Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Seki által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (37)Időben csökkenő Időben csökkenő
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2017.12.04. 19:52
Nagyon szépen köszönöm Rezsőnek a válaszát, így már világos :) Kis Kovinak is köszönöm hogy elmagyaráztad a gyengébbeknek a kérdésem miértjét,nagyon pontosan összefoglaltad és megkíméltél attól hogy nekem kelljen válaszolni.

Tényleg jó szándékú volt a kérdés ahogy azt az elején leszögeztem, és már tényleg nagyon mennék síelni :)
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2017.12.04. 09:40
Sziasztok!
Először is leszögezem hogy nem kötekedni jöttem, tényleg csak nagyon hajt a kíváncsiság :-)
Szóval, ha van itt valaki bennfentes akkor árulja már el hogy összefüggő hótakaróval borított pályák miért nem nyitnak ki, vagy ha ki is nyitnak, akkor is csak 3-4 órákra?. Óvni akarják a hóalapot hóágyúzáshoz (néhány napig tartó enyhébb melegedést mondanak).
Vagy egyszerűen csak nem éri meg kinyitni mert nem lenne annyi bevételi oldalon mint a kiadásin, így hétköznapokon?(szerintem lenne, de ez tényleg szubjektív) Még ezt is megérteném, hiszen a sípályák üzemeltetői is pénzből élnek, az elmúlt 3-4 év hószegény telei után meg tényleg meg kell gondolni minden lépést.
De akkor sem értem, hogy a szezonok vége felé sokszor már vért izzadva versenyeznek hogy ki tart nyitva tovább, akkor is nyitva tartanak amikor már 2-3 méteres lyukak vannak a hófelületben, kilátszik a fű, tiszta földes a pálya meg a maradék hó is, aztán amikor adott a lehetőség üzemelni akkor meg ülnek csöndben......
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2017.11.30. 20:21
Sziasztok! Gondolkozok egy kézi síléc élező vásárlásán, ezzel a termékkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?:

https://www.decathlon.hu/quick-sharp-koszoruko-id_8044643.html

Előre is köszi a segítséget! :)
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
Topik: Visegrád
2017.02.16. 17:44
Olvastam magam is tegnap Rezső írását a pályahosszabítás illetve az ülőlift kérdésében és nagyon örültem neki. Őszintén remélem hogy sikerrel fognak járni mihamarabb!
Megérdemelné mindenki, a síelők és a Visegrádi csapat egyaránt.

Én biztosan törzsvendég leszek, idén is szerencsére eddig 4x sikerült feljutnom és mindig el tudtam csalni a cimborámat is, nem kellett sokat győzködni :)
Remélem hogy még 2-3 alkalom belefér, de jövőre többet szeretnék menni. Öröm ide jönni, nagyon jófejek a dolgozók, jól el lehet velük beszélgetni is, azt meg külön öröm nézni és hallgatni ahogy az egyik fiatal (és csinos :) ) oktató tanítja a kicsiket, nagyon ügyes és szimpatikus!! (talán Katának hívják)

Szóval hajrá Visegrád!
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2017.01.31. 21:05
Köszönöm szépen a tanácsokat!
A héten megnézem a cipőt élőben is.
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2017.01.27. 17:14
Sziasztok!
Síbakancs vásárlásán gondolkozok.Van valakinek tapasztalata ezzel az olcsóbb fajta bakanccsal?:
http://www.decathlon.hu/wid-55-ferfi-sicipo-id_8342974.html

Minden infónak örülök.
Köszi :)
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
Topik: Visegrád
2016.01.18. 21:40
Sziasztok!

