Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gyepsí

ÜZENETEK (240)Időben csökkenő Időben csökkenő
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2009.06.12. 09:03
Sziasztok!

Továbbra is folynak az edzések a frissen kaszált és a természet segítségével rendszeresen locsolt, tehát a téli körülményekre lefordítva ratrakolt, optimálisan előkészített pályán. Igaz Sz.Andrást hiányoltuk a szerda esti edzésen, de hétvégén biztosan újra együtt lesz a csapat. Júniusban sajnos szombatonként nem tudjuk az edzéseket és próbákat megtartani, de a szokásos vasárnap délutáni lehetőség meglesz, valamint szerda esténként is várjuk az érdeklődőket. A részvételi feltételeket és időpontokat a https://www.visegradsipalya.hu honlapon találjátok meg.

Ne feledjétek a tél lassan de biztosan közelít, tartsátok karban a síelős izmokat és készüljetek ti is gyepsível a következő szezonra!

Üdv! Nagyvillám Sípálya Gyepsí Csapat!
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2009.05.31. 20:45
Sziasztok!

Úgysem pörög mostanában eléggé a fórum, úgyhogy a gyepsível kapcsolatban írok még egy-két gondolatot.

Replaci írta, hogy a középen terhelés megtanulásához jó a gyepsí. Ez így igaz csak ez túl egyszerűen hangzik. Az egyensúlyozás mellett a fokozott élezés is alapkövetelmény, és itt mindkét térd egyidejű döntésére van szükség, az ívkülső terhelt lábé nem elégséges sőt az élváltáskor szinte az ívbelső láb indítása a fontosabb. Az egyensúlyozásra visszatérve a gyepsí olyan egyensúlyozó képességet alakít ki amivel egyszerre előre hátra és mindkét oldalra figyelni kell, minden pillanatban alkalmazkodva az állandóan változó és nem tükörsima terephez. Ezért nehéz a gyepsíre átállás. Ha már megvan az egyensúlyi helyzet és ki tudod lazítani a térdedet menet közben, akkor jöhet a mindkét lábbal egyidőben végrehajtott fokozott élezés, ami sebességgel párosítva már maga az élvezet. Ajánlom mindenki figyelmébe a https://www.visegradsipalya.hu honlapunk fórumát, ahol érdekes beszámolókat olvashattok.

Amennyiben még részletesebben érdekelne valakit a gyepsí carvingsi összehasonlítás, meg fogom kérni Tumbász Gerit (×××× SMSZ hósportoktató), hogy mint volt gyepsí versenyző írjon egy kis beszámolót e témában. Ő még a carvingsík megjelenése előtt volt gyepsí versenyző, és az első carving sízésén az edzője, Szabó Laci állítólag csak annyit mondott neki, hogy csukd be a szemed és csak gyepsízzél.

Ha valaki esetleg nemcsak elméletben lenne kíváncsi a gyepsíre, a honlapunkon jelzett időpontokban várjuk szeretettel a pályán, és remélem beszámol majd az ott tapasztaltakról.

Üdv! Nagyvillám Sípálya Gyepsí Csapata a gyönyörű Visegrádról, ahol nemcsak télen lehet síelni.
Kanyarsíklub Replaci
1224 élménybeszámolót írt
1224
19 éve tag
2009.05.31. 10:44
Halihó szervusztok!

Én is kipróbáltam a gyepsít, és kitűnő módszernek gondolom a síléc középen terhelésének a megtapasztalásában. Aki itt hátul terhel, hamar megtapasztalja ennek a hibának a következményeit, és eddig ez rendben is van így.

A síléc középen terhelése azonban korántsem a topot jelenti a technikákban, és különösen nem jelenti a magas fokú carvingozásban. A síléc hátul terhelése nem mindíg hiba. Sőt! Az igazán jó minőségű carving léceknek az eleje és a vége úgy van kialakítva, hogy ezeket az ív bizonyos szakaszaiban használva, egészen különleges dolgokat lehet végrehajtani.

Mégegyszer tehát: A korrekt középen terhelés begyakorlására különösen alkalmas a gyepsí, az igazán magas fokú technikákhoz azonban (szerintem) kevés, éppen azért, mert csak az előbbire alkalmas.

