Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Szlovákia
Dolny Kubin - Kubinska hola
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSTIPP
Pension ADAK
ÜZENETEK (83)Időben csökkenő Időben csökkenő
cmd
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
2013.02.04. 05:52
Idén is meg fogjuk szervezni az alcsony költségvetésű hétvégi csúszásunkat, február 15-től. Remélem lesz rendesen hó :)
thebiker
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
2013.01.21. 14:23
Két remek napot töltöttem az adott sípályán (2013.18-19.) Budapesttől kb 4 órára van a hely. Könnyű megtalálni, követni kell a táblát, át a városon. Reggel korán érkeztünk így sehol nem volt sor. A honlapon lévő árak korrektek voltak. Felmentünk a tetőre. Jéghideg szél, köd és -12 fok. No ekkor már tudtuk, hogy elég lett volna az elő 4 üléses szintig menni de csábított a hosszú kék pálya. Fent találkoztunk hasonló sorsú magyarokkal. A tejföl sűrűségű ködben nem találtuk a pályát. Aztán lefelé indulva kb 100 méterre balra. Mivel mi snowboarddal voltunk így annyira nem élveztük az erdei utat. Így kb fél óra alatt értünk le. Második körben csak az első lifttel mentünk fel. Így már jobb volt. A hó remek volt kezdő deszkásnak is élvezhető. Aztán bele lendültem és egyre jobban élveztem a csúszást. A felvonónál sokan nem voltak. Második nap jobb idő és egy kicsit nagyobb "tömeg" volt. Így is bőven volt hely. Van funpark is aki szeret ugratni. Szóval én csak javasolni tudom!
Kiscsati
21 élménybeszámolót írt
21
15 éve tag
2012.12.09. 13:13
Egy éve voltunk itt.Jó hosszú és széles pálya sok variációs lehetöséggel,külömbözö nehézségi szintel.
Nagyon jól éreztük magunkat.Sajonos 1 eurós napon voltunk ezért túl sokan voltak. Idén visszamannénk,de fizetös napon. :)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
cmd
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
2012.02.27. 08:04
Sziasztok, Most hétvégén voltunk kint két napot. Az utazás BP-ről cca 4 óra út közbeni megállásokkal, Zólyom és Beszterce között van egy kis autópálya, amire nem javaslom a matrica megvételét (10 euró - 10 napos). Az utak mindenhol nagyon jól járhatóak. Senkit ne szomorítson el, hogy Besztercéig csak nyomokban tartalmaz havat a környezet, Donovaly-tól tél van még mindig. Nagyon régen láttam ennyi havat, és ez szerintem még márciusban is garantálni fogja a jó csúszásokat. Mi egyból a pályára mentünk, mivel elég későn értünk oda, így csak a 4 órás jegyet vettük meg (14€). Az első napon az idő sajnos viszonylag meleg volt, így a pályák állapota nem volt tökéletes, de a buckásódás és a vizes hó ellenére, sehol nem látszódott ki a föld. A megvalósult fejlesztések mind nagyon pozitívak. Az első és legfontosabb, hogy a tetőig négy üléses felvonó van. Ez egy picit lassú, de sorban állás sehol sincs. A leghosszabb idő amit felvonóra vártunk az kb 5 perc volt. A pálya bal oldalán húzódó régi tárcsás felvonó sokkal gyorsabb, bár a katapult szerű indulás a régi. A zárás után a szállásra mentünk. Ez az amit mindenkinek csak javasolni tudok: Dolny Kubin-i kemping faházai. Egy éjszaka 20 euró volt félpanzióval. Mind a vacsora mind a reggeli bőséges volt, míg a faházakban olyan meleg volt, hogy nyitott ablaknál aludtunk. Vasárnap az időjárás bemutatót tartott a kezdő társunknak. A napsütéstől a szakadó hóesésig a plusz 2 foktól a pillanat alatt -4-ig csökkenő hőmérsékletig minden volt. A pályákon viszont az éjszaka és reggel eső porhó fogadott minket.
A térképen jelölt pályák szerintem nem mérvadóak sem színezésileg sem számozásilag, egy erős piros majdnem az összes pálya a tetőn, míg egy nagyon erős kék az alsó részen. Az új nyomvonalak (nekem újak legalább is) nagyon jók, a tetőn folyamatos balra tartást javaslok. A pályán az árak: egy ebéd (egy leves, egy grill kolbász majonézzel, egy sör két szelet torta és egy tea 12€). Ami még feltűnt, hogy zárás után 3db ratrak rakja rendbe a pályát, ami mivel nem túl nagy így elég imponálónak tűnik nekem. A városi pálya (Kuzimnovo) nem megy, pedig sok hó van azon is, de teljesen elhagyatottnak tűnt, amit nagyon sajnálok, mert egy éjszakait be szerettünk volna iktatni.
Összességében, ez a régió teljesen jó alternatívája egy ausztriai hétvégének. Tanulni ideális. A kint hallott pletykák szerint, az északi oldalon is elkezdték a pályák kialakítását, ami már elméletileg jövőre meg fogja duplázni a pályák hosszát.
Pulmy
869 élménybeszámolót írt
869
13 éve tag
2012.02.17. 20:50
Isten nyugosztalja !
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2012.02.13. 15:34
Az idén tovább folytattuk a Szlovák síterepek kipróbálását. És ismét nem csalódtunk. Nagyon kellemes 5 napot töltöttünk el február 6 és 10 között, a 17 fős csapatunkkal.

