Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Liv77 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (54)Időben csökkenő Időben csökkenő
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2021.12.07. 10:44
Sziasztok!

Mire lehet számítani, ha valaki "védtelenül" akar menni síelni? A kiutazáshoz kell a PCR teszt, és ott 3 naponta újra kell tesztelni? Étterembe be lehet ülni, vagy teljes megbélyegzés van?
Köszi előre is a válaszokat. Üdv
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2016.03.18. 18:20
Először jártunk a márciusi hosszú hétvégén Grosseck-Speiereck-en. Nagyon jó választás volt, osztrák viszonylatban egy kisebb síterep, de ezért nem volt olyan tömeg, mint máshol. A felvonóknál soha nem álltunk sorban! Persze egy nap alatt körbe síelhető a két hegy, de két kisgyerekkel mi felváltva síeltünk, így 3 óra tömény síelés jutott egy napra. Nagyon szépen kezeltek a pályák, szélesek is, csak a pályák alján buckásodott némelyik, mert ott kásásabb volt a hó. A kabinos és az újabb beülős lifteken kívül van néhány régi 2-3 személyes beülős, amiknél tudjuk hogy olyan lábra odavágós a beszállás, de itt minden felvonónál ott áll egy kezelő, aki kézzel lelassítja az ülést, és szó szerint a feneked alá teszi, ami nagyon tetszett, mint extra szolgáltatás. A pályákról nem írok külön, mert egyszerűen mind nagyon jó volt, csatolok néhány képet. Mautendorf melletti campingben volt a szállásunk egy panzióban, 100 méterre a kabinos felvonótól, nagyon tetszett az is. És mily meglepő a Schi Alm-ban két magyar lány is dolgozik:)
Speiereck csúcsáról a kilátás
Speiereck
20160312-142817.jpg
St.Michael, bizonyíték, hogy a sípályák legelők nyáron:)
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2016.02.16. 14:27
Sziasztok!

Most hétvégén szombaton (02.20) tervez valaki Semmeringet? Párommal mennénk ketten, kocsival vagy utasként.
Üdv: Lívia
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2016.01.04. 15:33
Sziasztok!

Még karácsony előtt dec.20-23. voltunk Jasnán. Azzal kezdem, hogy nekem nagy kedvencem ez a síterep, közel van, sok pálya van, sok ülős felvonó:) stb. Nem sok pálya üzemelt, de azok jó állapotban voltak, az 5a pálya azonban már kikopott, kerülgetni kellett a köveket és a kilátszó földet... Az 5-ös, 14-es kék nagyon jó volt, nekem a piros 11-es volt még a kedvenc. A 13-as kék pályán szokásos tömeg, mindenki ott tanulgat síelni. Volt szerencsém kipróbálni az 1c és 1b pályát, pedig azok le voltak ugyan zárva... de annyian indultak el rajta, hogy gondoltam miért ne! Hát nem kellett volna... az hagyján hogy a hóágyúk által készített hatalmas buckákon kellett lemenni, a pálya teteje még jó is volt, de a közepétől inkább jégmező volt! Szó szerint leereszkedtem és nem síeltem, mert attól féltem, hogy a lábam töröm... Szóval a tanulság az, hogy nem véletlenül zárnak le pályákat! Dec.23-án viszont jött megint a meleg és kezdett olvadni a hó... még több követ hozva a felszínre. Aki szilveszter környékén járt arra, meg is értem a csalódást. Mindenképp kell a pályáknak pár hét hideg, hogy tudjanak ágyúzni, és jó esetben igazi hó!!! A héten már havat mondanak:)))
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2015.01.25. 11:34
Sziasztok! Chopokon két napja esik a hó nagyon ideális hóviszonyok között lehet síelni! Itt igazi tél van:) -4-7 fok kellemes síelő idő a hó csak szállingózik, köd fent sincs. Szombaton nagyobb volt a tömeg de nem csak a síelők miatt hanem futóverseny volt a hegyen. Ma vasárnap 5 percnél többet nem kell várni a felvonókra. A következő hetekben érdemes ide jönni csúszni egyet!
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2015.01.19. 12:34
Sziasztok!

