Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Magyarország
Bánkút
síterep infó oldal
ÜZENETEK (837)Időben csökkenő Időben csökkenő
maci-laci
3532 élménybeszámolót írt
3532
18 éve tag
2009.02.17. 21:53
Nem azért marad,hanem azért mer ez a szorgalmas ember ismét benyomta valahová a mondókáját.
Mil
800 élménybeszámolót írt
800
17 éve tag
2009.02.17. 21:32
klasszikus offtopic. a moderátorok gondolom síelnek, ezért maradhat :)
jani3793
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.02.17. 19:51
Offtopik törölve. /moderátor/
Kisangyal
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.02.14. 18:30
Sziasztok!
Ma ismételten kilátogattam a sípályákra és "Bende Krisztiánnal" ellentétben csúszkáltam egy jót. Az szerintem is evidens, hogy a pályákon nem golyóba kell beállni és jönni mint a félőrült... Abban semmi élvezet nincs és úgy valóban igen hamar leér az ember.
De egyébként ma is jó volt kinn a hó, sorok néha voltak, de az viselhető volt. Legalábbis szerintem.
remélem ez a hó a jövőhétre is megmarad, mert még szeretnék menni csúszkálni szóval szurkoljon mindneki hogy maradjon és még élvezhessük.

Üdv. Kisangyal

U.I.: szerintem szánkót nem lehet bérelni. szóval szerintem egyszerűbb kölcsönkérni egy ismerőstől és valahogy felvinni
Endiboy
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.02.13. 09:21
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Bánkúton lehet szánkót bérelni?
Előre is köszi.
Üdv! Endre
Bende Krisztián
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2009.02.10. 20:07
Igazad van, mert mi tényleg hétvégén voltunk ott és lehet, hogy ha hétköznap megyünk akkor a síközpont egészen más képet mutatott volna. Legközelebb megcélozzuk próbaképpen valamelyik hétköznapot. Sajna itt pest közelében nincs semmi olyan síterep ami viszonylag hamar megközelíthető lenne, igy vagy keletre vagy nyugatra vagy északra kell utazni egy kis sízésért. Ha Bánkúton van még hó (most itt épp szakad és oriási pelyhekben esik)akkor jó sízést nektek! Üdvözlettel, Krisz
Cipész
1 élménybeszámolót írt
1
15 éve tag
2009.02.10. 18:15
Megcáfolnám azt a tényt amit Krisztián mondott, ugyanis nem a legcélszerűbb hétvégén kimenni, mert akkor tuti, hogy 200 000 000 -an lesznek. A másik meg az, hogy nem golyóba kéne lejönni, mert abban szerintem semmi élvezet nincs és akkor tuti, hogy kifogunk egy jó nagy hosszú sort. Egyébként meg se Eplényben se Mátraszentistvánon nem jobbak a sorbanállási viszonyok. Ausztriával meg ne hasonlítsuk össze egyik magyar sícentrumot sem, mert a hegyek lejtői rövidebbek jóval. Én már 10 éve itt síelek és a többi miskolci síelő is nagyon szereti ezt a helyet (megfelelő hóviszonyok között). Ha meg nem tetszik nézz ki Ausztriába legalább 7.000 Ft-ért + Benzin!
Bende Krisztián
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2009.02.10. 16:53
Én két órát utaztam Bánkútra,de oda sielni szerintem senki ne menjen.A leghosszabb pályán is 14-15 másodperc alatt le lehet jönni,minimum 1 órát kell sorba állni, és a síélmény úgy ahogy van elmarad.Még jó, hogy barátokkal mentünk és két lesiklás után elvoltunk a "hüttében". De, hogy itt sízni nem lehet, az biztos! Aki azt várja a helytől, hogy majd nagyot siel az csalódni fog, de kirándulni megéri elmenni mert nagyon szép a táj!A bosszantó csak az volt a dologban, hogy ha nyugati irányba kocsikáztunk volna két órát akkor (Ausztriában) egy jó sínappal lettünk volna gazdagabbak...
kolzol
40 élménybeszámolót írt
40
16 éve tag
2009.02.04. 09:58
A Bálványon (azaz a bánkúti parkolótól 400 méterre) lehet szánkózni és a megfelelő tarifa ellenében a felvonó is használható szánkósok részére.
Levi19711023
60 élménybeszámolót írt
60
15 éve tag
2009.02.03. 16:06
Sziasztok.Megtudná mondani valaki,hogy Bánkuton lehet szánkozni,ha igen akkor fizetős-e ha nem használom a felvonot.Szombaton mennék a családdal.Előre is kőszőnőm az infókat.
Kisangyal
3 élménybeszámolót írt
3
15 éve tag
2009.01.31. 17:24
Sziasztok!

Ma voltam kinn Bánkúton, kellemesen csalódtam...
A pályák most sokkal jobbak, mint 2-3 héttel ezelőt :)
Nem is voltak nagyon sokan, szóval már csak egy kicsit kell szurkolni, hogy az éjjel essen egy kis hó és akkor télleg nagyon szupi lesz!!!
(Mikor délután 4-kor eljöttem már elkezdett szemelni a hó, egy kicsit)
Én holnap is biztos kimegyek, szerintem megéri kijönni, annak aki akar csúszni egy kicsit!