Mindenkinek tudom ajánlani a pályát! Ma egy nagyon jót síeltünk a cimborámmal Visegrádon!! Nyitásra érkeztünk, a hóágyuk még ekkor is mentek, sőt 2(3?) db még nyitás után is ment egy jó darabig, nagyon igyekeznek kihasználni minden percet hogy minél jobb legyen a pálya. Ratrakolás szintén volt. A felvonók nyomvonalát folyamatosan igazították, egyengették amikor kicsit szét lettek túrva a lécekkel. Nagyon segítőkészek és barátságosak a felvonókezelők, türelmesek a kezdőkkel! (az oktatók úgyszintén)
Sorállás mentesen lehetett pörögni egész nap!

Az itt dolgozók lelkesedésén és hozzáállásán biztos nem fog múlni hogy jól érezzétek magatokat, mindent beleadnak!

Multkor valamelyik kommentben írták az üzemeltetők hogy írjunk kritikát is, mert különben a végén gyanúsak lesznek :)
Hát én ilyet nem tudok írni, max egy javaslatot: a C jelű felvonó egy-egy helyen kicsit magasan jár (nekem legalább is). Kicsit fárasztó volt néha már tartani, egy kissé "törte" a hátamat meg hónomat. Cimborámnak szintén.
De mint mondtam még ez is bőven határon belül volt, nem vett el semmit a mai nap értékéből!!
Nemtudom hogy másoktól volt-e ilyen visszajelzés, talán egy vagy kettő vezetőtárcsa közbeiktatva(amilyenek a felvonók végein is vannak) segítene a dolgon. Vagy egy kis tereprendezés. (Nem értek hozzá, az is lehet hogy csak én képzelem be a dolgot)

Mindenesetre jövő héten szerdán is felnézünk, megnézem mégegyszer ezt a dolgot, hátha tévedtem! :)
További szép havas napokat kívánok a sípályának és a sielöknek egyaránt!

Gábor
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
Topik: Dobogókő
2015.03.30. 21:28
Nagy kíváncsisággal nézem Rera és a többiek hozzászólásait :)

Szerintem egyaránt igaza van/jókat ír Mácsai Tomi és Rera is. Tényleg nincs egyszerű helyzetben a pálya, mivel nem "kezdőbarát" a felső része ahonnan indulnod kell, és ezzel gyakorlatilag elveszítik a kezdőket és a családosokat (kisgyerekeseket) is, ami jelentősen szűkíti a vevőkört és ezzel a bevételt, még havas szezonban is, nemhogy az olyanokban mint az idei meg a tavalyi.
Lehet hogy ez csak az én véleményem, bár itt annyi és olyan kicsi gyereket még soha nem láttam mint Kékesen, Mátraszentistvánban, vagy Visegrádon, ahova járni szoktam. Nem is tudom mi a legjobb szó ide, valahogy úgy érzem mintha "zsákutcában" lenne a pálya, amit rettentően sajnálok.

Ahogy Tomi írta, nagy tőke kéne egyszerre. Ezzel az a baj hogy ilyen ember/szervezet kevés van, ha meg akad is aki ilyesmiben gondolkozik akkor 3 vagy 4 másik konkurens pálya is van a közelben (Visegrád, NHH, Normafa, meg talán Zebegény?? ) ami egy potenciális befektetőt sajnos jó eséllyel elvonz innen, mivel ahogy Rera írja, azokon a helyeken talán egyenletesebben, fokozatosabban lehet fejleszteni, nem kell egyszerre sokat kockáztatni, hiába jobbak az adottságai Dobogókőnek mint pl. Visegrádnak (pályahossz,időjárás) Visegrádon sokkal nagyobb a forgalom és ezzel a bevétel, és a befektetőt ez fogja érdekelni.
Amennyi előnye, megannyi hátránya is van sajnos Dobogókőnek.

Nincs kétségem afelől hogy a sípálya üzemeltetői, tulajdonosai minden lehetőséget átvizsgáltak alaposan, azt kizártnak tartom hogy az lenne a fejlesztés gátja hogy a kelleténél nagyravágyóbbak és túlzóak a terveik. Én örülnék a legjobban ha sikerülni minden fejlesztésük, egyrészt mert nem sokkal több mint 20km-re lakok a pályától, másrészt amit mindig elmondok: itt síeltem először életemben, ami a kezdeti nehézségek ellenére is örök élmény marad!