Most hétvégén megyünk Chopok északra síelni, 11 éves kezdő kislány mellé keresnék oktatót. Itt a honlapon úgy látom, hogy nincs magyar oktató, esetleg valaki megy csoporttal, ahová lehet csatlakozni 1-2 órás oktatásra? Tudom, hogy vannak helyi síiskolák, csak a kommunikációval vagyunk bajban, mert az angol még nem megy annyira...
Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Liv77
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2013.12.16. 23:15
Csak hogy véget vessek egy szokásos perlekedésnek, szeretném a pozitív tapasztalataimat megosztani veletek. Vasárnap voltunk Eplényben síelni, részemről először jártam ott, és nagyon tetszett! Egyrészt örültem annak hogy kicsi hazánkban már lehet síelni:) Aztán pedig annak, hogy az a két pálya, ami már üzemel tökéletesen megfelel egy szezonkezdeti bemelegítésnek és enyhítette a hóhiányomat! Nem voltak sokan, nem kellett sorakozni sehol, a pálya remekül meg van alapozva, csak késő délután túrtuk szét a havat, akkor helyenként jeges foltok előkerültek. A gyros nagyon finom volt és nagyon színvonalasak a kiszolgáló egységek, mondhatni alpesi színvonal. Az már biztos, hogy alig várom, mikor lesz síelhető az összes pálya, hogy visszatérhessek kipróbálni az összeset:)
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
Topik: Sachticky
2013.03.11. 18:01
Sziasztok!

Először is köszönöm Rerának a tökéletes élménybeszámolót, ennek hatására mentünk vasárnap Sachticky-ra és remekül sikerült a napunk! Szép napos időnk volt, a pályák nagyon jól kezeltek voltak, egyedül az 5-6-ost hanyagoltunk, mert túl lankásnak bizonyult, illetve itt foltokban kopott volt a pálya alja. A kedvencem az 1-es, és a 7-es volt, a 4 is nagyon tetszett, bár ott is volt egy-két olvadós folt a végén, de azt nagyszerűen el lehetett kerülni. A felvonók tényleg rángatósak, de még vasárnap ellenére sem volt sor sehol, pedig azért voltak autók a parkolóban, de valahogy a "tömeg" elveszett a pályákon. A fekete pályák is jók voltak, ott talán még több volt a hó. Olyan tavaszias kicsit kásás volt a hó felszíne, de nem olvadt és jegesedést is csak a 4-es pálya egyik meredekebb szakaszán láttam. És ahogy látom az előrejelzést, a héten újabb havazás várható, remélem még pár hétig lehet majd itt csúszni:)
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2013.02.11. 12:16
Sziasztok!

Helyzetjelentés Stuhleckről. Tegnap voltunk ott síelni - én először fedeztem fel a terepet -, nekem nagyon tetszett a hely, hó volt elég, de ahol nagyon lesíelték, ott bizony jeges szakaszok is voltak szép számmal. A kék pályákban szinte mindenhol van meredekebb szakasz. Kényelmesek lévén csak az ülős felvonóval elérhető pályákon síeltünk:) nagyon jó volt, az 1-es pálya, az 1a, a 2, és 9-es is, a 3a már jobban buckásodott, így a piros 3-as nem volt semmivel sem nehezebb, mint a kék testvére. A felvonóknál azért volt sor vasárnap lévén, legtöbb 10 perc volt, de aztán jobban eloszlott a tömeg, sokan hüttéztek, majd 2 óra után kevesebben is voltak. Sok hó esett a napokban és ahogy nézem, még fog is a héten, ami egyrészt persze jó, de ha valaki tömörített pályákhoz van szokva, annak nehezebb lesz a buckás pálya, mert a ratrakok nem tudják olyan ütemben kezelni a pályákat, mint ahogy a hó esik.
Pozitív élményem is volt a síkölcsönzőben, ahol grátisz átállították nekünk a léceket:)
Szerintem egy napos síelésre remek választás!
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.11.05. 22:51
Sziasztok!

