Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Vis Major által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (31)Időben csökkenő Időben csökkenő
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2011.01.28. 11:50
Én most voltam négy napot Eplényben, 24-27-ig. Igazából hétfő estére még mindig élvezhető volt a pálya, igaz az egyes teteje már kezdett kicsit jegesedni. A felvonóról láttuk, hogy mennek az ágyúk a hármason és a négyesen is.
A maradék napokon sajna nem láttunk működő ágyút, se nappal, se éjszaka, de betudtuk a ködös időnek, meg a nem túl sok mínusznak (ugyebár ki lett fejtve már az időjárás topicban a páratartalom és a hőmérséklet közti összefüggés).
Az nyilván külön pech, hogy egyszerre megy tönkre a szivattyú és a ratrak is, ez valahol még elfogadható is lenne, hogy megesik az ilyen, viszont a korrekt tájékoztatást ilyenformán én is hiányolom, főleg úgy, hogy minden nap azzal a reménnyel keltünk fel, hogy na most aztán megy majd a négyes, de mindig csak a ratrak hiánnyal és a bezárt 3-as 4-es pályával találkoztunk. Remek dolog, hogy van csodaratrak, de ha nem üzembiztos, akkor akár ki lehetne tenni a polcra dísznek. Hogy a szivattyú rossz, arról sehol egy szó sem esett, és egyáltalán nem veszi ki jól magát, hogy ide sem az üzemeltetők írták be a frankót.
Én rendszeresen szoktam figyelni a pálya oldalát, és azt kell, hogy mondjam, az új vezetés kevésbé figyel a közönség tájékoztatására, mint a tavalyi, remélem, hogy ez pozitív irányba fog változni, mert egy renomét gyorsan le lehet rombolni például ilyenekkel, hogy nem mondjuk meg, hogy bekakkantott a szivattyú. Mégis mit vártak? Hogy nem derül ki? Senkinek nem tűnik fel, hogy nem mennek az ágyúk, vagy hogy jeges a pálya? Félreértés ne essék, én jól éreztem magamat így is, de az előző két évi tapasztalatok alapján idén ennél azért jobbat vártam volna. Sebaj, remélem tudunk még idén menni, és kevésbé peches időszakot fogunk majd ki ami a technikát illeti.
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2011.01.05. 13:22
Mi mindig ott szoktunk megszállni, ahol a falu közepén a busz lerak (Mókus büfé), és az ottaniak mesélték, hogy ha van természetes hó, akkor a buszmegállótól kb. 600 méter síelés a pálya közepe az erdőn át. Hó híján nyilván séta, de ez még mindig lényegesen kevesebb, mint a bekötőúton a pálya alja. Egyébként napijegyet is vehetsz ott, hogy a pénztárnál ne kelljen sorbaállni. Elvileg valami turistaút visz arrafelé, nézd meg egy google műholdas térképen, már nem emlékszem a pontos elbeszélésre. De ha bemész a büfébe, biztosan szívesen elmagyarázzák neked az irányt.
Megpróbáltam beilleszteni a megfelelő műholdképet, sajna sok inden nem látszik ekkora méretben, de a lényeg annyi, hogy az "A" pont a megálló, a "B" pont pedig a pálya derekán a két csákányos közötti rész, így felülről nézve nem gáz.. :)
Előzmény: (gyepál 101808)
rovidebb-ut-az-erdon-at.jpg
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.11.15. 13:41
ÜdW!

Mi tavaly és tavalyelőtt is a Bakonyi Apartmanházban voltunk, a 3+2-es apartman 10000-15000-ig bezárólag fizetendő per éj, ez ugye 3 fő esetén 3333 kemény magyar valuta egy éjszakára, egy teljesen felszerelt konyhával ellátott fürdőszobás apartmanban, ahol ha akarok, akkor elmegyek a szomszédba reggelizni a büfébe (Mókus büfé, csak jókat tudok mondani), vagy átsétálok a kis boltba friss zsemléért (kb. 50 méter).
Belső parkolójuk van, és nagyon barátságosak a háziak. Amikor másodszorra mentünk, mint régi ismerőst üdvözöltek minket. Valószínűleg idén is hozzájuk megyünk, hacsak el nem viszik előlünk a helyeket a fórumosok... :)
Előzmény: (fabo 93523)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
Topik: Bánkút
2010.11.02. 15:22
Én azért csak beásatnám azokat a kábeleket, természetesen az elkövetőkkel, és azokkal, akik átvették tőlük a cuccost...
Ha fagyott földbe, akkor a fagyott földbe, majd akkor tudni fogja a drága testvír, hogy mi meló, amit tönkretett...
Aztán odaállítanám a szezonban a felvonók mellé kezelőnek...
A többit a sporttársakra kell bízni, legfeljebb sűrűn cserélődik a felvonószemélyzet...
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.10.20. 16:29
ÜdW minden fórumozónak!


