Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling topikból

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
vgy73
14 élménybeszámolót írt
14
10 éve tag
2017.03.20. 19:29
Hochwürzenben a 33-as pálya melletti, Gipfelbahn (kabinos) visz fel a szánkópályára. Ott van a parkoló és több szánkó kölcsönző is. Múlt héten nagyon jó volt nagy része, csak alsó 1/10 volt felolvadva. Megéri kipróbálni ,hosszú, gyors szánkópálya,hajtűkanyarokkal.
Előzmény: (scottish 195057)
scottish
11 élménybeszámolót írt
11
9 éve tag
2017.03.20. 11:32
A márciusi (2017.03.12-2017.03.17) akciók közül választottuk ezt a terepet. Egy barátom ajánlotta, azt mondta ez a tuti.
A foglalást követően derült ki, hogy már úton a következő baba is, így 3 1/2-en indúltunk útnak. Az előre számított menetidő nem volt tartható a pici miatt.
A szállásunk a Mitterbergi Berghof szálloda volt, félpanziós, wellneses, magyarul beszélős. Remek hely, ha visszatérünk, itt szállunk meg legközelebb is. Az árban benne volt a négynapos bérlet is. Elsőre tartottam tőle, hogy mindentől messze leszünk, de síbusz járt és a szálloda előtt állt meg. Mi azonban autóval mentünk, de negyed óra alatt ott voltunk a pályáknál.
Mivel a párom snowboardozása ugrott, a picivel viszont mindenképpen szerettnük volna csúszni, ezért nem is a négy hegyet néztük ki, hanem Galsterbergalm-on csúsztunk. Mivel itt volt szánkópálya, a kabinos mellett bérlési lehetőséggel. Igazából bevallva a Hoczwurzern-en lévő szánkópályát nem értettük, mivel kabinos nem visz fel a tetejére, beülősen meg nem tudtuk, hogy akarták volna megoldani a gyerek+szánkó szállítást. Aki erre tudja a választ, írja már le.

A Galsterbergalm-i pálya nekem, mint kezdő boardosnak is jó választás volt, a teteje nagyon enyhe, mire bemelegedtem, jöhetett a meredekebb rész. Kb ötször mentem el a kék lekanyarodás mellett, mert mire észrevettem, már túlcsúsztam rajta, de a piros rész is élvezetes volt.

Utolsó napon átmentünk a Hauser Kaibling-re. A jobb oldali kabinost elsőre meg sem találtuk, beletelt egy kis időbe, mire a templomot megleltük. A felvonó azért jó, mert ide vissza sem csúsztam. Bár jelez egy kék pályát, amit előtte egy fekete rész előz meg. Nem vállaltam be. Inkább a 4-es pálya beülősével jártam fölfelé, a nap végén meg lekabinoztam a parkolóig. A pálya tetején lévő hütték jók, a kiszolgálók kedvesek, a gulyásleves pedig, bár paradicsomos, nagyon finom volt. A pályán már nagyon olvadt, tapadt a hó, kínszenvdés volt számomra a csúszás, de a pálya maga nagyon jó, széles, a lejtése pici gyakorlás után jó, szerintem kezdők is le tudnak levelezni.

Hazafelé megnéztük Hallstattot is, a hegyen keresztül vágva sok pályát találtunk eldugva. Szerintem a térség remek.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.