Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Dolny Kubin - Kubinska hola topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Sipiék2
4 élménybeszámolót írt
4
11 éve tag
2013.02.09. 19:10
Üdv,

A szállás elérhetőségét elküldené?

Köszi előre is!
Előzmény: (magnum56 108253)
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2011.02.06. 11:41
2011.01.27 és 31. között szerveztünk egy 5 napos sítúrát a Kubynska Holá-ra. (Dolny Kubin) A túra remekül sikerült. Bár természetes hó lehetett volna több is, de a hóágyúknak köszönhetően a pályákon jó havon leheteett síelni.

16 fős csapatunk Kazincbarcikáról indult 27.-én reggel, Besztercebányán át Dolny Kubin felé. Úgy terveztük, hogy az első napon megállunk Donovaly-ban, és kipróbáljuk az itteni pályát is. Donovaly-tól nem voltunk túlzottan elragadtatva. Megváltottuk a 22 eurós 4 órás jegyet, amit kissé drágának találtunk, ráadásul a kifüggesztett árjegyzékban teljesen más árak voltak feltüntetve. Az északi fekvésű pályák elég rövidek, hamar meguntuk. Ezért elindultunk sível a Nova Hola-i pálya felé, ami nem volt egyszerű dolog. A vízszint irányba beállított hóágyúk előtt kellett átcsúszni, amelyek nagyrészt vizet fújtak, így csuromra eláztunk tőlük. Az út további részén gyalogolni kellett, mert a kis felvonók nem üzemeltek.

Nagy nehezen átértünk, és beültünk a TELEMIX kabinjába, hátha száradunk egy kicsit. Miután felértünk, kiderült, hogy a lankásabb piros pálya hószegénységben szenved, csak a meredek felete pályán lehet lecsúszni, aminek a felső része jeges is volt. Nem volt nagy élmény. Visszamentünk a lankásabb pályára, és ott síztünk du. 4-ig.

Utánna indultunk tovább Dolny Kubin felé Rózsahegyen át. A szállásunk Benova Lehotán volt a Kubinska Hola alatti faluban a Penzion Pani B nevű családi panzióban. A szállás kellemes, a háziaszony (Luba Bednarocová) barátságos volt, aki finom vacsorával fogadot bennünket. A szállást tudom ajánlami mindenkinek. ( https://www.penzionkubinskahola.sk )

Másnap kipróbáltuk a Kubynska Hola-i pályát, amely osztatlan sikert aratott. Csodajó fekvésű pálya. Annak ellenére, hogy a legteteje nem volt használható, nagyon élveztük. A harmadik napon is itt síeltük, és bár hideg volt (reggel -14, napközben -6 körül) a pálya déli fekvése miatt kellemes napsütésben csúszkálhattunk. Délután lazításképpen ellátogattunk Dolny Kubin-ba a nemrég épült akvaparkba. Nagyot csúzdáztunk, ami nem csak a gyerekeknek de nekünk is maradandó élmény volt.

A negyedik napon átmentünk a közeli Árvaváraljára, ahol szintén van egy jó kis pálya 4 üléses libegővel. Sajnos természetes hó itt is kevés volt, így csak a pálya beágyúzott ága volt használható. Ennek ellenére jót síztünk. Délután megnéztük a híres várat, de sajnos már zárva volt, így csak kívülről csodálhattuk meg.

Az ötödik, utolsó napon összecsomagoltunk, és reggeli után érzéken búcsút vettünk házinéninktől, akinek megígértük, hogy jövőre is eljövünk. Utánna elindultun Rózsahegyre, ahol az utolsó napot töltöttük. Az itteni sípálya is nagyon élvezetes volt. A felső része jó széles és viszonylag jó hó volt rajta. Kellemes napsütésben síeltünk 3 óráig, és utánna indultunk haza.

Összességében nagyon élvezetes 5 nap volt. Csak a hó lehetett volna egy kicsit több. Az 5 nap alatt 4 síterepet síztünk be. Megbeszéltük, hogy ha lesz elég hó, akkor a Kubynska Holá-ra feltétlen visszatérünk.

Magnum
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.