Felébredek a "nyári álomból", erre mit látok?
Elment Machu..
Részvétem a családnak és a barátoknak.
Személyesen ugyan nem ismertem Őt, de itt és a Sípark fórumon váltottunk pár szót anno, amikor a feleségem és a sógorom első síelését szervezgettem a Síparkba.
Remélem, ez nem töri meg a lendületet, a fejlesztéseket elnézvén inkább úgy látom, hogy megkettőzött erőfeszítésekre sarkallja a többieket.

Csak így tovább, hajrá Sípark!
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.03.19. 13:07
Kedves Csabóca!

Te félreértettél valamit, ha azt gondolod, hogy én a "kifinomult pesti ízlésem" miatt reagáltam a klub létrejöttéről szóló bejegyzésedre, bár azt azért fontosnak tartanám megjegyezni, hogy az angoltudás nem függ a lakóhelytől szerény véleményem szerint.. Sőt, a magam részéről sosem tartottam értelmét a főváros-vidék ellenségeskedésnek, ennek történetesen az eplényi fórumon már hangot is adtam.
Ha az előző hozzászólásom végén található smiley-ból nem jött volna le, nem bántásnak, hanem építő megjegyzésnek szántam a dolgot pont azért, mert gondoltam, hogy egy most induló klub nevén még lehetne javítani, ha már problémás. Épp Te írtad, hogy fel is tűnt a dolog, nem?
Úgyhogy részemről az általad bejezettnek nyilvánított vita el sem volt kezdve soha.
Nem arról van szó, hogy nem értem meg így is, hogy milyen klubot alapítottatok, hanem arról, hogy a klub neve az első, amivel valaki találkozik, ha be akar lépni, hát akkor azért érthető a törekvés, hogy legalább az legyen helyesen leírva, nem?
Sok sikert a klubhoz, ha esetleg pontosítanád azt, hogy melyik közösségi portálon található, magam is szívesen csatlakoznék (a w betűsön nem találtam).


písz :)
Előzmény: (csabóca 87772)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.03.16. 21:54
Kedves Csabóca!

Ha már rajongói klubot alakítotok, akkor az még csak-csak elmegy, hogy Síarena, bár itt meg kell jegyeznem, hogy az oldal neve skiarena, a létesítmény pedig Síaréna néven fut, na de hogy Fun Club? Ezt gondoljátok át még egyszer, ugyanis a "fun" az a vicc, humor, a rajongó viszont ezzel szemben a "fan"...
Esetleg javasolnám átnevezni Eplényi Sípálya Rajongói Klub-nak, és akkor abból nem lehet baj :)
Előzmény: (csabóca 87442)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.03.01. 11:38
Na de ez nem is bérlet, hanem napijegy, ha elolvasod a hirdetést, akkor egyértelműen oda van írva. Az meg tudtommal se nem fényképes, se nem névre szóló, miért ne lehetne átruházni?
Előzmény: (gyf 85826)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
Topik: Dobogókő
2010.02.16. 13:52
Engem egyébként is felháborít ez a parkolódíjasdi, nem csak egy sípályán, hanem bárhol az országban. Ugyanis ha jobban megnézzük, miről is van szó? Az adott terület kezeléséért felelős önkormányzat kitalálja, hogy azt a közterületet, amit egyébként a mi befizetett adónkból aszfaltoztak le én, aki ugye már egyszer az adómban kifizettem a területrendezést, csak további pénzért használhatom. Nincs ezzel gond, ha kapok cserébe valami szolgáltatást. Teszem azt télen, ha esik a hó, eltakarítják a havat a parkolóból, netán őrzik a rájuk bízott autót. Na de csak azért, mert néhány nyikhaj megállapodott a helyi polgármesterrel, hogy akkor mostantól fogva ők pénzt szednek a semmiért, és mindezt úgymond törvényes formában, cégszerűen teszik, hadd ne essek hasra. A magánparkoló persze más kérdés, magánterületen, őrzött parkolót kialakítani mindenkinek szíve joga, aztán majd én eldöntöm, hogy kell-e, vagy inkább megállok máshol.
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.02.14. 10:00
Kedves Machu és Zsoci!


