Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Biztosítás nélkül ne menj!

ÜZENETEK (162)Időben csökkenő Időben csökkenő
nyugiba
399 élménybeszámolót írt
399
17 éve tag
2014.01.22. 08:21
Én meg szoktam külön kérni egész évre, miután kifizettem az éves díjat. Még nem találkoztam olyan biztosítóval, ami automatikusan kiállította és elküldte volna. Velem már előfordult, hogy a román határnál kérték és vissza is küldtek a zöld papírért. Elég kalandos volt szombat délben Berettyóújfalun begyűjteni, de sikerült.
Előzmény: (idavid 167386)
Krampusz
369 élménybeszámolót írt
369
16 éve tag
2014.01.20. 12:59
Én egyben kifizettem az éves díjat és a biztosító automatikusan a "nemzetközi zöldkártyát" küldte. Ez szolgált igazolásul belföldön is.
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2014.01.20. 12:16
Nem. Van egy egyezmény, miszerint, ha az autón van rendszám (nincs kivonva a forgalomból), akkor van felelősség biztosítása.

http://kotelezo.clb.hu/rendszam_egyezmeny.htm
Előzmény: (idavid 167386)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
2014.01.20. 10:50
sziasztok,

Ausztriába az autóhoz kell zöldkártya?
Snowchain
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2014.01.07. 20:24
Mindenkinek nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat. Jegyeztem őket és némi megnyugvás is, h mégsem vagyok annyira zizi.
Schain
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
2014.01.07. 18:49
Szia,

1. ez általában igaz, bár már vannak feláras off-piste biztosítások is. a szállásod előtti dombon ha esel - lecsatolsz/lecsatolnak, azt mondod megcsúsztál síbakancsban, ez meg már simán utazási baleset és benne van a biztosításban.

2. ez a legtöbb cégnél definit benne van. itt egy részlet pl. a tavalyi biztosításomból:

"A Biztosító mentesül a szolgáltatás nyújtása alól, amennyiben:
––a biztosítási esemény bekövetkezése a Biztosított vagy a Szerződő 0,8 ezreléket meghaladó alkoholos befolyásoltságára, kábítószeres vagy egyéb okból bódult állapotára vezethető vissza, azzal okozati összefüggésben
következett be;"

0.8 ezrelék az azért nem csak egy rumos tea...:) DE fontos az okozati összefüggés is - ha vétlen félként ér baleset (pl. hátulról elütnek), akkor ez egy védhető kitétel. Persze ha tényleg annyira piás vagy (ne legyél!), akkor ne te jelentsd be a baleseted telefonon, és ne beszélj a mentőkkel...:)

Franciáknál engem egyből vittek az ambulanciára, nem szondáztattak, Ausztriában viszont láttam már hogy a hegyimentőkkel együtt a rendőr is jött és szondáztatott mindenkit...

Alapvetően azt tudom tanácsolni a tavalyiak alapján, hogy a biztosítókkal érdemes küzdeni:
- mindenről kérj számlát (hegyimentés, mentővel szállítás, haver lehozza taxival a kórházba a cuccod, stb.), amire ráírják hogy pontosan honnan pontosan hova történt az út
- nézd meg, mit írsz alá vagy a téged kísérő nézze meg
- azonnal hívd fel a biztosítót, miután a mentőket hívtad - ez kötelezettséged is a szerződés szerint.
- a kórházban/ambulanciában az orvosokat/nővéreket kell meggyőznöd, ha pl. az apartmanotokban egyedül lennél vagy mást akadályoznál és emiatt kényelmesebb a kórházi ellátás. ha a nagykönyvbe az van írva, hogy eddig a napig marad kórházi ellátás alatt, akkor a biztosítós erősködhet ahogy akar...
- ajánlott nevesebb biztosítónál kötni, akinek a neve külföldön is azonnal egyértelmű ha kiveszed a biztosítási papírod a kabátzsebedből

Lényeg a lényeg: minden legyen dokumentálva a bejelentő telefonhívástól kezdve - egy konkrét számlával/orvosi javaslatra történő ellátással már nem tudnak mit kezdeni, ha jogos a kártérítési igény. Én rászántam a felépülésem után pár napot, átbogarásztam a költségeket + a biztosításom feltételeit, elküldtem nekik mindent egy borítékban - mindent kifizettek, amiről papírom volt és be tudtam kategorizálni.

