Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Ausztria
Koralpe
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Feriendorf Koralpe - alpesi üdülőházak kedvező áron a koralpei sípályák melett
ÜZENETEK (482)Időben csökkenő Időben csökkenő
Treer Albert
69 élménybeszámolót írt
69
14 éve tag
2015.03.16. 23:11
Itt kitart még a tél, sőt még újabb havazás is jön.
http://www.snow-forecast.com/resorts/Koralpe/6day/top

Az útitárskeresés topicban részletesebben írunk egy Koralpe-re tervezett március 26-29-i síelésről, akit érdekel, ott utána tud olvasni:
https://sielok.hu/forum/viewtopic.php?t=17093
bence84
92 élménybeszámolót írt
92
13 éve tag
2015.03.03. 23:15
2015.02.27-28. között töltöttem el két napot Koralpe síterepen.

Röviden: remek adottságok, kiváló hóminőség, nulla tömeg, viszont elképesztően igénytelen ratrakolás és a csúcson valóban mászni kell szintben 3 métert a piros pályáig.

Péntek fél 9-től már járt a 4 üléses felvonó a 4-es parkolótól. Itt található a 20 méteres betontömb, amiben egy valódi lift viszi fel a népeket a 8c piros pálya aljához. Itt rögtön egy nagyon vidám Hütte fogadja az embert, de végül nem itt ettünk. A 3 pénztárból 2 nyitva volt, pedig alig volt 6-8 autó a parkolóban. Szombaton 1 pénztár volt, nagyobb tömeg, de várni nem kellett, rögtön kiszolgáltak.

Pályák: kezdem azokkal, amik a valóságban nem léteznek, noha a térképen szerepelnek. Ezzel a síterep összhosszát 10-20%-kal akár csökkenteni is illene. Tehát az 1-es és 2a a fák közötti kezeletlen mezők és a 9a egy kopár sziklás füves terület a hófogón túl. Nincs rajta semmi, nem hogy sípálya.

A 8b a legélvezetesebb, leghosszabb pálya. A fenti szakasz nagyon zöld, lapos, széles. Az alsó harmada piros, eléggé meredek, délutánra már fekete szintű lehetne a jég és buckák miatt. A 8d az erdőn át vezet, szűkebb, de lehet nyugodtan freerideolni a fák között. A kedvencem a 7-es, ami viszonylag rövid, de sebességrekordokat lehet rajta dönteni. Jól kezelt, széles, kevés benne a letörés. A 4-es pálya még kiváló, főleg az alja élvezetes, a teteje nagyon könnyű.

A valóban kezdő pályák a 10-es, ami egy hegyi út, nem igazi sípálya és a 6-os, amin rengeteg a méter alatti kisgyerek. A 8b még kéknek van jelölve, de a közepétől szűk, köves, letöréses, széttaposott pálya, nem túl vidám.

A legrosszabb élmény egyértelműen a 9b pálya, ami teljesen érthetetlen okokból, úgy van ratrakolva, mintha én csináltam volna atom részegen. Fél méteres árkok a nyomok között, több helyen fordult rajta a munkagép és a lánctalpak fél méteres dombokat hagytak maguk mögött. Kész életveszély az egész. Folyamatosan estek-keltek az emberek. Innen vittek el egy nőt mentőhelikopterrel. Olyat esett, hogy még a léce is kettétört.

A liftek: az ász a 4 üléses, itt 2 percnél nincs hosszabb sor még szombaton se, pénteken egyedül lehet utazni. A többi csákányos, semmi extra. A 9b mellett érdemes nagyon koncentrálni, mert a felvonó alatt is ugyanolyan igénytelen, mint az egész pálya. Rögtön az elején nagyot ránt és van egy balra lejtő szakasz, meg buckák.

Hütték: kifejezetten olcsók a többihez képest, a Wasserhangstüberl nagy teraszán voltam egyik nap, másnap pedig a Koralpenschutzhausban bent. Ez utóbbi önkiszolgáló és nagyon turistás hangulata van, semmi luxus.