Figyelem egy ideje (tavaly óta) az itteni és a síparkos fórumot (már ameddig az létezett), sőt magam is kérdeztem/írtam ide is oda is. Nem akarok feltétlenül beleszólni ebbe a ti kis vitátokba, de én úgy látom a dolgot, hogy egyikőtöknek sincs mit a másik szemére vetni.
Egyrészt nyilván egy bizonyos stílusban megfogalmazott bejegyzésnél nem kell csodálkozni azon, ha a válasz is hasonló lesz, ellenben ez már lassan egy olyan vitává kezd fajulni az én meglátásom szerint, ahol senki nem emlékszik már arra, hogy honnan is indult ki a dolog (legalábbis mi órumozók már talán nem nagyon).
Viszont egy meglátásom lenne az egésszel kapcsolatban:
Semmiképpen nem tartom üdvös dolognak azt, ha egy akármilyen szolgáltatást nyújtó vállalkozás a kritikákra (legyen az akármilyen sértő is) agresszív hangnemben reagál, mert ez sokakat el tud riasztani...
Sőt!
Meggyőződésem, hogy egy nem kellő óvatossággal megfogalmazott válasz a szolgáltató részéről többet tud ártani az illető vállalkozásnak, mint akármilyen mocskolódó, akár igaztalan vádaskodás. Ugyanis ha én vendégként elkezdek valahol reklamálni (még ha azt minősíthetetlen hangnemben teszem is), akkor én csak egy vendég leszek a sok közül, akinek valami baja van, az én bejegyzésemre jut több tíz/száz megelégedett másik ember írása. Ezzel szemben ha az üzemeltető kezd el egy bizonyos norma alatt kommunikálni, az senkinek sem fog tetszeni, még ha igaza is van adott esetben. Ugyanis így az a hozzáállás sikkad el, miszerint a szolgáltatóiparban az ügyfélnek mindig igaza van. Ellenkező vélemény lehet (én magam is szegről-végről ebben a cipőben járok, ugyanis szervizben dolgozom), de azt az ember megtartja magának, és semmiképpen nem kommunikálja le egy nyílt fórumon.
Ennek fényében sajnos egyet kell értsek Zsocival abban, hogy a fórum megszüntetésének és a blogrendszerre való áttérésnek van egy olyan kinézete, mintha az egész azért lenne, mert nem tudtátok érdemben kezelni a kritikus megjegyzéseket.
Nyilván valahol érthető, hogy ha az ember rengeteget dolgozik egy ilyen ügyön, mint a Sípark üzemeltetése, akkor nehezen viseli azt, ha olyan bejegyzések kerülnek ki fórumba, amiket akár tartalmukban, akár megfogalmazásukban sértőnek és igaztalannak éreztek, de sajnos a szolgáltatóipar ilyen, ezt el kell fogadni szerintem.
Kicsit meg kell érteni a másik oldalt is, hogy ha valakit valahol sérelem ér, akkor nem biztos, hogy a legjobb modorát veszi elő, ha ezt meg akarja osztani.
Én a magam részéről egy-egy ilyen jellegű fórumot információs forrásnak, és egyben panaszkönyvnek tekintek, ahová mindenki beírhatja a baját/örömét.
Viszont miféle panaszkönyv az, amit csak úgy megszüntet az, akire panaszkodnak?
Summa summárum, én azt gondolnám, hogy egy jól megfogalmazott válasz és reakció egy-egy kritikára a Sípark üzemelésével kapcsolatban legalább annyit ér, mintha nem lenne egyetlen negatív vélemény sem, hiszen a megfelelő reagálásból az jön le az embernek, hogy igen, ez a hely és az üzemeltetői figyelembe veszik a vendégek véleményét, ami mindenképpen pozitívum.


