Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Mátraszentistván Sípark
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Mantara Vendégház - 6 hálószobás üdülőház a Mátraszentistván Sípark közvetlen közelében
ÜZENETEK (4719)Időben csökkenő Időben csökkenő
barbon
85 élménybeszámolót írt
85
15 éve tag
2010.02.02. 20:57
Köszönjük szépen.Megyünk.
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2010.02.02. 20:34
Mindennap ratrakolt pályákkal, 50-100 cm-es hóvastagsággal, jelnleg 4 kis (7-es 65m, 8-as 80m, 5-ös 400m, 6-os 250m) és 2 nagypályával (4-es 1km, 3-as 650m) várunk mindenkit a Síparkba!

Még hóágyúzunk az 1-esen (mi ebben jobban bízunk mint a természetes hó tartósságában) szerdán pedig újabb ratrakolás következik ezen a piros pályán. AZ 1-ES PÁLYA MŰLESIKLÁSRA IS ALKALMAS, 50M SZÉLES, CSÜTÖRTÖKÖN MEGNYITJUK! Az összes síelhető pályahossz: 3,6 Km-re növekszik a hétvégére! A boardozást és a carving sízést jól támogató széles pályaink vannak. Sípályáink és azok jelölései elkülönülő esésvonal mentén értendők - tehát valóban más-és más sízési lehetőséget jelentenek. Az összes hóval borított pályafelületünk így közel 10ha-ra növekszik, ami hazai viszonylatban kiemelkedő értéknek számít!

6 üzemelő sílifttel, 4600 fő/óra liftkapacitással várjuk Önöket a hétközben is. Az 1-es pálya alsó harmada már jelenleg is síelhető - mely a 3-as pályáról köthető át. Elromlott hótaposógépünk helyébe egy kölcsönzött gép lépett be - melyet a KÉKESTETÖI MÁTRACENTRUM biztosít. Ezúton is köszönjük gyors -és hathatós segítségüket!

Működik a 2 sávos, 130 m hosszú Snowtubing HócsúszdaPark is, ahol méteres hófalak között lehet leszáguldani!
Előzmény: (kole77 82865)
P1070485.JPG
sipark-2010febr1-101.jpg
kole77
265 élménybeszámolót írt
265
19 éve tag
2010.02.02. 15:23
Aki volt ma kint az legyenszives irja meg hogy milyenek voltak a palyak.
Koszonom
Szali
219 élménybeszámolót írt
219
19 éve tag
2010.02.02. 00:29
1-2 képen csak a kölcsönzött Leitner LH420-ast láttam.
Ha lenne róla valakinek nagyobb képe (mármint ami a Síparkban készült) töltse fel ide, légyszíves.
Bata Attila
2086 élménybeszámolót írt
2086
17 éve tag
2010.02.01. 23:31
Nagyon jók a képek, köszönjük.
Mi lett a ratrakkal? Sikerül megjavítani?
Mátraszentistván Sípark
1001 élménybeszámolót írt
1001
14 éve tag
2010.02.01. 22:34
Méteres hó a pályákon - napsütés - alpesi hangulat!
https://sielok.hu/fotoalbum/170181/kep/1/

Szombaton reggel intenzív havazás kezdődött, s vasárnap estig több mint 50 cm friss porhó esett. Ma már a 2-es pályán többen szűzhavaztak a 60cm-es hóban ami igazán különleges élmény a hazai hegyekben. Hétfőn még hóágyúzunk az 1-esen (mi ebben jobban bízunk mint a természetes hó tartósságában) és vagy szerdán, vagy csütörtökön nyit az 1-es. A 2-es is nyitható lesz hamarosan - a természetes hó ratrakkal kezelve! MINDEN LÉTEZŐ PÁLYÁNK KINYIT A HÉT KÖZEPÉN! Az összes síelhető pályahossz: 3,6 Km-re növekszik! Széles pályaink vannak elkülönűlő esésvonal mentén. Az összes hóval borított pályafelület így közel 10ha-ra növekszik!!! ÚJABB NAGY HAVAZÁSOKAT VÁRUNK EZEN A HÉTEN IS !!!!

4600 fő/óra liftkapacitással várjuk Önöket a hétközben is. 6 db sílift jár! Az 1-es pálya alsó harmada már jelenleg is síelhető - mely a 3-as pályáról köthető át. Elromlott hótaposógépünk helyébe egy kölcsönzött gép lépett be - melyet a KÉKESTETÖI MÁTRACENTRUM biztosít. Ezúton is köszönjük gyors -és hathatós segítségüket! A Snowtubing nyitva: mindennap 11-től 16:30-ig!

