Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gutbrod Rezső által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (152)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2024.01.05. 19:02
Sajnos igazad lett!

Mondjuk ez a jövő heti hideg komolynak néz ki, kicsit előbb is jöhetett volna, még az iskola szünetben, ha már ilyen hosszú! De hát ez nem kívánságműsor!
Előzmény: (Robin 220043)
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2024.01.01. 19:12
Kedves Robin!

Tegnap előtt mi is voltunk síelni náluk, és éppen dicsérni szerettem volna az akkori állapotokat, nagyon jól éreztük magunkat, 2 nappal korábban is voltunk, akkor sokkal szigorúbbra kifagyott a pályák felülete, és a sokat használt részeken elő is jött az alapréteg délutánra.

Sajnos az állandó enyhe idő, és az éjszakai fagy hiánya jól jön a síelőknek, de az üzemeltetők rémálma. A gyenge pontok ilyenkor hamarabb megmutatkoznak, és korábban írták is, hogy az általad is fotózott alsó részen, áramhiány miatt nem tudtak elég havat gyártani. Szerintem a bezárás még messze van, mert maximum az ülőlift pályáját kell majd lezárniuk, a felső részen biztosan van még elegendő hó. Ott biztosan tudnak még üzemelni, mint tették azt a korábbi években rendszeresen, és a 3-as pálya a csákányos lifttel szerintem egy jó pálya, még a haladó síelőknek is, kicsit el vagyunk már kényelmesedve úgyis a "székektől". Síoktatásra is tökéletes a felső rész, úgyhogy az extra iskolaszünetben még sokan tudnak ismerkedni ezzel a szép sporttal, még ebben az enyhébb időben is.

Én inkább mindenkit biztatni szeretnék, hogy igenis becsüljük meg azt az erőfeszítést, amit a hazai síelés érdekében tesznek, és ehhez csak igénybe kell venni a szolgáltatásaikat. Fogjuk fel ezt egyfajta támogatásnak!
A tél pedig közelít, jövő héten már beköszönt végre a tartósabb hideg időjárás, a hóimádók, és egyben a sípálya üzemeltetők nagy örömére.

Üdv! Egy "hóptimista" Visegrádról
Előzmény: (Robin 220017)
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2023.03.13. 22:06
Emberek, nem a hőmérőt kell lesegetni, hanem elhinni, hogy a kamerák a valóságot mutatják, és összefüggő hóréteg van a pályákon, és ebben a tavaszi időben, bizony lehet jót síelni még Magyarországon!

Persze én is megnéztem a hőmérőt, de mindegy is, mert aki időben érkezik az még tud jót csúszni, a vastagabb hóréteg hűti magát, és délután már kásásodik a felület. Szerencsére ezt az üzemeltetők is tudják, így előrehozták a nyitást, köszönet érte!
Ma alig voltak, így sokáig jó volt a pályák felülete, a 3-ason, dél körül, már voltak lassuló részek, de a 4-es meglepően jól tartotta magát még délután is. Itt biztos számított a vastagabb hóréteg, és friss ráfújás, mert a becsatlakozásig egész jó tempót lehetett menni rajta, majd az alján, ahol a napsütötte részek vannak, majdnem pofára lehetett esni, úgy lelassult a hó. Legalább az ominózus kanyart be lehetett venni, és a beléptető kapu előtt is bőven meg lehetett állni.

Szóval nem rágódni kell itten, hanem menni csúszni, nem hiszem, hogy idén mindenki kisíelte magát, és ennyit megtehetünk, hogy támogatjuk ezt az erőfeszítést, mert ez most biztosan nem az átverésről és a profitról szól.

Én megyek 15-én ünnepelni hozzájuk, bármilyen hőmérséklet is legyen!

Üdv! Egy hóptimista Visegrádról, vigyázat, fertőző vagyok :-)
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2021.03.17. 07:34
Sziasztok!

Köszönöm a reagálásokat! Persze tisztában vagyok a tényekkel, mi már márciusban, pont ezért kényszerülünk általában bezárni Visegrádon. Csak azt észrevételeztem, hogy ebben az évben, nagyon panaszkodott mindenki a nagy tömeg miatt, és ezek szerint, a jó oldalát a hazai pályáknak, így sokan nem ismerhetik meg.

