Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Les Sybelles topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Nando
95 élménybeszámolót írt
95
17 éve tag
2013.02.04. 13:47
Na, akkor egy helyen szálltunk meg :)
Mi az "A" épületben voltunk szerencsére. Tök jó kilátás volt az utcára és a szemközti hegyekre.
Előzmény: (zyzz 153576)
zyzz
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
2013.02.04. 12:43
Rövid összefoglaló az utókornak a síelésünkről.

Falu: St Sorlin d'Arves, kis hosszúkás (télen)zsákfalu, néhány érdekes ház + templom a falu közepén, turistabusszal csak a falu közepéig, onnan síbusszal lehet feljebb menni

Szállás: les Fermes (Madame Vacances), apartmanházak a falu felső végében, saját wellness részleggel, boltok/éttermek helyben. Átlagos francia méretű apartmanok, szokásos felszereltség (volt minden, reszelőt kivéve)
Gyakran szerveznek ide holland/belga bulisítábort,mi is kifogtunk egyet --> szerencsésebbek másik házban kaptak szállást, a pechesek reggelig tartó hangzavart élvezhettek, szeméttel és hányással a folyosókon. Sajnos a recepció nem volt képes kézben tartani az eseményeket, rendőrt is kellett hívni a végén. Aki ide jön síelni, ajánlott első este beköltözés előtt lecsekkolni a szomszédokat, recepción a készlet erejéig lehet kérni szobacserét. Kocsival ne parkolj az erkélyek alá, a kidobált üvegek nem tesznek jót, több kocsit is lezúztak így.

Egyébként a szállás jó helyen van, reggel 2 perc séta után lehet felcsatolni, hazafelé házig lehet csúszni.
Internet sajnos csak a recepció épületében van 9-12 és 16-20h között, és tetü lassú. Wellness jó hogy van, de korlátok közé szorítják: csak 9-12 és 16-19h, szerdán zárva, a jacuzzi néha hideg, medence úszásra is használható méretű, a 2 szaunában sokan elférnek.

Pályák: változatos, rengeteg pályán kívüli lehetőség, legjobb St.Sorlin felsőbb részei és Tuissuire Tete de Bellard és Grand Truc közötti pályái , de a többit is érdemes kipróbálni (pl. Colomban fenyőerdők közötti "tarchan" nevű hosszú pályája).
Legszebb kilátás a St Sorlini völgyre a Corbier csúcsról van, mindenkinek ajánlott jó időben felkeresni.
Colomban alja - St.Sorlin távra érdemes 1 órát szánni (16:30-ig működik a 16os felvonó az átkötésnél).

Bulik: minden nap hajnal 2-ig a Yetiben (nincs belépő). Többnyire monoton tüc-tüc, de ez ízlés kérdése. A Yeti az "L" épület aljában van, szállás szempontjából érdemes lehet elkerülni.
A "D" épület csatornájával vmi gond lehetett, mert heveny szarszag terjengett egész héten a lépcsőház környékén. Többi épület okésnak tűnt.

Időjárás/hóhelyzet: hóesés/szélvihar/szikrázó napsütés/eső felváltva. Melegebb időben a 2000 alatti pályákon kásásodott a hó. Pont elutazásunkkor esett le egy újabb nagy adag hó, tehát nem lehet panaszkodni hóhiányra.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.