stb. Viszont vártam az indulás előtti visszaigazolást. Hiába írtam több e-mailt is a napokban, nem reagálnak rá. Sajnos nem beszélek németül (angolul foglaltunk) ezért nem hívom fel a szállodát. Várom valaki válaszát a témában. Köszi. Orsi
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Weißsee
2015.02.10. 21:23
Kedves Imre!
Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat és hasznos infokkal szolgálhattam. Remélem márciusban napsütéses időnk lesz és élvezhetjük még a telet mi is egy picit! Ha érdekel Gerlitzen és környéke, akkor keress meg, szívesen megosztom a tapasztalataimat. pozitív és negatív egyaránt van. Üdvözlettel: Orsi
Előzmény: (Kovimi 179416)
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Weißsee
2014.04.25. 23:42
Sziasztok! Még egy utolsó üzenet, aztán alvás, mert holnap hosszú lesz az út. 06 20/ 574 16 28 számon elértek! Jó utat nektek is!
Előzmény: (tibma 172375)
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Weißsee
2014.04.24. 15:45
Sziasztok!
Úgy látszik lesz egy kis magyar hullám a Rudolfshütténél. Remek! Tavaly úgysem találkoztunk magyar családdal ott!
Mi is 26-30-ig leszünk, mivel ez az akciós időszak és az ár ugye igen fontos!
Mi szombaton valamikor hajnali 3-4 körül mindenképp el akarunk indulni. Jó lenne, ha a gyerekek aludnának még a kocsiban, mivel elég hosszú az út. Viszont bizonyára jól járható lesz, mivel tavasz van. Nem tudom, ti honnan és mikor indultok, hányan jöttök? Mi Bp alatt lakunk. Tavaly is hajnalban indultunk és du. fél kettő körül már fent voltunk. Már mindannyian nagyon várjuk ezt a pár napot. Miről ismerünk meg benneteket? Ha gondoljátok én bátran elküldöm a telefonszámomat akár. Aztán rendezhetünk egy közös csúszást. Én sem vagyok profi, inkább a gyerekek miatt szoktam bátrabban sielni, mivel ők ügyesebbek és nem akarok beégni :) A férjem a közös sörözést is támogatja, abban biztos vagyok.
Stani írásait el szoktam olvasni, nagyon hasznosak. Köszi.
Előzmény: (tibma 172361)
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Weißsee
2014.04.23. 13:37
Szia! Látom ti is szombaton mentek Uttendorfba. Akkor megnyugodtam, nem csak mi választottunk ilyen késői időpontot.Ennyire "nyáron" még sosem voltunk. Remélem azért lehet majd sielni. A hójelentés alapján fehér még odafent minden. Mi tavaly voltunk itt, akkor is áprilisban. Remek volt. Mindennel meg voltunk elégedve. A táj pedig lenyűgöző. Remélem találkozunk majd. Ha van a szállásal vagy a pályákkal kapcsolatban konkrét kérdésed szívesen válaszolok, ha tudok.Minden más olvasható a tavalyi élménybeszámolómban is. Üdvözlettel. Jó csomagolást! Orsi
Előzmény: (tibma 172338)
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Weißsee
2013.04.13. 08:52
Szerencsésen hazaértünk. Valóban remek helyen jártunk. Bár első két nap olyan hatalmas volt a köd, hogy semmit sem lehetett látni. A szoba ablakból úgy tűnt, mintha tejüveg lenne. Viszont a harmadik nap reggelén lenyűgöző látvány tárult elénk. Csodálatos!!! Mindenkinek ajánlom ezt a helyet. A Rudolfshütte kisgyerekekkel tökéletes szálláshely. Tágas szobával, etetőszékkel játszószobával minden elvárásunknak megfelelt.
Magyar recepciós, aki nagyon segítőkész. Magyar pincérek dolgoznak itt. Tényleg kényelmes volt.
Az erős szélben jól jött a vastag síkabát, a símaszk, hiába volt már április, fent hideg volt, mégis csodálatos öt napban volt részünk. Síbérletet csak a kabinoson kérnek, a fenti felvonóknál sehol. Sorbanállás valóban nincs a lifteknél.Itt jobbára csak a szállóvendégek sielnek. Sokan gyerekekkel, kicsikkel és nagyokkal.
Jó tanács azoknak, akik először mennek ide: Ha megérkeztek, bátran cuccoljátok a felvonóhoz az összes csomagotokat, a léceket is, mindent, amit fel akartok vinni, mert felköltözéskor és leköltözéskor is kérés nélkül segítenek a kezelők. Egy külön kabinba bepakolják az összes holmit, majd segítenek kipakolni is. Sajnos mi érkezéskor kettőt fordultunk a csomagokkal, de ez legyen a legnagyobb problémánk. Kitűnő volt minden. Látogassatok el ide, ha még nem jártatok itt!!!!
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Weißsee
2013.03.28. 17:51
Nagyon köszönöm a részletes választ. A gyerekek 9 és 8 évesek és a legkisebb síbajnokunk 5 és fél hónapos. Tudom bátrak vagyunk, hogy elindulunk ilyen kicsivel, de fent fogunk lakni, így onnan talán szemmel tarthatom a három sielő családtagot. A két nagyobb gyerkőc pedig közepesen siel (úgy, mint mi... jobban mondva inkább ügyesebben, bátrabban mint szüleik)Valahogy úgy tervezzük, hogy majd apával felváltva maradunk a picivel, míg a két nagyobbal egyikünk sielget. Az olcsóbb ár és az elhelyezkedés miatt választottuk ezt a síterepet. Remélem beválik a tervünk, jó időnk is lesz, és persze odaérünk 16 óráig, hogy még fel tudjunk menni a kabinossal. Mégegyszer köszi a tájékoztatást: Orsi
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Weißsee
2013.03.28. 08:18
Sziasztok! Látom mostanában jártatok itt. Hólánc nélkül fel lehet menni a hosszú kanyargós úton a felvonóig? Ápr. 6-án mennénk ide gyerekekkel. Van valami fontos, amit feltétlenül tudnunk kell erről a síterepről? Még nem jártunk itt. Előre is köszi az infót.
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
2012.03.13. 21:14
Sziasztok!
Tud valaki friss infót erről a síterepről? Milyen a jelenlegi hóhelyzet? Amint látom a hét vége felé tavaszodik ott is, ha 8-10 C fok lesz...
Először megyünk ide gyerekekkel. Almhüttendorf is érdekel. Köszi!
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Petzen
2011.12.21. 14:56
Köszi az információt. Boldog karácsonyt!
Üdv: Guzsván
Guzsvan
13 élménybeszámolót írt
13
12 éve tag
Topik: Petzen
2011.12.20. 20:47
Szép estét!
Mi újság Petzenben? Esett már jelentősebb mennyiségű hó? Amit a webkamerán látni, az a fehérség szerintem az ágyúzás eredménye.
Ha van valakinek friss infoja, írjon!

Üdv: Guzsvan
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.