A novemberi hosszú hétvégén Mölltalon voltunk síelni. Az előrejelzések szerint 40-70 cm hó várt, és a következő két napban is esett a hó rendesen, az 1 métert azóta el is érte. Az 1,2,3, és 5-ös és 7-es pálya üzemelt, bár délelőtt a 2-3 és 7-es pályát részben elfoglalták a profik (vagy annak készülő gyerekek). Az 1-es pálya elég meredeken kezdődik, és véleményem szerint itt a legtöbb kék is inkább piros nehézségű, bár akadt kivétel is, a hosszú 9-es pálya - ami hivatalosan nem volt ugyan nyitva, de szombaton sokan kipróbálták - egy szép, nagy ívű pálya, a végén van egy nagyobb, meredekebb szakasz, amit majd ha lekezelnek, jól síelhető lesz, így ratrak nélkül nagyon buckás volt. A hó minősége egyébként nagyon jó, igazi porhó, és a lezárt pályákon napközben gyártották is a havat. November 2-án pénteken egyáltalán nem volt tömeg, reggel viszont iszonyú nagy volt a köd, de szerencsére dél körül már kisütött a nap és abba hagyhattuk a vakon síelést:) Másnap szombaton már megjelentek a helyi osztrákok és sorakozhattunk a felvonóknál. Akkor délelőtt volt nagyon jó idő és 2 óra után romlott el, megint jött a tejfehér köd és jojózott a szemem, kb. 30 cm-re lehetett látni, sokan fel is adták 3 óra után.
Összességében nagyon tetszett a hely, de legközelebb inkább tavasszal megyek gleccserre síelni, hátha akkor a napsütés nagyobb arányban játszik szerepet a köddel szemben.
Molltal-2012-015.jpg
Molltal-2012-023.jpg
Molltal-2012-025.jpg
Molltal-2012-040.jpg
Molltal-2012-041.jpg
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.03.20. 23:45
Sziasztok!
Hosszú hétvégén meglátogattuk a Brassó melletti Poiana-t. Előre vetítve a véleményemet szuper volt minden! Változatos, kanyargós pályarendszer, kitűnő hó, szépen kezelt pályák (buckák sehol) és zéró sorban állás a felvonóknál. Igaz hétköznap síeltünk, délután már többen voltak, de sehol sem kellett sorakozni, sőt elhagyatott pályát is találtunk. A piros és kék pálya egymást többször keresztezi, változatos útvonalakat kínálva ezzel. A fekete pálya kicsit kopottabb volt a felső szakaszon, de a többi része szépen kezelt széles, lehetett rajta zúzni:) Nekem nagyon pozitív élmény volt az első romániai síterep, szerintem visszatérünk még ide.
https://sielok.hu/fotoalbum/brasso-poiana-2012/galeria/
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.02.27. 09:41
Szombat este ismét MSZI-n voltunk, kicsit kásásodott a hó, olyan érzés volt, mintha porhóban síelt volna az ember:) pár foltot kikoptattak, de nagyon jól síelhetőek voltak a pályák. És nem volt tömeg, szinte sorban sem kellett állni a csákányosnál, folyamatosan lehetett haladni. Ezért szeretem én az esti síelést:)
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.02.13. 09:48
Szombat esti síelésre neveztünk be a Kékesen, és jelentem nagyon jó a pálya, segítőkészek az alkalmazottak, a buszok folyamatosan jártak, pár percnél többet sosem kellett várni! A hüttében finom a rumostea:) A világítás nem annyira tökéletes, főleg a sötét parkolóban volt nehézkes a pakolás hazafelé. A pálya tényleg kifogástalan, szépen kezelt, teljesen kezdőknek is nagyon ideális. A csákányos felvonót csak egyszer használtuk, mert érdemesebb volt végig síelni. Meglepően kevesen voltak az esti síelésnél, szombat este lévén nagyobb tömegre számítottam. Még visszatérünk:)
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.02.10. 15:07
Jót mosolyogtam a részletes leírásodon:) az én hozzászólásom csak annyi, hogy kérjetek rumot a teába, én úgy ittam:D egyébként meg imádom a retró teát:)
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.02.06. 15:00
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy az esti síelésnél is működik-e teljes hosszában a déli lejtő? Veronika rétről busszal?
Előre is köszi!
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.01.16. 11:33