Jó havat kívánok azoknak, akik a nyári gleccserre készülnek, és jó szörfös szeleket azoknak, akik nyáron a vízen csúszás megszállottjai.

Üdv.:
Replaci
https://www.kanyarsiklub.hu
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2009.05.29. 23:18
Sziasztok!

Jó hír, hogy a mai nap lekaszálták a pályát, úgyhogy a holnapi napon kiváló rövidre nyírt gyepszőnyeg várja a gyepsízőket, mely ráadásul még gyönyörű kilátással is párosul.

A szerda esti edzésen elég jó versenypályát sikerült kitűzni, komoly megpróbáltatás volt a hiba nélküli teljesítés, már csak egy automata időmérő hiányzik a teljes élvezethez. Sz. András is kénytelen volt feladni hosszú kényelmesen karcolt íveit, meglepően jól teljesített a kapuk között és azt mondta, hogy nagyon élvezte a megpróbáltatást.
Tumbász Geri is volt Leóval edzeni, kár hogy nem csináltam az általa tűzött kiváló edzőpályáról fotókat. Majd legközelebb. Ismét tudtunk egy kicsit beszélgetni a gyepsí hasznosságáról és teljesen egybevág a saját tapasztalatom az általa mondottakkal. A lényeg most is az volt, hogy bizony a gyepsível meg lehet igazán jól tanulni síelni, persze az elképzeltnél egy kicsit többet kell szenvedni érte, de megéri. A sokak által áhított haladó carving technika, a biztos gyepsí tudás birtokában ugyanis már gyerekjáték lesz.

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy mindezt szezonon kívül, a sítanulásnál lényegesen olcsóbban, és időjárástól függetlenül, tehát előre tervezhetően tudod megtenni. Kedves sí fanatikusok, akik mindig professzionális sítudásról álmodoztok, ébresztő!!! Itt a csodaszer szinte csak egy karnyújtásnyira Tőletek.

Gyepsíre fel emberek, egy kis "nyári síelés" ilyen gyönyörű környezetben még senkinek sem ártott meg.

További információk a honlapon http://www.visegradsipalya.hu

Üdv! Nagyvillám Gyepsí Csapat!
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.11.16. 22:58
Sziasztok!

Úgy néz ki lassan vége a gyepsí szezonnak és reméljük az előrejelzett hideg is időben megérkezik. A hóágyúk már ébredeznek nyári álmukból, jövő héten próbaüzem lesz és már állítjuk a felvonókat is.
A fű egészen jól bírta a gyepsís megpróbáltatást, alul a középső részen azért már kezd sarasodni. Szombaton a kicsit jobb idő több embert vonzott, vasárnapra már csak Sz.András és a kanyarsí csapat egy embere maradt a majdnem téli időben. Egyébként beüzemeltük a meteorológiai állomásunkat, nemsokára lehet nézni az adatokat, a hóágyúzáshoz nekünk is jól fog jönni a plusz információ.
Csütörtök este 6-8-ig intenzív 2 órás gyepsíedzés, hétvégén pedig 13-17-ig mindkét nap, ha az idő is engedi, lehet jönni a hó előtt még egyet "gördülni". Ha fagyni fog lefújjuk a további gyepsí edzéseket, és pár nap múlva síedzéssel nyitjuk a szezont!!??

Remélem már mindenki gőzerővel készül a télre, ahogy mi is tesszük. Jó télvárást mindenkinek!

Üdv! G.Rezső https://www.visegradsipalya.hu
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.11.07. 23:47
Kedves Daddy!

Köszönöm a jókívánságokat, várunk a pályán!

Üdv! G.Rezső
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.11.07. 10:53
Kedves Rezső!

Először is fogadd jó kívánságaimat névnapod alkalmával.
Kívánok néked erőt, egészséget, boldogságot, GAZDAGSÁGOT, és azt hogy céljaid mindig érd el.

Bíztató szavaidat köszönöm, előbb utóbb ott leszek nálad.
Én tudom, hogy a tanuláshoz alázat kell, ezért a "visszalépés" nem riaszt.
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.11.06. 01:48
Kedves Daddy!