A társaság: érzésre a vendégek legalább felét kedves magyar családok tették ki, nagyrészt gyerekekkel, kulturáltan, nem szemetelve, csikkeket nem eldobálva élvezték a természetet. Kis létszámban voltak szlovének és horvátok és kb harmada lehetett osztrák a környékről.

Összességében a ratrakos érthetetlenség miatt vonok le 1 csillagot, de a környék egyik legjobb síterepe. 21€ a napijegy yodelyou-n, ami igazán baráti.
mrc6
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
2015.02.25. 17:20
A síterep kezdőknek, családoknak, nyugalmat kedvelőknek kiváló. Változatos, és még a piros pályák is többnyire könnyűek. Amikor mi voltunk, minden pálya (a feketét leszámítva) és felvonó működött. Osztrák viszonylatban picit elhanyagoltnak mondanám azért a terepet, és zavaró, hogy egyetlen ülős lift van a sok csákányos mellett. Ebből fakadóan nem a legjobb ár-érték arányú. Egyébként fontos megjegyezni, hogy a csúcsra érkezve még mászni kell 15-20 métert a (legszebb) pályáig, hogy csúszhass. Viszont relatíve közel van Magyarországhoz, és elfogadható tengerszint feletti magasságban fekszik. Hatalmas előnye pedig, hogy egyáltalán nem zsúfolt, hétköznap nagyon kevesen látogatják a méretéhez képest. Összeségében rendkívül élvezhető és szerethető, az itthoni terepekhez képest jelentősen magasabb színvonalú, lenyűgöző panorámával. Bármikor szívesen visszatérnék!

