Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Via24 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
Via24
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
2015.02.11. 15:57
Sziasztok!
A biztositas.hu-n keresztül kötöttünk az itteni 10%-os kedvezménnyel biztosítást, megjegyzem felelőtlenül!
Ez a honlap természetesen a szerződéses partnereket ajánlja fel, kiesett közülük jópár az elmúlt évben, és aki bennmaradt, nem minden esetben egyértelműen határozza meg a feltételeket.
Mi AEGON platina (megjegyzem a legmagasabb védelmű) biztosítással mentünk, a cég kötvényével nem láttak el bennünket az osztrák tb-rendszeren belül, hazafelé bementünk az első, körmendi ügyeletre, hiszen erre a napra volt még biztosításunk, elláttak bennünket (betegség), azonban a biztosító nem fizeti ki a gyógyszerköltséget, mert nem háromszor annyiért finanszíroztam meg kint Ausztriában.
Végül az időjárási viszontagságok miatti síeléskiesést sem fizette ki, mert nem érte el a 3 napot.
Tehát kvázi kis kibújókkal semmiért nem fizetett, "két szóval" NEM AJÁNLOM!
Voltunk már Allianzzal, no azzal semmi gondunk nem volt, még a kéztörésre csak ajénlott hűtőpárnát is kifizette!
Óvatosan válasszatok, ez a lényeg, nem elég, ha van biztosítás, érjen is valamit!!!
Via24
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
2012.01.16. 21:53
Dachstein...
Vadregényes hegység, amely megtévesztő lehet az ideérkező laikusok számára! Ha a környéken szálltok meg valamelyik síparadicsomban - Tauplitz, Schladming - akkor mindenképpen térképen előre tervezzétek meg, hogy melyik oldalról támadjátok meg a hegyet. Mindkettő szélsőséges és nehezen megközelíthető:)Mi Tauplitzról Krippensteint választottuk, nem bánjuk, de nem volt egyszerű.
Január lévén várható a jó hóviszony, ám a hirtelen szintemelkedés hozta éles időjárásviszonyok megváltozásával nem számoltunk. Míg a csodálatos Bad Ausseeban szikrázott a nap, addig a vészesen kanyargós hegyre vezető úton egyre ködösebbé vált a helyzet. Olyannyira, hogy a parkolóban kiszállva az autóból már keresnünk kellett a jegypénztárt és nem láttuk a fejünk felett elhaladó kabinokat.
Felfelé haladva a hegyre, a ködben nem észleltünk semmiféle freeride pályát vagy túraútvonalat, s fenn a minimális látásviszonyok mellett a farkasok üvöltésétől rémültünk meg, ám hamar kiderült, ők a szánhúzók,akik épp pihenőidejüket töltik a cudar időben.
A táj űrbéli, sehol egy fa, csak sziklák, hó és köd. Ekkor értettük meg, mire valók a rózsaszín pályaszéli bólyák. Csak az a baj, ha néhol kitisztul és lelátsz a melletted tátongó szakadékba.
Node a kutyusok melletti hüttében bevettük a bátorítót és elindultunk a 11 kilóméteres piros pályán, mely néhol túlságosan keskeny más helyütt pedig olyan kanyar van benne, ahol a ratrak is elakad...
Visszatérve az időjárás szélsőségeihez, olyan kollégáknak ajánlom a terepet, akik nem spóroltak felszerelésükön, ruházatuk megfelelően vízálló, mivel fenn a hegyen a mínuszokban verik a jégtüskék, amelyek lefelé haladva rádfagynak, majd a pálya alján megolvadva mosolyognak a ruhádon:) A szemüveget és a maszkot is be kell készíteni a kocsiba, és nem árt, ha van egy pót is azoknak, akik reggel mély álomban pakoltak össze...
A pálya alja leginkább egy erdei sétaúthoz hasonlít, ha nem ereszted meg a középrészen, akkor biza evezhetsz vagy hátadra veheted a léceket a felvonóig.
Apropó felvonó!! Maga a kabin és oszloprendszer félelmetesen avitt, azonban a beléptetőrendszer automatikusan felveszi a mosolyodat, így ha ma megunjátok, holnap ne adjátok át másnak a bérletet!
Szóval, Krippenstein megér egy misét, ám mielőtt útnak indultok, mindenképp nézzetek egy webkamerás felvételt a fenti viszonyokról!
Mély havat!
Hol vagyunk?
Kutya vagy farkas???
Szűken jeges.
ez is jeges...