Ha nyernék hétvégén az ötösön, biztosan beruháznék ide.Komolyan mondom :)
Nagyon drukkolok Nektek!
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2015.03.08. 15:32
Elfeljtettem a rádiuszokat a sílécekhez:
Így vannak megadva:

150 cm-es: 11/11,7
158 cm-es: 12,4/13,2
Mindkét lécnél.Ezeket a per jeleket nem nagyon értem... :(
A rádiusz az nem egy fix érték? Vagy függ a bedőlés szögétől is?
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2015.03.08. 15:25
Nagyon köszönöm az eddigi hozzászólásokat!

Tényleg kevésbé ismert a márka, az egyszer biztos(talán eddig csak belpiacos volt) de a miközben bérgyártásban dolgoztak, csak ragadt rájuk valami :)

Lehet hogy kiváló minőséget gyártanak, csak még kevesen tudják. /Az ABBA tagjai is 1969-ben már énekelgettek együtt, mégis csak sok év múlva lettek híresek és ismertek, pedig azelőtt is megvolt ugyanaz a tehetség és tudás/

Nemtudom minőségben és ár-érték arányban mennyire térhet el a "nagy" márkák hasonló típusú léceitől, de az én tudásszintemen nemhiszem hogy ez most számítana még, akár jobb, akár nem. Sajnos emiatt nem is fogok tudni olyan nagyon hiteles beszámolót írni majd, de mindenképp leírom a tapasztalatimat ha meglesz és kipróbáltam. Majd kölcsönadom a síelős barátomnak is, Ő már profi, majd megírom az Ő tapasztalatait is.

No mindegy, úgy döntöttem bevállalom a márkát, már csak abban kérnék segítséget hogy melyik két léc közül válasszak:

http://www.sporten.cz/img/ProductImg/14/455/COBALT%20green%20B.jpg

Amelyik üzletben kinéztem ott csak 150 cm-es van ebből (nemtudom rendelni tud-e másik méretet), 45.000 ft teljesen újonnan, 2 év garanciával, kötéssel együtt.

A másik léc pedig ez:

http://www.boatpark.cz/images/700/11109.jpg

Ebből van 150 és 158 cm-es is az üzletben, 60.000 ft szintén újonnan, 2 év garanciával, kötéssel együtt. Ja és famagvas, a másik meg nem. Nemtudom ez számít-e valamit, úgy hallottam hogy a famagvas "jobb" de részletesebben már nem tudták részemre kifejteni hogy miért.

Ugyanezekben a színekben van az eladónak amiket belinkeltem, de léteznek más színekben is a típusok, ahogy mondtam arra még nem kérdeztem rá hogy tud-e rendelni más méretben vagy színben.

Egyébként 171cm vagyok, jelenleg pedig életem első lécét sanyargatom, egy 4 éve használtan vásárolt 150cm-es rossignol carving lécet, rádiusza 15. Úgy olvastam hogy aki már kicsivel jobban síel és biztosan áll a lécen, annak már nem feltétlenül kell 20 centivel rövidebb síléc, lehet magasabb is, testmagasság mínusz 10-15 cm. Plusz lehet erőssebb carving hatású (kisebb rádiusz).

Nagyon szépen köszönöm az eddigi és a leendő segítséget is!
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2015.03.07. 22:06
Jó hogy indult egy ilyen topic. Sílécvásárlás előtt vagyok, és magam is rátaláltam interneten ezekre a lécekre, és ebben is gondolkozok. Még én se hallottam erről a márkáról, de annak örülök hogy jókat hallok róla.