A magyar üzemeltetésű Hotel Koralpét csak bizonyos feltételekkel tudom ajánlani. Előnye, hogy közvetlenül a pályára lehet csúszni az emeletről, újépítésű, és a szobák praktikusak, elfogadható nagyságúak, berendezésűek.
Ami viszont felháborító, az az ellátás. Mindenki óvakodjon a félpanziótól!!! Egyszerűen vicc az egész, a jó öreg magyar “lehúzós panziós” gyakorlatot követik. Félpanzió címszó alatt a közeli étteremben drágábban kapsz kevesebb és rosszabb minőségű ételt, mintha a la carte rendelnél. Ja, és ezért még előre fizettél is a foglalásnál! Megéri, nem?
A reggeliért ugyan nem kérnek felárat, a szoba árába van építve, de pont ennyit is ér. Az “all star” fix menü: 2 zsemle, 4 felvágott, 2 vaj, 1 lekvár. Persze mindez az elérhető leggyengébb minőségben. Éhes maradtál? Nem jár több. Ez nem vicc, külön kérésre sem biztosítanak még egy plusz zsemlét sem. Ezen kívül van kávé, tea, tej, avas müzli és pont. Zöldség és gyümölcs se reggel, se este.
Én ilyen csapnivaló ellátással még sehol sem találkoztam.
Ami még ezen kívül zavaró lehet, hogy a recepció csak reggel 8-9 és este 16-19 között működik. Takarítás a szobákban ottlét alatt kvázi nincs, és szomorú látni, hogy a szobák már hanyatlásnak indultak (lyukas függöny, levert festék, karcos fal, hiányzó fogasok). Még elfogadhatóak, de nem vagyok benne biztos, hogy pár éve múlva is így lesz.
Mindezt leszámítva, ha valakit nem tántorít el a kiszolgálás alacsony minősége és nem számol ellátással, csak egy meleg, korrekt és viszonylag tiszta szobára vágyik a sípálya mellett, akkor tudom ajánlani. De kizárólag akciósan!
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
Benzoltán
1 élménybeszámolót írt
1
9 éve tag
2014.12.23. 20:39
Mi már voltunk idén síelni, méghozzá most december közepén. Bár eredetileg nagyobb hóra számítottunk, sajnos csak az egyik pálya üzemelt, de a gyerekek így is nagyon élvezték. A szállásunk a Feriendorf "kis" faházainak egyikében volt. Így, hogy csak a Shischullift működött, a pályaszállásnak hirdetett szállás kb. 200 méter távolságba került a pályától, ami gyerekekkel már nem volt olyan kényelmes (bakancsban, sílécekkel). Ezt a kis bemelegítést/levezetést leszámítva azonban a szállásról tényleg csak pozitívumokat lehet elmondani. A ház maga remek elrendezésű, kényelmesen használható és jól berendezett, illetve felszerelt. A mi házikónkban szauna is volt, ami az egész napi hideg után kifejezetten pompás berendezésnek bizonyult:-)
Meg kell még jegyeznünk, hogy idén még egy nagy előnye van ennek a helynek: itt Judit nénire, a síoktatóra gondolok. Bár a két nagyobb gyermekünk már egész jól síelget, mégis nagyszerű volt, hogy vehettek nála egy párórás foglalkozást. Gyermekeink ezek után sokkal otthonosabban mozogtak a pályán a mi legnagyobb örömünkre.
apoca
341 élménybeszámolót írt
341
18 éve tag
2014.03.22. 19:16
Régebben minden évben megfordultunk ezen a síterepen. Az utóbbi években sajnos nem fejlődés, ha nem leépülés tapasztalható. Pl a hátsó csákányos (pedig ez visz 2000 m fölé), a Wasserhanggipfellift ritkán üzemel, szél, hó, üzemeltetési problémák, stb hivatkozással.
Előzmény: (Robin 171772)
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2014.03.22. 00:12
Pár év múlva meg majd csodálkoznak ,hogy nincs vendég !
Előzmény: (v.éva 171767)
v.éva
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.03.21. 20:28
Ebben az évben január és március közepén is 5 éjszakát töltöttünk Koralpén, egy 4 éves gyerek, és barátaink társaságában. Az ár/érték arányt nézve,azt kaptuk, ami várható volt.Ettől függetlenül a következő észrevételeink voltak:
Januárban faházban laktunk,a bőséges reggelit
a házba hozták, vacsora a Mamma Mia pizázoban, átlagos, normális minőségben. A faház kényelmes, jó beosztású és felszereltségű. A sípályák egy része nem üzemelt, viszont az érkezésünk előtt 1 nappal esett a hó, minőségileg jók voltak a nyitva tartott és kezelt pályák. A fenti pályák nem mentek,nagyon fújt a szél./elfogadtuk a magyarázatot./
A faházak hátránya, hogy kisgyerekkel naponta többször lemenni,lehordani a sífelszerelést - mivel a piros pályán még nem tud közlekedni - edzésnek éppen jó. Megoldás lenne, ha a hotelben lehetne hagyni a sífelszerelést, és ott átvenni a sífelszerelést...
A gyerekek síoktatása egyszerű körülmények között zajlott-értem ez alatt a felvonót és a gyerek pálya felszereltségét - viszont igen eredményesen. Furcsa, és zavaró volt, hogy a hogy a sílift kezelőjére minden nap várni kellett negyed órát...
Előnyként értékeltük, hogy nem volt tömeg, sehol sem kellett sorba állni.
Tehát a januári mérleg számunkra pozitív volt.
