Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

msanyi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
msanyi
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2014.10.09. 12:59
Kedves Síelők!

A Síarénáról írom a szakdolgozatomat, ezért a segítségeteket szeretném kérni a kutatásomhoz. Amennyiben időtök engedi, kérlek válaszoljatok a kérdőívem kérdéseire, amely néhány perc alatt kitölthető.

Itt található a kérdőív:
http://goo.gl/forms/JPOk6AeeoW

Köszönöm szépen a segítségeteket!
msanyi
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2014.08.14. 21:53
A tavalyi augusztusi után, idén júliusban csúsztunk itt, a képek itt:
https://sielok.hu/fotoalbum/hintertux-2014jul/kep/1/

Az első nap nagy köd volt a pályán, a léceket alig lehetett látni, viszont reggel a 10CM NEUSCHNEE felirat fogadott a felvonóknál. Napközben is esett hozzá, a csúcson egész nap fagyott, úgyhogy ha nincs a köd téli körülmények között, fantasztikus pályán, friss havon lehetett volna csúszni. Ahogy tisztult délutánra, úgy lassult a pálya. Az alja a Tuxer Fernerhaus felé nagyon összebuckásodik már korán, kásás, mély hó van.

A második nap mindenféle időjárás volt, eső, havas eső, hó, ködös, borult, napos, hideg, meleg. Érdekes kihívás ilyen folyamatosan, percről percre és méterről méterre változó körülmények között síelni. A parkolókban viszonylag voltak, sokan táboroztak, de a felvonóknál és a pályán ebből semmit sem lehet észrevenni, ráadásul a versenyzők általában csak délig maradnak. A csákányosok 13.30-ig mennek, utána még lehet a kétülésessel és a kabinosokkal csúszni, de jellemzően 2 óra után csak a nagyon elvetemültek maradnak, mert ilyenkorra mindenhol annyira kásás lesz a hó.

2 után érdemes sétálni egyet a völgyben, és a csúcson lévő jégbarlang is megéri a pénzt, érdemes bejelentkezni egy túrára.
msanyi
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2014.08.14. 21:44
Kicsit megkésve, de feltöltöttem pár képet. Július 8-9. között csúsztunk itt: https://sielok.hu/fotoalbum/632853/kep/1/

Az első nap a hegyen kellemes +3 fok volt, az idő borús volt, de még így is le lehetett égni. A pálya ennek megfelelően folyamatosan lassult. A csákányos 14.30-ig jár, azzal lehet a csúcsra feljutni, de zárásig csak a legelszántabbak maradtak, a többség 12 és 13 óra körül abba hagyta. A Gratbahn négyüléses üzemelt a csákányoson kívül, ennek az Alpincenternél van az alja. Akkor még majdnem végig lehetett csúszni, a beszálló előtt kellett 15-20 métert sétálni. Ide egy keskenyebb kék pálya vezet, de az alja hamar kásásodik. Egyetlen előnye, hogy nem csákányossal kell felmenni. :)

Érdemes olyan szállást foglalni nyáron, ami tartalmazza a Zell am See/Kaprun kártyát, mert ezzel rengeteg helyre ingyen vagy nagy kedvezménnyel lehet bejutni (kiránduló helyek, helyi busz, múzeumok, strandok, élményfürdő stb.) Több száz eurót spóroltunk így, és legalább síelés után mindig volt programunk.
msanyi
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
Topik: Telgárt
2009.03.01. 13:13
Tegnap jöttem: A kék pályánál megy a két nagy tányéros és a gyerek felvonó. A nagypálya is jár, de csak az egyik, az 1500m-es felvonóval. A pálya teteje kellemes, a közepén a meredék rész nagyon jeges, szinte az egész egy összefüggő nagy jég folt, az alja elviselhető. Átcsúszni a nagypályára nem érdemes, mert szétszedi a léc alját az út, inkább gyalogoljatok! (Saját tapasztalat) Sorok nincsenek!
msanyi
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.01.01. 20:04
Dec. 30-án idult a négyüléses, a pálya jó, de még keskeny, mert csak műhóval. Sor nincs, viszont a pályán sokan vannak, a fentebb leírtak miatt!
msanyi
6 élménybeszámolót írt
6
15 éve tag
2009.01.01. 20:01
Dec. 27-29-ig voltam. A pálya és az idő kifogástalan, a sor viszont végeláthatatlan. Vasárnap 30 perc sorbanállás a jegyért, hiába ment 3 kassza, ráadásul nem működött a bakkártyaterminál, a lifteknél szintén 20-30 perc várakozás. A későn érkezőknek a parkolóban sem volt hely. Az út járható, de kell a hólánc! A hatülésest dec.30-án indították, barom módon a leghosszabb tányérost elbontották és a helyére építették. A hóágyúk még nincsenek meg.

Ha diák vagy vagy tanár, váltsd ki az európai diákigazolványt/tanárigazolványt, mert 20% kedvezményt adnak rá!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.