Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Maribor Pohorje topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2017.01.31. 16:11
Most érkezett hivatalos válasz, miszerint: "a felsorolt sípályákba nem számolták bele az edzőpályákat, oktatópályákat, összekötő síutakat, ez okozza az eltérést".

Más kérdés, hogy ez ténylegesen kiadja-e a 10 km-es különbséget, de ez a hivatalos álláspont és nekünk ezt kell feltüntetnünk.
Előzmény: (admin3 193152)
admin3
705 élménybeszámolót írt
705
17 éve tag
2017.01.23. 16:56
Köszi az észrevételt a pályakilométereket illetően.

Érdekes, az itteni http://www.visitpohorje.si/en/ski-trails-and-lifts/ pályák listáját összeadogatva 32,9 km jön ki valóban, de alul a "TOTAL"-nál 42 kilométert írnak ki, nem nagyon ment a matek arrafelé :)

Utánajárunk, melyik lehet a helyes információ.
makaigyozo
8 élménybeszámolót írt
8
15 éve tag
2017.01.23. 15:36
Sziasztok! jan 13-15 hétvégén voltam Mariborban, az akkori képet tudom leírni, gondolom nem sokat változott. Pénteken utaztunk, szerettem volna esti sízni, de az akkori havazások miatt nagyon lassan értünk oda, le is maradtam a sízésről, de még a vacsiről is. A Videc szállóban foglaltam, kicsit olcsóbb a többinél, kaja teljesen rendben, a wellness részlege is nagyon jó- élménymedence, jacuzzi, szaunák, pici szépséghiba, hogy a szombat esti "földrengés" is bennfoglaltatik az árban. Közvetlen havazás után voltunk, ez meglátszott a pályákon, az erősebb letörések jégig lefötörve, összekupacolva, ez nehezítette a dolgunkat. Mivel kevés pálya van nyitva, és hétvégén voltunk, a tömeg -főleg a Bolfenken-, nagy volt, ez tovább rontott a helyzeten, de lehetett sízni. Mikor át akartunk buszozni az Areh pályáira, nagyot szívtunk, mert a busz a kiírthoz képest 30 percet késett(szlovén precizitás???), és végtelen lassúsággal vánszorgott fel az Areh-ra, másnap már okulva , autóval mentünk ki, és csak a bakancsomat kellett levenni, már mentünk is, így 15-20 perc az átköltözés. Az Areh kellemes hely, gyönyörű, hosszú és széles pályák (Pisker) 6os ülőlifttel, meg egy kis húzólifttel. Bár itt nem volt tömeg, a letöréseket viszonylag hamar lekotorták, maradtak a huplik és a jég, voltak sokat akik a pályán kívüli havat választották, ott viszont kevés volt a hó, előbújt a talaj. Az Areh központi részén van egy nagyon szupi piros pálya(inkább kékespiros), a Ruska, ezen lehetett dörgetni rendesen, gyengesége, hogy csákányos lift szolgálja ki, hamar elfáradtunk. Van itt még tanpálya is.
Szóval nem rossz ez a Maribor, csak kissé sportos, sokat kell korcsolyázni, vagy lecsatolni, buszozni. Inkább hétköznapra ajánlanám, akkor talán kevesebben vannak.
Még valami. A legtöbb hazai fórumon Maribor úgy szerepel, hogy 40-42 km sípálya van. Nos, ez feltehetőleg nem igaz, ezt kb alátámasztja a Marprom honlapja, ahol a működő pályákat úgy írják ki, hogy pl 40% van nyitva, tehát mondjuk 12km a 33,8km ból. A számok nem pontosak, csak az össz km az állandó, amit ők most 33-34 km nek tartanak.
A büfék jók, de nem olcsók, ezek már inkább osztrák árak, sajnos.A tájékoztatásról sem tudok jókat mondani, aki először van ott, össze kell szedje magát rendesen. Mi van nyitva, mi nincs? Kevés a pályatérkép, a pályákat jelölő tábla stb. Kicsit gazdátlannak tűnik.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.