Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szabmik által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Szabmik
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.03.26. 14:19
Ő kukacos almáról én pedig egy érett körtéről :-)
Én azért próbálom levonni a konklúziót, az előző beírásom is erre próbál rámutatni. Becsüljük meg hazánkat és sípályáinkat!
Előzmény: (klaci 88273)
Szabmik
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.03.26. 14:12
Nem esett Eplényben több természetes hó. MSZI-n kb félméter esett még Eplényben "csak" 30 cm. Nem is a természetes hóval volt a gond hanem azzal, hogy az január végén esett. Hómániás vagyok, így egész télen az időjárás előrejelzéseket nézegettem, így jól átlátom a helyzetet. A fő problémát MSZI esetében a december végi és január eleji nagy esőzések okozták, ezekből kapott jóval kevesebbet Eplény. Úgygondolom, hogy ha nincsenek ezek a kegyetlen esők, akkor 100 nap lenne most MSZI mögött. Tény, hogy minél több hóágyú van annál előnyösebb a helyzet, DE! Szentistván időjárása sokkal kedvezőbb a hóágyúzáshoz, ugyanis decembertől március végéig közel kétszer olyan hideg van mint a Bakonyban 300-500 méter között. Tehát nem feltétlenül a hóágyúk száma adja a síelhető napok számát. Eplény eljutott arra a szintre, hogy ennyi hóágyúval ki tudja küszöbölni az időjárás szeszélyes forgatagát, de azt tegyük hozzá, hogy őket hamarabb eléri a tavasz (legalább két héttel). Az idei időjárás azért is érdekes, mert most a tavasz (vagy inkább nyár) egyszerre csapott le mindenre a maga 15-20 fokos "hőségével". Na ez egy átlagos télen nem így van. A Mátrában 5-6 fokkal hidegebb van mint lent, így ha átlagos tavasz érkezik (5-10 fokkal) akkor tovább bírja a hó. Ez ilyen egyszerű. De emlékezzünk vissza például február végére, amikor is mindenki úgygondolta, hogy vége a télnek itt a tavasz. Eplényben esők "bombázták" a pályát, még a Mátrában többször is hó esett. Na mi ez ha nem jó mikroklíma?

Az időjárás összehasonlítást próbáltam nem elfogultan írni, a tényeket mondom.

A lényeg, ahogy a nagyon kedves és értelmes! fórumozó író-olvasó közönség is írja, hogy örüljünk ennek a két csodálatos létesítménynek és ahelyett, hogy hülyeségekkel írjuk tele a fórumot (ugye MIL?), inkább fogalmazzunk meg értelmes! javaslatokat elősegítve ezzel a hosszútávú fejlődését a magyar síparadicsomoknak!
Szabmik
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.03.26. 10:26
Mil! Ebből a hozzászólásodból is látszik azért írsz ilyeneket, hogy MSZI-t lehúzd a kedves fórumozók előtt. Nem érdekel téged, hogy mindenki hülyének néz, miért is érdekelne, úgysem tudják hogy hívnak, hogy nézel ki stb.

Te beszélsz a realitásokról? Az első tényeket közlő beírásoddal sikerült is pofára esned! Nézd már meg a nyitvatartási adatokat a magyar síterepeknél! Visegrád: 60 nap, Kékes: 79 nap, Mátraszentistván: 90 nap, Eplény: 95 nap. Tudod ki ferdít? TE! Ezek tények barátom: MSZI az utóbbi 5 évben a leghosszabb síszezonokat tudja maga után, nem is kevéssel (10-20 nap). Az idei tél a Mátrával jól kicseszett, mert miközben ott szakadt az eső, Eplényben csak simán olvadt, ez ami az 5 napos előnyt adta, az egyáltalán nem átlagos télen. Szerintem tényleg eszméletlen a mikroklíma a Mátra ezen részén, és ha egy átlagos tél jön, akkor MSZI tudja tartani a leghóbiztosabb magyar sípálya hírét. Rengeteg munkával, pénzzel, kitartással, szorgalommal, kockázattal megcsinálták a mátraszentistváni síparadicsomot, kiváló hangulatot és szerintem is alpesi hangulatot teremtettek itthon, kis hazánkban, erre jönnek az ilyen humorérzékkel nem rendelkező vaskalapos, begyepesedett Mil félék és azon élvezkednek ha rombolhatják jelentéktelen szavaikkal az összképet! Na ezért tart it az országunk!

Mil! MILenne ha gyakorolnál egy kis önkritikát és elhallgatnál ezen a fórumon? Szerintem senki sem kiváncsi a rosszindulatú megjegyzéseidre!

Szívélyes üdvözlettel:
Miki - egy több mint 30 napot MSZI-n síző lelkes Síbarát :-)
Előzmény: (Mil 88227)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.