Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

sanyesz83 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
sanyesz83
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2014.01.25. 21:47
2014.01.18 és 2014.01.25 között síeltünk ezen a terepen, 6 napot. Szállásunk Radfeldben volt a Hotel Sonnhofban, amit csak ajánlani tudunk, a közelben van Rattenber, hangulatos kis sétáló utcájával. A szállásról egy bő 15-20 perces autókázással lehetett a pályát elérni. Amúgy Fügen, Hochzillertal, Brixental mind hasonló távolságban van a szállástól, igaz ezekre a pályákra nem jó SkiJuwel bérlete. Fanatikusok végigjárhatják a Ziller völgyét némi plusz pénzért.
Az enyhe tél itt is éreztette hatását, Reith im Alpachtal alacsonyan fekvő részére csak fellifteztünk. A kis pályarendszer nincs direkt összeköttetésben a többi pályával, láthatóan kisgyerekes családok kísérleteztek a kásás, vékony rétegű havon. Heti háromszor is van lehetőség esti sízésre ezen a pályán, ezt nem próbáltuk, de nem is biztos, hogy ennyi hóval kinyitottak esténként.
Alpach és Inneralpach felől is megközelíthető Gmahkopf csúcs kellemes kék pályákkal szolgált, a piros pályák sem vészesek, a kihívás inkább az volt, hogy napokkal korábban volt csak utoljára hó és a kabinosok középállomásától lefelé elég sok hómentes, földes részbe botlottunk, nem igazán volt élvezhető néhány alsó pálya.
Schatzberg csúcsára mi Inneralpachból lifteztünk fel. Itt ha a parkolóból akar az ember a kabinoshoz menni, akkor sétálni kell a másik kabinostól még egy bő 100 métert. Kényelmesen Gmahkopfról a 47-esen csúszva lehet a másik kabinoshoz odacsúszni, de ez egy hosszabb túra és a meleg miatt a 47-es alja sem volt igazi. Schatzbergről több, egymás mellett elhelyezkedő nagyon széles piros pálya indul, melyek közepes tudással is élvezhetően síelhetők. Auffach felé lecsúszva ugyanúgy igaz volt, hogy a völgy aljába csúszó pályákon alig volt hó. A 800-1000 méter között tapasztalt meleg (huzamosabb ideig pluszok voltak) miatt Niederau pályáit ki sem próbáltuk.
A 145 km pályából 97 km pálya volt nyitva ez alatt a hét alatt. Ez alatt a hét alatt mindenféle időjárási körülmény megfordult a hegyeken. Szerencsére a 2. napunkon ca. 20 centi hó esett (a sielők.hu-s hójelentés ebben a tekintetben nem volt naprakész, 24-én is egész nap szakadt), a pályák egy részét viszont nem ratrakolták, hanem hagyták összesíelve a friss hóval, így okozott némi izgalmat a hóesés utáni első nap. Másnap ragyogó napsütés volt, ekkor már becsületesen megcsináltak minden pályát, még 10 felé is voltak érintetlen részek.
A pályán a helyiek mellett sok német, belgák, hollandok és meglepően sok brit volt. Ez a hét még messze volt a szezontól, de a parkolók elég jól megteltek. Szerencsére a leghosszabb várakozás is csak néhány perces volt, nagyon jól eloszlik a tömeg a széles pályákon.
A hütte választék szerintem kicsit szegényes és inkább nagy csomópontokban, pályák végén, elején vannak, nem nagyon van kieső, "családias" hütte, mi legalábbis nem jártunk ilyen helyen.
A szállásfoglaláshoz kaptunk Alpbachtal Seenland kártyát, amivel kedvezményeket, akár ingyenes szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Utazás előtt érdemes rákeresni, mert aquapark belépőtől kezdve, curling, lövészet, túrázás, szánkóbérlés, stb. programokkal lehet kiegészíteni a síeléssel töltött időt, a kártya tényleg sok lehetőséget rejt.