Igazi meglepetés Síbarátainknak a " RÁADÁS ESTI SÍZÉS" 1.000 Ft-ért, melyet a jegyvásárlással egyidőben előre kell megfizetni.

NYITVATARTÁS: 9:30-16:30 Esti Sízés: 17:00-21:00 (Péntek, Szombat)
barbon
85 élménybeszámolót írt
85
15 éve tag
2010.01.31. 23:50
Ettől még a tények tények maradnak.A megtörtént dolgok nem változnak.Egyáltalán nem volt (és nincs is) szándékom leírni a pályát,nem is a pályával volt gondom,de ezek a dolgok sajnos negativumként megmaradnak,és sajnos ezek nagyon lerontják az összbenyomást.
Előzmény: (elanzso 82544)
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2010.01.31. 22:25
"..Azért azt is figyelembe kell venni,hogy ilyen pályákra elsősorban nem a profik járnak. .."
elsősorban nem de azért hadd mondjak 2 tényt:
1) tavaly egy ugyanilyen esti sízés alkalmával volt szerencsém megnézni amint a magyar síoktatók társulata szinkronsít mutatott be a 4-es kék pályán rövid intenzív szlalomokkal. egész este itt gyakoroltak.
2) nem tudom definiálni ki a profi de magamat sem tartom már rossz vagy kezdő sízőnek - szerintem gyakorolni nagyon jó lehetőség a hazai pálya is. hasonlóan hozzám még tőlem profibban sízőkkel is találkoztam akik pl. lazán egy lábon síelve egy carvingléccel gyakoroltak

mindenki aki teheti, nyilván elutazik külföldre is de ettől még a honi sípályákat nem kell leírni. valóban nekem is egy könnyed laza kékpálya már MSZI (régen meg rettegtem lemenni az 5-ön) de ettől létező jól működő immáron kiépített pálya.
Előzmény: (barbon 82496)
barbon
85 élménybeszámolót írt
85
15 éve tag
2010.01.31. 18:26
Helló!
Én a saját tapasztalatomat és véleményemet irtam le.Nem is kell okvetlenül kell egyetértened mindennek,mert természetesen mindenkinek más a szemlélete,véleménye,de annyi azért biztos,hogy a 82433-as hozzászólás is engem erősit meg.
A pálya összességében ragyogó volt föleg délelőtt.
Nekem elsősorban az emberi dolgok nem tetszettek amit leírtam és azt fenn is tartom.Egyébként sok igazad van a Te irásodban is.Azért azt is figyelembe kell venni,hogy ilyen pályákra elsősorban nem a profik járnak.
Előzmény: (elanzso 82481)
elanzso
13 élménybeszámolót írt
13
14 éve tag
2010.01.31. 16:23
nem értek egyet teljes mértékben az előző véleménnyel:
bizonyos helyeken a kemény pályalap valóban előjött, a 3-as 4-es közös szakaszán meg volt fagyva kicsit a pálya, határozottabb síeléssel erőteljesebb mozdulatokkal ugyanúgy használható volt.
a felvonók előtt valóban előjött a pályaalap de én ezt nem tekintettem balesetveszélyesnek mégpedig azon egyszerű okból, hogy a felvonók előtt ki van rakva a "LASSAN" felirat. Mivel az első csúszáskor láttam, hogy a felvonók előtt több bucka van, ezért egyszerűen megálltam a lassan feliratnál, majd hóekében lassan becsúsztam a beléptetésig.
sajnos aznap este az egyik síelő majdnem lábát törte a beléptetésnél, mert nulla ésszel beszáguldott a kártyaolvasóig és majdnem a sípcsontjai bánták bátorságát.

a pálya egyébként nagyon jól síelhető volt akár rövidebb pörgősebb szlalommal akár nagyobb ívben is.

a felvonó személyzete az 5-ös alján lapátolta a havat.
a 4-es alján meg annyira össze volt kotorva a hó, hogy azt te lapáttal az életbe nem egyengeted el. oda pályakarbantartó gép kellett.

jómagam síeltem már osztrák pályán ami százszor szarabb állapotban volt, mint MSZI 29-én. pedig az egy felkapott hely ám!
az ominózus "későn jön ki a személyzet a bajban lévő síző megmentésére" esetnél nem voltam ott, de hadd tegyem hozzá azt, hogy mind a két felvonó fenti kilépője szerintem túl van szinte biztosítva, annyira lassan érkezel meg a tetejére. ha már megérkeztél szinte játszi könnyedséggel ki tudod venni a csákányt magad alól, nem az van mint sok más pályán, hogy szenvedések árán tudod kimarkolni a csákányt a derekad mögül.