De ez már legyen az Ő gondjuk, mi pedig élvezzük ki, amíg lehet!
Gaboca, örülök, hogy Te sem a bringát választottad :) Azért legközelebb állj elém, mert ebben a ruhában sokakat nem ismerek fel.
Egyébként én középzöld szettben nyomom, fekete sisakban, nyugodtan szólítsatok meg, ha valaki rám ismerne innen, remélem még találkozok valakivel.

Üdv! G. Rezső
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2021.03.16. 12:56
Kedves sí és snowboardos barátaim!

Az utóbbi időben 3-szor is voltam a Síparkban, és nem az ideális időt választottam, hanem a lehetőségeim döntötték el, mikor tudok menni. Ennek alapján mondhatom, nagyon jó körülmények vannak még mindig a Felső-Mátrában, minden hóágyúzható pályájuk nyitva van, és hétvégente még az összes lift is közlekedett.
Kicsit tényleg érthetetlen, hogy ebben a "nehéz" időszakban, amikor főszezonban elég sokakat érdekelt a Mo-i sízés, most miért nincsenek többen? Tudom sokan elpakolták már a sífelszerelést, mert kitört a tavasz, de az utóbbi időben visszahűlt a levegő, éjszakánként még síkvidéken is fagy, és a 800 m magasan lévő pályákon még mindig kiváló hó van. Ráadásul a sípálya vezetése mindent megtesz, hogy minél tovább életben tartsa a síelési lehetőséget, nemrég még hóágyúztak, és alkalmazkodva a tavaszias időhöz, már 8.30-kor nyitnak a pályák, hogy ki lehessen használni a délelőtti hidegebb időszakot. Aki nyitásra ott van, az csodálatos ratrakolt pályán húzhatja az első íveket, és kb délig kitart a keményebb állapot, majd ebéd után stílust kell váltani azokon a helyeken, ahol többen közlekednek, mert csak ott kezd buckásodni a pálya, ami pedig kifejezetten jó gyakorlás, legalább nem egyhangú a csúszás.
Szóval a síelést, boardozást imádók, végre felébredhetnek Csipkerózsika álmukból, mert még mindig 3 sípálya fogadja a vendégeket hazánkban. A kellően ébereknek, pedig gratulálok, Ők tudják, hogy a szezon legjobb része a tavaszi, ahol vastag hó, napsütés, és már kevésbé zsúfolt pályák várják a csúszni vágyókat. A hab a tortán, hogy ilyenkor már nemcsak botladozunk a sípályán, hanem a szezonban kicsiszolt technikával, megfelelő kondíció birtokában, élvezhetjük szeretett mozgásunkat.

Találkozzunk minél többen, a még mindig havas lejtőkön!

Üdv! Gutbrod Rezső hóimádó
Előzmény: (TZoli 212062)
20210315-135818.jpg
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2019.02.01. 08:30
Szia Gyula!

Lesz még buli, csak, most indul be a tél! Sípályák éjszakája február 14., ami biztos.

Üdv! G. Rezső
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2019.01.20. 08:32
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Esik a hó és hóágyúzunk!

Ratrakolás után, éjszaka frissítettük a pályák hófelületét, és a hó is elkezdett esni, így ma már igazi téli hangulatban lehet nálunk csúszni. Még a szánkózni is lehet, a lefagyott talajon, a minimális hó is elegendő a sikláshoz.

Ma 9-21-ig leszünk nyitva, az 1/A, 2/A, és bébi pályákkal. 17 órától már hétközi árak és 3+1 akció. Nyitva a büfénk teljes kínálattal (lásd az árak menüpontban hamarosan), természetesen a sí és sb kölcsönzőnk is, és a +36303905972 számon lehet bejelentkezni oktatásra (11, 13, 15-kor kezdő csoport). Érdemes előre bejelentkezni, mert a helyszínen nem mindig tudunk azonnal időpontot adni! Síiskolások (II. félév) következő edzése hétfőn 17.00, ill. 18.15-kor lesz. Visegrádi állandó lakosoknak érdemes még szezonjegyet váltani, mert egy feljövetel után, már ingyenesen síelhetnek az egész szezonban, ugyanis csak 3500/2000.- Ft-ba (F/GY) kerül mindössze, a sokak által irigyelt szezonbérlet.

