Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Freeridert keresnék/csatlakoznék topikból

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
tüdi
4 élménybeszámolót írt
4
10 éve tag
2017.01.09. 17:43
Ezek nem lehettek rosszak.
Előzmény: (SkiJAM 191832)
SkiJAM
17 élménybeszámolót írt
17
11 éve tag
2017.01.03. 00:11
Ez, hogy "kinéznek, ha reggel 6-kor felkelsz", nagyon megütötte a fülemet.
Nos volt olyan táborunk, ahol bőven lemaradtál volna az indulásról a 6-so keléssel. Páran kitalálták, hogy cirka 1000 m szintemelkedéssel felsétálnak 2700es csúcsra napfelkeltére, és lecsúsznak onnan.

De volt olyan, hogy éjjel kettőkor befejezett "illegál" éjszakai síelés (mikrobusz volt a felvonónk) után reggel 8:30-ra mindenki ott volt a felvonónál, sőt sokszor inkább óra 20-kor, hogy a sor elején álljon... fanatikusok.

Tavaly a pályakarbantartókkal mentünk fel a kabinos liftnek a szolgálati járatával reggel 8 előtt Három Völgyben, hogy miután felértünk leállítsák a felvonókat és csak mi legyünk meg a hegy. No meg a csönd. Hihetetlen érzés volt a 10 kiváltságos résztvevőnek.

A legjobb pedig amikor egy erdészházból reggel 7-kor csúsztunk le 2000 méterről a városba friss kenyérért, majd reggeli után egy közeli síterepre menjünk csúszni. Bocs, 2000 méteren volt a legolcsobb szállás ;)

Nos ilyeneket is szervezünk az utóbbi időben :)
Előzmény: (tüdi 191760)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2017.01.02. 02:47
Azt az emailt szerintem nem olvassa senki. Inkább leírom ide, hogy mi is ez a freeride safari, ahogy Endru (Nagy Endre) nevezi.

Ez az ő küldetése. Ezt mondta, amikor arról beszélgettünk, hogy milyen kevesen lehetnek Magyarországon, akik freeride-osnak tekinthetők (sí+snowboard együtt). Szerinte 200 alatti ez a szám és egyre kevebben leszünk. Ezért azt találta ki, hogy olyan túrákat szervez, melyekre bárki jelentkezhet, hogy egymásra találjunk. De olyanok is jelentkezhetnek, akik kezdők ezen a téren. Tehát ő tanítani is akar. Szereti átadni a tudását, gyakran megáll, magyaráz. Egyszer kértem, hogy osszuk ketté a csapatot, mert túl sokan vagyunk és zavarjuk egymást csúszás közben. Nem engedte. Ez neki egy szertartás.

Én jobban szeretem, ha csak ketten-hárman vagyunk egy csoportban. Erre is van lehetőség, amikor a többiek elfáradnak, beülnek egy levesre pihenni. Olyankor szoktam én elszökni :)

De volt már olyan is hogy nagyon jó csapat jött össze és a legkomolyabb útvonalakat jártuk be, mert arra volt igény.

Azért ez inkább a társaságról szól, ezért nem a legoptimálisabb, ha kizárólag a legtöbb csúszás, nyitástól zárásig a cél. Minél nagyobb a létszám, annál több lesz a holtidő és ez a reggeli indulásokra is igaz.

A legnagyobb baj az egésszel, hogy előre ki vannak jelölve az időpontok. Péntektől hétfőig. De ki lehet menni hamarabb, vagy maradni még egy napot, ha úgy jön ki a havazás. Ha pedig régóta nem esett, akkor elhalasztjuk, vagy teljesen el is maradhat. Szerencse mindenképpen kell.

Sajnos ez Ausztria és egyre drágább a bérlet. Néhányan szezonjegyet vettünk (Amadé vagy SSSC), azzal lehet spórolni, ha többször tervezünk menni. Sajnos ezzel egy újabb kötöttséget vettünk a nyakunkba (terület), mert mi van, ha egy mediterrán ciklon Kelet-Tirolt vagy Karintiát szórja meg? Vagy kimennénk 1 hétre Franciaországba...

A szállás 25€/fő/nap. Akinek szezonjegye van, annak 20€. Endru így kívánja támogatni az eltökéltséget :) Az útiköltséget autónként osztjuk el egyenlően. Más költség, pl túravezetési nincs.

Jelentkezni személyesen kell a Csíky utcában Endrunál. Ő osztja be a szobákat és segít az utasok elosztásában is.

