Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

MocsáriZerge által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
MocsáriZerge
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Topik: Zugspitze
2020.02.10. 19:51
Most töltöttünk fent egy hosszú hétvégét Zugspitzén a gleccseren, íme egy rövid élménybeszámoló:

Mindennap az Eibsee tónál parkoltunk a német oldalon (5 euró a parkolás). Itt van a közvetlenül a csúcsra felvivő felvonó végállomása (1000m ről 2960m re megy). A tónál lévő parkolóhoz nem lehet lesíelni, először fel kell menni a Zugspitze csúcsra és utána a gleccser lifttel vissza le 2600m-re, ott kezdődik a pályarendszer. A hegycsúcsra felvivő modern kabinos liftet 2017-ben adták át és állítólag több rekordot tart (szintkülönbség, tartooszlop magasság).Gyönyörű belőle a kilátás, gyors, a végén majdnem függőlegesen megy felfelé, a felső állomásra a megérkezés vagy "dokkolás" kicsit Star Wars hangulat. Nekem nagyon tetszett.

Fent 2900m en van étterem és panoráma terasz, megéri körülnézni.

Aztán átszállás, le a gleccser lifttel a sípálya központjába 2600m re, és itt lehet a léceket felcsatolni. Van itt egy sikolcsonző, én itt bereltem komplett felszerelést. (Két napra 60 euró). Érdemes előre neten lefoglalni! (Google: Zugspitze Skiverleih) Van egy fogaskerekű vasút is, aminek itt van a végállomása. Ez ugyanonnan lentről jön egy hosszú alagúton keresztül, a parkoló ezzel is elérhető, és ez köti össze a közeli falvakat/siterepet. Én a feljutasra az átszállás ellenére a kabinos liftet ajánlom, nem a fogaskerekűt, mert utóbbi eléggé lassú, és az alagútban a kilátás sem olyan jó.

Sípályák:
Nem túl nagy a pályarendszer, de nekem két napra bőven elég volt. 2600m ről megy egy csakanyos lift felfelé, ezzel elérjük a siterep tetejét, kb. 2700m. Innen két rövid kék pálya indul, pazar kilátással, ezek bemelegítésre vagy tanulásra jók.
Két gyors, modern 6 üléses lift van, mellettük kék és piros pályák vannak.
A leghosszabb piros pálya kb 2.5 km, az a távolabbi 6 üléses felső állomásánál kezdődik, és egy csakanyos lift / 6 üléses lift kombinációval lehet újra elérni.
A pályák vonalvezetése remek, szélesek, kényelmesek.
Fekete pályával nem találkoztam, de aki izgalmakra vágyik, annak rengeteg freeride lehetőség van. A liftből nézelődve hajmeresztő helyeken is lehetett sínyomokat látni.

A pályák jól elő voltak készítve, porhó mindenütt, nem jeges, nem buckás, egyszerűen tökéletes volt.

Tömeg:
A kabinos liftnel, a huttekben, a síkölcsönzőben, a parkolókban sokan voltak. A huttek közül az üvegezettet nem ajánlom mert sokat kell várni mindenre (mint kiderült, valami szuper előkelő étteremről van szó).
Viszont a 6 üléses lifteknél semmilyen tömeg vagy sor nem volt, néha egyedül mentem a székes lifttel vasárnap, szikrázó napsütésben. Rengeteget tudtam síelni, piros pályán le, 1 perc a sorban, székes lifttel föl. A pályákon alig voltak. Lehet, hogy a siszunet Bajorországban még nem kezdődött el, és ezért, vagy a közeli siterepek elszívják a síelők tömegét, nem tudom.

Érdemes jó korán elindulni, mert ha az ember el is csípi az első liftet az Eibsee tónál 8:30-kor, akkor is kb. 9:15-re érünk fel legkorábban a palyakhoz.

Extra:
Van egy jégből épült szálloda rövid sétára felfelé a huttektol, előtte egy bár és nyugagyak. Jó időben egy italra és napozasra kiváló a hely, ajánlom a huttek helyett! Az Iglu házba be lehet menni, a falak jégből, van bent villany és jegszobrok a falon, érdekes belülről.

Mindent egybevetve én nagyon ajánlom a helyet a szuper hóviszonyok miatt. A siberlet érvényes a közeli, nagyobb, picit alacsonyabban fekvő Garmisch Partenkirchen nevű palyarendszerre is, de mivel odalent parkolónál 1000m-en tíz fok volt, úgy döntöttünk, nem próbáljuk ki. Fent 2600-on ideális nulla fok körüli volt hőmérséklet. Nagyon klassz hétvége volt! Már azt nézem, mikor lehetne visszamenni még egy pár napra. A szezon állítólag májusig tart...

Utazás:
Munchenbol jöttünk autóval (senkit se tévesszen meg hogy autópálya és csak 110km, sajnos több mint két óra kellett a dugók miatt visszafelé). Van közvetlen vonat is Munchenbol, lehet, hogy az még jobb választás, mint az autó.
20200209-154951.jpg
20200209-164000.jpg
20200209-125948.jpg
20200209-164440.jpg
20200209-154941.jpg
20200209-151917.jpg
20200209-162441.jpg
20200209-154944.jpg
20200209-142849.jpg
MocsáriZerge
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Topik: Dobogókő
2010.02.15. 23:43
Nem önmagában az összegről van szó, csak kicsit az az érzésem volt, mintha a friss hegyi levegőért is pénzt kérnének. (pl. mi van, ha nem síelni megy fel az ember, hanem sétálni-futni-bringázni egyet) Lehet, h. egy levél az önkormányzatnak elérhet valamit.
Amúgy hétfőn, úgy látszik, nem "küldik fel őket", mert ma nem voltak.
Egyébként a sípálya tényleg jó most, én is csak ajánlani tudom!

