Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

tonics által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (24)Időben csökkenő Időben csökkenő
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2014.03.18. 14:43
Rövid értékelésem a múlt hétről.
Kb. 10 év után jutottam ki újra a Jasnára. Mondhatni azt, hogy itt tanultam meg síelni még kölyök koromban. Több szezont töltöttem itt régen, minden szegletét ismertem a pályáknak. Még az 5-ösön lévő fejfa kereszt is az emlékeimben él.
A héten az időjárásra nem volt panasz, mert végig sütött a nap. Jó volt látni, hogy a felvonók többségét teljesen lecserélték, pörögtek az emberek, sor nem volt. Régen 45 percet is vártam Záhradkynál, hogy feljussak az ülőszékessel. Az új A1-es felvonóra már szükség volt az biztos. Annak idején csak Lukováig ment fel ülőszékes ill. "pici pali" koromban a csúcsra vitt egy oldalt ülőszékes amit később elbontottak. Most egy darabja ki van rakva Lukovánál. A pályák állapota mit sem változott. Köves!!! Ha van hó akkor is. A hóágyúk nem mentek pedig éjszaka fagyott. Biztos várták a hétvégi hóesést. A pályákat reggelre rendbe tették de 11:00-re már buckás, firnes volt. A buckák között meg ott figyeltek a kövek, sziklák. Legutóbbi itt tartózkodásom után tölteni kellett a lécem talpát mert egy kő kikapta a belsejét. Most sem volt ez máshogy, csak most a kantni bánta mert kiszakadt egy darab. Lökök fel egy képet elrettentő példának. A legjobb pályák ebben a meleg időben délelőtt a 11, 1A, 7, délután a 10 volt. A déli oldalról a jó ízlés határain belül nyilatkozni nem tudok. Egyszer voltam ott és kész.
Tanulság az, hogy Én biztos nem megyek ide többet síelni mert nem éri meg. Olcsóbb mint az osztrák de sokkal trébb is. Lehet, hogy vitát indítok de tényként megállapítom, hogy itt nagyobb a sérülés veszélye mint bármelyik nyugati sípályán. Itt kifejezetten felfelé is kellett néznem, nehogy egy "merevhóekévelegyenesenszáguldó" barom (ebből itt rengeteg van) elcsapjon. Ráadásul egy - két kiszolgáló (pl. Rotunda étterem) jól érezhetően lenézi a magyarokat. Röviden ennyi az élményem Jasnáról. Üdv.
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2014.03.18. 13:52
tettem fel én is néhány képet még februárról

https://sielok.hu/fotoalbum/bad-gastein-2014febr/galeria/
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2014.02.18. 21:10
Elég jó volt a múlt hétvége. Sportgasteint nem szabad kihagyni!!!
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2013.12.30. 15:56
köszi!
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2013.12.23. 11:46
Sziasztok! Februárban tervezünk utat 6 fővel erre a terepre. Vissza olvasgattam a fórumban de szállás ajánlatot nem láttam. Tudnátok-e valamit ajánlani 6 fő részére? Apartman és szálloda is szóba jöhet.Köszi
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2013.10.21. 12:55
januárra ***-os szállodát keresnék livignoban.tudtok ajánlani valamit?
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2013.03.01. 23:23
ezt olvasva szívesen vissza mennék megnézni, h mi változott 10 év alatt. utoljára amikor ott voltam 45 percet álltam sorba zahradkynál, h 3-4 perc alatt ismét lent legyek. régen amikor még pici pali voltam egy két személyes felvonó vitt fel a csúcsra ami ráadásul oldalra nézett. aki a völgy felől ült annak volt a jobb mert nem fújta a szél. aztán azt isleszerelték és csak lukováig ment a felvonó.

a pályákat ratrakolták minden nap?? amikor legutóbb voltam csak kedden ment aztán egy hétig semmi.
Előzmény: (tsrt 156194)
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2013.02.25. 13:08
A hétvége egy kicsit macerás volt a leesett friss hó miatt. Jó ötlet volt beindítani a ratrakot ami már élvezhetőbbé tette a pályát. A ratrak nyomra úgy csaptak rá a sielők mint gyöngytyúk a takonyra.

Ami bosszantó volt és nem a sípark hibája azt már kifejtettem a Murau fórumon. Sok embernek fogalma sincs a szabályokról! Ide vehetünk kezdőt és haladót egyaránt.

Ahogy ott fogalmaztam csak "mi" magyarok állunk meg pálya közepén beszélgetni, egymást fényképezgetni, enni(!). Általában ott ahol beszűkül a pálya. Tudomásom szerint a fentről érkezőnek kell figyelni a lentebb haladóra. Itt, Eplényben ez a szabály nem érvényesül. Figyelnem kellett felfelé is nehogy egy farmeros kamikaze merevhóekésgolyóban suhanva elcsapjon. Nem a kezdőkkel van bajom hanem az agyament emberekkel akik ilyen kis, szűk pályákon versenyeznek mindenkin átszántva.