Via24
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
Topik: Tauplitz
2012.01.15. 21:55
Évek óta vártuk, hogy ennyi hó fogadjon bennünket Tauplitzon december végén... És sikerült! Naponta átlag 20 centiméter hó esett, ami öröm a pályán és a túraútvonalon kikapcsolódóknak egyaránt.
Mivel mi babával érkeztünk, a társaság ketté oszlott és volt,aki az új dobozos felvonó felé vette az irányt, míg mások sétálgattak a környéken.
Korábban a pályákat Samuraptor kollégánk tökéletesen bemutatta, jómagam inkább a "reklám mögött megbújó részletekre hívnám fel figyelmeteket".
Örömmel konstatáltuk, hogy van már pontos bérletlehetőség is, ezt azonban csak azoknak ajánljuk, akik többen érkeznek és naponta autóval mennek fel az Alpenstrasse felső parkolójába, hiszen a pontos bérlet kezdőknek elég, de nem akkor,amikor a nagy részét leszívja egyetlen felvonó a buborékkal. Így, ha felvisznek autóval, akkor csak 3 eurót kell fizetni úthasználati díjként, ám ha buszozni kényszerülsz, akkor ki kell fizetned a viteldíjat, azaz nem minősül bérletnek a pontkártya!!!
Azoknak,akik lent maradnak a szálláson, ajánlom figyelmükbe a sífutópályát övező sétautakat, de vigyetek magatokkal térképet és melegitő italt:), mert nem minden hütte üzemel a sétaút mentén!
Jó szívvel javasolom a szép tájat és friss levegőt szeretőknek a Sonnenalm-ból induló túrautat a Singerhaserhütte-hez: https://www.singerhauserhuette.at A kiindulópont a Bad Mitterndorf és Sonnenalmban jól ismert alpesi "háromszögházak" közül az egyes számú (Sonnenalm Rödsitz határa). A túraút kellemesen, enyhe emelkedéssel vezet fel a hüttéhez, ahol barátságos kiszolgálás fogad Benneteket!
Ha pedig gyermekek síoktatására vállalkoznátok és épp nem megy a tauplitzi oktatópálya, akkor ne riadjatok meg a távolságtól és autózzatok el Rohrmoos-ra, mert ott csodálatos Kinderland fogad benneteket.
Levezetésként benézhettek a Grimming termálfürdőbe, de felhívom a figyelmeteket a víz hőmérséklete nem éri el az itthon megszokott 38 C-t, leginkább a gyermekmedencében töltöttük az időt elkerülve a fagyhalált:)
Kívánok mindenkinek jó csúszást!
Mariola a felvonón...
Ki ide belépsz...
Hógombák
Felfelé
Megérkeztünk
Via24
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
2011.11.08. 15:25
Bad Kleinkirchheim részemről azért kapott 4-es osztályzatot, mert tavasszal,ha felmelegedéssel együtt hóhiány köszönt be, akkor az összekötő pályái nehezen, vagy egyáltalán nem síelhetők. Egy ilyen időszakban sikerült megrepesztenem a csuklóm egy baleset során az 1-es és 2-es pálya összekötőjén tanuló snowboardosként:)Azonban panaszra nem lehet ok, kb. 10 perc alatt orvosi ellátáshoz jutottam a pályával szemben található magánrendelőben, melyet természetesen az itthon kötött sportbiztosítás fedezett.
Hóbiztos időben viszont a pályarendszer csodálatos, ám kicsit hidegebb, mint a környező völgyek.
A városka lenyűgöző, a téli feeling tökéletes, ajánlom mindenkinek akár egy kitekintő kirándulásnak is, amennyiben a közelben szálltok meg valamely egyéb pálya mellett (Gerlitzen, Tarvisio).
Jó telelést!
Via24
5 élménybeszámolót írt
5
12 éve tag
2011.11.08. 12:50
Sziasztok!

Jómagam már többször voltam Gerlitzenben.
Úgy vélem kezdő síeléshez, csoportos diákutakhoz a pályarendszer megfelel. Azonban pont evégett rengetegen vannak és szezonban hosszú a várakozási idő a felvonóknál.
Aki teheti, használja a 8-as pálya alsó felvonója körüli parkolót, rengeteg időt megspórolva ezzel.
Ha több napig tartózkodtok itt, javaslom, látogassatok el Bad-Kleinkircheimbe, az egy teljesen más típusú élményt nyújt!
Induljon a szezon!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.