Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Freeridert keresnék/csatlakoznék topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
tüdi
4 élménybeszámolót írt
4
10 éve tag
2017.01.01. 18:51
Szia!

Valóban nem egyszerű de eddig szerencsésnek mondhatom magam. Puy-ben eddig mindig jó volt a hó.Nem is vészesen drága. Arra nincs panaszom. Chopokon kb 20x voltam már egy két naposoktól kezdve hetes időszakokra. És ha kétszer volt jó idő akkor még sokat is mondtam. Ausztriát drágállom.
Szóval lutrik ezek az utak mindig, de ez van. Az időjárás viszontagságait le kell gyűrni.

Szinte mindig egyedül megyek, ami első napos szabály volna a mit nem szabad listán. És nem is mindig "adta ki" a nap. Velem együtt megcsúszó hó vagy elmért szikla dropp után fára csavarodással majd pár hónapnyi gyógytornával és közel épnek mondható kézzel gazdagodva. De hosszú a lista.

Azért írtam ezt a topikot. Mert ha az árat kb a földön tartanám, az érdeklődésemnek megfelelő helyre mennék, de úgy hogy osztott apartmanba lehessek úgy gyakorlatilag a bulizgatós, fesztiválozós lehetőségek vannak. Ahol kb kinéznek ha reggel 6 kor felkelsz bemelegítesz és megindulsz.

Mivel privátban jó néhány üzenetet kaptam, azt mutatja hogy igénye volna másoknak is. Nincs minden veszve :)

Írtam nektek(az info-s címre) már egy emailt korábban, hogy hogy működik a gastein völgyezés,mennyire megoldható hogy veletek tartsak, de nem jött válasz.


üdv
tüdi
Előzmény: (golo 191703)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2016.12.30. 23:06
Szia!

Megértem a dilemmádat. Hasonló problémákkal küzdök én is, amikor megpróbálom a korlátokhoz (anyagi, családi, barátok időbeosztása, fix időpontokra vállalt túrák) való alkalmazkodás mellett kihozni a lehetőségekből a maximumot. Ha ezekhez még hozzáveszem az időjárástól való függést is, hiszen anélkül a freeride értelmetlen, vagy csak a szerencsén múlik, akkor oda jutok, hogy optimálisan kihasználni az adódó lehetőségeket szinte lehetetlen. Az utóbbi két szezon különösen rosszul sikerült és egyelőre a mostani sem indul jól.

Ausztria drága. Most nem számolom ki, de ár/érték arányban egy buszos francia út jobb. Ha pedig 3 napból csak 1 olyan van, ami jó, akkor már egyáltalán nem éri meg.

Franciországba is csak úgy érdemes kimenni ha biztos a friss hó. Tehát nem foglalunk előre, hanem utolsó pillanatban kell keresni 1 megüresedett helyet. Sok kompromisszum kell, de sikerülhet.
De utána egyedül nyomni a freeride-ot egy héten keresztül nem túl örömteli és akkor a biztonságról még nem is beszéltünk. Tudom, mert többször is így voltam kint.

Mondhatnám, hogy jelentkezz valamelyik nyílt freeride túránkra amiket a Gastein-völgyben szervezünk a magunk és mások örömére. De nem mondom, mert 10-15 ember sok. Ez nem rajtam múlik. Ez sem optimális.

Amikor már végképp nem tudom, hogy mit csináljak, akkor megfogadom, hogy ha bejön egy hét hideg hóval, akkor fogom magam és kimegyek. Egyszer már volt ilyen, de csak 2 nap volt igazán jó, a többi közepes vagy rossz. Még szerencse, hogy vittem a munkát, és amikor esett az eső, akkor legalább dolgoztam. Tavaly ez is elmaradt. A kötöttségek miatt, de az időjárás sem segített. Egyszerűen alig akadt egymás után több jó nap.
Most kb ott tartok, ahol Te, vagyis töröm a fejem, hogy mit kellene csinálni.

Azért privát üzenetben küldd el az elérhetőségedet, és ha lesz valami ötletem, akkor szólok.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.