A legjobb amit még egy kordonnal lehetne módosítani, hogy a "Sólyom" felé vezető részen ne kolbászoljanak, bámészkodjanak, beszélgessenek az emberek. Magasról tesznek arra, hogy ott jönnek-mennek a síelők. Ok, h átmennek a tanulópályára de ne ott beszéljék meg, h mit fognak vacsorázni meg, h a Béla milyen autót vett.
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2013.02.25. 11:33
A múlt héten kedden töltöttem el itt egy napot a Lachtali síelésünket kiegészítve. Nekem nem volt gondom sem a feliratokkal, sem a pályákkal, sem a felvonókkal. Mindig jót derültem a "középen ül" feliraton. Amin meglepődtem az a kétszemélyes felvonó ami még az ősrobbanás előtti időkből maradt ott. Nem hittem a szememnek, hogy ilyen még van és működik!! Lengyelországban voltak ilyenek a 80-as évek végén, 90-es évek elején. Sajnos hittem az időjárás jelentésnek és nem vittem a fényképezőgépemet. Természetesen a nap kisütött délre és a szél sem fújt annyira. Remek képeket lehetett volna készíteni. Fent 360-as panoráma volt a környező hegyekre. Tetszettek a nagy széles pályák. Főleg a bal oldalon lévő 9,10,11. Ott fordultunk a legtöbbet. Összességében nekem nagyon tetszett ez a terep. Attól függetlenül, hogy kevés pálya van.

Más: Itt is, és más helyeken is látszik, hogy csak "mi" magyarok állunk meg pálya közepén beszélgetni, egymást fényképezgetni, enni(!). Általában ott ahol beszűkül a pálya. Mert ott a legjobb!!! Csak "mi" várakozunk a felvonó bejárata előtt sor kellős közepén megvárva a többi náthást mert "mi" együtt akarunk menni. Már-már az is felmerül bennem, hogy biztos nem egy irányba megy a felvonó. Jó volna ha a síoktatók az ilyen un. íratlan szabályokat is megtanítanák, vagy legalább is megemlítenék a síelőkkel még az oktatások elején! Az egyik esetben a felvonó kiszállójától 2 méterre álldogáló 6-7 fős (csordára)csoportra rászóltam. Még nekik állt feljebb, hogy mit képzelek én! Ugyanezt tapasztaltam a mostani hétvégén Eplényben is. De ezt majd ottani fórumban is kifejtem.
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2013.01.10. 21:57
"nem csak 4 focipálya méretű, alig lejtős mezőre spriccelik a rengeteg pénzt, hanem inkább hosszabb, ezáltal élvezhetőbb darabokra" - parádés megfogalmazás, magam sem tudtam volna szebben leírni! emiatt a hsz miatt (is) tuti elmegyek Eplénybe!
Előzmény: (diesirae 150101)
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2012.02.05. 13:38
Kedden voltunk itt síelni. Nem fogok nagy beszámolót írni mert felesleges. Ha csak a pályák állapotát értékelném - amik nagyon jók voltak - akkor egy 5-öst nyomnék. De az összképet rontotta a hétköznapi sorbanállás na meg a hütte árak!
Ne mondja nekem senki, h 3 dl teáért 350 ft-kell elkérni??? Ha már majmolni akarják az osztrákokat - mert küllem meg az árak egy szinten vannak - akkor legalább a ketchup/mustár/majonéz legyen ingyen ember! Megfogom venni a sültkrumplit mert éhes vagyok és "no picnic" de azért még plusszban pénzt kérni?
Reggel 9-től sieltünk du. 2-ig mert meguntam a 2 perc csúszás/7 perc sorbanállás kombót. Tudom, h nem sok a 7 perc de itt igen.
Akik nem voltak még itt de érdeklődnek a terep iránt azoknak csak annyit, hogy: kezdőknek és környéken lakóknak!

Maga - csak - a sípark remek! Tényleg 5-öst ér a munkátok!
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2012.01.29. 21:45
egyszerűbb lenne, hogy egy un. "solo" magyarul "szóló" elnevezésű sort vagy korábban említett karámot kialakítani. ott mehetnek azok akik egyedül vannak. aki megy a felvonóval az meg tudomásul veszi, hogy bárki becsatlakozhat függetlenül sítudástól és a szájszagtól.
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
Topik: Alta Badia
2011.03.30. 22:42
Sziasztok!

