Koralpe síterep leírás szállás cikk fotóalbum videó értékelés, beszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
Üzenetek száma: 406. Megjelenítés 
 egy oldalon
első előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... következő utolsó
Üzenetek Üzenet írásához regisztráció szükséges
Üzenet szövege
Feladó:  zsociFérfiHaladó síelő
Dátum: 2009.02.19. 21:45
(Üzenet azonosító: 65808)
zsoci Hozzászólások: 355
Regisztrált: 2005.11.15.
11 síterepet értékelt

Legjobb tudomásom szerint ő nem vállal csak síoktatást.
Feladó:  Csabi
Dátum: 2009.02.19. 21:25
(Üzenet azonosító: 65805)
Csabi Hozzászólások: 11
Regisztrált: 2008.02.08.

Miki99!
Próbáld meg Lackót itt: http://www.carvingski.hu/
Hátha ráér.
Feladó:  miki99
Dátum: 2009.02.19. 10:17
(Üzenet azonosító: 65694)
miki99 Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2009.01.25.

SZIASZTOK !!

Légyszíves segítsetek mert 2009.03.04.-2009.03.09.-ig Koralpe helyiségbe megyünk síelni a többieknek megvan a sí oktatójuk de nekem nincs snowboard oktatóm. Légyszíves aki tudna ajánlani valakit vagy ismer valakit aki ebben az időpontban tudna engem oktatni az küldje el nekem a telefonszámát vagy elérhetőségét.
S.O.S.

KÖSZÖNÖM !!

Üdv: MIKI
Feladó:  Perla
Dátum: 2009.02.18. 21:59
(Üzenet azonosító: 65659)
Perla Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2009.02.09.

Ne aggódj, ha odaérsz teljesen egyértelmű lesz minden. A hotelt el sem tévesztheted, és ha felcsatolsz az ajtóban, akár a felvonóig csúszhatsz.Ahogyan olvasom az időjárás jelentést, gyönyörű idő lesz és biztosan működni fog az össze felvonó!Egyébként a weboldalán találsz képet a hotelről, ha nem csal az emlékezetem. Nyuli: a feltöltött fotóid közül lentről a második...mesélnél róla? Csak nem a csúcson jártál?
Feladó:  valamicske
Dátum: 2009.02.18. 21:13
(Üzenet azonosító: 65652)
valamicske Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2009.02.17.

Aha, értem, én valahogy nem ezt a térképet láttam itt ezen az oldalon, de így már világos, köszönöm. Egyébként innen sétálva ellehet jutni valamelyik felvonóhoz, vagy tényleg úgy van hogy kicsúszok a hotelből és máris mehetek lefele? Valami olyan kép nincs ahol távolról levan fényképezve a hotel? Mert így nem valami világos, bár fölösleges emiatt aggódnom, hiszen pár nap és én magam is meglátom:)

Köszi a képet mégegyszer.
Feladó:  Zsuy
Dátum: 2009.02.18. 20:21
(Üzenet azonosító: 65642)
Zsuy Hozzászólások: 55
Regisztrált: 2005.12.31.

Igen, ott!
koralpe.jpg
Feladó:  eperke
Dátum: 2009.02.18. 18:30
(Üzenet azonosító: 65635)
eperke Hozzászólások: 165
Regisztrált: 2006.11.23.
5 síterepet értékelt

Szia a sípálya alján találod meg.
IMG-0606.JPG
Feladó:  valamicske
Dátum: 2009.02.18. 16:54
(Üzenet azonosító: 65624)
valamicske Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2009.02.17.

Hali!

Még új vagyok a fórumon ez az első hozzászólásom, és lehet, hogy ezért most hülyét kérdezek de nem vagyok jártas ezen a téren.

Tehát a kérdés az, hogy mi megyünk ide a Koralpe pályára, a Pinguin Hotel-be, nézegettem a sítérképet, de nem tudtam kitalálni hogy melyik is a pinguin hotel, valaki ebben tudna nekem segíteni?