Azt mindenképpen javasolnám, hogy látogass ki hozzánk még a gyepsís időszakban, mert a próba nem kötelező, és legalább láthatsz más próbálkozókat is. A profiknak nem kötelező egyből nagy sebességgel próbálkozni, az óvatosabb csúszkálás pedig, a kis sebesség miatt, gyakorlatilag veszélytelen. Itt leggyakrabban a fenékre ülés fordul csak elő, ami egyértelműen a sít hátul terhelő középhaladók sajátja.
A tiszta ív technikát azért kis sebességnél el lehet "csalni" és gyakorlatilag minimális élezéssel lehet forgatni a gyepsít is, egyébként a teljesen kezdők nem is tudnának szinte az első órában kanyarodni megtanulni.
Haladó szinten az ívlépéssel kiválóan lehet egyébként a tempót és az íveket "kordában tartani". Szerintem ha nem várod el magadtól, hogy már az első alkalommal kiválóan gyepsíelj, és nem szégyelsz egy-két lépcsőfokot a sítudásodban átmenetileg visszalépni, akkor bátran próbálkozhatsz a gyepsível.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató

Ide is bevágom a sípálya hírlevelét, hátha valakit érdekel és nincs a címzettek között. Egyébként a honlapon fel lehet iratkozni a hírlevélre.

Kedves Sí és Snowboardos Barátaink!

Továbbra is nagy sikerrel, és változatos intenzitással zajlanak a hétvégi gyepsís felkészülések a hamarosan következő téli szezonra.

Elmúlt szombaton csak egy vendégünk volt (az állandó gyepsís csapatból), vasárnap (valószínű a jó időre is tekintettel) viszont szép számmal próbálkoztak elsajátítani a gyepsízés tudományát, sokan mindennemű sítudás nélkül. Olvashatjátok is Szivák András hozzászólását a https://www.visegradsipalya.hu/fórum/gyepsi-n, aki hősiesen állta a nagy rohamot. Sajnos én külföldön voltam, így nem tudtam neki besegíteni. Aki esetleg szeretne kevesebb ember társaságában próbálkozni, annak bátran ajánlhatom a kissé rosszabb időjárású napokat is, (mint pl. az elmúlt szombat) mert a gyepsízés élménye ilyen körülmények között is csorbítatlan, és ahogy Sz. András is mondja a legnagyobb nyereség ilyenkor kimozdulni.

Most hétvégén a Hó Show-ra tekintettel csak vasárnap leszünk nyitva 14-17 óráig, de következő hétvégén már leszek (akár oktatással is) szombaton és vasárnap (15, 16.) is, 13-17 óráig. Gyepsízéssel kapcsolatos információk, képek, videók a honlapon illetve a sielok.hu-n a fórumban/minden egyéb síelőket érdeklő téma/gyepsí, ill. fórum/magyarország/visegrád topikokban olvashatók.

Aki kilátogat a hétvégi Hó Showra, nézzen be hozzánk a Magyar Síszövetséggel és a Síakadémiával közös standunkra, ahol több magyar pályát is megismerhettek.

Mindenkinek jó télvárást, aki aktívabban szeretne készülni azt várjuk a hétvégi gyepsí edzéseken! Már izzítjuk a hóágyúkat, remélem december elejére itt a hideg is és indulhat az igazi síszezon.

Üdv! Gutbrod Rezső Nagyvillám Sípálya Visegrád, https://www.visegradsipalya.hu, mobil: 20/9590213
Daddy
343 élménybeszámolót írt
343
19 éve tag
2008.11.05. 12:43
Kedves Rezső

Mióta ezt a gyepsít itt - számomra nagyon szimpatikusan - "népszerüsíted" (ami szerintem nagyon jó, és hasznos), gondolkodom azon, hogy meg kellene próbálni.
Már többször elhatároztam, hogy legalább egy ismerkedő látogatást teszek pályádon, de valahogy mindig közbejött valami.
Most azonban kicsit elbizonytalanodtam. Én már nagyon régen estem egy "emlékezeteset", és így 60 felett már nem is vágyom erre. Tartok tőle, hogy ez a "nem olyan derék" derekamat meghúzom stb.. Talán a téli síelés gyakorlata után, tavasszal megróbálom a gyepsít.
Tisztában vagyok azzal, hogy a hosszú gyakorlatom nem jelenti azt, hogy technikám nem lenne (nagyon sok mindenben) javítást igénylő.

