Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szauna Ausztriában

ÜZENETEK (75)Időben csökkenő Időben csökkenő
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.01.04. 21:34
én sem akarok kötekedni, persze. csak nem hiszem, hogy a nudizmus elválaszthatatlan része lenne a szaunának. sőt. písz.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.01.04. 21:18
ácsi, én nem azt mondtam, hogy ha belefutnék egy ilyen szaunába, akkor nem próbálnám ki. nyilván nem fürdőgatyában mennék be, ha ott nem az a szokás. időben nekem meg tökmindegy, felőlem a "ceremónia" mehet akár félóráig is.

ez a "prűd" ez jó :)))

apropó, nekem tetszett, ahogy az oroszok szaunáztak.

az is tetszik, ahogy sok helyen megy a szaunázás Magyarországon. lejárnak a törzsvendégek, megy a duma, egymás ugratása, az élet nagy dolgai, politika, röhögés. persze lazán, semmi komoly feszkó. ki-be járkálás, mozgás. ha jó forró a szuna (nem langyos mint a pályaudvar restijében a melegedő) és van víz, akkor nem gond.

amikor finnekkel szaunáztam ment a duma, röhögés, vitatkozás, éneklés. beültek és söröztek egy jó órát, anyukától apukán, nagybácsin keresztül anyósig, nagymamáig. a gyerekek meg hordták be másfél literes palackokban a vizet és locsolták a kőre. nekik is volt szaunakultúrájuk. nem is akármilyen, szó szerint a szaunában éltek :) nyilván sok, osztrák "szabályokon" és "ceremóniákon" felvilágosult emberke botrányosnak tartaná :)

ha Ausztriában meztelenül csinálják, csinálják úgy. szerintem ha nem fürdőruha, akkor lepedő/törülköző, úgy oké. dehát ízlések és pofonok.

maradjunk annyiban, hogy főleg a síelés miatt megyünk Ausztriába, nem a natursauna miatt.
zsoci
552 élménybeszámolót írt
552
18 éve tag
2010.01.04. 20:48
Én is voltam már olyan szaunában (Mo-on) ahol bizonyos időszakokban volt aromás locsolós legyezős ceremónia, és akkor korlátozták a ki-be mászkálást. De ha nem bírtad akkor természetesen kimehettél, de vissza csak a szeánsz után.Egyébként meg a natúr szaunának nem a különböző alsó felső bőrzacskók vizsgálata a lényege és a fílingje pedig összehasonlíthatatlanul más.
(Első ausztriai utunkon mi is beégtünk amikor fürdőgatyóban rongyoltunk be a szaunába.Néztek is ám ránk szépen.)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
bazsa (snwbrd, frrde, bckcntry)
223 élménybeszámolót írt
223
16 éve tag
2010.01.04. 20:39
azt hiszem ez a melldöngetős stílus nagyon is jellemző ránk magyarokra, pedig nem ártana kicsit figyelembe venni és tiszteletben tartani a helyi szokásokat...
nem véletlenül nem kedvelnek minket sok helyen!
Bader
49 élménybeszámolót írt
49
17 éve tag
2010.01.04. 20:12
Szia Mil!

Ki kell ábrándítsalak. Ezen a béna prűd Magyarországon kívül mindenhol mindenki meztelenül szaunázik. Többször, több országban megfordultam, több szaunában jártam de ilyen prűdséget mint országunkban sehol nem tapasztaltam. A leggyengébb egy vendég "sima kinézése", a durvább amikor konkrétan ki van írva, hogy a szauna naturista terület és ki is zavarnak textilesen. Ezt mindenki be is tartja és ez így is van jól. Mindenki azt hangoztatja, hogy egészséges a szauna meg így meg úgy... Akkor Te nyugodtan izzaszd bele a répádat a fürdőgatyádba, az biztos egészségesebb, sőt direkt jó!!! Szerintem Te még nem is hallottál a szaunázásról amikor a szomszédaink a hegyekben már szaunáztak. Hidd el sokkal magasabb a szaunakultúrájuk. Moszkvát meg inkább hagyjuk.
Előzmény: (Mil 78389)
EszterM
62 élménybeszámolót írt
62
14 éve tag
2010.01.04. 20:09
Én sem vagyok vetkőzős típus, de a szabályokhoz alkalmazkodni kell. Szerintem szaunalepedővel teljesen megoldható a probléma. Egy lepedőt a lábam alá teszek - mert nem szeretik, ha a bőr hozzáér a fához -, egyet pedig magam köré kerítek. Minthogy általában a fürdőkben több szauna van, és nem mindegyiben van egyszerre show, azt is szépen ki lehet kerülni, ha az ember nem bírja.
Előzmény: (Mil 78389)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2010.01.04. 20:06
Félre ne értsen senki! Nem akarok én kötekedni! Ízlések és pofonok! Mindenki úgy szaunázzon, ahogy szeret és ahogy kellemes számára! Relax.... :)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2010.01.04. 19:53
Nem börtön, de nem is kötelező! Itt is vannak szabályok: 15 perces "turnusok" vannak, és ebből az első 5 perc "zöld lámpás". A maradék 10 pedig piros! Szerintem minden ember el tudja dönteni, hogy ilyen feltételek mellett akar-e bent maradni. Természetesen, aki ki akar menni az ki tud. A szabályok csak iránymutatóak nem kötelező érvényűek, de érdekes módon ezt Ausztriában mindenki betartja... És nem azért mert fél a szaunamestertől! Ilyen ez a katona állam...
Előzmény: (PoLizei 78382)
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2010.01.04. 19:37
kb. 15 éve szaunázom rendszeresen és soha egyszer sem voltam olyan szaunában ahol meztelenül voltak!
Hozzáteszem csak idehaza szaunáztam meg egyszer Moszkvában.

