Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Briancon - Serre Chevalier topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Botyar
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
2015.02.09. 17:10
Jó írás lett Tobi:) Bárki bármivel megy brianconi szállást válasszon. Előnyei: spa használat, internet, akár frissen felújított szállás (jelenleg), ár azonos, carrefour a településen ahol olcsóbban tud vásárolni (a helyi tesco) és nem utolsó sorban fél nyolc után is van hol vásárolni...

Hangulatra a többi kicsi település nekem személy szerint jobban tetszik. A hüttékhez nem tudok mit hozzászólni mint az alábbit: általában sört veszek bennük vagy forralt bort:) Az árak nekem a szokásos francia áraknak tűntek. Sör hüttében 5-8 euro attól függően milyet kérsz és még helyi főzésűt is tudsz venni:)))) (Tignesben vettünk már jóval drágábban is, akkor 5 forralt bor és egy forrócsoki rummal 60 euroba került...)

Út kocsival:
Magyar autópálya szakaszt mindenki tudja neki mennyibe kerül én egy 10 napos matricát vettem. Tankolni érdemes még az utolsó kútnál is itthon, mert jelenleg itthon volt a legolcsóbb kb 1,1 euro/l. A szlovénoknál mivel a 8adik napon jövünk haza érdemes megvenni a havi bérletet 12k huf volt és nem szabad elfelejteni, hogy a szélvédőre fel kell ragasztani, ellenkező esetben büntetnek érte. Mielőtt átmennétek az olaszokhoz ismét tankolás. Ára kb. 1.2 euro/l, az olaszoknál 95-ös benzint 1.6 - 1.9 euro/l-ért mérték. Olasz autópálya díj oda vissza kb. 120 euro. Ami fontos még, hogy ésszel vezetve egy 60 literes tankkal simán átmész a franciákhoz így kitudod kerülni a drága üzemanyag díjakat. Számolni azért érdemes, mert 16 órakor a harmadik kút volt csak nyitva, szal ha neccesnek érzed akkor Oulx után tankolj még rá. Villeneuve-ben van tuti egy ami 20 óráig nyitva van... :)

Pályák közül nekem a következőek tetszettek:
Bacchastól Monetierbe menő piros pályák. Villeneuveben a Casse du lievre. Chantemerle - Luc Alphand. Briancon - Vauban de ez annyira kiesett nekünk a Villeneuve szállás miatt, hogy egyszer mentünk el ide.

A cuccumelli részt jó időben ajánlatos megnézni, mert van egy fal ahol nyugodtan lehet pályán kívül csúszni, lavinát nem fogsz megindítani és ha bármi vész van közel a pálya és rátok látnak... egyébként a sok óda amit erről a részről hallani nem fedi részemre a valóságot...
Előzmény: (Tobi 179972)
Tobi
80 élménybeszámolót írt
80
17 éve tag
2015.02.08. 18:38
Briancon - Serre Chevalier. Ez volt talán az utolsó olyan nagyobb 200 km-en felüli egybefüggő francia sírendszer, amelyet még nem próbált ki a csapatunk, és most rá esett a választásunk. A buszból már legalább 10-szer láttuk jövet-menet más terepekre, de még soha nem síeltük meg. Hát most január 30.- február 8. között töltöttünk itt egy hetet a Travalexszel.

Villeneuve települést néztük ki, mert a rendszer közepén van, jobbnak gondoltuk oda menni. Ez síelés szempontjából igaz is volt, de másban nem jött be. A brianconi szállások egyértelműen jobbak, van bennünk szauna is, és a kiváló buszközlekedésnek köszönhetően nem akkora az előnye a középső fekvésnek, mint hittük. Rögtön ez az egyik legnagyobb pozitívum, hogy a buszok csúcsidőben nagyon sűrűn járnak (5-10 perc) és fél óra alatt simán letolják a rendszer két vége közötti távolságot, amit léccel képtelenség lenne abszolválni ennyi idő alatt. Szóval, bátran használja mindenki a buszokat!