A havas pályádat viszont feltétlen kipróbálom.
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.10.29. 23:25
Sziasztok!

Hát igen, vége a szép őszi időknek és gondolom ezért volt elég gyér(pénteket leszámítva) sajnos az ünnepek alatt a látogatottság. Persze ez nem egy vállalkozó siráma akar lenni (igazából az alapkiadások is alig jönnek vissza), hanem egy nagyszerű sípótló lehetőség fenntartójáé.
Persze már többen leírták, hogy kell elszántság a gyepsíhez, és talán csak a sokadik gyakorlás után lesz igazán élvezetes, de mondjatok egy sportot is, ami első nekifutásra az. Egy kis szenvedést szerintem be kell kalkulálni és így van ez a döntés meghozatalával is, hogy kiszakadjunk pár órára a nagyvárosi nyüzsgésből és a természetben jó levegőn gyakoroljuk kedvenc sportunkat a sízést. És a sízés igazán nem időjárás függő. Gondoljunk bele hányszor síztünk már itéletidőben. Ehhez képest + 10 C és egy kicsit nyálkás idő rossz körülmény? Szivák András mondta, hogy a legnagyobb nyereség ilyenkor kimozdulni, mert a letargia ilyenkor a legnagyobb és a sízés élvezeti értéke pedig nem csorbul igazán. Jó időben könnyű jól érezni magát az embernek!
Tehát emberek gyepsíre fel, mert ez igazi sízős izmokat mozgat meg és a sízési technikádat is egyértelműen javítja. Gondolom ez megér egy kis szenvedést! Nem is beszélve arról, hogy sílécre állva barátaid nem ismernek majd rád, irigykedve állapítják meg mennyit fejlődtél.
Szemem előtt lebeg a kép, amint a következő gyepsí szezonban elöntik a "szenvedő" sízők tömegei a gyepsípályákat csakhogy ők legyenek a legtöbbet fejlődők a síszezon kezdetére.

Remélem egy-két embert elgondolkodtatnak a fent leírtak és így már érdemes lesz egy hétköznap esti gyepsí edzést is beiktatni. Szivák András egyébként már letette az alapokat, nekünk csak követni kell őt kellő elszántsággal és előbb utóbb fogjuk annyira élvezni a gyepsízést, mint ő.

Az már csak hab a tortán, hogy ráadásul mindezt egy igazán "királyi" helyen tehetjük, mint azt olvashatjátok is.

Üdv! G.Rezső http://www.visegradsipalya.hu
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.10.19. 23:49
Sziasztok!

Ismét nagyszerű hétvégét zártunk, ami természetesen a kiváló időjárásnak is köszönhető. Talán egyre többen érzik, hogy közeleg az évszázad legnagyobb tele és erre bizony fel kell készülni valahogy?

Szombaton eddig egyáltalán nem volt jellemző, hogy alig maradt szabad Rollka és szinte tele volt a felvonó. Persze köszönhető ez a síoktató "válogatottnak", akik itt tartották edzésüket a jövő heti gleccser sízés előtt. Sajnos erről a sízésről nekem le kellett mondanom, de pont ennek köszönhető, hogy így az ünnepek alatt folyamatosan nyitva leszünk (23., 24., 25., 26.) délután 2-től este 6 óráig. Remélem a kiváló időre is tekintettel, új próbálkozókkal is találkozhatunk majd, hiszen nekik szól 50%-os kedvezményünk, amit szerintem nem szabad kihagyni.

Vasárnap szintén szép időben, az egyre bővülő törzsgárda részvétele mellett, jelentős számú első próbálkozó ismerkedett a "zöld" sízéssel. A pálya melletti szerpentin útról jó páran rácsodálkoztak a sípályán látható mozgásra és érdeklődve szemlélték a furcsa görgős szerkezeten némi zajjal lesikló különleges öltözetű lényeket. Többen is esküdöztek, hogy ezt ki fogják próbálni. Hát majd meglátjuk!

