Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

sirgesa által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (11)Időben csökkenő Időben csökkenő
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2022.01.02. 19:35
Sziasztok ! Remélem, jó helyre kerül a hozzászólásom, Mátraszentistvánnal kapcsolatban. Most voltam életemben harmadszor itt, dec. 29.-én nyitásra értünk. A parkoló egy merő jég volt (nem éjszakai ónos eső miatt, hanem csak...kár volt egész napos jegyet venni, mert a nyitástóül számított második óra végére számomra egy katasztrófa volt az egész. Utálom a jeges pályákat, és itt az alsó résznél, a 4-es lift előtti szakaszon volt bőven, az alattomos fajtából. A második óra után a sorbanállás már elviselhetetlen volt, a 20 perc körüli volt az átlag. Nem volt a pályának olyan szakasaza, ami jónak mondható lett volna, a lift utáni kicsúszásnál rögtön balra a teteje mondjuk elfogadható a kétfelé lejtős rész szintén, attól lefelé a műlt század 80-as éveit idéző szlovákiai síterepek szintje ami erről eszembe jut. Nem volt cérnám végigsíelni a napot, hamarabb abbahagytam, mondván amíg a társam fdordul néhányat (másfél óra alatt 4-et), addig elmegyek a büfébe falni valamit. Sárban, jégben leballagtam a mintegy 300 méterre lévő !!! büfékig - bár ne tettem volna - , és csináltam egy hátraarcot az áraktól. Jó, covid, meg szezonkiesés, meg miakánya még, de hogy egy hamburger 3100 ft, egy hot dog 1790 ft, az szerintem gyalázatos. Úgyhogy most határoztam el véglegesen, hogy ide soha többé, még ha ingyen lehetne síelni - de egyáltalán nem ingyen, sőőőt. -, akkor sem. Másnap megnéztük Eplényt, kásás volt, és barnult a hó a pályán, de sorbanállás nem volt vészes 12-ig, és az infrastruktúra, meg minden egyéb kategóriákkal különb, mint mstpista.
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2021.08.07. 08:43
Sziasztok! Már egyre kevéssé tetszik a síelők.hu oldal, főleg az apróhirdető rovata. Totálisan elüzletiesedett, csak a pénzről szól, szinte csak kereskedők, boltok hirdetéseit látom, magánhirdetőket inkább csak elvétve. De ezt már kezdem megszokni, ezért egyre ritkábban jövök ide...ma véletlenül megtettem...kár volt. Síelők.hu oldal, apróhirdező rovat, és mit látok, kerékpár, kajak sup hirdetések tömegét. Csak halkan kérdezem, ezeknek mi köze a síeléshez, Ja értem, a pénz. Sajnálom, hogy ide degradálodott ez a valaha szebb napokat megélt oldal. Ugyanakkor magánhirdetőként 3 terméknél nem hirdethetek többet, és egy hirdetésben csak egyetlen dolog lehet. Kicsit olyan az egész, mint az ú.n. síbörzék...magánszemély csak vásárlóként teheti be a lábát. Mire jó ez? Ha valaki hasonlóan érez, szívesen olvasnám a hozzászólását, de aki védi a mundér becsületét, azét is.
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2020.12.12. 16:08
Persze, igazad van, alacsonyan lévő helyen többet kell hóágyúzni. Na de azért 30-40-50 km, meg 900 méter között is van ám különbsg, ezt gondolom a legelvakultabb Eplény fanok is belátják. Szóval bárki bármit mond, irreálisak az eplényi síbérletárak, úgy is mondhatnám, pofátlanul magasak.