Nagyon erős kezdő (haladó?) vagyok és túl sokat nem tervezek új lécre költeni egyelőre, pláne hogy szép kártya szabadidő alszámlás keretből fog menni, és egész jó árakat találtam ennél a márkánál, jókat is írnak róla, bár azt nemtudom ellenőrizni hogy igaz-e:

"A cseh felföldön már több mint 110 éves múltja van a sílécgyártásnak. Abban az időben a sílécek kis műhelyekben, kézi gyártással készültek, így minden pár síléc vitathatatlanul egyedi és eredeti volt.

A Sporten síléc 1896-ban jelent meg a piacon.

1962-ben itt készült az első üvegszálas síléc a világon.

Azóta sok minden változott a Sporten gyár életében, de ami a kezdetektől fogva állandó:

- a helyi emberek szaktudása

- a természet szeretete és

-a SÍ!

A Sporten cég szaktudását más cégek is nagyra tartják, elismerésképpen a Sporten gyártja bérmunkában az alábbi cégek síléceit is ( a teljesség igénye nélkül):

-Decathlon, Explosiv, HEAD, Rossignol."

Ha ezek igazak akkor tényleg nem lehet gagyi a márka, inkább csak kevésbé ismert. Esetleg a sielok.hu-s szakértők tudnának valami információval szolgálni erről a márkáról?
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2014.02.20. 14:29
Jó kérdés hogy lesz-e még tél...mindenki mondogatja hogy "persze tavaly is mi volt". Olyan kb 5-6 évente fordul elő, attól függetlenül idén is előfordulhat persze,de ha nem lett volna tavaly márciusban olyan az időjárás amilyen, akkor idén szerintem egy lyukas garast nem adnák arra hogy még eshet ennek a télnek végén is hó. Nagyon úgy néz ki hogy a tavaly márciusi hómennyiség az idei készletből lett elvéve...

"Már nem mondanak havat" hallom sokaktól. Január elején 10 fokos melegben valamelyik hétvége előtt mondogatták hogy érkezik a hideg és hó, aztán lett belőle 13 fok. És ez kb 4-5 napos előrejelzés volt! 3 napnál előrébb nem szoktam előrejezéssel foglalkozni. Sokminden előfordulhat még, de nyilván így február vége előtt 1 héttel túl sok tartós tejet már nem kell venni a hüttékbe. Még egy-egy statisztikajavító hóesés összejöhet, 4-5 cm ami kicsit szebbé teszi a környezetet, eltünteti a foltokat, netán ha ráhóágyuznak akkor 5-6 nappal meghosszabbítható a nyitva tartott napok száma. Kíváncsi leszek... és ha már így szóba került a nyitvatartás akkor egy kis statisztika az eddigiekről a 2013-2014 "telén":

Kékestető 11 nap
Sátoraljaújhely 44 nap
Eplény 68 nap
Mátraszentistván 41 nap
Visegrád 15 nap
Bánkút 2 nap
Dobogókő 0 nap
Nagy-Hideg Hegy (amit nagyon vártam hogy újranyit) 0 nap
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2014.01.12. 13:41
Na ez szép...mint a kisgyerek a Mikulást úgy vártam azt a baromi nagy kezdődő lehűlést és némi havat amit mondogattak péntektől. 7 Celsius fokot mérek most. Pluszban, ezt talán mondanom se kell. Mindezt Dobogókőtől 14 km-re (egy kicsit azért alacsonyabban vagyok ugyan, de akkor is) Nekem nagyjából március közepén szokott lenni egy "lélektani" váltás tél és tavasz között, addig még bő két hónap van, abból várhatóan 10 nap még hasonlóan telik mint eddig..a továbbira nagyon, de nagyon kíváncsi leszek. Semmi se kizárt persze, még a végén megéljük hogy télen hó esik vagy akár mínusz 2 fok is lesz a Kárpát-medencében. Hogy Visegrádnak vagy pl Dobogókőnek lesz-e esélye akár 3-4 napra kinyitni azt még nemtudom, de ez egyre reménytelenebb. Lehet megesik hogy a "kisebbek" 0 nap nyitva tartással mennek ki a szezonból. Mátraszentistván, Eplény talán egy-két pályát részlegesen behavaz.

