Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Judyt által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (17)Időben csökkenő Időben csökkenő
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2023.01.04. 03:18
Sziasztok!
Kimondottan szánkózás céljából kerestük fel ezt a pályarendszert 2022. dec. 31- én és sajnos elég nagy csalódás volt nekem. Az egyik előttem szóló kommentelő jól jellemezte a szánkópálya minőségét: "A szánkópályát sajnos nem ratrakolták le ezért egy kásás, vizes, olykor sziklás hónak nem nevezhető buckás taknyon lehetett csúszni." De akkora buckák voltak, hogy köztük fél méteres lyukak tátongtak. Szerencsére én lassan mentem le először a pályán, hogy felmérjem, megismerjem, és talán ez volt a szerencsém. Egy másik magyar pár mesélte, hogy előző nap mentőhelikopter vitte el az egyik barátjukat a szánkópályáról. Amikor mi ott voltunk, akkor is egy gyereket a hegyimentők hoztak le a szánkópályáról. Ez azért botrányos! Főleg, hogy sehol egy védőháló, a szakadékok csak úgy tátonganak. Nagyobb sebességgel életveszélyes. Pedig szánkózni csak úgy jó. Ráadásul mindez iszonyú drága volt. Egyszeri felvonás a kabinossal: 15,5 euro!+ a szánkóbérlés 4 órára: 7, 5 euro. Ha egy 4 órás de.- i, vagy du.- i alkalomra vesz valaki felvonóbérletet, az 42,5 euro szánkósoknak. Hát én egyetlen csúszás után be is fejeztem itt a szánkózást. Az egymást követő 3-4 db. közvetlen egymást követő félméteres lyukakba-( ez több helyszínen ismétlődve) nem szándékoztam kitörni a nyakam, leharapni a saját nyelvem és még sorolhatnám. Nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtam jót szánkózni a sok utazás után. Jó lenne ha rendszeresen karbantartanák a szánkópályát is- ha már egy vagyonba kerül a használata.
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2022.12.28. 00:51
Szia!
Meg tudod mondani, hogy mennyibe kerül most ott egy délutáni jegy?
Szánkópályát is hóágyúzzák?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Judyt
Előzmény: (bartoki 216820)
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2011.02.21. 00:19
Ma voltunk Eplényben először, amióta megépült a 4 üléses lift.
Szuper jó volt!!!
Annak ellenére, hogy nap közben +5 fok volt, kiváló minőségű havon csúszhattunk. Többnyire az 1-es pályát használtuk, mert a 2-es kissé jeges és kopott volt, ráadásul az átjáró szakasz, ami az 1-re átvisz teljesen élvezhetetlen, ott az emberek csak túlélésre mentek.
Az 1-es pálya közepe felé kialakult buckás rész volt egy kicsit nagyobb odafigyelést és óvatosságot igénylő szakasz, a többi pazarul tökéletes.
A felvonó kiszállójánál lehetne nagyobb a hely, 4 ember nehezen fér el és hirtelen kell túl nagy ívben kanyarodni- ehhez nem elég a hely. Mi nem estünk ott el egyszer sem, de sokan igen. A beszállásnál a kártyaolvasó csak akkor olvasta le a bérletem, ha kivettem a zsebemből és odatartottam, de ezeket az apró kellemetlenségeket leszámolva, szerintem az ország legjobb pályája és legkényelmesebb, legkorszerűbb felvonója az eplényi.
Fantasztikus élmény volt!
Üdvözlet minden kedves olvasónak!
Judyt
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2011.02.05. 17:46
Sziasztok!