Előzmény: (D.Dani 210151)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2020.12.11. 22:01
Nem tudom, idetartozik-e, de engem ez most mélységesen felháborít, amit az eplényi síarénában a jegyárakkal művelnek. Holnap mentünk volna csúszni egy kicsit, (2 órásra gondoltam), mivel holnap munkanap, talán nem lesznek sokan még reggel nyitástól. Aztán megláttam a bérletárakat, és dobtam egy hátast, meg csináltam egy hátraarcot, hogy hát ott rohadjanak meg, ez a rabló banda, menjen akinek két anyja van. 7500 forint azaz hétezerötszáz forint a kétórás jegy ára, középárfolyamon számolva 21,5 euró azaz huszenegy és fél. Na most kicsit utánanéztem, a sógorok idénre már szintén eléggé elszaladt jegyárainak, pl. Lungau síterületen Katschberg 70 azaz hetven km sípálya, (
a liftek számát már nem is említem) a 2 órás jegy 24 euró, azaz huszonnégy !!! Alig több 70 km-re, mint Eplényben az egyetlen nyitvatartó A1-es pálya kilencszáz valamennyi métere, mert itthon kedvezményt ugye akkor sem adnak, ha csak a tizede üzemel a síterületnek. 2 éve Fanningbergen síeltünk 4 napot, és mivel a 2 ülőliftből csak az egyik ment, és a pályáknak csak a 2/3-a volt nyitva, ezért kettőnknek a síbérlet majdnem 100 euróval volt kevesebb, mint a normál jegyár...hogy aztarohattkapitalista nénikéjüket, nem??? itthon meg örülj, hogy egyáltalán nyitva van egy 900 méteres pálya, majdnem ugyanannyiért. Bocsánat, hogy ezzel untatom a síelő társakat, de szerintem ez botrányos !!! Köszönöm ha ittmaradhat, és remélem sokan olvassák.
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2018.04.14. 20:43
Idén márcusban, a 15.-ikei hosszú hétvégén voltunk 5 napot itt Dachstein West terepen síelni. Immár 3. alkalommal, ismét teszett, de most már voltak kritikus felhangjai az itteni síedlésnek. Mondom miért : tavaly térdsérüléses balesetem volt, és ezután ez volt az első próbálkozásom. Amit most nagyon hiányoltam, a néha pirossal, vagy kékkel jelölt pályákon olyan meredek letörések vannak, amik bőven beleférnek a fekete kategóriába, és nincs alternatív (elkerülő) útvonal a kezdőknek, - vagy mint én idén voltam - a sántáknak, bénáknak. Legjellemzőbb, az Annaberg felé visszavezető kanyargós erdei kék pálya, aminek a középállomás előtt van egy olyan meredek letörése, amit nem lehet kikerülni. Gyakorlott síző lévén, még így sérülten is valahogy leküzdöttem magam, de ha egy kezdő odakeveredik, hát nem tudom le tud-e jutni épségben rajta, pláne ha kicsit már mély-, és ragadós a hó, mint idén volt. És ez csak egy példa, több ilyen is van itt, pl. Gosau felé mindkét pályán nem is egy.. Tavaly, tavalyelőtt még nem tűnt fel, csak idén, így, hogy nem teljesértékűen tudtam odatenni magam. A hely egyébként változatlanul gyönyörű, a liftekkel kapcsolatban csk az az egy a kifogásom, hogy sok a kikerülhetetlen csákányos, és némelyik lifthez bizony botozni, meg kapaszkodni kell.
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
Topik: Tauplitz
2016.04.27. 18:45
A sors úgy hozta, hogy idén muszáj volt itt síelni újra egy napot. Ugyanolyan vacak volt, mint tavaly, nagyon kevés pozitív élményt adott. És most jöttem rá, hogy miért is olyan gáz az egész pályarendszer. Ha valahol - egy normálisabb sípályarendszerben - talál valaki, egy neki szimpatikus pályát, akkor ott síel néhányat...felül a liftre (vagy felhúzatja magát), és megy, akár többször is. Itt Tauplitzon, ez az, ami megoldhatatlan. Volt itt 2-3 jó pálya, de nincs közvetlen lift hozzájuk. Ahhoz, hogy v.melyik szimpatikus pályán még egyszer lecsússzak, 2-3 liftet kell igénybe vennem, és 2-3 másik pályán átcsúszni, amihez mondjuk semmi kedvem, és eltelik néha több mint fél óra is egy kör megtételére. Ésszerűtlenül, átgondolatlanul megtervezett sípályarendszer, csak az ami emlékezetes, hogy szép időben gyönyörű a kilátás odafent. Csodálom, hogy az ausztriai top-listán, akár a 100-ba is bekerülhet.
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
Topik: Unterberg
2015.01.29. 09:09
Sajnos a természetvédelem (term.védők) miatt ez a pályarendszer nem hóágyúzható, és val.szleg a lifteket sem fogják fejleszteni, maradnak a csákányosok, ha ugyan...pedig jóval többet érdemelne ez a síterep, a kis pályák közül nekem mindig is a kedvencem volt, nagyjából Stuhleck méretű, hasonlóan változatos, és durván feleannyiért !!! Csak az a fránya hó...volt olyan évük, hogy egy napra sem tudtak kinyitni, mesélte az egyik ott dolgozó. Így aztán nem csodálom azt, amit az előző hozzászóló írt, hogy felmerült annak a lehetősége is hogy bezárják. Kár lenne érte !