Adja az ég hogy a két hét múlva leesett térdig érő hóból fetrengve kiabálják rám hogy micsoda vészmadár voltam, de nem érdekel, muszáj kiadni már a mérgemet. Hátha olvassa levelem Holle Anyó is, és ez lesz neki felhívás keringőre. Mutassa meg mit tud.
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2014.01.05. 13:05
Én is az örök reménykedő/küzdő típus vagyok, illetve a "nyugtával dicsérd a napot" hozzáállás jellemző rám, de ez tényleg siralmas eddig...Nemcsak a saját szempontomból,hanem üzemeltetői oldalon se lehet egy leányálom. Most kéne kitermelni a tervezett fejlesztések, javítások, hóágyú/ratrak/pálya karbantartások, adók/hitelek és egyéb költségeket, bevétel meg szinte semmi.

Gyakorlatilag még egy hétig hasonló idő várható, péntektől mondanak kezdődő lehűlést. Még ha hó nem is esik, mire olyan hőmérséklet lesz hogy tudjanak érdemben hóágyúzni meg ratrakolni sok helyen az szerintem nagyjából 2 hét.(kb január 20-ra)...tudom én hogy 2013-ban is március végéig príma feltételek voltak (pl Kékes, Eplény meg Mátraszentistván) de ez ilyen azért ritkább esetek közé sorolható, és szerintem sokan vannak úgy a dologgal hogy hiába a hegyen a szép hó, március elején-közepén a téi szürkeségbe beleunva már inkább vágynak ki a kertbe, vagy kirándulni mint a hóban taposni. Én legalább is ilyen vagyok. Csapadékot keveset mutatnak, előbb-utóbb a hóágyúzásra tárolt készletek is lemerülnek.

Kiváncsi leszek a szezon végére hogy alakulnak majd a statisztikák. Szerintem az előző szezon mutatóinak a közelébe se fog menni.De tényleg nyugtával..... én drukkolok!
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2013.02.07. 21:39
Üdv!

Nemtudom hogy ezt a fórumot olvassák-e az új üzemeltetők, remélem igen. Még kb 10 évvel ezelőtt voltam errefelé kirándulni, emlékszem hogy egy túra végeztével kaptattunk fel a sípálya szélén, a melegedő és egy pohár forraltbor volt a cél :D ), közben néztem a sielőket és irigykedtem rájuk, gyönyörű volt a táj is. Mire (felnőtt fejjel, 25 évesen) először sílécre álltam addigra itt már gondok voltak sajnos.

Nagyon örülök hogy valakik próbálkoznak a sípálya életben tartásával,talán még időben vannak, mielőtt az enyészeté lett volna. Szívből kívánom hogy több is sikerüljön mint amit elterveznek. Nemtudom milyen állapotok lehetnek (volt-e kaszálás stb...) valószínűleg nem a legtökéletesebbek még. Nemtudom hogy idén feljutok-e, időjárás is egyre bizonytalanabb lesz, lassacsán megyünk a tavaszba. Remélem kitart a lelkesedés a következő télig, biztos hogy megyek, többször is, ha rendben lesz a pálya. Nincs is messze, nem kell pályamatrica....ájj de jó vóna'...Ennek de szívből örülök.Hajrá!!!!!
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
2012.12.19. 21:55
Tisztelt Sípark!

Nem síeléshez tartozó kérdés, de nagyon érdekelne:milyen géppel készült az a tavalyi szezonból származó kép?Esetleg (ha engedi a szabályzat) megírnád a márkát és a típust? Köszönöm a választ!
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
Topik: Dobogókő
2012.12.02. 22:57
Sziasztok!