Most keveredtem csak ide. Keresgetem a következő évi síelésünk helyszínét mire valamilyen úton - módon ide kerültem. A beszámolók alapján, és egy kis google earth után nem maradt más választás mint Alta Badia! Köszi mindenkinek az infokat és a képeket!
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.03.24. 15:52
Szevasz Bundi. Lehet igazad van. Néztem az ottani tv adásokat és láttam, hogy ők is kokárdát hordtak. Gondoltam is magamban, hogy nofene, milyen együttérzőek a magyarokkal. Ezek szerint akkor 20-a körül kell arra felé menni.
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.03.23. 21:29
Sziasztok!
Mi is most érkeztünk haza hétvégén Livignoból. Az utazással kapcsolatban csatlakozom az előttem szólóhoz. Időben el kell indulni de még akkor sem biztos, hogy oda értek időben (16:00-ig), hiszen az autópályás dugókkal nem lehet előre számolni. A németországi dugót mi is benyeltük ami folytatódott egészen Insbruckig. Este 7-re értünk az alagúthoz és beállítottak a sárba. Szerecsére mi terepjáróval voltunk ami ment mint kés a vajban amit néhány szgk-ról nem lehetett elmondani. A háttérből hallatszott egy-két reccsenés a dulakodás közben. Nekünk Livignoban volt a szállásunk a Casa Lucia házban, a sétáló utcától 100 méterre a belváros közepén. Az időjárásról annyit, hogy hétfőn havas-felhős, kedden napos, szerda kissé felhős de tiszta, csütörtök förtelem /hó, köd, látótáv 0,5m/, péntek szikrázó napsütés. Mindezek ellenére a frizurám még mindíg állt! Pénteken átmentünk Bormióba a hágón. Na az korrekt volt. 10 körül elindították a nagy kabinos felvonót a csúcsra. Fent jó volt a hó ami lent kásás lett a melegtől. Egy - egy fordulónál a térdemig ért a hókása.

Livignoban az árak jók, de csak az üzemanyag, a prafüm meg a cefre. 12e Ft-ból teleraktuk a szekeret gázolajjal, de annak a negyede elfogyott még a vissza úton németo. előtt beállt dugókban (2 km cirka 20 perc).

Összeségében jó volt itt síelni de nem fogok egyhamar ide vissza menni az biztos. Talán az időjárás miatt. Jövőre már kinéztem Tonalet.

Töltöttem fel néhány képet is. A profilomban megtekinthetőek. Sok sikert mindenkinek aki ide akar menni. Szállás infoért küldjetek privit.
Sziasztok!
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.03.10. 18:10
köszi az infokat!
Előzmény: (pottyos 114232)
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.03.06. 21:44
Skyman:
"Mátraszentistván fórumán mi megy? Pistabácsi minden nap beírja, hogy: "- Hű, biztos jó lesz ma a pálya, meg is nézem mindjárt a webkamerán, hogy hányan vannak!" Többnyire csak ezt lehet olvasni.
Ennek van információértéke? 0 nulla. Megnézhetné szó nélkül a webkamerát. Ha meg odamegy az ember valami tartalmasat írni, akkor mindjárt kapja, hogy "- Ne rondítsd össze ezt a fórumot is!"

Ott a pont.
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.02.25. 00:17
képed láttán egy idősek lehetünk, szóval ne vonj le alaptalan következtetéseket
Előzmény: (Robin 112079)
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.02.24. 23:58
hogy itt mennyi ember nem tűri a negatív kritikát??? az egyetlen értékelhető reakció skymané -> respect (h a küldföldiek is értsék). én csak leírtam a véleményemet, de sokan úgy reagáltak mint a gyerekek az óvodában, amikor legagyizzák a játékukat. ez egy fórum ahol pozitív és negatív kritikát is le lehet írni az alapvető szabályok betartása mellett. káromkodtam? nem. kiabáltam? nem. személyeskedtem? nem. az, hogy a negatív vélemény sok embernek nem tetszik, hát magasról... nem csak ajnározni lehet ill. kell valamit. na ennyi. szevasztok.
tonics
25 élménybeszámolót írt
25
13 éve tag
2011.02.24. 19:12
kövezzen meg bárki de én akkor is egy "viccnek" tartom ezt az egész magyarországi síelést. megnéztem a képeket, a weboldalt meg az új videót is. dícséretes munka a sz@rból várat építeni, de aki haladó síelő annak ez az 1000x méter tényleg csak vicc. pár forduló és lent van az ember az alján aztán jöhet a sorbanállás meg az alpári magyar viselkedés /dúródás, egymás lécének taposása/elviselése. mert hétvégén nem lehet más. ráadásul mint ahogy a videón is látszik, a pályán igen-igen kerülgetni kell a "merevhóekéket". most jöhet az, hogy "akinek nem tetszik az menjen külföldre" meg a "mindent kárpótol a társaság és a jókedv" nem nagyon izgat, mivel ez egy fórum, és én csak a véleményemet írtam le, ami talán - ismétlem talán - egyszer megváltozik ha eljutok ide.
következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.