Szombat este volt szerencsém meglátogatni a síparkot és nagyon tetszett! A fenti széles szakaszon tökéletes a pálya, az emberek is eloszlottak, nem volt tömeg. A 4-es pálya végénél kicsit meredek az érkezés a sílifthez, bár később ezt is enyhítették azzal, hogy átrakták kicsit a hálókat. Sajnos a 3-as pálya még le volt zárva, de azért megnéztem a pálya utolsó negyedét átcsúszva a 4B-n, a meredeksége, szélessége nagyon jó, a hó alatt jeges a pálya és még foltos volt, de gondolom ezt a hóágyúknak köszönhetően már orvosolták. Kicsit megijedtünk, amikor 6 óra felé elindult a rattrak és lezárták a 4-es pálya felét, ekkor nagy lett a tömeg az összes felvonónál, de 5-10 percnél többet akkor sem kellett várni. Szerencsére "folyosói pletyka" szinten hallottuk, hogy fél óra múlva ismét megnyitják a teljes szakaszt, így belenyugodtunk sorsunkba, de jobb lett volna ezt a hangosban kommunikálni! Utána ismét pár percre csökkent a várakozás a felvonóknál és tényleg jót tett a pályának a kezelés. 7 óra után kezdtek haza menni az emberek, 8-tól pedig már tényleg kevesebben voltak, lehetett csúszni. A hütték nagyon jók, a zene nekem tuc-tuc jelleggű volt:), és különösen jó volt, hogy bárkihez lehetett magyarul beszélni:) itthon voltam! Mindenkinek ajánlom az esti síelést Mátraszentistvánon!
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2012.01.02. 12:26
Az év utolsó hétvégéjét Jasnán töltöttük, sokan voltak így vele, ezért 5-10 percet szinte minden felvonónál sorakozni kellett. Elsősorban az 5-ös hosszú kék pályán szeltük a havat, mert lelkes kezdőt tanítottunk. Ez a pálya nagyon jól járható volt, friss hóval a tetején, mert szinte egész nap szállingózott a hó. A piros pályák foltokban kikoptak és valóban elég jegesek voltak, folyamatosan kerülgetni kellett a pályák hibáit. Volt ahol ráfutottam egy sziklára, igaz a pálya szélén, de azért elég veszélyes volt (nem estem el:)) Folyamatosan hóágyúzták a meredekebb piros pályákat, hogy a foltokat eltüntessék, több-kevesebb sikerrel. Igazság szerint nem tudom mennyit ratrakolnak, a gépek ugyan ott pózolnak a hütték mellett, de szerintem a folyamatos hóesés miatt péntek este nem mentek a gépek, mert szombatra minden ugyanolyan volt, mint előző nap.
Záhdradkytól átsíeltünk Otupnéra, menet közben kipróbáltuk az új 13-as pályát, ami szép széles és lankás pálya. A 10-es pálya középső piros szakasza le volt zárva (akárcsak az összes fekete pálya), mert a hóágyúk nem győzték befedni a kikopott jeges foltokat. De a kerülővel is jól lehetett csúszni a 10-esen, és nagyon szép az új kabinos felvonó is.
Sok fejlődést láttam, már csak egy kiadósabb havazás hiányzik a pályák minőségének.
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2011.12.29. 12:36
Engem is érdekelne friss infó Jasnáról. Holnap megyünk oda.
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
Topik: Donovaly
2011.12.28. 14:56
Mi tegnap - azaz kedden - voltunk Donovalyban. Ködös idő volt egész nap, déltől síeltünk, a 4 órás jegy 24,50 Eur felnőtteknek. A Záhradiste oldalon kezdtem, bemelegítésnek nagyon jó volt a 6-os és a 4-es kék pálya. A 6-oson már kezdtek többen lenni, de a felvonóknál nem kellett sehol sem sorakozni. A 4-es pálya jobban tetszett, talán mert kevesebb embert kellett kerülgetni. A hó minősége jó volt, helyenként buckásodott délutánra. Aztán átmentem a Nová Hocára, sajnos lécen nem egyszerű mutatvány, a Fun Parkig lecsúszva, pár száz méteres túra átjutni a főút túloldalára. A Fun Park szinte üres volt, 1 órára 10 Eur egy gyereknek, és a kisérőnek. A piros pályák már igazi síelés élményt nyújtottak, a csúcson még a nap is sütött. Az 1-es és 9-es pálya szép hosszú, bár fent erősen buckás volt. A 2-es pálya sajnos elég jeges volt, talán ezért a 2a pályát már nem is kezelték, ez le van zárva.
Összeségében nagyon jót síeltem, bemelegítésnek nagyon jó volt:)
Liv77
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
2011.03.17. 14:08
Szia Trailrider!

Most nem vagyok válogatós, ahol lesz jó hó, oda szívesen mennék. Talán utoljára ebben a szezonban, de le kellene tesztelni még az új síbakimat:) Szívesen veletek tartanék, ha beférek.
Köszi, üdv: Lívia
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.