Üdv. Kisangyal
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2009.01.20. 10:56
Hogwash: Ha neked az okoz örömet, hogy direkt nem írod le helyesen más nevét, legyen. Úgy 12 évesen még én is menőnek tartottam, de nem baj. :D Ha valaki nagyképű - mindenféle tudás nélkül - az ne csodálkozzon - ha visszakapja.
Hogwash
841 élménybeszámolót írt
841
17 éve tag
2009.01.19. 16:41
A Nemzeti Park legszívesebben hermetikusan lezárná az egész Bükköt, még gyalog-turistákat sem engedne oda. Kitartó és folyamatos küzdelemmel talán egyszer el lehet érni az álláspontjuk enyhítését, különösen, ha onnan is nyugdíjba megy egy-két ember... Megérthetnék, hogy gazdasági teljesítmény híján a környezetvédelemre sem jut pénz, sőt, onnan lehet először elvenni. Talán könnyebb lenne a miskolci önkormányzat felől kezdeni és valami kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést kezdeményezni. A városnak is nagy szüksége van egy prosperáló Bánkútra.

Kicsi Tobika! Egy sértődött gyerek vagy és úgy látszik, hogy neked vannak komplexusaid. Ha szerencséd van, akkor kinövöd idővel.
MT
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2009.01.19. 11:57
A felvitt víz állítólag megbontja a helyi baktériumflórát, így csak az ott gyűjtött víz az OK. Szerintem ez elég gyenge lábakon áll, de mindegy.
A karsztot azért védik, mert ami ott van, az bemosódik a felszín alatti vizekbe. Ott aztán ki tudja hova vándorol, leülepszik-e vagy sem. A karszt nem szűr úgy mint egy folyó homokágya. Tehát ha elszennyezik a felszínt, akkor lőttek az ivóvíznek.
Amúgy meg rohadt drága is lenne kb 5-600 m-rel lejjebbről felvinni a vizet. Talán majd egyszer megoldódik.
A pályák amúgy közepes állapotban vannak. A Bálvány kiváló, a körpálya jó és még a házzal szembeni (most 4-es régen 3-as) pálya is közepesen használható. A 2-es kövező léccel síelhető volt még tegnap. A felső szakasza kifejezetten jó volt.
Mindazonáltal számítani kell arra, hogy az erdészet gépei megtették a hatásukat, így rög, kavics bárhol előfordulhat. Szerintem egy régebbi léccel egész jót lehet síelni. Különösen gyakorolgatni OK.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2009.01.19. 07:28
Az persze lemaradt hogy a pályák állapota érdekelne. Főleg a 3-as lévén a D és H lesz ÁLLÍTÓLAG kedden.
Xero
882 élménybeszámolót írt
882
15 éve tag
2009.01.19. 07:27
Hogy valami hasznosat is kérdezzek már:)
Valaki volt fent a hétvégén? Nagyon nincs semmi dolgom és kedden felnéznék mert még van 1 majd üres lyukasztósom. Nincs kedvem a zsebükben hagyni, meg nincs jobb dolgom.
MT
5 élménybeszámolót írt
5
15 éve tag
2009.01.18. 23:27
Még egyszer felhívnám a vitatkozók figyelmét, hogy nem azért nem engedik a környezetvédők, hogy ne vigyenek fel vizet, mert az ott egy Nemzeti Park, hanem azért mert karszt és mint ilyen összeköttetésben van a térség ivóvizét adó forrásokkal. Van aki a növénytársulásokat is félti. Alapvetően az az álláspont, hogy nem engedhető meg a terület további terhelése. Halkan jegyzem meg, hogy készült tanulmány, és annyit lehetett elérni, hogy max annyi, helyben gyűjtött!!!! csapadékvizet lehet felhasználni hóágyúzásra, ami még az éves csapadékmennyiség ingadozást sem éri el. No ez kb. semmire sem elég. Ezen álláspont számos részletével én sem értek egyet.
Amúgy egy érdekes adalék, hogy környezetvédelmi okok miatt a szilvásváradi ménest is jórészt kiszorították a fennsíkról. Nagyszerű, mert nem tapossák le a növényeket és nem szennyezik a karsztot, csakhogy éppenséggel a Nagymezőt lassan visszafoglalja az erdő.... Nem értem, de nem is vagyok szakember. Nekem egy kicsit furcsa, de állítólag tényleg nagyon szennyezte a felszín alatti vizeket. Szóval nehogy azt gondolja bárki, hogy a síklub nem fogadna tárt karokkal befektetőket. Volt nemrégiben egy próbálkozó, aki valami kisebb szállodaszerűséget vagy valami hasonlót akart. Na most már nem akar. Itt messze nem a hóágyúzhatóság a probléma, hanem az, hogy nincs se ivóvíz se szennyvíz. Ezt megépíteni sem lenne kis pénz, de ha lenne is rá keret se sok esély volna rá. Pedig ez szerintem nem károsítaná a környezetet. Miskolc Város vezetése pedig messziről tesz az egészre. Apróbb fejlesztgetések, csiszolgatások jók lennének és gondolom lesznek is. Most pl. úgy néz ki működik az étterem, ha van értelme kinyitni. A ház is felújításra került. De van egy egész jó szálloda is fenn.
Szóval lehet itt verni az asztalt, hogy fejleszteni kell, meg lépjen le a síklub (igaz az eszközök meg majdnem minden a klubé), de néha a tényeket és a peremfeltételeket is figyelembe lehetne venni, aztán meg lehetne próbálni javaslatokat adni.
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2009.01.18. 23:19
Kedves Hoquash-ka. Ha nem próbáltál volna személyeskedni, meg a szellemi képességeimet vitatni, én sem így írtam volna be. Mily meglepő, tudsz te értelmesen is írni, ha látod, hogy nem tudod megfogni a másikat. Mondjuk a biflázásról írt valamid merő marhaság, de hagyjuk.

