Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Freeridert keresnék/csatlakoznék topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Steve33
47 élménybeszámolót írt
47
8 éve tag
2017.01.01. 18:08
Hello!

Néhány éve felnőtt fejjel kezdem el a sielést, de már az első pár alkalommal nyílvánvalóvá vált, hogy engem is a pályán kívüli frisshóban való csúszás mozgat meg leginkább, még akkor is így volt mikor tudás/tapasztalat híján minden méter küzdelem volt a pályán kívül.

A gyarapodó havon töltött napokkal és egy felejthetetlen áprilisi "mélyhavas" élménnyel végképp rabul ejtett..
de az általatok is említett korlátok miatt hasonló csúszás sajnos ritkaságszámba megy, marad az időjárási előrejelzések/modellek fürkészése és készülődés hogy ha
hóban gazdag napok érkeznek akkor bírjam kondival is a napot.

Nálam a fő korlát per pillanat, hogy 1 napos csúszában tudok gondolkodni, bár ezt elég hardcore kivitelezésben nyomom. Viszont ehhez kellenének társak is, mert egyedül egy ilyen nap egyrészt nehezen kivitelezhető pénzügyileg, másrészt biztonság/örömfaktor szempontjából is messze van az ideálistól.

Téged/Titeket alkalomadtán érdekelne ilyen egynapos csúszás is?


Üdv,
István
Előzmény: (tüdi 191534)
tüdi
4 élménybeszámolót írt
4
10 éve tag
2016.12.28. 11:05
Hello!

Olyan snowboardos vagy sielő személyt(eket) keresek akik szintén szeretnek pályán kívül csúszni. Vagy ilyen társasághoz csatlakoznék, akik nincsenek elegen egy apartman feltöltéséhez.

Jómagam egyedüli utazó vagyok. Kocsim nincs, így leginkább a buszos túrákat veszem igénybe. Amelyeken nem könnyű hasonló érdeklődésűekkel összekerülni. Nem inni/szívni/kukákat borgatni a célom. Hanem a lehető legtöbbet havon lenni, így korán kellek és lehetőség szerint kint vagyok amíg lehet. Túrázásos, mászkálós, kevésbé érintett területeken való csúszás a fő irány.

Puy-ben Chopokon, L2A-n és még néhány népszerűbb helyen tucatszám jártam már. Nagyjából ezek a területek is érdekelnek. De bármit meghallgatok. Pár naptól egy-másfél hétig bezárólag.

A legtöbb utazási iroda válaszra sem méltat, hiszen egyedüliként nyűg az osztott apartmannal való variálás, még akkor is ha buszos az út. A szervezett sítáborokkal vagy hasonló helyzet áll fent vagy egész estés dorbézolás nehezíti meg a pihenést és a másnapra kitűzött célok elérését. Fesztiválokat inkább nyáron élem.

Aki valóban komolyan veszi vagy próbálja de minden évben nehezen talál helyet magának, nincs végtelen számú lehetősége télen anyagi és/vagy időbeli akadályok miatt elégséges számú napot csúszni, és azt is mikor tud nagy becsben tartja az írjon.

Üdv
tüdi
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.