A felvonóból kiszállva néhány méterre ácsingózó emberek tömege a többi sípályán is gondot okoz. Nem értem, miért nem tudnak messzebb megállni. Tényleg csak akkor hiszik el, hogy balesetveszélyes, ha a baleset megtörténik velük?! Előfordult már, hogy rá kellett kiabálnom valakire a balesetveszély elkerülése érdekében, mert az utolsó rést is lezárva az utolsó pillanatban oldalról be akart állni elém úgy, hogy közben én lendületesen csúszva az egyetlen lehetséges utat kinézve majdnem elkaszáltam az illetőt. Persze az illető még csak körül se nézett, hogy mások is síelnek körülötte. Nem tudom, hogy kezdő volt-e, vagy sem, persze ez a lényeg szempontjából nem is fontos.
Megfigyeltem,ott kezdődik a probléma, hogy az emberek túl sokan állnak meg úgy egymás mellett, hogy nem lehet közöttük elsíelni.
Csak azt nem értem, hogy miért nem okulnak a saját kárukon. Őket nem zavarja, hogy ők sem tudnak kicsúszni rendesen a felvonóból mások ácsingózása miatt? Mert ha én úgy érzem, hogy zavar, amit mások figyelmetlenségből megtesznek velem, biztos törekedni fogok rá, hogy ne váljak ugyanolyanná.
További jó havat!
Üdvözlettel:
Judyt
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2011.01.30. 22:30
Milyen volt a hétvégi Snow Day? Senki nem ír egy sort se?
Sokan voltak? Milyenek voltak a pályák? A versenyek ellenére azért lehetett síelni azoknak is akik nem versenyeztek? Melyik pályák voltak szabadok?
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Topik: Visegrád
2011.01.30. 21:21
Sziasztok!

Ma kint voltunk a pályán és nagyon jó volt a hó minősége. Talán ilyen jó havon utoljára még Szlovákiában síeltem tizenöt évvel ezelőtt, amikor még nem volt hóágyú.
Hiába jártunk tavaly és idén is Ausztriában a két ünnep között, a hó minősége közel sem volt ilyen jó. Sőt....
Nagyon szépen sütött a nap, minden adott volt, hogy jól érezzük magunkat.
Du. 3 óra körül elromlott a tányéros felvonó, így sokan összetorlódtak a tolókaros felvonóknál, de 1 óra alatt elhárították a hibát és utána újra jobban eloszlottak az emberek.
Azt az egyet sajnálom, hogy ezen a sípályán a tolókaros felvonóból van több és este is csak ezek üzemeltek. Nagyon kényelmetlen, könnyen ki lehet esni belőle, lassú és nem tart olyan jól, mint a tányéros. Kíváncsi lennék rá, hogy tervezik-e ezeket a felvonókat korszerűbbekre, célszerűbbekre lecserélni. Persze az biztos rengeteg pénz lenne és én ennek is örülök, hogy van, csak a jobb karomban olyan izomláz lett, hogy alig bírom felemelni.
Azért szuper jó volt!!!
Üdvözlettel:
Judyt
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2011.01.14. 23:25
Sziasztok!
Milyen a sípálya? Tud erről valaki írni bővebben?
Köszi!
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2011.01.14. 23:14
Sziasztok!