Tapasztalatom szerint sokszor az ügyintéző sincs tisztában minden biztosítási feltétellel - neki az az első dolga, hogy a cége költségeit csökkentse, ahogy tudja. Ez elég embertelen stílust és hozzáállást követel meg sokszor, de nem szabad hagyni magunkat. :)
Előzmény: (Snowchain 166087)
csabor
3475 élménybeszámolót írt
3475
14 éve tag
2014.01.07. 16:23
Én nem határolódok el, de én is hallottam.
Előzmény: (huligan 166128)
huligan
3493 élménybeszámolót írt
3493
17 éve tag
2014.01.07. 15:35
Amiket most bemásolok ide, attól teljesen elhatárolódok! Ezt valahol, valakitől hallottam...


I. szabály: csak az történt meg és úgy, ahogy az a jelentésben le van írva és te aláírod.

II. szabály: az I. szabályból adódik, hogy ami nincs benne a jelentésben, az meg sem történt.

III. szabály: a biztosítók szeretik, ha minél hamarabb be van jelentve a káresemény. Ezt a beszélgetést rögzítik. Tehát már itt észnél kell leni.

IV. szabály: bármilyen baleset is történt, aki elszenvedte NEM ivott egy kortyot sem. Pályán síelt és a baleset következtében hagyta el a kijelölt szakaszt stb...

V. szabály: ne írj alá semmit, ameddig nem tudod 100%-ban mi van a jegyzőkönyvbe.

VI. szabály: az első ötöt tanítsd meg a veled síelőknek...:)
Előzmény: (Snowchain 166087)
Snowchain
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2014.01.07. 09:43
Sziasztok!

Tegnap nézegettem a biztosítások feltételeit és érdekes dolgokat találtam, kiváncsian várom a tapasztaltabb "versenyzők" véleményeit.

-csak a kijelölt pályán történő síbalesetre vonatkozik a biztosítások többsége. Pl. ha valaki lecsúszik a pályaszállása előtti dombról a felvonóhoz és ott éri baleset arra nem!

-néhány cég azt is kizárja ha vkit alkoholos befolyásoltság alatt ért baleset.... és mivel nem definiálják mit is neveznek ők "alkoholos befolyásoltság" -nak, ezért ez a gyakorlatban 0% toleranciát jelent. Magyarul ha iszol egy rumos teát, baleset ér és kiderül, hogy ittál kizárnak.

kösz
Schain
Eszteván
100 élménybeszámolót írt
100
13 éve tag
2013.02.20. 23:34
Igazatok van, elnéztem a dolgokat ami az árakat illeti. Utána érdeklődtem és nekem azért ennyire olcsó, mert régi ügyfél vagyok és több biztosítást is fizetek náluk ( autó, lakás, stb.)

Ettől függetlenül továbbra is úgy gondolom, hogy felelőtlenség egyetlen percet is külföldön tölteni biztosítás nélkül.
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
16 éve tag
2013.02.20. 21:49
Többet nem tudok segíteni, ha nem érted, biztos én nem voltam érthető
Előzmény: (idavid 155629)
Rera
318 élménybeszámolót írt
318
14 éve tag
2013.02.20. 21:39
Idavid: köszönöm szépen a privát kérdésemre az információt! Azért sms-ben könnyebben megy, mint minden egynapos miatt elballagni a biztosítóhoz... Amióta itt olvasgatok, nekem is megfordult a fejemben, hogy az őrzőangyaloknak besegíthetnék. ;-)
Előzmény: (idavid 155575)
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
2013.02.20. 21:28
És ezzel mire akarsz kilyukadni?:) Nem igazán értem még így kifejtve sem a gondolatmeneted...aki nem köt külön síbiztosítást, azt az EB kártya részben kisegíti, aki meg köt, annak tök mindegy, legyen nála és kész.
Előzmény: (AAron 155607)
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
16 éve tag
2013.02.20. 20:01
"Tudtommal az EB kártyával az adott ország állampolgárainak "járó" szolgáltatással azonosat térítenek meg. "

Jól tudod, egy Osztráknak is kell fizetnie magánkórházban, akkor nekünk is.