A rendszer nem mondható magasnak, sőt, a "nagyok" közül az egyik legalacsonyabb, erre mindenképp figyeljen mindenki, március nem biztos, hogy jó választás. Ellenben főnyeremény volt nekünk, mert olyan hetet kaptunk el, hogy egy nap kivétel esett/szakadt a hó, és nagyon jól jött, hogy a pályák 80%-a az erdőhatár alatt van. Afölött lényegében állandó volt a 60-80-100 km/h-ás szél és a kontraszt, valamint horizont teljes hiánya. Mivel teljesen északi fekvésű, ezért jó hótartó, de cserébe természetesen jegesednek a pályák, bár nem vészesen. Tömeg nincs, vasárnap szinte megdöbbentően kevesen voltak, nem fogható egy Les 2 Alpes-hez, vagy Alpe'd Huez-hez.

A terep tagolt, a pályák változatosak, a kitáblázottság megfelelő, eléggé egyértelműek az irányok, nehéz eltévedni. A jelzett 225 km tényleg közel lehet a valósághoz! A pályák színezése is egész logikus, a pirosak tényleg pirosak, a kékek tényleg kékek. Síelés szempontjából csapatunknak a Chantemerle-i rész tetszett a legjobban, itt volt a legtöbb jó pálya. Ezt követte Villeneuve, majd a rendszer két széle. A briancon-i pályák nem voltak jók, oda nem érdemes túlzottan menni.

Lent is nagy hó volt, kb. fél méter, a helybeli taxisok szerint is ez ritka, hogy már a völgyben is ennyi legyen, odafönt meg másfél méter körül, de azért egy-egy követ beszedtünk. Az off-piste lehetőség és a szűzhavazás pont ezért működött egész héten, illetve töménytelen mennyiségű erdei pálya is van, tiszta Szlovákia-érzés fogott el minket. A felvonók a megszokott francia színvonal, sorállás gyakorlatilag nem volt.

Tetszetős volt, hogy sok kiegészítő szolgáltatás volt, Villeneuve egyik településrészen jég-gokart (mentünk vele kétszer is, természetesen csattantak az ütközők, üvöltöttek a négyütemű motorok), illetve a térkép jobb oldalán Le Monetir les Basins-on egy igen jó welness! Kültéri medence, szaunavilág, infram gőz, elég döfi. Viszont csak rövid fürdőruciban lehet bemenni, vigyen mindenki mert a helyszínen aranyárban mérik!

Szórakozási lehetőségek nem voltak nagy számban, ahol mi voltunk, bolt is kevés (az is drága). A hütték elhelyezkedése rossz, a választék gyenge, az ár magas, ilyen szempontból számomra ez volt a legnagyobb negatívum.

Szerdán átmentünk Montgenévre-re, oda írok majd, de röviden, nem voltunk tőle elájulva.

Visszafelé hatalmas havat kaptunk el, az olasz oldalon méteres friss hó, egészen Milánóig végig hóban mentünk, majd Szlovéniában is komoly helyzet volt, de szerencsésen hazaértünk. Külön köszönjük az utazási iroda munkatársainak segítőkész hozzáállását, mert nem volt egyszerű az utolsó két nap.

Megérdemli az 5 csillagot, mert a hasonló nagyságú terepek közül egyértelműen a legjobb, csak a 300 km+(-os) terepek tudnak hasonlót, vagy többet. Változatos, jó pályák, sok kiegészítő lehetőség, jó közlekedés, egyedüli negatívum a hütték.
Briancon-i rész, Prorel felvonóról a kilátás
Chantemerle, Serre Ratier 1905 m
Serre Ratier
Látkép
Napnyugtánál Mea Col felvonón.
Villeneuve hangulatos része
Briancon
Briancon nyugati irányban
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.