Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Síkötés topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
minerel
3725 élménybeszámolót írt
3725
17 éve tag
2016.04.23. 22:22
Engem érdekelne, hogy milyen körülmények voltak a pályán. Velem kezdő felnőttként történt hasonló eset és szintén nem volt leoldás mert nem tudott oldani a kötés.
Helyszín Szlovákia, Buckás kérgesre fagyott hó.
Ideális kezdőként :-)
Szóval a léc nem a buckára futott fel hanem bele a buckába és én akkor fordultam volna de a hó mint egy satu fogta a bokám. Amikor a lábam már fordult a léc nem tudta követni és mivel leoldani sem tudott, valaminek engedni kellett és azok a szalagjaim voltam.
Így saját tapasztalatból mondva valószínű, hogy nem a beállítással volt baj csak a szerencsétlenül jöttek össze a srácnak a dolgok.
Előzmény: (HM76 189075)
HM76
43 élménybeszámolót írt
43
13 éve tag
2016.04.20. 16:58
Kösz a gyors választ mindkettőtöknek :-)

10,5 éves, 30 kg. Már 5 éves síel, egész jól, de most szó szerint minden rossz összejött neki, az elmúlt 1-2 évben drasztikusan visszafejlődött a gyerek sítudása v. hozzáállása az egészhez, látszott hogy nem élvezi, mintha félne is kicsit, pálya is pocsék volt, decemberben meg olyat esett, hogy agyrázkódása lett. Gondolom, ez is rányomta kicsit a bélyegét az ő sízésére.

AZ utolsó 2 léce mind használt volt, nem tudom, mennyi idősek, de kínlódott velük. Szóval ez azért elég lutri. Kíváncsi vagyok, ha megkapja a bátyja felszerelését, azzal mit produkál majd, mert a tesó nagyon jól megy vele.

csak gyógyuljon meg mihamarabb...

Most olvasgatom itt a sihun is a térdes beszámolókat, látom, azért baleset után is van élet :-)
Előzmény: (TZoli 189072)
TZoli
1157 élménybeszámolót írt
1157
20 éve tag
2016.04.20. 13:06
Igen. Nem. Sok mindentől függ.
Ha a matekot nézem, akkor azt mondom, a legkisebb hajszál is számít. Ha a fizikát, akkor azt mondom, hogy ebben a kicsi tartományokban olyan gyenge a rúgó ereje, hogy szinte nincs különbség.
De azért egy kicsi van. Ezért én nem szoktam pusztán a számításokra hagyatkozni, hanem mikor beállítom a kívánt értékre, tesztelem. Az első, hogy ráadom a gyerek lábára a bakit és lécet, majd fekve oldalra fordítom a lábát. Ha jelentősebb feszítés nélkül ki tuja csavarni a kötésből a lábát, akkor jó. Ha nem, akkor finomítok a beállításon.
A másik, hogy mikor belép a párhuzamosan egymás mellé helyezett lécekbe, mondom neki, hogy üljön le teljesen a sarka mögé a lécekre. Sílécen meg tudod csinálni, hogy leülsz a lécre, hanyatt fekszel és vissza erőből felhúzod magad. Közben nézem a kötést, hogy mennyire engedd. Ha teljesen szétnyílik és elengedi a bakit, akkor túl laza. Ha meg se mozdul, akkor túl keményre van állítva. Akkor jó, ha azért egy kicsit nyit, de nem teljesen, még azért fogja a bakit. Persze ez gyengébb beállítást eredményez a szokásosnál, ha valaki keményebben nyomja, ugratózik, akkor könnyebben leesik a lábáról.
Hány éves a gyerek és hány kiló? Egyébként én még a legkisebb korában sem emlékszem, hogy 3-as alá állítottam volna. Lehet, eddig mindig több éves használt (esetleg agyonhasznált) léce volt.
Síléc nélkül is szoktak térd balesetek lenni, Lehet, hogy ép a láb tartás volt olyan, hogy jelentősebben megcsavarodott. Mindenesetre minél előbbi jobbulást és gyors felépülést kívánok!
Előzmény: (HM76 189070)
Kálmi
68 élménybeszámolót írt
68
16 éve tag
2016.04.20. 12:55
Szia!

Jól írod az utolsó mondatban a tömeg mindig az a súly amely a kötést terheli, azaz a teljes "bruttó" súly.
A play áruházból letölthető egy "ski DIN settings" nevezetű app, ami teljesen megbízható és jól számol.
Az a pici különbség is okozhatta a kötés kioldásának elmaradását. Ajánlatos ilyenkor ellenőriztetni a kötésbeállítást gépen. A szezon befejeztével a kötések rugóinak visszaengedésével megelőzhető azok kifáradása. A következő szezonban újra be lehet őket állítani.

Üdv: Kálmán
Előzmény: (HM76 189070)
HM76
43 élménybeszámolót írt
43
13 éve tag
2016.04.20. 12:23
Gyereknek a legutóbbis síelésen nem oldott le az egyik léce,mikor egy buckába belefutott, ki is csavarta a térdét, jelenleg rögzítőben van, oldalszalag szakadás nagy valószínűséggel, első keresztszalag még kérdéses.

Kérdezném, hogy ez azt jelentheti, hogy rosszul volt beállítva a kötése?
Utánaszámoltam, 2,0 jött ki. beállítva viszont 2,5 volt.
Számíthat ez a kis különbség?

(egyébként a testtömeg az tiszta adat vagy ruhában, bakancsban kell számolni?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.