Dani
Előzmény: (Trailrider 84639)
MocsáriZerge
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Topik: Dobogókő
2010.02.14. 14:05
Sziasztok!

Ma voltam fent, meseszép a táj, a hó, a sütött a nap, ideális sí-idő volt. Nagyon tetszik nekem a környék, és a pálya is, és az "egyszerűsége" is, hogy nincsen tele oszlopokkal meg villanydrótokkal meg hóágyúkkal az egész, mégis jó idő esetén kiválóan lehet ott síelni.
Mélységesen felháborít viszont, hogy néhány srácnak nincsen vasárnapra jobb programja, így vesz egy horgászszéket meg egy láthatósági mellényt, és napszemüvegben kiül parkolási díjakat szedni. Leparkoltam az autót, kiszálltam, szivtam egy jót a friss levegőből, erre egyből ott volt az egyik "hiéna" hogy lekaszálhasson.
Csak egy javaslat a pálya üzemeltetőinek: valamilyen módon próbálják meg elintézni, hogy ne kelljen a parkolásért külön 500,-Ft-ot leszurkolni, pl. építsék be a síbérlet árába, stb. (A Körúton 360,-Ft-ért lehet parkolni csúcsidőben, 500,-Ft-ért szerintem a Budai Várban is le lehet parkolni.)
Sípálya mellett fizető parkolót "kijelölni": ennek oka nyilvánvalóan, hogy az utolsó bőrt is lehúzzuk szegény vendégről, aki ellenszolgáltatást nem kap a pénzéért. Egy időben a szlovákok is csinálták ezt, ma már pl. a Chopok lábánál sem kell fizetni. Más magyar pályák mellett sem kellett. Sőt, ingyen lerakhatod az autód, és buszjárat visz fel díjmentesen a pályákhoz, ha túl sokan vannak, csak gyere síelni - ez az elv.

Dani
Előzmény: (admin2 84251)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
MocsáriZerge
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.02.11. 11:49
Sziasztok, csak egy rövid élménybeszámoló:
Két napra mentünk Jasnára, én most voltam ott először. Hétköznap ellenére azért volt némi zsúfoltság a jobb pályákon - a hatos lift aljánál. A piros pályák vonalvezetése nagyon tetszett, szélesek, kanyargósak, technikásak, porhó van rajtuk. A pályakezelés valóban hagy némi kívánnivalót maga után, mert elég sok helyen jeges, buckás volt, főleg délután, meg a felső részeken. Szerintem mondjuk nem a szlovák mentalitás, hanem a szél a hibás ezért, mert lefújja a havat a pályákról.
Első nap nem lehetett a csúcsra felmenni a fent tomboló hóvihar miatt (lent idill és napsütés volt közben), másnap a gyengülő szélnek köszönhetően viszont átsíelhettünk a déli oldalra is.
A kilátás a csúcsról fantasztikus, meg belehaladni a székes lifttel a hóviharba egészen különleges látvány volt, a nap átsütött a felhőkön. Az is nagyon tetszett, hogy a hegy tetején nincs pálya, csak felvonó, síelhetsz, ahol akarsz, akár szűz hóban is, itt egyáltalán nem kellett sorba állni. A déli oldal kezelt pályái, főleg a hosszú piros, kiválóak voltak.
Az apró bosszúságok és a néha váratlanul előbukkanó jégfoltokon történő egy-két esés ellenére azt mondom, hogy remek síterep ez (főleg észak-dél együtt). Tetszik, hogy nem csak "mesterséges" körülmények között lehet síelni, meg a hegy lábánál lévő kezelt pályák tényleg jók.

Dani
MocsáriZerge
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.01.31. 19:11
Sziasztok!

Ma voltam itt először, és szerintem nagyon klassz ez a hely.Szuper hóviszonyok voltak, porhó mindenütt. Mivel vasárnap volt, nem voltak kevesen, de azért a Szent Sólyomra is fel lehetett jutni, a hátsó pályák (4-es, 5-ös)melletti csákányosnál pedig nem kellett pár percnél többet sorba állni, szinte folyamatosan lehetett menni. Sajnos ezek a hátsó pályák néhol kövesek voltak. Az 1-es, hosszú kék pálya viszont nagyon jó, főleg az eleje! Kár, hogy a legvégén ott bámészkodnak az emberek, és emiatt fel kell oldalazni a kis emelkedőn a felvonóhoz, nem lehet lendületből odacsúszni.
De mindent egybevetve le a kalappal, nagyon jó kis síterepet sikerült itt összehozni. Szerintem ha elég hideg van, egy-két napos síelés kedvéért nem is érdemes messzebbre utazni.


Dani
MocsáriZerge
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
2010.01.30. 17:33
Sziasztok!
A hozzászólások alapján nagyon szívesen megnézném én is ezt a síterepet végre...

Tud valaki valamit a Budapestről induló síbuszról? Én a múlt héten 3x írtam nekik jelentkezési mailt az info@skiarena.hu-ra, aztán pénteken az info@siarena.hu-ra, majd telefonon is érdeklődtem. Azt mondták, van hely, de emilben kéne jelentkezni, arra viszont nem válaszolnak. A kocsi meg pont a hóesés kezdetén döglött be :(

Dani
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.