Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Franciaország
Les Sybelles
síterep infó oldal
ÜZENETEK (93)Időben csökkenő Időben csökkenő
bord
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2008.01.21. 19:15
Majd nézek valami helyet a többi képnek is,meg összeszedem a többiektől,mert ez telefonnal lett csinálva.A fórum csak 100kb méretet enged sajna.Ha van még kérdés vagy valamit kicsit kuszán írtam szóljatok.Ma jött meg az ingyenes síbérletem a síelő.hu és a tandtsport jóvoltából ausztriába :-))
bord
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2008.01.21. 18:34
Szia hoppaa!
Simán neki lehet vágni,sőtt kimondottan ajánlott mivel a másik síterepen jobb pályák vannak még kezdőknek is.A kék és a piros pálya szinte egyforma,nem tudom itt mi szerint osztályozták.Néha a piros inkább kék és fordítva.A fekete talán egy jó erős pirosat elér.Ilyennel még nem is nagyon talákoztam.Még egy valamit elfelejtettem.St.Sorlinban a hatos beülősek aljánál jelölik nyitva van-e az átjáró.Jó idő esetén csodálatos a látvány.Nekünk volt olyan,hogy 10 méterig alig láttunk fent a csúcson,másnap szikrázó napsütés.Rossz idő esetén síbusz,de mi evvel nem mentünk mivel kocsival voltunk.Nem tudom azért fizetni kell-e,de szerintem síbérlettel ingyenes.kb. Nyugati-Blaha távról lehet szó.Ez csak ST.Sorlin és ST.Jean D Arves /itt van mozi is/ között jár.St.Sorlin és Corbier,Toussuire között nem tudok síbuszról mivel ez kb.50 kilóméter lenne.Sok helyen a síterület van jelölve,barna,rózsaszín stb. táblákon.
Kep065.jpg
Kep076.jpg
Kep071.jpg
Kep078.jpg
Kep054.jpg
Kep069.jpg
Kep004.jpg
Bosnyák Norbert
42 élménybeszámolót írt
42
20 éve tag
2008.01.21. 14:26
Ez elég részletes beszámoló volt, köszi!
hoppaa
17 élménybeszámolót írt
17
16 éve tag
2008.01.21. 13:34
Szia Bord!
St. Sorlinből a többi helyre közepes sítudással át lehet menni? Mennyire pirosak a pályák? Nem feketés beütésűek?
Köszi.
h
bord
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2008.01.21. 09:13
Sybellesi élménybeszámoló!
Mi 2008. január 5-től 12-ig voltunk St.Sorlinban a Residence Orée Des Pistes nevű apartmanban. Egy 8 személyes apartmanban hatan voltunk,így nem kellet senkinek emeletes ágyon aludni.
Hajnal kettőkor indultunk Budapestről egy 806-os Peugeot típusú gépkocsival.Az út kifelé elég jó volt, igaz sok vendégmunkás ment vissza. Ausztriában kicsit ködös idő és -6 celsius volt. Olaszországban,Velence környékén belefutottunk egy kis dugóba, itt kb. negyven percet araszolgattunk,de utána sima volt az út, néha esett az eső +5 celsius körüli hőmérséklet.
A Fejus alagúton simán átmentünk /13 km/,viszont az ellenkező irányban kb.5 km sor volt. Az alagútdíj 40euro személyautóra oda-visza (retúr jegyet kell kérni!), 7 napig érvényes,olasz pályadíj 39euro kb. Ausztiában a gázolaj 1.26e (e=euro) ,olaszoknál gázolaj 1.31e, franciában 1.22e a gázolaj, a benzin kb. 5centtel drágább és persze itt is kutanként változik.
Itthonról csak egy kis húst vittünk, ami belefért a hűtőtáskába,mert szűkös volt a hely.
Franciáknál vásároltunk a Saint-Jean-de-Maurienne nevű városkában. Itt kell letérni a pályáról,innen jön a hegyi útszakasz /25km/ ami a síközpontba visz. Itt van Geant,Champion,Lidl (bevásárlóközpontok) az árakban és a választékban is ez a sorrend, természetesen az első a legjobb és legolcsóbb véleményem szerint.
Ezek a főút mellett helyezkednek el kb.2km távolságban. A bevásárlóközpontokban kb. 0,50 Euroval olcsóbb minden, mint fent a síközpontban pl. Boursin sajt a kedvencem 1,77e a Bevásárlóközpontban, sípályáknál 2,30e, Magyarországon 1400.-Ft.
Az apartman elég szűkös (kb. 45 m2), 8 személyre egy fürdőszoba+WC, plusz a félemeleten volt még egy WC.