Egy nagyon kellemes hetet töltöttünk itt, máskor is visszamennénk, lehetőség szerint kicsit havasabb pályákra, de a hóhiány és az enyhe tél nem csak itt okozott meglepetést.
sanyesz83
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2012.01.31. 21:54
Idén 01.21-01.28 között síeltünk Hochzillertalon és fenomenális élmény volt. A szállásunk (Dorfback apartmanház) Stumm-ban volt, Kaltenbach szomszédságában, ca. 800 méterre a kabinos felvonótól. Az ide vezető út zökkenőmentesen ment egészen a Salzburg-München autópályáig, ahol is a stau fogalma újra világossá vált számunkra, az utolsó 100 km 2 órás program volt. Az oda-vissza út ezen szakaszát leszámítva teljesen tökéletes volt az utazás. Az időjárásra nem lehet egy szavunk sem, néhány nap havazás, de tökéletes látási viszonyok, 2 nap verőfény, 1 nap tejköd, de ekkor sem torpantunk meg :) A hőmérséklet a völgyben napközben +/- 2 fok között ingadozott, a hegyen a verőfényes napokon volt a leghidegebb -8 fok, úgyhogy ideális körülmények között síeltünk. Az első, vasárnapi nap irgalmatlan tömeg volt, a közeli német határ miatt fél bajorország itt töltötte a hétvégét, úgyhogy ijesztő tömeg várt kora reggel minket a kabinosnál (mi Kaltenbachról mentünk minden nap). A tömeg szépen eloszlott a pályákon, de volt olyan lift (5-ös pálya alján) ahol max 5-10 perces várakozás is becsúszott, ezt leszámítva észre sem vettük, hogy sorba kellene állni, pedig a pályákon mint a hangyarajzás jöttek az emberek. A pályák jól kezeltek, a nagy tömeg miatt kora délutánra már buckásodtak, de élvezhető minőségűek voltak. A hóeséses napokon még jó 10-20 centi hó ráesett a pályákra, úgyhogy a ratrakolt pálya érzése nem sokáig tartott, de nagyon kellemes porhó volt a pályákon. A tiszta idejű napokon a pályák jobban tartottak és a szélességük miatt a sok síelő sem volt zavaró. Németeknél évek óta TOP SKI RESORT a hely, így rengetegen vannak, mellettük hollandok, belgák, lengyelek, csehek nagy kedvence, magyar szót is hallottunk egyszer kétszer ("Mi történt, megint találtál egy pénztárcát" - 13-as pályán :) vagy "Ez volt az a pálya ahol éreztem, hogy hiányzott a wax" 9-es pálya :) ). A piros pályák többsége szerintem nem vészes, én "intermediate" síelőnek tartom magam, nem mondanám, hogy haladó vagyok, de nem volt gond a pirosakon sem. Első nap meglepetés várt minket ebéd után, a nagyon hangulatos Skihütte után mentünk volna fel a 3-as menti felvonón, de a csúcson lévő szél miatt leállították, így kora délután egy kedves, buckás, kezeletlennek tűnő 1-es pályán kellett lejönnünk, itt még azért felvetődött, hogy reméljük nem ez a jellemző. Később ilyen meglepetések nem értek. Hochzillertálhoz nagyon közel van a Zillertal Aréna, Mayrohefen, Gerlos és még a Hintertux is, az itteni bérlet pedig mindre jó, így akinek nem lenne elég a HZ-n lévő 170 km, az 10-15 perc alatt újabb pályarendszerekbe akad. Mi mindig autóztunk, de a buszhálózat nagyon jónak tűnt, nagyon gyakran járnak a buszok és a Zillertál völgyben lévő vonatokon is rengeteg síelőt láttunk. Nagyon jó az infrastruktúra, amikor éjjel leesett 10 centi hó, az utak makulátlanok voltak, de ebben az osztrákok nagyon jók. Mi nagyon élveztük az ittlétet, bármikor nagyon szívesen visszamennék!!!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.