Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Előzmény és válaszok a Chopok dél és észak topikból

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
Dézi apja :)
251 élménybeszámolót írt
251
15 éve tag
2017.04.24. 17:26
és a képek ? legalább irigykedhessünk ! :)
Már bánjuk, hogy nem indultunk ki :(
Előzmény: (basquiat 195490)
basquiat
117 élménybeszámolót írt
117
11 éve tag
2017.04.23. 22:38
Tegap nagyon csalódottak voltunk mi is, de az északi erdőkben találtunk a körülményekhez képest élvezhető havat, így ez megmentette a kedvemet.

Na most, a mai nap... Nem, hogy tovább romlott volna, számomra a szezon napja volt...
Sűrű havazás fogadott biela put-on, majd az északi erdőben mentünk egy bemelegítést, 10centi friss hó volt a letömörödött összejárt havon, nehéz terep volt, de púderes.
Irány át délre... Hát ami ott fogadott, maga az álom... Chopokra kicsúszva, a régi 32-es fekete felé orientálódva a felvonó vonalában érintetlen 25-30centi friss hó, alatta kicsit sűrűbb de nem kemény réteg...Egész nap itt róttuk a köröket Kosodrevináig, ember magas hófelhőket húzva.
Szenzációs nap volt...
Előzmény: (magnum56 195472)
magnum56
322 élménybeszámolót írt
322
15 éve tag
2017.04.23. 05:45
Szombaton mi is elindultunk Kazincbarcikáról a déli oldalra. Hát, nem egészen a azt kaptuk, amit vártunk.

A pénteki itthoni napos idő után abban bíztunk, hogy a hegyekben is szép napos idő lesz, nagy friss hóval és jól kezelt pályákkal. Nem így történt. Bár az út száraz volt végig, mire kiértünk már szemerkélt az eső. A Krupová parkoló nem volt tele, a kabinosnál sem volt sok ember. Az alsó pályákon kevés volt a hó, csak a felső rész volt használható, az sem nézett ki túl jól. Csak a kabinosok jártak, a többi felvonó nem. A tetőn nagy szél, hóesés és természetesen sűrű köd fogadott. Elindultunk lefelé az északi oldalon, de a ködben elkeveredtünk a 11a pályára, ami ratrakolva nem volt. A buckás összetúrt pályán leküzdöttük magunkat és a 2a pályán visszataláltunk az 1-es pályára. Persze az 1-es pálya sem volt ratrakolva, de ezt már jobban lesízték, azért bucka itt is volt rendesen.

Az alsó részen már nem fújt annyira a szél, és köd sem volt, ezért itt síelgettünk. Le lehetett menni egészen Biela Put végéig. Itt a B3 és a B4 libegők működtek. Délután tisztulni látszott az idő a csúcson, ezért felmentünk a kabinossal. Mire felértünk, ismét szél, hóesés és köd, ezért visszatértünk az északi oldal védettebb részére.

Jól elfáradtunk a nehéz buckás hóban, és 15 óra körül visszatértünk a déli oldalra a parkolóba, és a csendes esőben elindultunk haza.

Vasárnapra valószínűleg a pályák tovább romlanak ha nem retrakolnak. Ha nem fordul jobbra az időjárás sem, akkor csak gyakorlott (fanatikus) sízőknek ajánlom a vasárnapi túrát.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.