De abba belegondolhatnál, hogy - bár nem ismerem a Síklub vezetését - szerintem ők is szeretnének valamit. Talán még ki lehet mondani, hogy nem masszív átverést akarnak. Vagy ha igen, akkor az az ő hibájuk és majd az idő úgyis megoldja. De ha itt sokatoknak ennyi jó ötlete van, akkor miért nem szálltok be, ha az ottani üzemeltetők ennyire rosszak? Mielőtt jön a viszontkérdés, hogy én miért nem, hát azért, mert 250 km-re nem szoktam járni síelni, kétszer voltam eddig Bánkúton, igaz, még régebben. Mindenesetre az adottságok (tszf, csapadék, átlaghőm, közeli nagyvárosok) mind-mind adottak. Az, ami Eplényben történt (meg valamennyire Szentistvánban), valljuk meg, nagyon ritka. Vagy vmi helyi síőrült üzemelteti, vagy tőkeerős cég. Ebből meg kevés van. A válság meg pláne nem tesz jót.
Pepc
32 élménybeszámolót írt
32
17 éve tag
2009.01.18. 20:42
Bánkútnak nem pusztán a hóágyú és víz kapacitás a legnagyobb problémája. Aki már próbált náluk bérelni a csúszáshoz eszközt, az szembesült az áldatlan álapotokkal ami uralkodnak. Mivel én boardozom ezért csak azt tudom megitélni: szinte csak alpin deszkák vannak kemény kötéssel, azok is teljesen leharcolt állapotban. 1szer próbáltunk náluk bérelni, és akkor sem voltak hajlandóak a deszkán átállítani a kötést jobbosról balosra, mert hogy kopik a cucc. Ezekkel a deszkákkal látom aztán kint szegény kezdőket próbálkozni a pályán, szinte esély nélkül. A következő negatívum maga az étterem ha nevezhetjük annak... a parkolást pedig már millióan megrágták itt a fórumon, azt ennél mélyebben nem is ragoznám.
Tisztában vagyok vele milyen nehéz a bürokrácián átvergődni minden szüséges változatást, de Miskolc és környékének legnagyobb lehetősége foszlik semmivé fent. Ha lenne megfelelő kitartás és összefogás, akkor 1 nagyon komoly téli-nyári centrum jöhetne ott létre. Tisztában vagyok vele hogy mennyire fontos a környezetvédelem, de véleményem szerint a megfelelő emberek kezében, a szükséges kontroll mellett elkerülhető lenne a környezet terhelése, vagy legalábbis nem okoznánk nagyobbat mint most.
Kölcsönözz
8 élménybeszámolót írt
8
20 éve tag
2009.01.18. 13:44
Végre az első hozzászólás ami nem arról szól, hogy a másikat tiporja. Bánkútnak az a baja, hogy a mai napig nem mérték fel az üzemeltetők a környékbeliek igényét. A környéken van egy csomó település, jó páran még talán síelnének is, de inkább elmennek máshova. Ezen a fórumon is jól látszik, elbeszéltek a lényeg mellett. Fejleszteni, fejleszteni és fejleszteni. Mindenkinek meg van a maga baja ( a sípálya üzemeltetőknek is) nem fenékig tejfel az élet, de ha igény van valamilyen szolgáltatásra azt kár nem kihasználni. Ráadásul ha még némi aprót is hozhat. Itt a Balaton déli partján (ahol én lakom)az elmúlt 10 évben gombamód szaporodtak a háromnál több "*"-os szállodák, -miért (?) -és jön a pénz...
A magyar síszezon is kb. 2 hónapos akárcsak a balatoni de, egy biztos amíg,konkrét elhatározás nincs (meg egy kis csúszópénz) addig a síelést kedvelők máshova mennek. Pedig hatalmas lehetőségek rejlenek a bánkúti sípályában.
TESSÉK MEGCSINÁLNI ÉS MEGYÜNK!!!
-ja, és fizetünk.
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.