Sok havat, és türelmet a további üzemeléshez!
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
Topik: Visegrád
2010.02.09. 09:59
Pont az ilyenek elkerülésére el tudnék képzelni egy komplett cikket a síelők.hu-n a témában, mondjuk "gyakorlati tanácsok kezdők részére az egyes felvonók használatához" címmel...


u.i.: bocs, ha már van ilyen
Előzmény: (Mil 83781)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.02.07. 21:19
Kedves Eperke!

Szerintem ennek roppant egyszerű magyarázata van, mégpedig az, hogy ha valaki elégedett, akkor azért nem feltétlenül regisztrál be egy fórumba, hogy elmesélje, hogy minden remek volt. Ellenben ha problémája akad valamivel, akkor inkább veszi a fáradtságot, hogy megtalálja a módját a reklamációnak. Aztán az, hogy ezt milyen stílusban teszi, nyilván függ már a felháborodás mértékétől, meg az egyéntől is.
Előzmény: (eperke 83603)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.02.05. 10:59
ÜdW!

Mi itt voltunk tavaly, és nagyon meg voltunk elégedve:
http://matrahegy.hu/vendegla/vendegla.php?reszlet=darazs&idsz=1124
De itt egy elég jó kis kereső:
http://matrahegy.hu/vendegla/vendegla.php?id=1gla
Előzmény: (hullajó 83288)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
Topik: Visegrád
2010.02.05. 10:51
Pár gondolat a tolókaros felvonóról a múltkori tapasztalatok figyelembevételével:
Vigyázni kell arra, hogy a beszállásnál a kar ne üsse meg a lábunkat, mert csúnya kék foltokat tud okozni, asszonynak lett egy pár.
Amikor az ember belekapaszkodik a tolókar előtti gumiborításba, akkor érdemes meghúzni magunkat, mielőtt a karunkat rántja meg a felvonó, mert ha sokszor előfordul, akkor másnap eléggé tud fájni.
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.02.02. 09:25
Kedves görike és hómanó!


Én úgy vettem ki Panda beírásából, hogy alapvetően a felfelé menetre való két és fél órás várakozással volt gond, ami viszont tényleg nonszensz, ha valóban ilyen a helyzet. Nyilván lefelé élmény a csúszás, de ha valaki fel sem tud jutni, azért abban egyezzünk meg hogy 13 km-t FELFELÉ senki nem akar caplatni.
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.02.01. 15:34
Hajjaj, akkor többet nem mondom asszonynak, hogy így forduljál, meg úgy tartsd a lécet, inkább küldök neki sms-t... :)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
Topik: Visegrád
2010.02.01. 11:50
ÜdW Mindenkinek!

Mi tegnap este voltunk Visegrádon a feleségemmel, akinek ez volt a negyedik síelős alkalom, tehát meglehetősen kezdőnek mondható. A nagyobbik kivilágított pályán síelgettünk, és a kezdeti nehézségek után (akkor találkozott először tolókaros felvonóval, meg kellett szoknia a buckás terepet) azt kell, hogy mondjam, nagyon jól sikerült kis este volt. Kezdőhöz képest egészen jól elevickélt a buckákon, sőt egyszer ugratott is, talán nem kell mondani, hogy egy kezdőnek mekkora sikerélmény az első ugratás esés nélkül.
Úgyhogy én a magam részéről tényleg alkalmasnak tartom a helyet arra, amire hirdetik, kezdőknek és családosoknak. A büféárak abszolút vállalhatóak, tehát egy család sem hagyja ott a fél fizetését egy ebédre. Pár gondolat még eszembe jutott a buckasízésről: nem vagyok ugyan síoktató, de pont a feleségem okán az a meglátásom, hogy sok kezdőnek azért problémás a fejlődés, mert alapvetően bátortalanok (itt főleg a felnőttkorban tanulókra gondolok), és nem mernek nehezebb terepeket bevállalni. A Kedves MSZI-n kezdett a felső szakaszon, az egy abszolút alkalmas hely arra, hogy megtanuljon hóekézni, de ennél komolyabb mozdulatokat ott nem nagyon lehetett kicsiholni a dologból. Következő alkalommal Eplénybe mentünk, az ottani pálya már rákényszerítette arra, hogy ne csak tengjen-lengjen, mondván hogy neki ez még így jó. A buckák közötti síelés meglátásom szerint meg pont az a fázis, ami rávezeti a fejlődni vágyó kezdőt arra, amit magától nem feltétlenül tenne meg, nevezetesen ott kanyarodik, ahol kell és lehet, nem pedig ott ahol éppen akar. Szerintem pedig ez egy fontos lépés afelé, hogy valaki biztonsággal mozogjon egy sípályán...
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.01.27. 15:15
Már persze ha valós élményekről van szó egyáltalán, meg valós felhasználóról...
Tartok tőle, hogy inkább csak a fikázás volt a cél, számomra nem életszerű, hogy a síterepekkel igencsak jobban ellátott Szlovákiából valaki egy egész szezont inkább Eplényben töltsön...
Előzmény: (maci-laci 82004)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.01.26. 12:47
Kedves Kőhalmi!