ettől függetlenül elég gyakran leállt a csákányos a kiesések bénázások miatt.
egyik alkalommal az egyik síző felért a hosszú csákányos tetejére, mire az egyikük elesett.
ezzel semmi gond, csak nem igazán értettem, hogy ilyenkor az emberek miért nem igyekeznek azonnal lecsatolni, lécet le, aztán húzni el a kilépőtől, mert egyrészt balesetveszélyes másrészt meg feltartják a többieket.
szegények nem tudom miért de közel 3 percig kísérleteztek a felállással mire végül rájöttek hogy inkább lecsatolnak és elsétálnak.
egy szó mint száz
nem mindig a személyzet meg a sípark a hibás mindenben.
full ratrakolt pályát senki ne várjon estére sem, mert ilyen hidegben elég nehéz összedolgozni a friss havat a kemény pályaalappal - ez nem magyar betegség, még nagy neves osztrák pályákon is tapasztaltam ilyet -megkeményedik a pályaalap - jön havazás vagy hóágyúznak majd jé másnap kotorják szanaszét a friss havat a sízők. aztán eltelik egy két nap és rendberakják.

a hütte nálam még mindig nagyon király igaz hogy drágább mint az átlag vendéglátóhely, de jó a kaja, jók az italok jó a hangulat kedves a személyzet.
kerestem de sehol nem találtam 600 forintos teát. 390 volt 3 deci..

én aznap este nagyon jót síztem, jót ettem és jól éreztem magam


pár közel 3 percig képtelen volt felállni
Előzmény: (barbon 82470)
barbon
85 élménybeszámolót írt
85
15 éve tag
2010.01.31. 15:11
Üdv.Mindenkinek!

Pénteken(29-én)voltunk fennt sielni.Mint a Tanú c.filmben mondták annó nem szószerinti idézet csak a lényeg: Kicsi,savanyú,de a Mienk!
Szerintem a hazai viszonyokhoz képest igen is jól megcsinált és üzemeltett sípark.A hó délelőtt még nagyon csodálatos volt,délutánra viszont sok helyen már jeges,buckás volt.A hüttékben a kiszolgálás és a minőség szerintem ok!Az árak a hely jellegének megfelelően alakultak.Szerintem elviselhetőek.
Az idézetre visszatérve a "kicsi" a hosszra igaz,de aki nem versenyzői babérokra tör az estével már azt hiszem talán már hosszúnak is véli a pályákat.
A "savanyú" amivel nem voltam megelégedve az a személyzet hozzáálása(tisztelet a kivételnek).
Este fele már a felvonó környéke nagyon jeges volt és oly mértékben ki volt sielve,hogy csak egy kis keskeny sávon lehetett megközeliteni a felvonót.Ez sajnos elég balesetveszélyes volt,volt is súlyosnak tünő baleset.(a végét nem vártam meg akkor jött az orvos).Szerintem ez elkerülhető lett volna,ha az ott "dolgozók" nem egymással trécsenek hanem az odakészített lapáttal pár perc alatt el egyengették volna,esetleg még annak az árán is,ha 3-5 percre le kellett volna állitani a felvonót,mert az még mindig jobb mint egy lábtörés.!!
A másik hasonló eset az volt amikor a pálya tetején kiszálláskor egy idősebb sielő úr nadrágjába beleakadt a csákány sarka,elesett és a havon vonszolta tovább a felvonó addig a híd szerű épitményre amikor is valahogy kiakadt a csákány és szerencsére az ijedségen kivül semmi gond nem lett,de ez nem a kezelő jóvoltából ugyanis már csak akkor jött ki a kickójából amikor mindennek vége lett.
Arra amikor közöltem vele,hogy megállíthatta volna a felvonót az volt a válasz,hogy a másik végén úgyis kiesett volna.Nem hiszem,hogy ez lenne a helyes magatartás.
Sajnos az ilyen emberi dolgok(ami nem pénzkérdés)nagyon lerotják az összképet.
Egyébként nagyon jól éreztük magunkat.Többőnk véleménye szerint is nagyon jó.Csak így tovább.
sifterlaszlo
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.01.30. 23:02
Kedves Sítársak!

Szerintem a pálya nagyon jó volt csak hát rövid a 20 cm - es friss hó az tuti bár délutánra már elég buckás volt de élvezhető csak egy kis bibi volt a hosszú lift tetején lévő liftmesterrel mert úgy ordibált az emberekkel aki kiesett a tetején, hogy az csak na.
Szerintem nem feltétlenül ez lenne a dolga neki hanem segíteni kellene a jobb síelés reményében hiszen tőlünk kapja a fizetését :)
De délután már csak havat lapátolhatott :)

Összeségiben jó volt.
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2010.01.30. 22:09
Kedves Sípark!