Márciusban szintén a 4 évessel és még 4 felnőttel voltunk, ekkor a hotelben kaptunk szállást. Előnye, hogy rögtön a sípályára léphettünk a második emeleti szobából. 4 nap ragyogó időnk volt, a nyitva lévő pályák minden nap szépen kezeltek voltak, és nagyon kevés sielő volt. Még délután is lehetett szinte érintetlen pályarészeket találni. Eddig a pozitívum. A szállodai szoba átlagos, három csillagosnak megfelelő. Hiányzik viszont belőle egy kis hűtőszekrény, illetve a tv-én csak német adókat lehet fogni. / A szálloda magyar tulajdonú, és nem is találkoztunk más nemzetiségű vendégekkel ottlétünk alatt./ A reggeli átlagos, de kevés,2 zsemle, mini vaj, mini lekvár 4 szelet felvágott/, a 2 zsemle nem mindenkinek elég, jó volna, ha kenyeret pluszban lehetne venni, teaválaszték, citrom nincs, a kenyérpirítót többen hiányolták, a joghurt 10 perc alatt elfogyott.
A vacsorákról az jutott eszembe, hogy valószínűleg a szakács felmondott... A levesek minden nap ugyanazok.Zöldségleves-féle, hol rizzsel, hol tésztával.. szétfőtt, felhígitott.../ Az 5 vacsorából kétszer volt pörkölt, harmadszor a pörköltmaradék ledarálva töltött tésztaként tálalva, egyszer egy ehetetlen darab kolbász. Savanyú, sütemény, stb. egyszer sem. Szerencse, hogy nem vagyunk nagy evők, és ebből okulva, délben mindig ettünk valami ehetőt...
És most a sielésről: a csúcsra vivő csákányos felvonó, melyhez több pálya tartozik, és nagyon szép részen visz át, ebben a szezonban csak 1 azaz 1 nap működött. Kíirták, hogy eltört egy alkatrész, és javítás alatt van... A síterület német nyelvű fórumán azt olvastam, mivel kevés a sielő, és drága az áram, nem éri meg üzemeltetni... Így viszont inkorrekt kiírni, hogy 28 km-es a pályarendszer, mivel kb. 12- km volt , amit be lehetett sielni, és ehhez képest a síbérlet árak nagyon magasak, és kedvezményt nem adtak belőle. A szálloda ill. a síterület hirdet szánkópályát, welness részleget - az előbbi nem volt megművelve, az utóbbi pedig nem létezik...
Szóval, az egész szállodát és síterületet figyelembe véve,olyan, mintha nem lenne igazán gazdája, és ez mindenen
látszik, érződik. Kár érte, mert az adottságok jók, és a jó hírnevet visszaszerezni nem egyszerű dolog, pláne , ahol a környéken ennyi sok jó síterep van...
Pozitívum, hogy a 4 éves, további 4 nap sielés után vígan sielt a székes felvonó alatti piros pályán, köszönhetően Juditnak, a síoktatónak, és a lelkes családtagoknak.
vica-67
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.03.01. 21:39
Aki kényelmes, igazan családias szállást keres, nagyon szuper reggelivel, foglaljon a Gaestehaus Karinnál. Igaz nem pályaszállás, de autóval egy perc az alsó parkoló. Mi évek óta oda járunk, csak jót mondhatunk. A házban finn-. Infra- és gőzszauna. Vacsizni a szomszéd Waldrastban lehet, akár félpanzziós ellátási formában. Reggelinél lehet választani a kétféle leves, második és édesség közül. Ízletes osztrák ételek, salátabüfével, korrekt mennyiségben és áron.
schwarzi
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.03.01. 13:08
Mi január végén voltunk csúszni. A szállás (Hotel Koralpe) remek volt és a pályák is, szerencsénk volt a hóval. A reggelire nem lehetett panasz, de a vacsora minden képzeletet felülmúlt (negatív értelemben). Az osztrák házaspár, akik főztek enyhén szólva nem állt a helyzet magaslatán. A minőség sem volt valami acélos, de a mennyiségről ne is beszéljünk. Elég csak annyi, hogy több vendégnek nem jutott vacsora! A személyzet próbált valami fájdalomdíjat produkálni, de mivel este már nincs nyitva semmilyen étterem, ezért nem volt könnyű dolguk. Maga a síterep teljesen jó volt még 5 napra is. Alig volt síelő, ezért igazán élvezetesen lehetett síelni, eltekintve attól a két naptól, amikor a helyi erőknek rendeztek síversenyt a csákányos kiszálló tetejénél és ezzel majdnem megközelíthetetlenné tették a beülős felvonóhoz való átjutást. Mindent egybevéve, aki nyugalomra és mozgásra vágyik, remek szállásokkal, annak javaslom ezt a terepet, de csak önellátással. A helyi Hütték teljesen rendben vannak. Van magyar személyzet, szakács, tehát senki nem fog éhenhalni.
edried
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2014.02.24. 21:56
3 napot töltöttünk Koralpén. Két gyermekünkkel (4 ,6 év). Alapvetően csak havas élményt szerettünk volna biztosítani a gyerekeknek, mivel ott méteres a hó és tőlünk nincs is messze a síterep.
Hó tökéletes volt, megépíthettük a hóemberünket, rengeteg hóangyalka készült,volt mit lapátolni. És elhangzott a síelni szerető szülők számára gyönyörűnek tetsző kérdés" ugye máskor is eljövünk?