Uticélunk a nyugati Tátra és Kubibska Hola volt. Szállásunk Zuberec mellet Fehérpatakon (Oravsky Biely Potok)volt a Centrum Panzióban. Nagyon kultúrált kellemes hely. Ehhez képest meglepően olcsó, 12 euro/éj svédasztalos reggelivel. Vacsorát sajnos a panzióban nem kaptunk, de kb. 3 km-re, a Julianin Dvor nevű szálloda éttermében tudtunk vacsorázni.

Úgy terveztük, hogy az első napot Jasnában töltjük, mivel ez útba esett a szállásra menet. Sajnos nem jött össze, mert olyan sokan voltak, hogy a legalsó parkolóba engedtek csak be, innen síbuszokkal lehetett volna feljutni a felvonók aljához. Féltünk, hogy a nagy tömeg miatt sorbanállással fogjuk eltölteni a napot, ezért úgy döntöttünk, hogy továbbmegyünk Zuberec felé.

A Zuberecben lévő pályán alig voltak, így sorbanállni nem kellett. Két pálya-rendszer van egymás mellett, és már össze vannak kapcsolva, a bérlet mindkét pályára érvényes. A pályák jó fekvésűek, a hó nagyon jó volt, de libegős felvonó itt nincs. Kissé hideg is volt, úgy -18 fok. A pofánk lefagyott, de így is jót síeltünk. Sízés után elfoglaltuk szállásunkat a szomszédos faluban, Fehérpatakon, ahol jó meleg szobákkal vártak bennünket.

A második napon megtámadtuk a Spalena Dolina-i pályát. Ez jóval nagyobb, hoszabb pálya mint a Zubereci. Itt már jobb időnk volt. Érdekes módon a völgyben kb. -15 fok volt, a hegyen pedig -10 körül. A felső részen fújdogáló szellő szinte melegnek tűnt. A másfél méteres hó minősége kiváló volt. Nagyon jót síztünk itt is.

A harmadik napon Oravice-re látogattunk el. Itt fűtött üléses Doppelmayer libegő üremel, és több húzólift. Nagyon jó a pálya, jó volt a hó is. Külön érdekesség, hogy a pálya aljában termálvizes fürdő üzemel (Meander Park). Ezért másnap is ide jöttün, és délután kipróbáltuk a fürdőt is. A 40 fokos külső medencékbe is ki lehetett úszni, csak gyakran kellet lebukni a víz alá, hogy a hajunk ne keményedjen meg a -15 fokban.

Az ötödik napra tartogattuk a Kubinska Hola-i pályát. Az előző évben nem jutottunk fel a pálya tetejére hóhiány miatt. Most ilyen probláma nem volt. Mindkét libegő üzemelt, így fel tudtunk menni az 1400m magas tetőre is. A több mint 1 méteres kitűnő minőségű havon óriási élmény volt lesiklani a 670m szintkülönbségű kb. 300m széles többágú pályán. Az alsó részen -8 fok, a tetőn -14. A pálya déli fekvésű, a nap pedig ezerrel sütött. Kell ennél több?