És esetleg ha valaki egy képpel tudna szolgálni akkor azt is megköszönném.
Feladó:  Szab_Lackó
Dátum: 2009.02.17. 17:19
(Üzenet azonosító: 65516)
Szab_Lackó Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2008.11.09.

Eperke és Nyuli!

Köszönöm a leírásokat!

Üdv, Lackó
Feladó:  Nyuli
Dátum: 2009.02.16. 23:43
(Üzenet azonosító: 65454)
Nyuli Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2009.02.03.

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterep értékelés oldalán is.
Sziasztok!

Szombat este érkeztünk haza Koralpe-ról. Mi a Pinguin Hotelben laktunk, így minket nem vágtak át az áramszámlával, és mással sem. A második emeleti ajtón át tényleg a sípályára léphetünk, a sípályáról pedig kis túlzással a szálloda tetejére csúszhatunk. Az ellátás is jó volt, a vacsorákkal semmi gond nem volt, jól főznek, csak a reggeli sonka-zsemle-vaj kezdett egy kicsit monotonná válni 3-4 nap után, de akkor már úgyis eljöttünk. (legalább egyszer jól jött volna rántotta, vagy sült kolbász vagy virsli)
A felfelé vezető út száraz, hómentes volt, de így is kihívást jelentett a feljutás az autónak és nekem is. 40-50 km/h - val második fokozatban (harmadikban lassult a kocsi) lehet feljutni, ezt csak az ottaniak gondolják másképp, akik úgy közlekednek, mint én a körúton. Wolfsbergtől indulva kb. 1200 métert kell emelkedni kb. 12 km-es úton, ez a Kékestetőre vezető út meredekségének majdnem a háromszorosa. Nem tudom mi van akkor, ha még havas is.
A sípályákon kevesen voltak egész héten, a felvonóknál gyakorlatilag nulla sor (csak szombaton voltak többen), a pályákat este ratrakolták, éjjel -10 fok, reggel kelés korán, és a kifagyott ratraknyomba mi húztuk az első nyomokat. Az idő szinte végig szép tiszta, Napos volt, működött az összes létező felvonó és az összes létező pálya. Még a kezeletlen feketén is lejöttem. :) Csak a szél és a hideg volt egy kicsit kellemetlen, amit azonban többszörösen ellensúlyozott a csodálatos síélmény.
A Wasserhangliftel kapcsolatban pedig a következő tapasztalataimat mondanám: A síterep üzemeltetői tényleg a végsőkig működtetik, amíg az időjárás engedi. Ha mégis leállítják, azt nem véletlenül és nem szórakozásból teszik. Akkor már olyan erős a szél, vagy akkora köd/felhő van, hogy veszélyes lenne. Ezt azonban rendkívül rugalmasan kezelik, és amint gyengül egy kicsit a szél, azonnal indítják a felvonót. Pénteken például legalább háromszor állították le és indították el. 11 órakor az ülőszékes tetejéről át akartam csúszni, de kirakták a kötelet, meg szóltak is hogy ne menjek. Erre mentem még egyet a 8-as pályán, és mire mégegyszer felhúzattam magam az ülőszékessel, már ismét működött a Wasserhanglift is.(pedig nem sokat gyengült a szél) Amit tehát a weboldalon lehet látni a liftek működéséről az csak egy pillanatnyi állapot, ami a valóságban 1 napon belül is sokszor változhat, és ezt a weboldal nem követi, mivel csak 1x frissítik naponta. Egyébként ha nem működik, akkor sincs gáz, marad még akkor is elég pálya.
IMG-0506.JPG IMG-0502.JPG IMG-0511.JPG IMG-0515.JPG IMG-0516.JPG IMG-0526.JPG IMG-0590.JPG IMG-0593.JPG IMG-0598.JPG IMG-0600.JPG IMG-0606.JPG
Dátum: 2009.02.16. 14:06
(Üzenet azonosító: 65380)
5 síterepet értékelt