Emberek ébresztő, visszatért a tél, most már nincsen több kifogás, irány a magyar sípályákra. A hóágyúzást folytatjuk éjszakánként, a többiről Holle Anyó gondoskodik, így érdemes hozzánk a jövő héten is tervezni. Tudtad, hogy Magyarország első gleccsere, Visegrádon, a Nagy-Villám-hegy É-i oldalában született meg, ezt mindenkinek látni kell!

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
p20190120-073515-3000.jpg
p20190120-073403-4000.jpg
p20190120-073500-5000.jpg
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2019.01.15. 13:19
Kedves kócos!

Szívemből szóltál, és hidd el sokan olvassák a hozzászólást, csak sokak még a puszta tényeknek sem akarnak hinni. Akkor egy Mo-i sípálya üzemeltető szemszögéből egy pár gondolat.

Mint síoktató, sok helyen járok külföldön, ahol szóba kerül kicsiny visegrádi gleccserünk is, a szerény magasságával, és persze nem is értik, hogyan működhet ez, hiszen pl Ausztriában sokkal magasabb pályákat kellett már bezárni pl. St Corona, Türnitz stb. A különbség pedig egyszerű, az itteni pályák között nincsen tényleges konkurencia, ha az ideálisabb téli napokat nézzük, annyi a látogató már, hogy egyszerűen a működésképtelenség határát súrolja. Persze ezzel tartósan nem lehet visszaélni, de az életben maradást legalább is biztosítja. Szóval fejleszteni kell, és nemcsak az igények bővülése miatt, hanem az egyre kedvezőtlenebb időjárás miatt is. Eplény példájából látható, hogy egy kellően felfejlesztett hóágyúrendszer csodákra képes, és ilyen kedvezőtlen időjárási viszonyok között, tartósan lehet üzemelni. Nálunk az egyelőre gyengébb kapacitású hóágyús rendszer is jó eredményeket hoz, de nagyon megszenvedünk érte, megérdemelnénk egy jelentősebb fejlesztést, és akkor a ratrakról és a felvonókról még nem is beszéltünk (30 éves átlagkor). Csak egy dilemma van, az eddig cégeknek adott, és végre létező, kézzel fogható 25%-os állami hozzájáruláshoz felvett 75%-os kölcsön akár be is buktathatja örökre a pálya működését, amit azért nem szeretnénk. Sajnos nálunk jelenleg, a kis lépések kora lejárt, most egy nagyobbat kell lépnünk, vagy végleg lemaradunk, azaz beledöglünk. És azért nem hagyhatjuk figyelmen kívül a környezetünk fejlesztéseit, Normafa 100%-os állami támogatását, vagy a távolabbi Sátoraljaújhely állami támogatott beruházásait. És higgyétek el nem az irigység beszél belőlem, a Nagyvillám Sípálya is kapott 600 millió Ft-os keretet a fejlesztéseire 2030-ig, csak annak megérkezését ki is kell várni, vagy azt nem a jelenlegi üzemeletetőnek címezték? Innentől kérem minden visegrádi gleccser hívő bárminemű támogatását!

Üdv! Egy hó és hegyimádó ember Magyarországról, ahol éppen szakad a hó.
Előzmény: (kócos 203563)
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2018.12.19. 14:02
Figyelem!

Új hír, hogy CSÜTÖRTÖKTŐL, REGGEL 9-TŐL ESTE 9-IG leszünk már nyitva, normál nyitva tartással! Pénteken 9-22-IG, Szombat 9-22, Vasárnap 9-21, Hétfőn 9-16-ig.

Várunk mindenkit szeretettel!
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2018.03.19. 09:23
Tegnap egy nagyszerűt síeltünk, a frissen behavazott Mátrában!

Igazi téli körülmények, ratrakolt pályák, sorállásmentes felvonók, még szűzhavazás is volt az 1-es pálya szélén, és mindehhez, utószezoni árak!

Az új 4 ülős lifttel, kompletté vált a sípark szolgáltatása, csak gratulálni tudok a nagyszerű fejlesztésekhez.

Úgy gondolom, érdemes ezt a kitartó munkát, minél több embernek díjazni, és ehhez csak kedvenc sportunknak kell hódolni, úgyhogy sítalpra magyar, még nem ette meg a kutya a telet, hazánkban sem.
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2018.01.14. 12:51
Visegrádon előző éjszaka még nem volt elég hideg, de éjszaka itt is beindulnak a hóágyúk.
Előzmény: (GGregory 198249)
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2017.02.26. 09:21
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szikrázó napsütés, kristálytiszta levegő, ratrakolt pályák!