Érezhetően közeleg a tél, ami a naplemente után volt igazán érezhető. Egy csapásra csípős lett az idő és már a hóágyúk felé kacsingattam, hogy lassan készenlétbe kell helyezzük őket. Addig is bizton állíthatom, hogy a sikeres téli szezon alapja a jó felkészülés, és nemcsak a pálya üzemeltetőknek, hanem a sízőknek is.

Emberek ébresztő, nyakunkon a tél! Gyepsíre fel és télen már játék lesz a síelés!

Üdv! Gutbrod Rezső Nagyvillám Sípálya Gyepsí Team! 20/9590213 https://www.visegradsipalya.hu
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.10.18. 09:40
Kedves sí és gyepsí barátaink!

Visegrád Nagyvillám Sípályán egyre népszerűbbek a gyepsí edzések. A stabil maghoz szombat délután csatlakozott immáron a magyar síoktató demo csapat is, akik a január végén Mátraszentistvánon megrendezésre kerülő IVSI nemzetközi kongresszuson fogják formációs sízésükkel elkápráztatni a nagy síző nemzetek oktatóit. Persze céljuk nem az esetlegesen elmaradó tél helyett a gyepsís demó formáció bemutatása (idén kivételesen nagy tél lesz), hanem a haladó sízők számára e nagyszerű edzőeszközön gyakorlás, hazai viszonyok között.

Szerencsére az utánpótlás is meglesz, hiszen örvendetesen sokan próbálkoznak először a gyepsízéssel. Sokan mindennemű sítudás nélkül teszik ezt és meglepően jó fejlődést mutatva. A gyepsí tanulásnál ugyanis kimarad az osztrák síiskolában előszeretettel alkalmazott hóeke, ezzel egyből a párhuzamos íveket tanulják meg a bátor próbálkozók. Persze az egyensúly megszerzése nehezebb ennél az útnál, de a merev hóeke tartás túlzott beidegződése (ami sok tanulónál éppen a további fejlődés gátja) nem akadályozza a dinamikus sítechnika elsajátítását. Persze egy alkalom erre itt is kevés, és a rendszeresség, a gyakorlás az igazi út a technika fejlesztéséhez, amire most hazai körülmények között, kedvező áron van lehetőség Visegrádon.

Őszi felkészülési akciónk keretén belül az első próbálkozók minden árból 50%-os kedvezményt kapnak!!!
A téli szezon áraihoz hasonlítva, a felvonó és a gyepsí bérlet együttes összege annyi a 4 órás időtartamra, mint télen egyedül a felvonó díja (2500 Ft). Spórolni a további felszerelések elhozásával tudsz (sícipő, bot, görkoris védőfelszerelés, biciklis sisak, kesztyű és strapabíró ruházat), és az oktatás is olcsóbb mint télen (1500 Ft/óra).

Várunk minden érdeklődőt, fontolva haladó sízőt akár csak nézőként is szombatonként 16-20 óráig már pályavilágítással és vasárnap 14-18 óráig még napsütéssel. A szép hétvégi idő és a csodálatos őszi panoráma garantált!!!!

Üdv! Gutbrod Rezső a Nagyvillám Síiskola oktatója, ahol mint a villám megtanulsz jelenleg gyepsízni. 20/9590213

És, hogy a honlapot ( https://www.visegradsipalya.hu ) és a fórumot is reklámozzam, idézem Szivák András gyepsí fun egyik hozzászólását a hétvégével kapcsolatban:

"Úgy látszik tévedtem, mert a szuperjót is lehetett fokozni, ui. Rezső pályát tűzött ki a haladók számára. Egy csapásra megváltozott minden, ui. az addig tetszés szerint kényelmesen huzogatott ívekről, a főúri szalonsíelésről, át kellett térni egy kitűzött nyomvonalra, aminek sikeres teljesítése - még ha könnyű pálya volt is - igen csak fokozta az élvezetet és kellemes "Herrmann Maier vagyok" érzést kölcsönzött az embernek. Ismét bebizonyosodott, amit télen is mondogattam, hogy még egy ilyen, viszonylag rövid pályán élvezetesen lehet síelni és - a kitűzött pályát nehezítve - akár versenyre is fel lehet készülni. Köszönjük Rezső, Isten tartsa meg eme jó szokásodat!