Viszont az apartman felszereltsége elég jó, volt mosogatógép, kávéfőző, teafőző, grilles micro, 4 főzőlapos tűzhely, elegendő konyhafelszerelés stb...Az apartman pincerészében volt egy 6 x 12 m uszoda, szauna, gőzkabin, ami műszaki okok miatt nem működött, a sípálya kb. 50 m-re volt.
Ajánlott mindenkinek a nagy síbérletet megvenni, mert rossz idő esetén át lehet síelni másik pályarendszerbe.
A pályarendszerek a hegy tetején vannak összekötve, a Toussuire-Le Corbier közötti lenti átjáró nincs mindig nyitva. Mi jártunk úgy St. Sorlinban, hogy nem működött a csúcsra menő hatos lift rossz idő miatt, ezért a pályákon kicsit sokan voltak, jegessé váltak,hamar lecsúszkálták . Így kocsival átmentünk St. Jean D Arves nevű síközpontba, ahonnan már meg lehett közelíteni /át lehet csúszni/ a másik kettőre is.
Talán a St. Sorlini pályáknak rosszabb a vonalvezetése, a többi síterepen sokkal hamarabb talál mindenki saját tudásának megfelelő pályákat.
A St. Sorlin hegycsúcsi átjáró / Toussuire-Le Corbier felé/ 6 napból kétszer zárva volt,igaz ez a legmagasabb pontja / St. Sorlin 2620m/ így itt fúj legjobban a szél,ráadásul a frontok is erről jönnek, sokszor megfogja a hegycsúcs a felhőket. Az első nap esett az eső 1800m-ig,így kicsit jegesek lettek a pályák,de fölötte 10cm friss hó esett. Volt szikrázó napsütésben is részünk /3 nap/, 2200 méter magasan pólóba ülve napoztunk,ittuk a forralt bort /3euro/ ,cola 3dl 3e,kávé1.5e,forrócsoki extra habbal 4e,sör 2.5e,egyszerű étel 8e.
Az egyik nap kicsit vicces jelenettel álltam szemben,olyan szél volt 2100 méteren St.Sorlinban a kék pályán ahol kb. 20-30km/h az átlagsebesség az emberek szó szerin egyhelyben álltak,nem is ment a csúcsra a hatos beűlős lift. Gyorsan lecsúsztunk,kocsiba pattantunk és átmentünk St. Jean D Arves-be /5km/ amit egyébként síbusz köt össze St.Sorlin-al.Itt szikrázó napsütés,semmi szél fogadott bennünket.
Mint már említettem St. Jean D Arves-en át lehet csúszni Corbierbe,Toussuirebe és ezek szélvédettebb helyek. St.Sorlin és Toussuire-Le Corbier hegycsúcsi átjáró között van lehetőség pályán kívűli csúszásra amit csak gyakorlottabbaknak ajállok,jó idő esetén ki lehet nézni a felvonóról a meghódítani kívánt területet. St.Sorlin 1500-1600m /itt vannak a szállások/ innen kettő beűlőssel lehet elérni a csúcsot,a hegy túloldalán lecsúszni Toussuire -Le Corbier felé. Újjabb hatos beülős ami felvisz a csúcsra, 2431 méter magasra. Itt lehet választani vagy Corbier vagy Toussuire felé lehet menni.
St.Sorlin 1600m-Corbier 1550m túra a hegyen át kb. 50 perc gyorsabb menetben természetesen síléccel vagy snowboarddal csúszva. A szombati nap mikor jöttünk haza 30-40 cm friss hó esett,hóláncot fel kellett tenni. Sajnos kint sem valami ügyesek az autósok ha leesik a hó,a szerpentínen bemegy a busz méllé a kanyarba,pedig látja ,hogy nem fog elférni a másik autós pedig rááll. Így gyorsan kialakul a dugó főleg turnusváltáskor.
Hazafelé a Frejus alagútnál nem volt csak 600 méteres sor,így is 40 perc volt mire eljutottun a bejáratáig.Én nem tudom mit bénáznak a franciák mert az olasz oldalon 4 kocsi állt csak,ott nem volt torlódás. Mi kifele hajnal kettőkor indultuk és este nyolcra értünk oda,ebből 3 óra volt város nézés vásárlás Saint-Jean-de-Maurienne-be.Nekem ez volt az ötödik francia síterület,ahol jártam.
A tapasztalatom szerint az apartmanok franiaországban szűkösebbek,de jó csapattal és némi bátorítóval észre sem veszi az ember .Viszont 2000 méter fölött mindíg van hó,nem olvadt le a hegyoldal,pályaszállás,nem kell kocsikázni a pályára,nagy pályarendszerek megfizethető áron.