Nyitva 9-17 ig, az 1/A, 2/A és ingyenes bébi pályákkal, hétköznapi árakkal és 3+1 akcióval.

Szóval azt hittem reggel, hogy az Alpokban vagyok! Rendhagyó pályateszt az utolsó napon. Pár kedvcsináló kép!


Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
DSC07827.JPG
DSC07822.JPG
DSC07777.JPG
DSC07774.JPG
DSC07776.JPG
DSC07779.JPG
DSC07783.JPG
DSC07791.JPG
DSC07813.JPG
DSC07815.JPG
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2017.02.18. 08:23
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Éjszaka még fagy volt nálunk!

A ködös, felhős időben jól tartják magukat pályáink. Még mindig nagyon vastag havunk van, és az éjszakai fagyoknak, és a ratrakolásnak köszönhetően, nappal is tartósan jó felületen lehet nálunk csúszni szinte egész nap.

Ma 9-22 óráig leszünk nyitva, az összes hóágyús (5 db), és szükség esetén az összes felvonóval (9 db). Működik minden szolgáltatásunk, a sí és snowboard iskola (bejelentkezés 06303905972), Nordica kölcsönzőnk, megújult büfénk a melegedővel. A snowtubing (hófánk) pályánk is megy, a szánkópályán is van még kevés hó, csúszkálnak rajta. A szerpentin út, mindkét irányból, téli gumival, jól járható!

Szinte hihetetlen, de még mindig vastag hó van a visegrádi gleccseren, minden hóágyús pályánk és felvonónk üzemel, így sorállás nem várható, a tiszta levegő és szép kilátás, pedig extra szolgáltatásunk. Érdemes még kilátogatni hozzánk!

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
p20170217-181028-4000.jpg
p20170217-213240-3000.jpg
p20170217-233501-1000.jpg
p20170218-072501-1000.jpg
p20170218-072528-4000.jpg
p20170218-072740-3000.jpg
p20170218-072500-5000.jpg
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2017.02.15. 08:59
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Ratrakolt, kifagyott pályák, sorállás nincsen!

Tegnap szép napos idő volt nálunk, az éjszakai fagy jól kitartott napközben is, jó pályákon lehetett síelni még este is. A jótékony köd feloszlása után ma is hasonló idő várható, így bátran el lehet indulni hozzánk, a snowtubing (hófánk) is üzemel és kevés , csúszható hó van még a szánkópályán is.

Ma is 9-21 óráig leszünk nyitva, az 1/A, 2/A, 3/B és bébi pályákkal, 17 órától a 3/A-val, és a G tányéros lifttel is! Működik minden szolgáltatásunk, a sí és snowboard iskola (bejelentkezés 06303905972), kifogyhatatlan Nordica kölcsönzőnk, megújult büfénk a melegedővel. A snowtubing (hófánk) pályánk is megy, a szánkópályán van még kevés hó, csúszkálnak rajta. A szerpentin út, mindkét irányból, téli gumival, jól járható!

Emberek ébresztő, még nem ette meg a kutya a telet, legalább is Visegrádon! Tessék hinni a kamera képeinknek és autóba pattanni, Budapesttől alig egy órára havas élmény vár Rátok. És mindehhez gyönyörű panoráma és kristálytiszta levegő is társul! A stresszoldó hatásról és a terület gyógyító energiáiról majd csúszás után beszélünk!

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2017.02.04. 08:17
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tessék a ködös időt szeretni! Így kezdtem tegnapi hírlevelemet, majd nem sokkal később kisütött a nap!

Szóval a tegnapi bejegyzés ma reggelre is vonatkozik. Egyébként a vártnál melegebb időjárást, jól viselték a vastagon behavazott pályák, és vonatkozik ez mára is, bátran el lehet indulni hozzánk. A szenzáció, a meredek pálya megnyitása sajnos elmarad, az erdei utak napsütötte részein nagyon összeesett a természetes hó, így üzemszerű használatra sajnos alkalmatlan. A meredek pályán jobb a helyzet, mint eddig is, szabadon lehet csúszni rajta, csak fel kell gyalogolni, hozzá, így a freeriderek paradicsoma.