Egyébként mind szombaton, mind pedig vasárnap ismét a nagyszüleim által mutatott huszas években készült fényképeket idéző majális-hangulat volt a pályán, olyan örvendetesen nagy részvétellel, hogy amikor a pályához érkeztem, először azt hittem, hogy véletlen időutazás következtében éppen január közepébe csöppentem, csak csodálkoztam, hogy miért nincs hó?

Büszke vagyok arra, hogy szombaton megjelent a második síelő is, aki úgy figyelt fel a gyepsíre, hogy látott engem a Normafánál. Hét év alatt ez elég jó eredmény, bár egy verbuváló cégtől biztos kirugnának.

Ja, a lényeget majdnem elfelejtettem: megfordult a trend. Eddig ugyanis a magyar síversenyzők jártak Szlovákiába edzeni, most viszont megjelent Nagyvillámon az első szlovák vendég egy fiatal síversenyző hölgy személyében, aki ámulattal nyilatkozott a pályáról. Meglátjátok, megérjük még, amikor osztrák csoportok jönnek majd hozzánk síelni és az osztrák síedzők a magyar síakadémián fognak tanulni."
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.09.21. 23:58
Sziasztok!

Hát ma igazán tökéletes volt a visegrádi pálya. A folyamatos esőzések hatására olyan puha volt a felső földréteg, hogy a síbotot egyszerűen le lehetett szúrni a földbe mint télen. Képzelhetitek, hogy milyen kiválóan lehetett ilyen talajon íveket húzni. Ahhoz tudnám hasonlítani a pályát, mint mikor télen a Ratrakolt alapra esik 5-10 cm friss hó és minden kanyarodást élvezel. A törzsgárda Kristóffal kiegészülve szinte haza sem akart menni. Szivák András szinte könnyes szemmel búcsúzott, neki valamivel korábban el kellett menni, Tibi meg a végén már a nagy ugratón kockáztatta életét, ma egész nap "bombastabil" maradt és mindehhez folyamatosan vigyorgott. Robi a fia, aki hozta a formáját menetenként 40 karcolt kanyarral, a végén már kezdett aggódni apjáért. Mi maradék meg egy eséssel fejeztük be a napot, de ez inkább már a kondíció és koncentráció hiányának volt köszönhető, addig minden percét élveztük a lesiklásnak. Az esés mindig intő jel, ilyenkor érdemes a tempót visszafogni. Kristóf viszont, aki gyerekkorában állt utoljára gyepsín, fokozatos javulás és a hozzá tartozó esések után egyre biztosabban állt a lábán és a végén már szinte abba sem akarta hagyni az ívek karcolását.

Hát szép és jó volt ez a mai nap, a kilátás gyönyörű volt, a hőmérséklet pont ideális egy kis mozgáshoz, sajnálhatja aki kihagyta. Olyan az érzésem, mint egy kiváló síelős havas nap után. Remélem a többiek is beszámolnak majd a mai élményeikről, nehogy csak reklámfogásnak tűnjön az egész.

Üdv! Várunk mindenkit egyelőre hétvégente szombaton 17 órától már pályavilágítással 20 óráig, illetve vasárnap délután 3-tól este 7-ig.

Készüljünk gyepsízéssel együtt a télre!

Nagyvillám Gyepsí Csapat http://www.visegradsipalya.hu
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.09.11. 23:10
Sziasztok!

A mai eső után igazán jól lehetett íveket karcolni a pályán. Szinte a gurított rövidlendülethez hasonlóan lehetett besűríteni az íveket, megcsúszás veszélye nélkül. A felpuhult pálya nem is rázott annyira mint korábban, így bátran ajánlhatom mindenkinek, igazi síelés élményem volt ma. Ráadásul az utolsó csúszásokhoz már be kellett kapcsolni a pályavilágítást, ami csak tovább fokozta az élvezetet.