Alakul ez a dolog, lassan kezd hasonlítani egy építő jellegű kritikához a megnyilvánulásod...
A személyes szubjektív véleményeddel az a gond, hogy a rándult vállad fölötti idegességedben fogalmaztad meg, ami miatt te megharagudtál az Eplényi pálya üzemeltetőire, és a mai napig ez sugárzik a hozzászólásaidból. Halkan kérdezném meg, hogy ha a csúcsforgalomban egy barom hátulról meghúzza az autódat, akkor arról az út kezelője tehet, maga az aszfalt, vagy az a barom, aki hátulról belédment? Mert az első beírásodból nekem az derült ki, hogy valaki hátulról elütött téged a pályán, úgy, hogy nem is láthattad előre, és ezen felháborodva most mindenki hibás, csak aki elütött az nem, legalábbis ilyet tőled eddig nem láttam. Az általad említett pályatérképek szerintem ugyanúgy behúznak több pályát egy nyomvonalra MSZI-n, mint Eplényben, nyilván a helyi adottságok mások. Egy csomó általad felvetett problémát már többszörösen kitárgyaltunk itt a fórumban, de te vagy nem olvastad, vagy nem akarod észrevenni, erről szerintem megintcsak nem Eplény tehet. Azt gondolnám, hogy ha esetleg az üzemeltetők mondjuk 1000 főben maximálnák a pályára engedett tömeget, akkor meg az lenne a baj, hogy mire odaérsz, addigra nem engednek be. Egyébiránt a pálya oldalán megtekinthető a hóágyúzási menetrend, ebből is ki lehetett volna következtetni, hogy a négyülésesen sor lesz, mert az 1-es melletti csákányosnak csak az alsó szakasza üzemel, ugyanis nyilván a pályák behavazása volt a fontosabb, mint annak a felvonónak a beüzemelése, ami párhuzamosan visz fel a Sólyommal. Nincs azzal baj, ha szerinted Eplény szűk, csak miért kell ezt lépten-nyomon hangoztatni, pláne gúnyos hangnemben, ahogy az elején tetted. Kezdetnek tessék tudomásul venni, hogy minden terepnek megvannak a maga problémái, amin vagy tudnak változtatni, vagy nem, de a rajtuk kívül álló okokat az üzemeltetők hibájaként feltüntetni szerintem nem etikus.
Ha valóban profi síelő vagy, akkor nyilván fel tudod mérni egy pályatérképből, hogy mire számítsál, hol fog tömörödni a nép, a webcamon meg láthattad előre a pálya szélességét. Ha te ennek ellenére úgy döntöttél, hogy elmész, akkor ne már a pálya legyen a hibás, hogy olyan amilyen, és téged elütött valaki.