Majd megpróbálok képet is felrakni.
Ha valakinek kérdése van megpróbálok tudásom szerint rá válaszolni.
Jó Csúszást Kívánok!
Bosnyák Norbert
42 élménybeszámolót írt
42
20 éve tag
2008.01.17. 12:48
Hello board!
Már hazaértetek, egy friss élménybeszámolót ha kérhetnénk, hogy telt az elmúlt heted? Melyik városban laktatok?
--------
bord
35 élménybeszámolót írt
35
17 éve tag
2007.12.31. 15:17
Sziasztok!
Mi január 5-től megyünk,van valakinek friss infó vagy tapasztalat.B.Ú.É.K!
Bosnyák Norbert
42 élménybeszámolót írt
42
20 éve tag
2007.11.28. 18:36
Ide csatolom az információs dokumentumot, a képet kivettem belőle hogy kiférjen, azért olyan amorf..:)

"Les Sybelles a Maurienne-völgy legnagyobb pályarendszere St.Jean de Maurienne városa felett, háttérben az Aiguilles d'Arves jellegzetes hármas csúcsával. A magyar utazási irodák három helyen kínálnak szállást: St. Sorlin d'Arves-ban, Le Corbier-ben és La Toussuire-ban. Ezek közül St.Sorlin egy hangulatos, hagyományos település, mely a sajtgyártásáról híres, a másik két hely pedig többemeletes apartmanházakból álló síközpont. Le Corbier különlegessége, hogy az apartmanházakat az alsó szinten egy folyosóval összekötötték, itt találhatók a boltok, éttermek, és innen érhető el a télen is üzemelő nyitott uszoda is. Egy fontos információ: emeletes busszal nem érdemes St.Sorlin-be menni, mert ekkor egy alagút (3.60 m-es magasságkorlátozás) miatt Albiez-Montrond felé kell egy nem igazán buszokra tervezett úton kerülni.

A pályarendszer is alapvetően e három területre tagolódik, melyen belül a pályák többségének vonalvezetése nem túl bonyolult. Ezek között nagyon jó például a Le Corbier-i részen Caisse Pipe nevű fekete - de jól karbantartott - pálya, vagy La Toussuire-ban a Stade Slalom - ha nincs éppen lezárva a versenyzők számára. Lehet persze változatosabb vonalvezetésű pályákat is találni, ilyen például a St.Sorlin-i részen a Les Perrons 2620 métere csúcsáról levezető, vagy La Toussuire-ban a Le Grand Truc-ról lejövő pálya. Aki szereti a kevésbé zajos helyeket, azoknak ajánlható a kissé kieső St.Colomban-i terület, de érdemes egyszer lemenni Les Bottieres-be is. A pályarendszer gyenge pontja a La Toussuire-ból Le Corbier felé való alsó átcsúszás, az idevezető két pálya (Vallee Perdue, Renard) aljáról ugyanis gyakran elfogy a hó, ilyenkor csak ülőlifttel lehet a völgybe lemenni, vagy a L'Ouillon nevű csúcsról fent kell Le Corbier felé átcsúszni."




Képek  Óriási síbuli Les Sybelles sí.doc  25 KB  letöltve 565 alkalommal
vodros
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2007.10.20. 20:47
Érdeklődöm, hogy tavaly milyen volt Sybelles. Idén kipróbálnánk, mert a terep az ismertetők alapján nagyon ígéretes.Február elején mennénk.
stimpi
7 élménybeszámolót írt
7
18 éve tag
2005.11.07. 19:13
2 éve voltunk Sybellesen március elején. Bár az alja kicsit vizes volt (március azért nem január), különösen nem volt bajunk a hóval. Csak ajánlani tudom, most, hogy összekapcsolták a három "dombot", a 8. legnagyobb liftekkel összekötött sírégiója lett a világnak. Eddig is besíelhetetlen volt, hát most... Én bármikor visszamennék.
Julu
53 élménybeszámolót írt
53
20 éve tag
2005.11.07. 15:11
Erre a síszezonra a prospektusokat böngészve arra gondoltam, hogy Sybelles-be mennék a családdal. A honlapokat is atbongesztem mar, de a személyes tapasztalat mindennél többet ér. Volt már valaki ezen a helyen? Mennyire hóbiztos? Mi január végén mennénk. Mennyire karbantatottak a pályák? Szóval nagyon várom tapasztalatokat ! Kosz
elsőelőző
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.