Nagyon jól éreztük magunkat, sajnáltuk, hogy hamar elszállt az 5 nap.
cmd
15 élménybeszámolót írt
15
14 éve tag
2012.02.01. 10:29
Sziasztok, a városi pálya megy? Mit tudtok róla?
kincsem
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
2011.02.24. 15:39
A pályák rendben vannak, nagyon jó volt síelni, csak a sí kölcsönzésnél figyeljen mindenki oda. Reggel, mikor kivettük a síléceket – én és a lányom – a srác nem mutatta meg, hogy milyen állapotban van a lécek alja. Délután, mikor vittük vissza a léceket, már egy idős férfi volt ott, aki megnézte a lécek alját, és azt mondta, hogy csúnyán megkarcolgattuk őket. Hiába mondtuk, hogy mi csak a havas pályán síeltünk és reggel mikor kivettük nem mutatták meg a lécek alját, azt mondta, hogy meg kell fizetnünk a javítást. Nagyképűen azt mondta, hogy mivel jó fej, elég 10 euró a 2 léc javításáért. Mivel a személyim nála volt, és már siettünk haza, kénytelen voltam kifizetni a 10 eurót.
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2011.02.06. 11:41
2011.01.27 és 31. között szerveztünk egy 5 napos sítúrát a Kubynska Holá-ra. (Dolny Kubin) A túra remekül sikerült. Bár természetes hó lehetett volna több is, de a hóágyúknak köszönhetően a pályákon jó havon leheteett síelni.

16 fős csapatunk Kazincbarcikáról indult 27.-én reggel, Besztercebányán át Dolny Kubin felé. Úgy terveztük, hogy az első napon megállunk Donovaly-ban, és kipróbáljuk az itteni pályát is. Donovaly-tól nem voltunk túlzottan elragadtatva. Megváltottuk a 22 eurós 4 órás jegyet, amit kissé drágának találtunk, ráadásul a kifüggesztett árjegyzékban teljesen más árak voltak feltüntetve. Az északi fekvésű pályák elég rövidek, hamar meguntuk. Ezért elindultunk sível a Nova Hola-i pálya felé, ami nem volt egyszerű dolog. A vízszint irányba beállított hóágyúk előtt kellett átcsúszni, amelyek nagyrészt vizet fújtak, így csuromra eláztunk tőlük. Az út további részén gyalogolni kellett, mert a kis felvonók nem üzemeltek.

Nagy nehezen átértünk, és beültünk a TELEMIX kabinjába, hátha száradunk egy kicsit. Miután felértünk, kiderült, hogy a lankásabb piros pálya hószegénységben szenved, csak a meredek felete pályán lehet lecsúszni, aminek a felső része jeges is volt. Nem volt nagy élmény. Visszamentünk a lankásabb pályára, és ott síztünk du. 4-ig.

Utánna indultunk tovább Dolny Kubin felé Rózsahegyen át. A szállásunk Benova Lehotán volt a Kubinska Hola alatti faluban a Penzion Pani B nevű családi panzióban. A szállás kellemes, a háziaszony (Luba Bednarocová) barátságos volt, aki finom vacsorával fogadot bennünket. A szállást tudom ajánlami mindenkinek. ( https://www.penzionkubinskahola.sk )

Másnap kipróbáltuk a Kubynska Hola-i pályát, amely osztatlan sikert aratott. Csodajó fekvésű pálya. Annak ellenére, hogy a legteteje nem volt használható, nagyon élveztük. A harmadik napon is itt síeltük, és bár hideg volt (reggel -14, napközben -6 körül) a pálya déli fekvése miatt kellemes napsütésben csúszkálhattunk. Délután lazításképpen ellátogattunk Dolny Kubin-ba a nemrég épült akvaparkba. Nagyot csúzdáztunk, ami nem csak a gyerekeknek de nekünk is maradandó élmény volt.

A negyedik napon átmentünk a közeli Árvaváraljára, ahol szintén van egy jó kis pálya 4 üléses libegővel. Sajnos természetes hó itt is kevés volt, így csak a pálya beágyúzott ága volt használható. Ennek ellenére jót síztünk. Délután megnéztük a híres várat, de sajnos már zárva volt, így csak kívülről csodálhattuk meg.

Az ötödik, utolsó napon összecsomagoltunk, és reggeli után érzéken búcsút vettünk házinéninktől, akinek megígértük, hogy jövőre is eljövünk. Utánna elindultun Rózsahegyre, ahol az utolsó napot töltöttük. Az itteni sípálya is nagyon élvezetes volt. A felső része jó széles és viszonylag jó hó volt rajta. Kellemes napsütésben síeltünk 3 óráig, és utánna indultunk haza.

Összességében nagyon élvezetes 5 nap volt. Csak a hó lehetett volna egy kicsit több. Az 5 nap alatt 4 síterepet síztünk be. Megbeszéltük, hogy ha lesz elég hó, akkor a Kubynska Holá-ra feltétlen visszatérünk.

Magnum
skkager1
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2011.01.24. 15:39
Eltelt a szezonból egy hónap, de a felső 4 üléses felvonó még nem üzemelt. Járt erre mostanában valaki? Hideg van, de a kamerákon nem látni hóágyúzást.

Sajnos Istebnében lefoglaltunk szállást január végére - február elejére, ezért már keresem a közeli jobb és sielhető síterepeket.