Úgy néz ki a nyárias időknek vége, és az újra megjelenő csapadékos időben kiváló "hóviszonyok" várnak mindenkit a pályán, remélem a vele járó hűvös idővel egyre többen érdeklődnek majd a téli gyepsís felkészülés iránt. Egyébként a visegrádi pálya ad otthont október 4-én a Síoktatók Magyarországi Szövetsége első szakmai napjának, melyen a fő téma a gyepsí szerepe a síoktatásban, carving sítechnika és a gyepsí összehasonlítása. Természetesen az elmélet gyakorlattal is párosul, több oktató gyerekként már versenyzett is gyepsível, többen pedig először próbálkoznak majd. Remélem sikerül készítenünk egy videós összefoglalót az eseményről, a webkameránk pedig működni fog a rendezvény alatt.

Emberek ébresztő, hamarosan itt a tél, készüljünk együtt gyepsível a szezonra, hogy a besíző táboron már jó kondícióval és remek sítudással brillírozhassunk.

Információk a http://www.visegradsipalya.hu honlapon, a fórumban, a képeknél és a gyepsí menüpontban. Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató 20/9590213
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.09.01. 19:05
Kedves Sí és Snowboardos Barátaink!

Indul az őszi gyepsíszezon a Nagyvillám Sípályán Visegrádon!

Augusztus utolsó hétvégéjén, az eddiginél is nagyobb létszámban vettek részt gyepsíelők a szokásos hétvégi edzésen. A törzsközönségen kívül szép számmal próbálkoztak először a gyepsízés rejtelmeivel. Olyanok is akadtak akik csak arra sétáltak, és vasárnapi ruhájukat nem kímélve próbálkoztak meg először a lecsúszással, majd a végén már a törzsközönséget megszégyenítő módon karcolták az íveket.

Reméljük, hogy a nyaralás végeztével egyre többen gondoljátok úgy, hogy most már a hamarosan beköszöntő télre kell készülnetek, és mi mással mint gyepsível. Mondom ezt azért, mert a téli felkészülés "sízéssel" a leghatékonyabb, és a műanyag pályák inkább kezdőknek ajánlhatóak, a gleccserek meg túl messze vannak.

Tehát marad a gyepsí, ami tapasztalataink szerint megtanít rendesen sízni. Hogy miért? Mert a sízők többsége nem élez eléggé és hátul terheli a lécet, itt pedig az élezés alapkövetelmény és a hátul terhelők pedig fenékre esnek. Mivel a gyepsínél az ívek karcolása a carving síeléssel (kanyarsíelés) azonos technikát követel meg, ezért a rendszeresen gyakorlók már ősszel elsajátíthatják ezt az új technikát, és télen már szabadon karcolhatják az íveket.

Információk a https://www.visegradsipalya.hu honlapon, a fórumban, a képeknél és a gyepsí menüpontban. Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató 20/9590213
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.08.13. 23:15
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Augusztusban is gyepsízés Visegrádon. Javában tart a csapadékos nyár jóvoltából a gyepsí szezon a Nagyvillám Sípályán. A fű hihetetlen zöld színű, alpesi körülmények várják a hozzánk látogatókat. Egyelőre vasárnap délutánonként lehet jönni, de szeptembertől új időpontok is lesznek a téli felkészülés jegyében.

További információk, képek, videók és fórum a http://www.visegradsipalya.hu honlapon.

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató
Vécsey Zsolt
275 élménybeszámolót írt
275
21 éve tag
2008.06.26. 14:40
sziasztok,
gyepsíztunk es kellemes volt, nehany kep a mellekletben.
Keddenkent kb. 17 oratol tartanak az osztrakok edzest, felvono dija 5 euro,
ha valaki eloszor es bejelentkezessel megy, akkor adnak neki gyepsit is, de ezt csak elso, vagy nehany alkalommal, utana akar nalunk is lehet berelni. Egyebkent mi mar az emlekmudombon is kiprobaltuk .. Az osztrak palya Bernstein kozeleben van tehat kozelebb, mint Joglland.
Erdemes kiprobalni, mindenesetre nagyobb osszponositast igenyel, mint a teli valtozat. Mi gorkori vedocuccokban nyomtuk, az esesre gondolva.
101-0865p.JPG
101-0864p.JPG
101-0851p.JPG
101-0852p.JPG
101-0866p.JPG
101-0858p.JPG
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2008.06.06. 10:50
Kedves Sí és Snowboardos Barátaink!