Mi is tavaly voltunk St. Coronán síelni és eléggé vegyes érzésekkel értünk haza. Szerencsére a 3 napos síelésből csak 1 napot töltöttünk St. Coronán, a másik 2 napon Mönichkirhenben csúsztunk. Tömeg nem volt, viszont azóta félek a meredek szakaszoktól. Az 1-es kék pályán voltak igen meredek és jeges részek, de ezek még annyira nem is voltak vészesek, mint a pálya vége. Konkrétan féltem ott lecsúszni. Nagyon buckás volt, meredek, keskeny és jeges, a végén összeszűkült egy alagútba és az alagútból kifelé jövet egy nagy bal kanyarral ért véget. Minél többször csúsztunk ott le, annál jobban fokozódott bennem a félelem ennél a résznél. A végén estem is egy nagyot ezen a szakaszon.Kezdő síelőknek nem ajánlom!
Idén Stuleck-en voltunk és sokkal lankásabb pályákon síeltünk, de a félelem már belém ivódott. Részt vettünk 2 óra oktatáson is, de utána még rosszabb lett a helyzet, mert rájöttem, hogy mennyire nem jól síelek és az oktató szerint a síelők legalább 80%-a ugyanezekkel a hibákkal síel, mint én. (Ez így még ijesztőbb.)
Mönichkirhent és Semmering Stuleck-et bátran merem ajánlani kezdőknek is, vagy azoknak, akik nem szeretik a meredek pályaszakaszokat.
Jó síelést és szép havas napokat kívánok mindenkinek!
Judyt
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2011.01.08. 20:45
Köszönöm szépen a felvilágosítást! Legközelebb bátrabb leszek és fel fogunk menni a csúcsig is.
Üdvözlettel: Judyt
Előzmény: (maci-laci 101266)
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2011.01.02. 03:32
Az előző írásomból kifelejtettem egy igen fontos részletet. Most pótolnám:
Ha valaki igényes és árban is elfogadható szállást keres Stuhleck környékén, tudom javasolni, hogy 2 településsel arrébb(Grácz irányába)keressen.Mi Krighlack-on szálltunk meg a Gasthof Waldheimat nevű Panzióban.( Nem foglaltunk előre szállást és a két ünnep között voltunk, amikor minden szállás ki volt adva Stuhleck-en.)Itt több szabad szoba is volt. 27 Euró volt reggelivel/ fő/ éj - kétágyas szobában.Reggeli nélkül csak 23 Euró. Szép új bútorokkal berendezett, tiszta, kellemes, saját parkolóval rendelkező panzió volt. Nagyon meg voltunk elégedve, a háziak kedvessége páratlan. Ezen a településen egyébként van több hasonló panzió is, ki vannak táblázva a kereszteződéseknél, hogy melyik út visz az egyes panziókhoz.
Remélem, van akinek tudtam segíteni.
Üdvözlettel: Judyt
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2011.01.02. 03:14
Sziasztok!
Dec.30-án jöttünk haza a 3 napos síelésből. Rengetegen voltak, alig tudtunk leparkolni 10 óra magasságában.
A buborékos felvonót ki sem próbáltuk, mert az oktatónk szerint legalább fél órát kellett volna sorban állni. Találkoztunk egy lánnyal, aki előző nap vett részt oktatáson ugyanannál az oktatónál, akihez mi mentünk és egy kicsit megijesztett. Azt mesélte, hogy előző nap a párjával felmentek a buborékossal és az 1/a kék pályán indultak le, de az a pálya maga a horror. Állítása szerint sírva jött le róla és örült, hogy ezt élve megúszta. Ezek után nem mertünk felmenni.(Persze lehet, hogy jeges volt.)
Aki járt már ezen a pályán, valamint a 3-as piroson és a 3/a jelzésű kéken, leírná nekem, hogy mik a tapasztalatai?
Persze, sítudástól függ, hogy ki milyen nehéznek él meg egy pályát, de azért az lemérhető, hogy vannak-e benne nagy letörések, vagy nagyon meredek részek és azok rövidebb, vagy hosszabb szakaszok.
Már egy kicsit bánom, hogy nem mentünk fel. De ha legközelebb oda megyünk síelni, szeretném tudni, hogy tényleg olyan katasztrófális-e az a fenti szakasz.
Egyébként a 2-es pályán síeltünk legtöbbet, csak az a hátránya, hogy csákányos a felvonó ott. Egyébként egy jó kis lankás pálya. Sajnos délutánra már elég jeges volt a vékony porcukor szerű hó alatt.
Összességében jól éreztük magunkat.
Előre is köszönöm, ha valaki leírja nekem, hogy milyenek a felső pályák, mert nagyon érdekel.
Jó síelést, szép havas napot kívánok minden kedves sporttársamnak!
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Topik: Donovaly
2010.10.06. 00:28
Köszönöm a választ. Az a 15-18 euro szuper jó ár lenne nekünk. Valami ilyesmire gondoltam pont! Utánanézek a weblapotokon. Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel: Judit
Előzmény: (pattyski 90241)
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Topik: Donovaly
2010.10.01. 02:13
Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem. Ha szeretnénk igénybe venni a kedvezményes sícsomagot (3 éj szállás+ síbérlet és egyéb ezzel járó kedvezmények), hol tudom én azt megvásárolni? Mert tegnap voltam a Campus Clubb Utazási Irodánál és ott ilyesmiről szó sem seik, csak a méreg drága hotelek árairól.
Köszi a választ!
üdv.: Judit
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
Topik: Donovaly
2010.10.01. 02:08
Kedves Pattyski!