Ma 9-22 óráig vagyunk nyitva, a összes hóágyús (1/A, 2/A, 3/A, 3/B és bébi), és szükség esetén az összes (9 db) felvonóval. 16 órától (javítva!) kedvezményes, hétközi árak és 3+1 akció! Működik minden szolgáltatásunk, a sí és snowboard iskola (bejelentkezés 06303905972), Nordica kölcsönzőnk, megújult büfénk a melegedővel. A snowtubing (hófánk) pályánk is üzemel és a sípályák melletti, szánkózó területeken is van még olvadt hó, kérjük a sípályák bekerített területére ne menjenek át szánkóval, a balesetek elkerülésének érdekében ott tilos szánkózni. A szerpentin út, mindkét irányból jól járható.

A déli országrészben ugyan tavasz van, de itt északon, a hegyek között, még a tél az úr! Budapesttől alig egy órára vár, a vastagon behavazott Visegrád! Aki nem hiszi járjon utána!

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2017.01.31. 08:26
Kedves Zoli!

Köszönjük a beszámolókat, örülök, hogy személyesen is találkozhattunk, gyertek máskor is.

Üdv! G. Rezső
Előzmény: (TZoli 193496)
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2017.01.27. 08:11
Akkor közkívánatra, 13 órától biztosan beindítjuk a Doppelmayr tányéros liftünket a 3/A pályával. Amennyiben már délelőtt nagyobb lesz az érdeklődés, úgy előbb is üzembe tudjuk helyezni.

Várunk mindenkit szeretettel!
Előzmény: (novheni 193302)
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2016.01.01. 22:22
Sziasztok!

Kicsit elmaradtam a személyes hozzászólásokkal, nagyon gyúrtunk a mielőbbi nyitásra, már működünk és igyekszünk mielőbb minél több pályát megnyitni a közeljövőben.

Köszönjük a szurkolást, és Gyula friss beszámolóját, ma már a híradó is kint volt nálunk. Remélem minél több ember kilátogat hozzánk, mert nagy szükségünk van a jegyvásárlásból és az egyéb szolgáltatásokból (kölcsönző, sí és sb iskola, büfé) adódó támogatásokra, így minden kedves ismerőst is erre bíztatok. Azért az nem semmi, hogy a támogatáshoz már síelni jönni is elegendő!

A visegrádi mini gleccser újra vár!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
Topik: Visegrád
2014.12.28. 05:17
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Sikeres éjszakai és nappali hóágyúzáson vagyunk túl, vasárnap 13 órától nyitjuk az 1/A pálya alsó felét a C tolókaros felvonóval, ami félútig lesz használható.

Egyelőre ennyit sikerült behavazni, de folytatjuk a további szakaszokkal és hétfőre reméljük a teljes 1/A és bébi pálya üzemelni fog már normál nyitva tartással reggel 9-től este 9-ig. Utána a 2/A, majd a 3/A következik.

A holnapi részleges nyitásunk kedvezményes lesz, 13 órától 20 óráig egységesen 1000 Ft-ba kerül a jegy. Az 1/A pálya alsó fele egyenletesen be van hóágyúzva, de ratrakolni még nem tudjuk.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2013.04.09. 13:48
Sziasztok!

Én úgy gondolom mindenkinek egy kicsit igaza van, sokféle helyzet létezik és sokféle igény fogalmazódik meg a vevő részéről egy síoktatással, és áttételesen egy síoktatóval kapcsolatban. Nálunk ők diktálnak, és mi próbálunk a pénztárcájuk szerint (hány órát vesz meg) a maximumot nyújtani. Ehhez igazán univerzális oktatókra van szükség, ami nem biztos, hogy korfüggő, inkább tapasztalat függő. És az elégedettség úgyis megmutatja ki az eredményes közülük.

Kis lazításképpen pár kép Saalbach-Hinterglemmből, a helyi símúzeumból. Itt láthatjátok az "ideális" síoktatót és a csoport nagyságát. Ezek után a felszerelésekről és a felvonókról ne is beszéljünk...
DSC05788.JPG
DSC05784.JPG
DSC05798.JPG
Símúzeum Saalbach-Hinterglemmben
Símúzeum Saalbach-Hinterglemmben
DSC05795.JPG
DSC05792.JPG
800-DSC05801.JPG
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.