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2015.01.26. 20:27
2015.jan.13-tól 17-ig síeltünk itt, először, de biztos, hogy nem utoljára. Rengeteg, és változatos pálya van, sok lift hozza-viszi a síelőket, egyetlen negatívum szerintem, a pályarendszerek közti átjutás csákányos liftekkel történő megoldása. De mindezekkel együtt újabb kedvenc született Heiligenblut, és Lungau mellé !!! A környék varázslatosan szép, (itt van HALLSTATT is a közelben !!!) Mivel nem olyan magas fekvésű mint pl. H.blut, itt még a köd, és a havazás is elviselhető volt az erdei pélyáknak köszönhetően. Abtenauban laktunk, nagyon klassz Bauernhausban, és az itteni pálya is nagyon tetszett, bár kis léptékú, ezért egy napnál többet nem érdemes rászánni.
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2015.01.23. 14:59
Egyszer síeltünk itt fél napot. Pont elég volt ennyi. Nem azért mert rossz, csak nagyon kicsi, és unalmas, egyedül a fekete jelzésű pálya említésre méltó (bár ez máshol még alig-piros lenne). A csákányos sokszor leállt, és lassú, a jojós lifteknél lévő pályák meg nagyon kezdőknek valók. Viszont a pálya aljánál lévő panzió, étterem hangulatos, és megfizethető.
a20c3212675f809d-1511a440bce0feb7.jpg
d3cd5a1943fa8ecd-b7b4cbe7750db04f.jpg
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
Topik: Tauplitz
2013.12.30. 22:34
Retrosíelés Tauplitzon. Azért írok retrót, mert a régi 70-es, 80-as évek szlovák, és lengyel síviszonyait idézte az idén dec. 27-én Tauplitzon öltött 1 nap. Az vitathatatlan, hogy szép hely, gyönyörű fent a panoráma, ha szép idő van. De a pályák állapota, a hó minősége, és mennyisége, kataztrofális volt sajnos. Mindez még megbocsátható volna, mert erről tényleg csak az időjárás tehet, de az már gáz, hogy az egyetlen normálisan használható pálya - Tauplitz felé a középállomásig - iszonyatosan nehezen elérhető, mintha a pályákat kialakító tervezők, minden logikát a völgyben hagytak volna. Libalegelőkön kell botozni, lecsúszni néhány métert, hogy feljuthassunk egy jojós, vagy csákányossal egy másik helyre, ahonnan másik libalegelőn kell botozni, aztán hab a tortán, hogy van még kesztyűgyilkoló kapaszkodós drótkötél néhány 10 méternyi feljutáshoz, szóval az utóbbi évek legrosszabb síélménye volt. Talán elkapatott a lungau síterület (utóbbi 2 évben) vagy előzőleg Heiligenblut, de ide biztos nem fogok visszajönni, ha jót akarok síelni. Esetleg nyáron kirándulni. Viszont kellemes meglepetés volt a két kistesó Planneralm, és Riesneralm síterep a közelben. Igaz, kisebb léptékű pályarandszerek, de az ott töltött idő, legalább a síelésről szólt ...
sirgesa
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
2012.10.02. 11:38
Sziasztok síbarátok !
Teljes mértékben egyetértek az előttem hozzászóló Krisztinával, az apróhirdető rovat nagyon gagyi lett, tényleg csak a pénzről szól. Ezen nagyon gyorsan módosítani kéne. A síelők.hu amúgy nagyon klassz, sokrétű, naprakész, ezzel semmi baj, talán akik az apróhirdetőt szerkesztik, moderálják vagy mittudomén mit csinálnak vele, helyettük kéne mást odatenni, aki nem ellenzővel a szemén végzi a dolgát, rosszul. Benézek az apróhirdetőbe, és az első oldalon szinte csak egy kereskedő hirdetését látom. Aztán félóra múltán egy másikét. Neadjisten, megpróbálok hirdetni valamit, másnapra már a nyolcadik oldalon találom, pedig még síszezon sincs igazán. Jaaah, és kerékpár, és hasonló hirdetések mit keresnek itt? Van bikemag, windsurfing, stb. oldal, miért nem ott? Vagyis miért engeditek ide ezeket? Ok, tudom a választ. Csak kicsit szégyellnivaló ezt a jó oldalt, ezeket a régi jó hagyományokat a pénz szintjére degradálni.
Üdv minden jóérzésű síelőnek : Géza
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.