Hol tudok én olcsó apartmant foglalni előre Magyarországról?
A Donovaly honlapon megtaláltam a szálláslehetőségeket, de a legtöbb mellett szlovákul van a leírás. Ha én felhívom valamelyik telefonos elérhetőséget, akkor ha ott szlovákul fognak beszélni, akkor majd nem értjük egymást. Ha e-mailt írok nekik, ugyanez lesz a helyzet. Más ezt hogy oldja meg nyelvtudás hiányában?
Előre is köszi a választ!
Üdv.: Judit
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.02.01. 03:13
Tisztelt Üzemeltetők!

Szívesen ellátogatnánk erre a kis hangulatos síterepre, de sajnos semmilyen friss információt nem látok a honlapon. Még az sem derül ki, hogy működnek-e a felvonók. Amikor ilyen sok hó leesik, mint a mostani hétvégén, biztos, hogy az összes síelni szerető ember elindul valamelyik felkapottabb síterepre. Ezért aztán tömeg van a pályákon, ami nagyon balesetveszélyes, ráadásul nem túl jó élmény. Szívesebben választanék egy kisebb, kevésbé felkapott sípályát, mint a tömeget.
Üdvözlettel: Judyt
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2010.02.01. 02:03
Sziasztok!

Én tavaly jártam Eplényben és nagyon tetszett, bár csak az 1-es és 2-es pályákat tudtam akkor kipróbálni. A feketékre nem mernék felmerészkedni, de a pirosra igen (4-es pálya). Idén először lehet rajta síelni, ha jól tudom. Milyen tapasztalataitok vannak erről a pályáról? Széles, vagy keskeny? Vannak benne nagy letörések, vagy inkább egyenletes lejtésű? Mennyire síelnek sokan ezen a pályán? Milyen a hó és a pálya minősége?
Előre is köszönöm, hogy megosztjátok velem a tapasztalataitokat, mert jövő hétvégén szeretnék ellátogatni Eplénybe.

Üdvözlettel: Judyt
Judyt
17 élménybeszámolót írt
17
14 éve tag
2009.12.30. 23:50
Sziasztok!

Most jöttünk haza Mönichkirchenből. A pályák jól síelhetőek. A Mariensee-i rész nagyon buckás, helyenként jeges, számomra félelmetes és élvezhetetlen volt. Persze aki nagyon jól síel, annak lehet, hogy más a véleménye. (Én egy haladó síző vagyok.)
Voltunk St.Coronán is. Helyenként kopott, jeges, de jobban síelhető, mint Mariensee. A pálya vége meredek! Ahhoz képest, hogy kék pályának jelölik az egyszemélyes beülőshöz érkező pályát, hát... vannak benne igencsak "sötét piros" részek.
Ugyanez igaz a Mariensee-i kék pályára is, bár itt inkább a pálya minősége tette nehézzé a lejutást. Evvel ellentétben a Mönichkircheni (felső) piros nehézségű pálya könnyen és jól síelhető. Olyan érzésem van, mintha a pályák színei nem tükröznék a valóságot. Mit gondoltok erről? Ti is tapasztaltatok már Alsó- Ausztriában hasonlót? Hol?
Előre is köszönöm a felvilágosítást!
Üdvözlettel: Judyt
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.