De segítek

Az Európai Unió téli sportközpontokkal rendelkező tagállamai megfelelően felkészültek a síelés közben balesetet szenvedő turisták ellátására. Az európai uniós szabályok lehetővé teszik, hogy a magyar síelők a magyarországi kötelező egészségbiztosításuk terhére vegyék igénybe a szükséges egészségügyi szolgáltatásokat.

Európai Egészségbiztosítási Kártya
Ezt a jogosultságot az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EU-Kártya) igazolja. Az EU-Kártya alapján a magyar jogosult az adott ellátást a másik tagállamban ugyanolyan módon veheti igénybe, mint a helyi biztosítottak. Ez azt is jelenti, ha az adott tagállamban biztosítottainak az ellátásért önrészt kell fizetniük, ezt a magyar jogosultak is kötelesek saját maguk viselni.

Önrészek:
A biztosított által fizetendő önrész mértéke kórházi ellátás esetén:

Ausztriában – 10-18 €/nap
Franciaországban – a kezelés díjának 20%-a, de legalább 18 €/nap
Olaszországban – szakorvosi ellátásért legfeljebb 36 €/alkalom
Szlovákiában – 1,99 EUR sürgősségi díj
Svájcban – 18 év alattiaknak 33 CHF, 18 év fölöttieknek 92 CHF


Számla utólagos megtérítése
Franciaországban és Svájcban a kórházi tartózkodást nem igénylő ellátások költségét teljes összegben ki kell fizetni.
A kifizettet számla alapján hazatérés után, utólagosan igényelhető megtérítés az illetékes Regionális Egészségbiztosítási Pénztártól. Ebben az esetben a Regionális Egészségbiztosítási Pénztár csak az adott ország társadalombiztosítása által nyújtott támogatásnak megfelelő összeget téríti meg (pl. ha a svájci egészségbiztosító a költségek 80%-át téríti, akkor a magyar egészségbiztosítás is csak 80%-os mértékű térítést tud nyújtani).

Ha egy biztosított EU-Kártya nélkül vesz igénybe ellátást, és az orvostól vagy kórháztól számlát kap, a kifizetett számla alapján ugyan ilyen módon igényelhet visszatérítést.
Fontos tudnivaló, hogy a Kártyával a szolgáltatásokat csak az egészségbiztosítás illetékes szerveivel szerződésben lévő orvosnál lehet igénybe venni.
A szerződés nélküli magánszolgáltató által nyújtott ellátás költségeit a beteg saját maga fizeti, és a Regionális Egészségbiztosítási Pénztár a költségeket utólag sem tudja megtéríteni, ezért célszerű – lehetőség szerint – minden esetben közkórházhoz fordulni.

Az adatok csupán tájékoztató jellegűek és a külföldi egészségbiztosítási intézmények tájékoztatásán alapulnak, esetleges eltérésekért az Egészségügyi Minisztérium és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár felelősséget nem vállal