Tökéletes szállásunk volt Familie Oblak-nál 1 km-re a pályától ' hálószobás appartman+fürdő+ konyha+ Külön nappali kinyítható kanapéval 2 éjszakára 108 Euroért.

A varázsszőnyeg az Intersport tulajdona, így csak az sioktatóik használhatják.Szerencsére két nap is összejött a minimum 4 fő gyerek, így megtartották az oktatást.10-12ig 30Euro/fő

Szánkópálya: Naturrodelbahn, ami lifttel nem közelíthető meg csak gyalog a sípálya mellett felsétálva. Így ez a programot kihagytuk, bár jó sport lett volna nekünk felhúzni két gyereket a hegy tetejére.

Korcsolyázás is a programban szerepelt, de sajnos az Eishalle in Wolfsberg(Klagenfurter str.99.)csak 02.21-ig volt nyitva a nagyközönség számára, de kárpótlásul részt vehettünk életünk első hoki meccsén és körbe sétálhattuk a gyönyörű belvárost.
hóágyútöltelék
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2014.02.09. 14:01
Kacsaj remekül leírta a jelenlegi helyzetet. Néhány dologgal még kiegészítem. A pályák alján egy keskeny szakasz vezet a csákányos felvonókhoz és a parkolóhoz.(Erre tehát nagy a forgalom) Ebben van egy meredek kanyar is. Ezt a részt az öt nap alatt egyszer sem kezelték, jég, és derékig érő hókása tette veszélyessé. Az előtte lévő, legforgalmasabb (néha egyetlen) pályaszakaszt egyik nap szintén úgy hagyták. Szerettünk volna versenyrendezést kérni a gyerekeknek (60 fő)-ezt eddig minden más pályán megtették egy kisebb összegért- itt nem voltak hajlandók. Másnap egy másik csoportnak (helyiek...)igen. A szállás valóban szép, a reggeli bőséges, a vacsora is rendben volt. Az viszont nem tetszett, hogy reggel kiraktak, még egy öltözőhelyiséget sem kaptunk, ahol délután hazainduláskor átöltözhettünk. Megtette ezt viszont a szemközti étterem, dicséret illeti őket ezért. Nem mellesleg itt magyar pincérhölgyek vannak, udvariasak, és gyermekmenüt lehet enni 4,90-ért, ami akkora, hogy felnőtt is simán jóllakik.
Összegzés: A terep erősen időjárásfüggő, és az időjárás sokszor nem kedvező, a fenntartók erősen lusták és figyelmetlenek.
kacsaj
17 élménybeszámolót írt
17
15 éve tag
2014.02.07. 23:46
5 napot töltünk Koralpén. Az 5 napból csak 2 napon indították el a beülős liftet.
Az első napon tökéletes, napos, szélcsendes idő volt, ennek ellenére csak 1 pálya üzemelt, kissé unalmas volt egész nap 1 helyen csúszkálni.
Másnap már üzemelt 1 kivételével az összes felvonó, bár így sem volt túl sok pálya. Mivel a csúcson lévő felvonó abszolút nem megy (nem csak most, állítólag idén még egyáltalán nem)az amúgy 29 km-re kiírt pályarendszer igazából max. 15 km, bár szerintem még annyi sem.
Ha a fent lévő pályák működnének, lehet, hogy jobb lenne, de így nekem nagyon nem tetszett a hely, inkább mennék Donovalyba, mint ide megint.
Úgy vettem észre, hogy a hely nagyon spórolósra fogta a dolgot, úgy gondolják ha már nincs sok ember ennek a párnak ez a kevés pálya is megfelel.Hóágyút nem láttunk sehol.
A Koralpe hotelben szálltunk meg, ott a szobák szépek, jó, hogy pályaszállás. Az étterem elég drága, egy gőzgombóc 7-8 EUR.
vinczem
28 élménybeszámolót írt
28
15 éve tag
2013.12.28. 19:58
Koralpen a mai napon délelőtt csak a 2 db csakanyos működött, ami egymás mellett van. Délután elindítottak a piros pályakhoz tartozó csakanyost is, de a piros pályák nagyon és végig jegesek. A hegy tetején iszonyú szel fújt, a pályákon porhó ės jéggöröngyök mindenhol.