Néztem a közutkezelő kameraképét(éjjel is látszik a világítás miatt, esik rendesen). És ha már a világításnál tartok, egyértelműen fénylett illetve világított valami a pálya webkameráján is. Azt kizárt hogy a ratrak fénye legyen.Mi lehetett az?

Ha igaz amit az elkövetkezendő 8-10 napra jósolnak akkor lehet hogy Karácsony előtt 1 héttel már csúszunk. Addig is minden jót!
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
Topik: Bánkút
2012.11.16. 22:09
Remélem nem leszek egy kisebb Bánkut-Dobogókő "fórumháború" elinditója. Nem voltam soha Bánkuton, nemtudom hogy ott mi hogy megy, tiszta szívből remélem hogy sikerül majd kimozdulni a holtpontról.

Biztos vagyok hogy nem fognak a Dobogókőiek megsértődni, de azért egy videót belinkelnék, lehet hogy amatőrnek vagy megmosolyogtatónak fog tűnni, azért remélem kiérzitek a lényegét(hozzáállást), és ez tényleg csak egy szösszenet az egész éves kemény munkájukat tekintve.

A videó nézése közben figyeljétek a kezét a srácnak..nincsen rajta kesztyű pedig hallani hogy fúj a szél meg a hó se lehetett túl meleg..csak azért mert kesztyűben nehezebb megfogni azt a nylont (nájlon) Ha kell az egész pályán végigmennek ezzel a technikával, csakhogy nekünk síelőknek jobb legyen. Nem egyszer fordult elő hogy éjszaka ratrakot szereltek(mert még ha csak egy régi gépet is de beszerezték, vállalva a szerelési többletmunkával járó fáradalmakat) Havat gyűjtenek a pálya tetején bobcattal tartalékba a kopó részekhez, próbálnak a sielők érdekében a harácsoló és megtévesztő parkolósokkal szemben fellépni(tudniillik a pálya parkolója ingyenes, de az oda vezető út mentén történő parkolásért fizetni kell, és még véletlenül se kérdezi a parkolós hogy sielni mész-e, egyszerűen beszedi a zsetont) Na ez az ami Dobogókőt életben tartja.Ha lenne pénzem kérdés nélkül adnék nekik a terveikre.Lehet hogy még 1-2 pálya (és 1-2 év)aztán Kékessel és Szentistvánnal is felveszik a versenyt.Életemben először Dobogókőn síeltem, idén se hagyom ki!Hajrá Dobogókő és nagyon hajrá Bánkútnak is.
Ja és a video:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
Topik: Dobogókő
2012.01.30. 18:37
Sziasztok!
Vasárnap voltam fenn a családdal, sajnos síléc nélkül, a pályára viszont vetettem néhány pillantást, jó volt látni a 2 hóágyút.Lassan de biztosan csak elindul valami odafennt. A napokban valamikor felmegyek(szerintem szombat), most nagyon hidegek lesznek, és még kisebb havat is mondanak. Még egy hónapot meg kéne húzni.
Seki
37 élménybeszámolót írt
37
13 éve tag
Topik: Dobogókő
2012.01.19. 10:29
Sziasztok!
Eddig jól halad a dolog.Most is havazik odafenn.Reméljük a legjobbakat! Szerencsére nagyjából pont abban a magasságban van a hó-eső "váltóhatár" ahol Dobogókő. Most voltam Csobánkán (Dobogótól 13km) sajnos eső esik csak. A régi honlapon volt egy link ami a felfelé vezető utat mutatta, azóta viszont megváltozott az elérhetési címe,itt a link ha valakit érdekel:

http://mcs039.menthacontrols.hu/pc/index.php

Holnapra 7mm csapadékot mondanak, az hóban 7 cm. Ha szerencsénk lesz akkor a mostani alappal és a holnapra ígért (talán hóval) már jó esély lenne a nyitásra.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.