Én ugyanolyan résztvevő vagyok, mint bárki más, de segítek a vezetésben is vagy hátulról biztosítok, ha szükséges. Előfordulhat, hogy Endru nem ér rá, abban az esetben én vezetem a túrát, de én keveset beszélek és ritkábban állok meg :)

Lavinajeladó + hátizsák benne lapát és szonda mindenkinek kötelező!
Előzmény: (tüdi 191760)
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
tüdi
4 élménybeszámolót írt
4
10 éve tag
2017.01.01. 18:51
Szia!

Valóban nem egyszerű de eddig szerencsésnek mondhatom magam. Puy-ben eddig mindig jó volt a hó.Nem is vészesen drága. Arra nincs panaszom. Chopokon kb 20x voltam már egy két naposoktól kezdve hetes időszakokra. És ha kétszer volt jó idő akkor még sokat is mondtam. Ausztriát drágállom.
Szóval lutrik ezek az utak mindig, de ez van. Az időjárás viszontagságait le kell gyűrni.

Szinte mindig egyedül megyek, ami első napos szabály volna a mit nem szabad listán. És nem is mindig "adta ki" a nap. Velem együtt megcsúszó hó vagy elmért szikla dropp után fára csavarodással majd pár hónapnyi gyógytornával és közel épnek mondható kézzel gazdagodva. De hosszú a lista.

Azért írtam ezt a topikot. Mert ha az árat kb a földön tartanám, az érdeklődésemnek megfelelő helyre mennék, de úgy hogy osztott apartmanba lehessek úgy gyakorlatilag a bulizgatós, fesztiválozós lehetőségek vannak. Ahol kb kinéznek ha reggel 6 kor felkelsz bemelegítesz és megindulsz.

Mivel privátban jó néhány üzenetet kaptam, azt mutatja hogy igénye volna másoknak is. Nincs minden veszve :)

Írtam nektek(az info-s címre) már egy emailt korábban, hogy hogy működik a gastein völgyezés,mennyire megoldható hogy veletek tartsak, de nem jött válasz.


üdv
tüdi
Előzmény: (golo 191703)
golo
959 élménybeszámolót írt
959
14 éve tag
2016.12.30. 23:06
Szia!

Megértem a dilemmádat. Hasonló problémákkal küzdök én is, amikor megpróbálom a korlátokhoz (anyagi, családi, barátok időbeosztása, fix időpontokra vállalt túrák) való alkalmazkodás mellett kihozni a lehetőségekből a maximumot. Ha ezekhez még hozzáveszem az időjárástól való függést is, hiszen anélkül a freeride értelmetlen, vagy csak a szerencsén múlik, akkor oda jutok, hogy optimálisan kihasználni az adódó lehetőségeket szinte lehetetlen. Az utóbbi két szezon különösen rosszul sikerült és egyelőre a mostani sem indul jól.

Ausztria drága. Most nem számolom ki, de ár/érték arányban egy buszos francia út jobb. Ha pedig 3 napból csak 1 olyan van, ami jó, akkor már egyáltalán nem éri meg.

Franciországba is csak úgy érdemes kimenni ha biztos a friss hó. Tehát nem foglalunk előre, hanem utolsó pillanatban kell keresni 1 megüresedett helyet. Sok kompromisszum kell, de sikerülhet.
De utána egyedül nyomni a freeride-ot egy héten keresztül nem túl örömteli és akkor a biztonságról még nem is beszéltünk. Tudom, mert többször is így voltam kint.

Mondhatnám, hogy jelentkezz valamelyik nyílt freeride túránkra amiket a Gastein-völgyben szervezünk a magunk és mások örömére. De nem mondom, mert 10-15 ember sok. Ez nem rajtam múlik. Ez sem optimális.

Amikor már végképp nem tudom, hogy mit csináljak, akkor megfogadom, hogy ha bejön egy hét hideg hóval, akkor fogom magam és kimegyek. Egyszer már volt ilyen, de csak 2 nap volt igazán jó, a többi közepes vagy rossz. Még szerencse, hogy vittem a munkát, és amikor esett az eső, akkor legalább dolgoztam. Tavaly ez is elmaradt. A kötöttségek miatt, de az időjárás sem segített. Egyszerűen alig akadt egymás után több jó nap.
Most kb ott tartok, ahol Te, vagyis töröm a fejem, hogy mit kellene csinálni.

Azért privát üzenetben küldd el az elérhetőségedet, és ha lesz valami ötletem, akkor szólok.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.