peace
Előzmény: (Kohalmi 81847)
Vis Major
31 élménybeszámolót írt
31
14 éve tag
2010.01.26. 10:01
Szerintem a nagy átlag nem bajlódik a fórumozással, talán ezért is születnek az olyan bejegyzések (mert utólag persze megtalálják a fórumot), hogy sokan voltak, meg szűk a pálya, meg sorba kellett állni a jegyekért, meg nincs parkolóhely, stb. Amivel szerény véleményem szerint önmagában nincs is semmi baj, én úgy látom, hogy az üzemeltetők általában reagálnak a fórumon felvetett problémákra, már persze ami jogos, és megoldható dolog. Én úgy látom, hogy sok esetben inkább a stílussal van baj, több esetben is volt olyan érzésem, hogy a fórumozó inkább aludhatott volna egyet az ügyre, mielőtt elkezd rögtön a hazaérkezés után felfokozott állapotban írogatni. Megértem én azt, hogy ha valaki 100-150 kilométert utazik, akkor nem örül annak, ha nem azt kapja, amit várt, csak mielőtt telefröcsögi a fórumokat a problémájával, szerintem érdemes lenne azon elgondolkozni, hogy ő vajon mit tett annak érdekében, hogy ne érje meglepetés. A gúnyos elnevezések (lásd "csíkaréna") és a kifejezetten vagdalkozó hozzászólások szerintem nem tesznek jót sem a fórumnak, sem az adott helynek, és önmagukban is minősítik azt, aki beírta. Amikor január elején ott töltöttünk négy napot, nekem is voltak mindenféle meglátásaim arra vonatkozólag, hogy mi lehetne esetleg szebb és jobb, be is írtam rögtön a sípálya oldalán a fórumba, de ha ezt az ember kulturált hangnemben teszi, akkor azzal semmi baj nincsen az én meglátásom szerint. Én mindenkinek, akivel csak beszélek az eplényi síelésről, meg szoktam említeni, hogy hétvégén nem praktikus kis hazánkban síelni, ha valakinek ellenérzései vannak a tömeggel szemben, és nézegesse a fórumot az aktuális helyzetről. Azt gondolnám, hogy ennyi előrelátás mindenkiben kéne, hogy legyen amúgy is, ha csak néhányszor próbált már országon belül síelni. A hóágyúk előtti időszakban is hányszor volt már, hogy az ember csalódott egy-egy síterepben, ha csak a főoldalon lévő infókra hagyatkozott (már ha volt oldal egyáltalán), akár a hómennyiség, akár a tömeg tekintetében. Hát akkor könyörgöm, használjuk már ki a technika adta lehetőségeket a tájékozódásra, és nem érhet meglepetés. Nyilván aki eddig csak külföldre járt síelni, annak szokatlan ez a dolog, hiszen 1500-2000 méter környékén lévő több tíz kilométeres síterepeken nem feltétlenül jelentkeznek azok a gondok, amik a hazai terepeket jellemzik egy-egy hétvégén. Ezt sajnos el kell fogadni, hogy a hazai pályák adottságai ilyenek, és még örülhetünk, hogy ennyit sikerült létrehozni mindössze néhány év alatt. Ha csak a két legnagyobb fejlesztéseket végrehajtó terepeket nézzük, akkor MSZI legjobb tudomásom szerint folyamatosan küzd az anyagi problémákkal, és hát a bankok sem voltak segítőkészek velük szemben. Eplény tekintetében úgy tudom, nem a pénzhiány, hanem a környezetvédők azok, akik jelentősen megnehezítik a pálya bővítését és a fejlesztéseket. Az a gyanúm, hogy a hőbörgők nagy részének már feleannyi bürokratikus küzdelemtől egy életre elment volna a kedve a sípálya üzemeltetésétől, legalábbis a hozzászólásokból nem igazán az jön le, hogy olyan rettenetesen türelmes emberekről van szó. De persze a lehetőség mindenki előtt adott, tessék nekiugrani egy elmaradottabb hazai pálya fejlesztésének, és kíváncsi leszek, hogy pár év után is az lesz-e a problémája az illetőnek, hogy sokan voltak hétvégén. Megjegyzem, hogy az én meglátásom szerint ha lenne itthon legalább 5-6 olyan síterep, amelyik a fejlesztések következtében tud produkálni szezonban olyan 60-70 napos nyitvatartást, akkor az a nép is jobban eloszlik, akik jelenleg jóformán 2-3 pályán tömörülnek, így persze, hogy tömeg van.
Előzmény: (Robin 81732)
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.