Mentés
A hegyi balesetet szenvedettek felkutatása, a hegyi mentés, valamint a völgybe való szállítás rendszerint az adott országban biztosítottak számára is díjköteles.
A felszámított díjat az egészségbiztosítás gyakran nem téríti meg, a betegeknek a díjat saját zsebből kell fizetniük, vagy szabadidő- és sportbiztosítást köthetnek rá, esetleg a hitelkártyákhoz tartozó biztosításukat használhatják fel.
Hegyi mentés és különösen helikopteres mentőszállítás esetén számíthatunk arra, hogy a mentés díját a mentőszolgáltató kiszámlázza. Gyakran a helyi egészségbiztosítás sem a mentőszámla összegét téríti, hanem abból csak egy előre meghatározott fix összeget.
Különösen igaz ez pl. Ausztriára, ahol a hegyi mentés díjából, a számla összegétől függetlenül, legfeljebb kb. 800 €-nak megfelelő összeg téríthető, amit a légi mentés költségei jócskán meghaladhatnak.
Előzmény: (idavid 155606)
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
2013.02.20. 19:59
Tudtommal az EB kártyával az adott ország állampolgárainak "járó" szolgáltatással azonosat térítenek meg. Tőlem elkérték azt is, amit lehet a biztosítóm átterhel arra, a többit meg ők fizetik. De igen, csak az EB kártyával síelésnél nem mész sokra.
Előzmény: (AAron 155603)
AAron
2621 élménybeszámolót írt
2621
16 éve tag
2013.02.20. 19:51
"Ha a külföldi utazás közben olyan baleset történik, amelynek következtében tartós orvosi, vagy kórházi kezelésre van szükség, miden esetben fel kell mutatni az EB kártyát (European Health Insurance Card, magyarul Európai Egészségbiztosítási Kártya) mivel ezeket a költségeket az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP) kell állnia."

gyors kérdés: az OEP fizet magánkórházban vagy rendelőben történő ellátás esetén?

Na ugye
Előzmény: (idavid 155601)
idavid
18 élménybeszámolót írt
18
15 éve tag
2013.02.20. 19:47
Nem tudom, itt ellátták, de már fent látszott, hogy eltört a csont, mondtam is hogy nyugodtan hívhatják a biztosítót meg a mentőt.

Nyilván meghalni nem fognak hagyni, de megnyugtatja őket a biztosításod - a pénzügyet nálam minden helyszínen külön kishölgy intézte, a dokik/mentősök tették a dolgukat.:)

Nekem több síoktató, illetve hegymászó/bringás ismerős az ÖAV biztosítást ajánlja, ha az ember 2 hétnél többet űz hegyi sportot külföldön. Erről magyarul itt:

http://komarnicki.hu/page.php?57

Ez az egész világra kiterjedő, direkt alpesi sportokra van kitalálva, de pl. több alpesi menedékházban/szálláson is kedvezményeket ad, vannak szervezett utak, stb. Éves díja 50-60 EUR, ez kb 3, egy hetes út középkategóriás/piros/... biztosításának az ára.

(Más kérdés, hogy a franciák vélhetően nem ismerik ezt, ugye...)

Én inkább ilyet kötnék, ha sportolni járnék ki ennyit, mert pl. az AXA síelős biztosítása (ez van nekem évek óta) pl. hegyi kerékpározásra már nem érvényes, vagy épp via ferratázásra, hiába kötöd egész szezonra vagy évre.

Általános utasbiztosítást meg a legtöbb dombor bankkártyához adnak, vagy minimál összegért igényelhető.
Előzmény: (Eszteván 155587)
porszi
28 élménybeszámolót írt
28
14 éve tag
2013.02.20. 19:17
Még annyi,hogy az Allianznál nem lehet kötni 90 napot meghaladó időre sem általános,sem síbiztosítást.

02.20-04.20 /90 napra /
Ezüst 21.595 Ft
Arany 27.120 Ft
Platina 44.195 Ft
porszi
28 élménybeszámolót írt
28
14 éve tag
2013.02.20. 19:11
Allianz-nál egy főre 14-65 éves korig.Platina

Általános biztosítás 02.20-03.31 /10 nap / 7110 Ft
Gyakori utazás 02.20-06.19 / 4 hónap / 46.080 Ft
Hosszú kinttartózkodás / 1 év / 122.990 Ft

És ez nem jó síelésnél,túrázásnál,extrém sportolásnál.
Előzmény: (Eszteván 155587)
Sörapu.
1360 élménybeszámolót írt
1360
15 éve tag
2013.02.20. 19:05
Nekem is úgy tűnik, hogy egy egész évre szóló, akár helkopterre is érvényes biztosítás ára igen húzós lehet. Ráadásul én nem is ismerek hasonló terméket magyarországi biztosítónál. Persze nem vagyok ezen a téren nagyon tájékozott.
Előzmény: (maci-laci 155588)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.