Most este ment a ratrak, de nem tudták megmondani, holnap milyen pályák lesznek.
cse50
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2013.12.21. 19:07
Én nem tudom ki hogy van vele ma jöttem meg Koralpéről. De nem úgy van ahogy a SÍELŐK.hu olvassuk. Először is 3 lift működött egész héten és nem öt.Volt olyan nap mikor az ülőliftet megállította az üzemeltető délután mert kicsit fúj a szél.(másnap sokkal nagyobb volt a szél és egész nap ment a lift. )Ja és reklamációnak helye nincs.Szóval a bérlet árak a lehetőségekhez képest túl magasak.
Tikász
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2013.11.14. 08:54
Sziasztok!
KORALPE?
kicsit olvasgattam és 2009 magasságában elég lehúzós cikkeket olvastam a Fewo pansioról (apartman vagy saját hütte??).
Tud esetleg valaki frissebb infóval szolgálni a helyről???
A HÓ essen Rátok:))
Kicsi67
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2012.12.28. 17:09
Nagyon szép és stressz mentes hely Feriendorf KORALPE MINDENKINEK TUDOM AJÁNLANI, MI BEFIZETTÜNK FÉLPANZIÓRA a Cartournál ÉS CSODÁLATOS VOLT A REGGELI ÉS A VACSORÁNK IS --A KÖZELI Mamma Mia Pizzériában vacsoráztunk és maximálisan ajánlom mindenkinek aki nem az otthon lefagyasztott ételt akarja fogyasztani !! A faházak minden igényt kielégítettek szaunával kombinált fürdő szoba (2 van) padlófűtés, kandalló ... A MIENK A 21-ES számu volt EZ KÖZVETLEN A SÍPÁLYA MELLETT VOLT CSAK FELCSATOLTUNK ÉS MÁR MEHETTÜNK IS!minden időjárási viszonyból kijutott nekünk a pályán , amely minden nap szépen ápoltan várt bennünket! Autóval indulóknak a pontos cím egyeztetést ajánlom mert a mi navink nem ismerte a beírt címet. de a főútvonalró jól látható "KORALPE" zöld tábla segítséget nyújtott!Az étkezést biztosító MAMMA-MIA pizzéria külön dicséretet érdemel mert a reggelit az ajtonk elött minden reggel 8-órakor megtaláltuk friss pékáruval- rántotta , fött tojás felvágottak, sajtok ,dzsem, nagyon finom és bőséges a vacsora is!
totviki
1 élménybeszámolót írt
1
11 éve tag
2012.12.22. 19:10
Ilyen gyönyörű pályaszálláson még nem jártam(Feriendorf Koralpe) a lányom 3 nap alatt tanult annyit a helyi oktatól (Jutka néni),vagy többet ,mint máshol 2 hét alatt.
Yovena
21 élménybeszámolót írt
21
12 éve tag
2012.01.17. 22:55
Sziasztok!
Járt errefelé valaki mostanában?
Vagy esetleg tudna mondani valaki tapasztalatot a korábbi alkalmakból, hogy milyen a snowpark? Működik egyáltalán?
eperke
197 élménybeszámolót írt
197
17 éve tag
2011.03.15. 19:03
Én 2 éve voltam Koralpén és állíthatom akkor nagyon szuper kezelt pályák voltak.Tömeg nulla, csak a szél fújt a hegyen fenn.
apoca
341 élménybeszámolót írt
341
18 éve tag
2011.03.15. 13:39
Az elmúlt 8 évben nem egyszer voltam Koralpén. 2 m-s hóban is, nehezen írhattam volna rosszat róla. Mekkora pályarendszer, milyen felvonókkal, rá kell nézni a térképére és egyből tudja az ember, mire számíthat. Mennyi idő alatt lehet besíelni, stb. Karintiában van, sokszor találkozhatunk napos, kellemes idővel. Biztos előnye még a kevés síelő, a tömegnyomor hiánya. Hátránya (ami más tekintetben előny) az eldugottsága, a szerpentines megközelíthetőség, a rövidebb pályák, az egyetlen üllőlift.
Előzmény: (viko 114863)
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.