Nem kell annyira sietni a pályák ledöngölésével! Had élvezzük ki a friss hó adta lehetőségeket is. Majd ha nem lesz hó, és gyártjátok a jó kemény, jeges, "technikai" havat, ráérünk akkor keményen karcolni.

Üdv
Sygma
12 élménybeszámolót írt
12
14 éve tag
2010.01.30. 19:34
Sziasztok!
Most jöttünk haza a pályáról. Mit mondjak, ennyi havat egy rakáson még nem láttam. :) Egész nap szakadt, mintha fizetnének érte. Délelőtt szűzhavas program volt 20-30 cm friss hóban, délután puha porhó-buckák (inkább hegyek :) betörése következett. Délutánra a beléptetőkapukat alig győzték kiásni a hó alól. A hangulat egyébként remek volt.
Ha autóval mentek, vigyetek lapátot és hóláncot, mert igaz, hogy 5 percenként tolják a havat a pálya parkolóihoz vezető úton, de ennek ellenére láttam egy 4x4-es Pathfindert elkaparni...

-Sygma
eperke
197 élménybeszámolót írt
197
17 éve tag
2010.01.30. 18:12
Kedves öt szolnoki, senki nemis fikázta a magyar pályákat.
öt szolnoki
33 élménybeszámolót írt
33
14 éve tag
2010.01.30. 09:03
Elég régen nem írtam már ide és olvasva az utóbbi idők hsz-it lenne néhány megjegyzésem.Én a 90-es évek elején sajnos már 20 felett,DE itt csatoltam először.Akkoriban még csak a jelenlegi alsó szakasz volt meg,egy tányérossal és talán az alsó kis húzó időnként klubszerűen.Nem is tudom,hogy egyáltalán üzemképes-e még az a kis húzó ott lennt a faháznál?Akkoriban ment még István mellett László és Imre is,sőt Galyán is rengetegen voltak a kőhegyes pályán.Az alsó parkolóban volt egy kiskocsma,rendesen kaja,pia és melegedő.Telefonos egyeztetés után mertünk csak elindulni,10-20 ember esetén el is indították a felvonót.Az első kör úgy nézett ki,hogy a 20 ember széltében befogta a lejtőt és elindult merőlegesen felfelé.Ezzel a taposással tkp. ratrakoltuk a pályát és akinek még maradt ereje,az elkezdett síelni.A felvonó egyszer működött,egyszer nem.Olyankor lecsat és séta fel.
Amit ebből ki szeretnék hozni,a tipikus hazai betegségünk:ne felejtse már el senki,hogy hol is kezdett el csúszni,ne felejtse senki az eszét a Trabantban.Semmi értelme hasonlítgatni MSZI-t és mondjuk Nassfeldet,mint ahogy a Balaton sem az Adria.Ilyen klíma és szegénység mellett csodakategória minden havas próbálkozás,nem beszélve a szinte zéró állami? támogatásról.
Mindhárom gyerek itt tanulta az alapokat,semmivel nem maradnak el az osztrák,német lurkóktól,sőt szerintem fegyelmezettebbek és sokszor kulturáltabbak is náluk.
Bocs ha hoszzú voltam,van ebben már némi nosztalgia is és restellem,ha kimarad bármely szezonunkból is MSZI! Üdv Mindenkinek!
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2010.01.30. 08:18
Sziasztok!

Gyöngyösön kb 5 órától szakad a hó! Mostanra leesett 10 cm hó!
A Mátrában sem lehetnek sokkal jobb útviszonyok, ezért mindenki óvatos legyen!

Jó síelést!
aerosol
51 élménybeszámolót írt
51
17 éve tag
2010.01.29. 21:35
Huhh, "és ez mind természetes hó"... igen gépekkel előállítva. Nem tudom mi pénzt fizettek ki a TV2-nek de másra is költhették volna. A reklám értéke nulla!
kole77
265 élménybeszámolót írt
265
19 éve tag
2010.01.29. 20:14
azt tudja valaki hogy mekkora ho esett?
Amugy tényleg elég sz.r volt mert ennél azért többet is lehetett volna mutatni(többet érdemel a sípark)!
At viszont jo volt látni hogy ESETT A HÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!
adzsi
104 élménybeszámolót írt
104
14 éve tag
2010.01.29. 19:39
Sajnálom, hogy csak ennyi telt a TV2-től, a Síparkkal kapcsolatban. A bohózatukat akár Pesten is felvehették volna. Többet érdemelt volna a pálya.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.