Semmi gusztusom nem lenne egy olyan helyhez ahol a zacsikat, répákat és bimbókat kell néznem. Már elnézést.

Nem vagyok szégyenlős, voltam már nudista strandon is, hogy kipróbáljam. Hát semmi extra, el kell mondjam. Ha vkinek attól lesz jobb kedve, hogy látja az elsődleges és másodlagos külső nemi szerveket elég gáz... az pedig , hogy jobb/egészségesebb ha még azokon a kis felületeken sem takarja semmi a bőrt nem elég érv szerintem.

Ha pedig egy "szaunamester" közölné, hogy mikor mehetek be és pláne mikor jöhetek ki, asszem tettlegességgel zárulna a dolog! Ezalatt a kb. ezer alkalom alatt bőven megtanultam, hogy mikor menjek be és mikor jöjjek ki. Mindenkire rá kell bízni, hogy mikor jön ki.

Szal érdemes előre érdeklődni a szaunabeli szokásokról... el kell fogadni, hogy különböző szokások vannak. Egyszer egy svéd ügyfelünk egy szál ... jött be a szaunába egy magyar szállodában... szerencsére én nem voltam ott, kolleganőim mesélték :) nem túl nagy elragadtatással :)))
PoLizei
60 élménybeszámolót írt
60
17 éve tag
2010.01.04. 19:15
"Nincs ki-be járkálás, csak meghatározott idő intervallumokban..."
Mi az, börtön? Azt azért hadd én tudjam, hogy meddig esik jól.
Előzmény: (huligan 78304)
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2010.01.04. 15:12
Tapasztalataim szerint Dél-Tirolban ugyanazok a szokások, mint Ausztriában.
Nudista strandon sem illik fürdőruhában napozni, úszni.
Engem csak a vegyes ruházatu szauna zavar, mert nem tudom, hogy most mi ott az illendő "megjelenés".
antikvárius
106 élménybeszámolót írt
106
18 éve tag
2010.01.04. 14:53
Én is azt tapasztaltam, hogy Ausztriában a pucér a szaunadivat és furcsán néznek a "felöltözött" szaunázóra. (Furcsán néztek viszont akkor is, amikor a télikerten át kirohantunk a friss hóba a szaunából :-) )
Ha ott az a szokás, úgy gondolom mindenkinek ahhoz illik tartania magát. Ha ez problémát okoz, nem kell igénybe venni a szolgáltatást. Esetleg Olaszország szaunái megfelelők lehetnek, mert ott viszont a meztelen szaunázóra néznek furcsán a helyiek.
vasssy
1780 élménybeszámolót írt
1780
18 éve tag
2010.01.04. 09:27
Külföldön többnyire nem fürdőruhában használják a szaunát, Ausztriában is találkoztam már olyannal, hogy kiküldték azokat akik így mentek be. Ahogy huligan is írta, a törölköző használata teljesen elfogadott arra az esetre, ha ez valakit zavar. Az ilyen helyeken többnyire ki is van írva több nyelven, hogy csak meztelenül használhatod ezt a részleget.
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2010.01.04. 08:43
Abszolút korlátozhatják és korlátozzák is (Natursauna). Én is sokszor találkoztam ilyen esetekkel, de a legtöbb esetben lehet kérni szauna lepedőt! Természetesen ezt csak a nők szokták kérni, mi férfiak bevállalósabbak vagyunk :). Egyébként azt mondják erre, hogy ennek egészségügyi okai vannak (én nem értek ehhez a részéhez).
Ami viszont nagyon tetszik, hogy ahová rendszeresen járunk ott van szauna mester. Nincs ki-be járkálás, csak meghatározott idő intervallumokban, és a páratartalmat a mester szabályozza: bejön, rálocsol a kőre, lepedővel szétcsapatja, majd távozik. Ezt a közönség tapsolással köszöni meg :)
kárpáthycsabi
27 élménybeszámolót írt
27
17 éve tag
2010.01.04. 08:28
Barátom az ünnepeket Großarl egy igen előkelő szállodájában töltötte, ahol minden földi jó adott volt a tökéletes kikapcsolódáshoz. Alkalmi partnernője, akit ezzel az úttal nagyon le akart venni a lábáról, imádja a welnesst. A szállodában egy Saunaland elnevezésű komplexum van 6-7 különböző szaunával.
Az élmény mégis csalódás volt barátomék számára, mivel első nap közölték, vagy csak érzékeltették velük, hogy azt a részleget csak meztelenül lehet igénybe venni. A hölgy erre nem volt hajlandó, barátom, pedig nem tudja kimagyarázni azóta sem, hogy ezt nem tudta és nem ezért szervezte így.
Van-e hasonló tapasztalatotok, illetve tényleg korlátozhatják ílyen módon a vendégeket?
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.