Maci Laci erre hogy lehúztak mint a nagykabátot mi is rájöttünk:)))))
Na de pont Ausztriában , osztrák tulajról ezt nem gondoltuk volna még álmunkban sem.
Mi is ugy kalkuláltunk hogy 3-4 euro lesz a villanyunk max.
Azt megfogadtuk hogy soha nem megyünk olyan szállásra ahol külön kell fizetni mindenért.
Feladó:  maci-laci 1FérfiHaladó síelő
Dátum: 2009.02.16. 10:58
(Üzenet azonosító: 65344)
maci-laci 1 Hozzászólások: 1041
Regisztrált: 2005.11.27.
16 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

"de az hogy 57kw-ot számlázott le másfél napra azt picit soknak tartottuk."
Eperke!Amennyiben volt a szobában egy kerámia égető kemence akkor reális a fogyasztás de ha nem akkor átvágtak benneteket mint azt a bizonyos képlékeny anyagot a palánkon.Az 57 kw durván egy háztartás egy heti fogyasztása ahol mosógép,mikró vasaló,tv,hűtő,számítógép, stb üzemel.
Dátum: 2009.02.16. 09:47
(Üzenet azonosító: 65335)
5 síterepet értékelt

A történetünk:szerda este értünk ki a Fewo-Pension Koralpe-ba.A recepciós hölgy egy picit mogorva és nemigazán volt segítőkész.Áraik a honlapjukon is kivannak írva, amiből kiszűrtük azt is hogy az áram fizetős és ezt bejelentkezéskor külön kiemelték.Megkérdeztük hogy a szoba óráját merre találjuk de úgy tett mint aki nemérti a kérdést és válasz nélkül kiment a szobából.A négyfős apartman úgy nézett ki hogy két normális ágy meg egy két részben kihúzható kanapé, még jó hogy csak hárman mentünk mert a kanapé picit szűk lett volna kettő embernek.A fűtést is igencsak elspórolták mert nemigazán volt meleg, fürdés után fáztunk. Csütörtök este síelésből való visszaérkezéskor szóltunk a recepción hogy szeretnénk szaunázni, mire azt a választ kaptuk hogy ma ne szaunázzunk majd csak holnap!!!!!!!!
Ezen kicsit meglepődtünk mivel az is külön fizetős lett volna.Péntek reggel kijelentkeztünk, kifizettük a szobát és akkor ért az áramütés.
Azt hogy 27 centért számol 1 kw áramot nemis érdekelt mivel tudtuk előre de az hogy 57kw-ot számlázott le másfél napra azt picit soknak tartottuk.Az hogy ez mitől lett ennyi a mai napig nem tudjuk mivel megint úgy tettek a kérdésünk hallatán mint aki nem érti.Egy jó pár helyen már megszálltunk Ausztriában úgy osztrákoknál mint magyaroknál de ilyen negatív hozzáállással még sosem találkoztunk!!!!!Lehet az nem tetszett nekik hogy csak szállást kértünk és nem félpanziós ellátást?
Lehet keveselték a két éjszakát???
Nos nekünk ezek miatt nem lett ez a szállás a szivünk csücske.
Miki99.
A mi szállásunkat nem ajánlom, de ha sokan mentek akkor lehet érdemes megnézned a Feriendorf Koralpe házakat mert az pályaszállás már. Meg nagyon szép szálloda a ha jól emlékszem Waldor vagy Waldhof vagy valami ilyesmi volt ki írva, de nem tudom az áraikat.
Ez a mi tapasztalatunk ettől független lehet hogy más maximálisan megvan elégedve a panzióval.
Feladó:  miki99
Dátum: 2009.02.15. 17:16
(Üzenet azonosító: 65263)
miki99 Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2009.01.25.

Szia Eperke !!