Kezdődik a gyepsí szezon Visegrádon!

Minden Barátunkat szeretnék tájékoztatni arról, hogy 2008. június 1-én megtartottuk az idei gyepsi
szezon főpróbáját. Idén sajnos csak az első kaszálás után nyithattuk meg a pályát a pályán lévő fű
védelmében (sok új disznótúrás miatt). Szerencsére az idő kedvezett nekünk és a főpróbára le tudtuk
kaszálni és hordani a pályáról a szénát (képek/gyepsízés 2008 nyarán https://www.visegradsipalya.hu )

Jelenleg két biztos időpontot tudok adni, amikor lehet jönni gyepsízni. 2008. júnus 15-én vasárnap
és június 22-én szintén vasárnap délután 2 órától várjuk az érdeklődőket. A hétköznap esti
rendszeres edzési lehetőség jelenleg szervezés alatt van, további időpontokról is hamarosan adunk
tájékoztatást. Az árak a tavalyival azonosak, hamarosan látható lesz majd a honlapon
(https://www.visegradsipalya.hu)

Kérünk arra, hogy a sízés iránt fogékony barátaidnak is küldd tovább hírlevelünket, hogy minél
többen értesülhessenek erről a lehetőségről.

Mindenkit várunk szeretettel!
Gutbrod Rezső
152 élménybeszámolót írt
152
17 éve tag
2007.09.29. 22:09
Szia Szab!

Bocs, de ezt a fórumot mostanában nem néztem. Szerintem rá tudjuk állítani mindkettőre a gyepsít és mintegy 20 pár áll rendelkezésre. Most pedig a hírlevelünk jöjjön:


Kedves Síbarátok!

Készüljünk együtt gyepsízéssel a télre!

Továbbra is rendszeresen van lehetőség gyepsízésre (természetesen sífelvonóval) a visegrádi sípályán. A helyszínen lehet gyepsít is bérelni, de sícipőt és botot egyelőre hozni kell és a védőfelszerelés is ajánlott. Amint teljes felszerelést is tudunk ajánlani hírt adunk róla.
A további lehetőségek időpontját az igényekhez igazítottuk így azok a hétvégeken szombaton és vasárnap 14 órától 18 óráig lesznek megtartva.
Tehát az időpontok a következők:
szeptember 29. és 30., október 6. és 7., 13. és 14., 27. és 28.
Sajnos az október 20- 23-i hosszú hétvégén már besízésen "kell" résztvennem Kaprunban a Síoktatók Magyarországi Szövetségével. Egyébként az út úgy tudom nyílvános! Kiváncsi vagyok hogyan tudom majd kamatoztatni a gyepsível történő felkészülést a "havas" sízésnél (különösen a carving technikánál), be fogok majd számolni róla.

Hogy minél többen jöjjenek rendszeresen gyepsízni, a hátralévő időpontokra egy rendkívüli kedvezményt kínálunk azoknak akik a meghirdetett 8 időpontból legalább 4-en résztvesznek. A kedvezmény a lifthasználatra a gyepsí bérletre sőt az oktatásra is vonatkozik és 50 %-os!!!! A kedvezményes bérletet az első időpontban kell megváltani a teljes összeg kifizetésével és azt a most meghirdetett időpontokban bármikor fel lehet használni (2007 szeptember-október). Természetesen az oktatás időpontját továbbra is előzetesen egyeztetni kell.
Remélem minél többen fogtok élni a rendkívüli lehetőséggel!

Sporttársak nyakunkon a tél, ne hagyjátok ellustulni a síelős izmokat!

Üdv! Gutbrod Rezső Nagyvillám Síiskola vezetője
https://www.visegradsipalya.hu 06-20-9590213
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.