Akinek a térségből van pontos infója kérem segítsen.
Robin
2501 élménybeszámolót írt
2501
17 éve tag
2011.01.04. 22:29
Ha te mész és nekem lehetőségem lesz rá akkor csatlakozom hozzád ! Már rég szeretném megnézni ezt a helyet !!
boniperti
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2011.01.02. 09:16
Helló!Köszönöm az infókat! A nyitva tartás 8 30-tól - 15 30-ig! Ha csak az alsó beülőst használom akkor is hosszú a pálya??? JÓ CSÚSZKÁLÁST!
skkager1
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2011.01.01. 16:16
A síterep honlapjának csak a szlovák nyelvű oldalán jelzik, hogy a fenti 4 üléses nem üzemel.
E honlapon a pályák napi nyitvatartásáról nem találtam infót.

http://www.kubinska.sk/aktualne-podmienky/
skkager1
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2011.01.01. 16:06
Szerintem a 3-as pálya nem üzemel!
Én a szlovákiai pályák és felvonók nyitvatartásáról, a hóhelyzetről a
http://www.holidayinfo.sk/hu-hu/winter/resorts/
oldalról szerzem az infókat.

A konkrét kérdésre a válasz:
http://www.holidayinfo.sk/hu-hu/winter/resorts/?id=47920&vtrail=1

Feltételezhetően még a hóágyúzási kapacitásuk vagy szándékuk kicsi, de akkor az új 4 ülésesnek így mi értelme, ha nincs kihasználva.

Január végén szeretnénk ezt a pályát is kipróbálni, megismerni, de a hóbiztonság kérdésében Bialka Tátrzanskától - Lengyelország - még sokat tanulhatnának.

Nézd meg, hogy ők már mióta teljes nyitvatartással mennek és ők sincsenek magasan. Igaz sok pénzt költenek a megfelelő hóalap kialakítására, de oda bármikor mehetel. Ott sielni az egész szezonban lehet az aktuális időjárástól függetlenül.

Sajna kevés a piros pálya és fekete pedig nincs is.
boniperti
5 élménybeszámolót írt
5
16 éve tag
2011.01.01. 14:35
sziasztok! Meg tudná mondani valaki hogy hányas pályák üzemelnek?(a 3as fontos lenne!)előre is köszönöm!JÓ CSÚSZKÁLÁST MINDENKINEK!
skkager1
14 élménybeszámolót írt
14
16 éve tag
2010.12.16. 07:35
Szerintem a régi 4 üléses megmaradt és annak a folytatásaként építettek egy új 4 ülésest a pálya felsőrészén.
Így kettő 4 üléses felvonóval lehet a "csúcsig" feljutni.
A síterep honlapján legalábbis ez van!
http://www.kubinska.sk/en/o-stredisku/
rebka
48 élménybeszámolót írt
48
16 éve tag
2010.12.15. 11:37
Hétvégén nyit a Kubinska Hola síterep. A sízés INGYENES a hétvégén. A nyitás napján, szombaton 1 euro egy tányér gulyás. Új ülőliftről is ír,gondolom a 4 üléses helyén(remélhetőleg gyorsabb, mert egyszer odafagytam, amíg felért)
Sajnos nem tudunk menni, mert szombaton este céges vacsora, vasárnap egy napra meg messze van.
Azért aki ráér, annak Hajrá!
cmb857
2 élménybeszámolót írt
2
14 éve tag
2010.02.17. 13:12
Hali!

Köszönöm az információkat.

Most megyünk hétvégére 02.20.-02.21.

Ha megjöttünk beszámolok a körülményekről.

Tomi
Attis
4 élménybeszámolót írt
4
14 éve tag
2010.02.15. 10:37
Halihó!

Ami a Kubínska Holát illeti, a legtöbb lift működik, a weboldalukon azt írják, hogy a pálya fenti részén 40 cm hó van. Az egyik szlovák sífórumon a srácok azt írták, hogy a fenti pálya csak ott jó, ahol műhavat tudnak rá fújni, azaz csak a lift melleti rész. A másik oldala a dombnak nincs túl jól ellátva hóval, amit a webkamerán is lehet látni. azt is írják még hogy a liftről le kell kapcsolódni valahol a meredek részen, szóval hogy nem húz egészen a domb tetejére. De ennek ellenére jót lehet síelni, sőt február 8.án megnyitották a snowboard parkot is, ahová a napi jegy 10 €.
Mi is készülünk Kubínba 2. 25-én, örülnék neki ha pár sort írnál az ottani viszonyokról!
Jó síelést!
elsőelőzőkövetkezőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.