Légyszíves írjál bővebben a tapasztalataidról a szállás miatt, mert én is ezt néztem ki 1 katalogusból. Ha tudnál ajánlani itt jó szállást és a többieknek síoktatót azt megköszöném.

Üdv Miki
Feladó:  Szab_Lackó
Dátum: 2009.02.15. 00:01
(Üzenet azonosító: 65238)
Szab_Lackó Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2008.11.09.

Eperke!
Engem is érdekelne! Mi a hónap végén megyünk arra a szállásra. Ha pár szót írnál megköszönném.

Üdv,Lackó
Feladó:  zsociFérfiHaladó síelő
Dátum: 2009.02.14. 22:26
(Üzenet azonosító: 65234)
zsoci Hozzászólások: 355
Regisztrált: 2005.11.15.
11 síterepet értékelt

Mások okulására a szállás nevét és hibáit egy pár szóban lehet ?
Dátum: 2009.02.14. 17:52
(Üzenet azonosító: 65217)
5 síterepet értékelt

Sziasztok.
Megjártuk Koralpe-t.Csütörtökön szikrázó napsütés, -6 fok és magyarokkal teli parkoló fogadott minket.Csodálatos hóviszonyokkal és még csodálatosabb pályákkal.Bár pénteken hidegebb volt és a szél is jobban fújt mint előző nap mégis panaszra nem lehetett okunk. Jóformán valamennyi müködő pályát be síeltük.A pályák egész nap hibátlanok voltak, egyedül a 8-as aljánál találkoztunk buckásodással délután de az is elviselhető volt.Összességében nagyon szuper volt a pálya is , a kaja is a csákányos aljában, egyedül sajna a szállásunk volt felejtős, de az nagyon. Picit levettek mint a nagykabátot.
Vigyázzatok az A2 75km környékén a fenti táblák mögött traffipax van.
8a-fentrol.jpg 8-as.jpg 2-3-as-a-parkolobol.jpg 8a-feluton.jpg 8a-lentrol.jpg 8-as-teteje.jpg Ezt-a-szallast-keruld-el..jpg
Feladó:  west
Dátum: 2009.02.11. 21:19
(Üzenet azonosító: 64935)
west Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2008.01.05.

Sziasztok!
Multhéten jártunk koralpén.Az idöjárással voltak gondok a szél és a köd volt az úr a pályák felső szakaszán.Egy napunk szikrázó napsütéses volt tényleg kárpotolt mindenért.A 4 ülléses felvonó aljában lévő vendéglátó egységet használtuk szükségleteink kielégitésére.Ajánlom mindenkinek,Kedvesek és nagy adag ételeket szolgálnak fel."rantot húsi,Gözgomboc, sör"
Üdv
Feladó:  szala4FérfiHaladó síelő
Dátum: 2009.02.10. 18:58
(Üzenet azonosító: 64776)
szala4 Hozzászólások: 284
Regisztrált: 2005.11.24.
10 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Köszi az infót Petra. Mi 16. megyünk és képeket is fogsz látni a hegytetejéről nem csak infót, még gyalog is fölmegyek.

szala
Dátum: 2009.02.10. 15:12
(Üzenet azonosító: 64727)
5 síterepet értékelt

Sziasztok.
Holnap mennénk minden infot szivesen fogadok.
Ha valakinek van tapasztalata étterem kapcsán azt is.
Elöre is köszi.
Üzenetek száma: 406. Megjelenítés 
 egy oldalon
első előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... következő utolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Ki szervezi a következő síutad?

Utazási iroda
Családom
Barátom, barátaim
Iskolám, tanárom
Síiskolám, egyesületem
Saját magam
Kövess minket: facebook twitter
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 8 vendég és 0 regisztrált felhasználó látogatja.
www.sielok.hu © Copyright 2000-2010 - Perfect Team / Síelők Bt.
Év honlapja 2009 eFestival 2005 I. díj eFestival 2009 - Felhasználóbarát honlap
logo